Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 2.942
|
čitano: 327.509
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
xDISORDERx kaže...

evo prije nego odem do profe..

sad trebam poslat vrijednosti u bazu.. moram popunit tablice reservations i availability

 

proba sam na ovaj način na drugoj slici popunit reservations, ali ne ide.. ispisuje ovo

 

Notice: Undefined index: id_u in C:\xampp\htdocs\phpsandbox\zavrsni\total.php on line 24

Notice: Undefined variable: conn in C:\xampp\htdocs\phpsandbox\zavrsni\total.php on line 28

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\xampp\htdocs\phpsandbox\zavrsni\total.php on line 28

0.) Ovaj kod će ti stvoriti jednu ili više rezervacija, ovisno o tome imaš li više korisnika s istim e-mailom. Odakle ti varijabla e-mail? Ako je korisnik registriran i logiran, njegove login podatke čuvaš u sessionu, pa imaš id bez da ga vadiš iz baze po emailu, ako nije, onda nema smisla razdvajati usere i rezervacije jer ne možeš znati da isti korisnik nužno koristi istu e-mail adresu.

 

1.) mysqli_fetch_all po defaultu daje rezultat u kojem je array indexiran po redoslijedu kolona (dakle, nemaš 'id_u', već index 0), slanje konstante MYSQLI_ASSOC kao drugog parametra daje associjativni array u kojem imaš index 'id_u'.

 

2.) $conn varijablu nemaš, pa ti zato javlja notice

 

3.) ovo je nastavno na 2.) mysqli_query() očekuje da je prvi parametar link, što je u tvom kodu $mysqli, a ne $conn. Dodatno, ako miješaš malo objektno ($mysqli->query($query)) i proceduralno (mysqli_query($mysqli, $query)), kod je nepregledniji, a vjerojatnost greške veća nego ako koristiš uvijek isti način.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
OriginalEXE kaže...

Cek ne kuzim, u ovom kodu ti dohvacas svakog usera iz baze, zar ne bi trebao napraviti rezervaciju samo za usera koji je trenutno ulogiran?

a nisam prikazao session varijable, jedna od njih je email, dakle u upitu je postavljeno da se traže useri koji imaju email jednak ulogiranom korisniku

2 godine
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

Oho.. pa ljepo je vidit da neki od vas imaju i ovih znanja. Mrblic me napokon pozitivno iznenadio...  😀

 

Nego, kakvi ste sa wordpress tehnikalijama ?

 

 

 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
MrBlc kaže...

0.) Ovaj kod će ti stvoriti jednu ili više rezervacija, ovisno o tome imaš li više korisnika s istim e-mailom. Odakle ti varijabla e-mail? Ako je korisnik registriran i logiran, njegove login podatke čuvaš u sessionu, pa imaš id bez da ga vadiš iz baze po emailu, ako nije, onda nema smisla razdvajati usere i rezervacije jer ne možeš znati da isti korisnik nužno koristi istu e-mail adresu.

 

1.) mysqli_fetch_all po defaultu daje rezultat u kojem je array indexiran po redoslijedu kolona (dakle, nemaš 'id_u', već index 0), slanje konstante MYSQLI_ASSOC kao drugog parametra daje associjativni array u kojem imaš index 'id_u'.

 

2.) $conn varijablu nemaš, pa ti zato javlja notice

 

3.) ovo je nastavno na 2.) mysqli_query() očekuje da je prvi parametar link, što je u tvom kodu $mysqli, a ne $conn. Dodatno, ako miješaš malo objektno ($mysqli->query($query)) i proceduralno (mysqli_query($mysqli, $query)), kod je nepregledniji, a vjerojatnost greške veća nego ako koristiš uvijek isti način.

 0 - ne može biti više korisnika s istim mailom, to je ograničeno prilikom registracije. Varijabla mail je session varijabla, email ulogiranog korisnika. Ne razumijem te kako ću doći do id_usera, osim ovako kako sam napravia

 

1 - ovo još moram svatit :D

 

2 - točno, drugačije sam nazva to ranije

 

3 - iskreno ja nemam pojma kad šta koristim, ja samo tražim okolo rješenja, dok na nešto ne nabasam pa to malo preoblikujem kako mi paše.. morat ću proučiti detaljnije hvatanje querya

 

 

edit: uz male preinake i vašu pomoč uspia san rezervirat, međutim za datum prijave i odjave su mi same nule, nije mi baš najjasnije s obzirom da su ti datumi session varijable.. očito je nešto do formata, al stvar je u tome da koristim isti format kao i u bazi, bar tako ispiše

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2018 18:36 (xDISORDERx).
11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

0.) Ok, ako je na bazi email unique, pa znaš da neće biti više korisnika, ali onda nema smisla raditi foreach petlju, već samo dohvat prvog retka. Međutim, kao što sam već i napisao, nema nikakavog razloga da ti id_usera ne bude session varijabla jer je upravo id primary key - jedinstvena identifikacija tog retka u bazi.

 

1.) Kad u PHP-u dodaješ nešto u array bez eksplicitnog navođenja key-a, onda se dodijeljuje prvi najniži slobodni numerički key počevši od nule.

 

Primjerice:

 

$array1 = array(1, 'mrblc@bug.hr');
$array2 = array('id_u' => 1, 'email' => 'mrblc@bug.hr');
var_dump($array1, $array2);

 

Daje output:

array(2) {
[0]=>
int(1)
[1]=>
string(12) "mrblc@bug.hr"
}
array(2) {
["id_u"]=>
int(1)
["email"]=>
string(12) "mrblc@bug.hr"
}

 

mysqli_fetch_all prima dodatni paramtera koji mu govori kako će puniti array s rezultatom za svaki redak. Defaultno je MYSQLI_NUM što rezultira prvim arrayem, a ako za drugi argument staviš MYSQLI_ASSOC dobiješ ovaj drugi oblik.

 

Isto tako, za dohvatiti redak po redak, možeš koristiti mysqli_fetch_row koji vraća jedan po jedan redak u prvom obliku (primjerice unutar while petlje ili samo jednom pozoveš ako očekuješ jedan rezultat kao u slučaju usera), odnosno mysqli_fetch_assoc koji vraća jedan po jedan redak u drugom obliku. Isto tako imaš i funkciju mysqli_fetch_array koja prima i drugi argument kao i funkcija mysqli_fetch_all, ali vraća redak po redak kao i ove _row i _assoc funkcije. Možeš računati kao da je interni kod PHP-a:

 

function mysqli_fetch_row ($result) {

   return mysqli_fetch_array ($result, MYSQLI_NUM );

}

function mysqli_fetch_assoc ($result) {

   return mysqli_fetch_array ($result, MYSQLI_ASSOC );

}

 

3.) Sve (ili barem one koje tebi trebaju) mysqli funkcije su dostupne u dva oblika:

 

$obj->ime_funkcije($argument1, ...);

mysqli_ime_funkcije($obj, $argument1, ...);

 

$obj je ono nad čim vršiš operaciju - query izvršavaš na bazi, a vađenje podataka nad setom rezultata. Objektu kažeš da sam nad sobom izvrši neku operaciju. Primjerice, setu rezultata kažeš "daj mi prvi redak". Set rezultata ima unutar sebe sve što mu treba i tebe ne zanima kako on to radi niti mu trebaš dati neke dodatne informacije o samom setu. To se zove objektno orijentirano programiranje - set je objekt koji je "zatvoreni" sustav - ima set podataka koji čine logičku cijelinu i metode za baratanje tim podacima (primjerice dohvat).

 

Drugi oblik je proceduralno. Znači, tebi je set rezultata varijabla i ti pozivaš vanjsku funkciju kojoj šalješ taj set rezultata da s njim nešto napravi, ali ta funkcija nije dio seta. S obzirom da čitav tvoj kod počiva na ovom načinu programiranja, ovaj oblik bi ti trebao biti "prirodniji". Nije greška ni u proceduralnom programiranju koristiti objekte i pozive metodama objekata. U konkretnom slučaju ionako to završi izvršavanjem istog koda. Problem je kad miješaš malo jedno i malo drugo, pa više ne znaš što ti je što, onda ti se lako dogodi greška.

 

 

Što se tiče datuma, problem je što i on mora biti u navodnicima. '2018-11-12' će u bazu poslati današnji datum, dok će 2018-11-12 pokušati spremiti broj 1995.

 

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
bunker kaže...

Oho.. pa ljepo je vidit da neki od vas imaju i ovih znanja. Mrblic me napokon pozitivno iznenadio...  😀

 

Nego, kakvi ste sa wordpress tehnikalijama ?

Zašto te to uopće iznenadilo. Pa svaki Java developer će ti reći da je PHP izašao iz pakla 

 

WP? Na žalost, znam ga više nego bih želio. Dobra stvar za složiti osobni blog ili neku manju stranicu, ali za išta ozbiljnije se svede na onu "ko ne plati kurvu, plati likara".

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
MrBlc kaže...

 

 

a skužaj, dok ja svatin o čemu se radi, evo napokon znan stavit vrijednost querya u varijablu, sad će sve bit sto puta lakše..

izbacia san for each petlju i fetch all, stavia row i bez ikakve petlje, datumi u navodnike, radi sve ko urica.. 

od prve godine faksa slušan taj pojam objektno orijentirano programiranje i evo tek sad znam šta je, a za proceduralno nisam ni zna dok nisam rad počea radit ..

fala puno na svemu 

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2018 19:49 (xDISORDERx).
10 godina
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

Kad vidim ovakve stvari sjetim se zašto PHP ima toliko lošu reputaciju u zajednici... a najveći problem je kaj se PHP i dalje piše ko da je aktualna maximalno 5.3 (i to sam još puno reko), a ne 7.2.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
MrBlc kaže...

WP? Na žalost, znam ga više nego bih želio. Dobra stvar za složiti osobni blog ili neku manju stranicu, ali za išta ozbiljnije se svede na onu "ko ne plati kurvu, plati likara".

 

 

Aj ti onda nekaj i mene nauči : Ako imam sadasnju wp instalaciju ( komplicirana, woocommerce..) na npr serveru A, i dodje do npr malware problema i sl, backup hostinga isto zarazen, ja imam backup star par dana ali nemogu ju samo tako vratiti jer je i db kompromitirana. 

 

Znači, sve u home dir hostinga izbrišem, kreiram novu db, indtaliram novi wp, i da li tada mogu vratiti moj backup ( uvesti tablice iz stare db d novu, i datoteke iz backupa naseliti u public html mapu ? Nešto mi govori da to nebu šljakalo.

 

Verzija b, prelazak na novi host, no tada imam server B gdje mi moj backup još manje vrijedi...?

 

Evo, ako ti se da, malo me nauči o svemu tome... 

 

Situacija nije hipotetska nego stvarna...nažalost... Razmišljamo u smjeru upravljanog wp hostinga tipa wpengine, siteground, kinsta, i sl....

 

 

6 godina
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

dakle imam

$N - broj odabranih apartmana

$floors - niz koji sadrži "type" odabranih apartmana

 

želim dobiti id soba koje su odabrane

 

zeza me $floors[$i], proba sam barem ja mislim sve opcije sa navodnicima, ali ne ide

 

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Napravi novu varijablu, $floor = $flors[$i];

 

i onda koristi $floor umjesto $flors[$i] unutar SQL querija.

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

a ne radi ni to, proba sam sa jednostrukim navodnicima i bez

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2018 13:03 (xDISORDERx).
11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Prvo provjeri da li $floors ima strukturu koju očekuješ (npr var_dump).

Za ubaciti vrijednost iz arraya u string, možeš ili concatenirati string ili koristiti vitičaste zagrade:
"type = '".$floors[$i]."' ...";
"type = '{$floors[$i]}' ...";

Jednostruka zagrada je potrebna ako je type string, s ne broj.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
@bunker
Ako si dobro očistio fileove, vraćanje fileova i baze iz backupa bi trebalo riješiti problem. Ako imaš full account backup, prvo ga na računalu raspakirsš, pa uzmeš webroot i bazu.

Problem je što je taj vraćeni WP i dalje ranjiv na isti napad i treba ga odmah nadograditi ili krpati.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

kad var_dumpam $floors[$i] u petlji, dobijem

string(12) "Ground Floor" string(9) "1st Floor" string(9) "2nd Floor"

 

šta je u redu, ali dalje me u queryu zeza.. kad da stvaim jednostruke zagrade? na jedan od ovih gore primjera ili?

 

proba sam sljedeće

('$floors[$i]')

 

'($floors[$i])'

 

($floors[$i])

 

'(".$floors[$i].")'

 

'".$floors[$i]."'

 

('".$floors[$i]."')

 

'{$floors[$i]}'

 

('{$floors[$i]}')

 

'({$floors[$i]})'

 

 

10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
MrBlc kaže...
@bunker
Ako si dobro očistio fileove, vraćanje fileova i baze iz backupa bi trebalo riješiti problem. Ako imaš full account backup, prvo ga na računalu raspakirsš, pa uzmeš webroot i bazu.
Problem je što je taj vraćeni WP i dalje ranjiv na isti napad i treba ga odmah nadograditi ili krpati.

 

Da, bilo bi dobro prvo lokalno u virtualki dignuti stranicu (datoteke+podatkovnu bazu), provjeriti je li zaraženo + nadograditi & zaštititi potrebno prije ponovnog vraćanja na server.

U svakom slučaju - netrivijalna operacija...

11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
xDISORDERx kaže...

kad var_dumpam $floors[$i] u petlji, dobijem

string(12) "Ground Floor" string(9) "1st Floor" string(9) "2nd Floor"

 

šta je u redu, ali dalje me u queryu zeza.. kad da stvaim jednostruke zagrade? na jedan od ovih gore primjera ili?

'".$floors[$i]."'  i '{$floors[$i]}' vi trebalo biti u redu, ne znam da li je nešto drugo problem s querijem. 

 

Prvo, ako još jednom staviš screenshot koda, prestati ću ti pomagati. Kraći kod ubaci kroz editor i formatiraj kao kod, a dulji stavi na pastebin ili sličan servis. Iz screenshota ne mogu napraviti c/p za testirati ili ti dati korigiranu verziju.

 

Drugo, ako ti query ne radi, prvo što napraviš je umjesto da ga daješ direktno u $mysqli->query, prvo ga spremi u varijablu i nju dump-aj. Dakle, umjesto: 

$mysqli->query("SELECT * FROM table WHERE type = '$var'");

 

stavi:

$sql = "SELECT * FROM table WHERE type = '$var'";

var_dump($sql);

$mysqli->query($sql);

 

Tako ćeš puno lakše uočiti grešku jer ćeš vidjeti što točno šaljem prema bazi, a možeš i ubaciti u phpmyadmin i dobiti neku suvisliju grešku.

 

Treće, opet kompliciraš sa stringovima. Ako ti svaka soba ima id, zašto iz frontenda ne vraćaš id-ove umjesto naziva? Ako koristiš (multi)select:

<option value="<?php echo $floor['id_roo']"; ?>"><?php echo $floor['type']"; ?></option>

 

post ti već vrati array id-ova.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

ma ja san kreten, falia san query, umisto type ide floor kolumna.. isprike, po cile dane sam u ovome da neznam više di san.. i radi '$floor[i]'

 

i ovo treće se čini logično, mada mi je kod čudno napisan, šta nebi trebalo ić

value="<?php echo $post['id_roo']?><?php echo $post['floor'];?>"

 

stvar je šta ja želim da mi samo ispiše nazive apartmana kad ih korisnik odabere, a s ovim mi ispisuje i id-ove

 

11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Ne, krivo si shvatio. Ovo ide na kontrolu u kojoj korisnik bira - tamo korisniku prikazuješ tekstualni oblik, a value postavljaš da je id, tako da se na server ne šalje tekst, već id. Ako korisnik bira u selectu onda ide:

 

<select multiple name="id_roo[]">

<?php foreach($loors as $floor): ?>

   <option value="<?php echo $floor['id_roo']"; ?>"><?php echo $floor['type']"; ?></option>

<?php endforeach; ?>

</select>

 

 

Ako je checkbox:

 

<?php foreach($loors as $floor): ?>

   <input type="checkbox" name="id_roo[]" id="room_<?php echo $floor['id_roo']"; ?>" value="<?php echo $floor['id_roo']"; ?>">

   <label for="room_<?php echo $floor['id_roo']"; ?>"><?php echo $floor['type']"; ?></label>

<?php endforeach; ?>

 

P.S. Ovo: room_<?php echo $floor['id_roo']"; ?> služi da bi povezao checkbox i label, pa korisnik može kliknuti na label - svaki checkbox ima unique id, a svaki label ima id checkboxa u for attributu.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

ne mogu ovo svatit do kraja nikako.. previše svega, 

predpostavljam da bi ovo treba ubaciti u ovu svoju for petlju, bune me ovi pusti dupli navodnici iza svake uglate zagrade, čemu to?

 

evo moj ček box, html kod je očajan al dobia san šta san tia

https://pastebin.com/bqZ9P05P

 

 

i uspia san napravit prve rezervacije napokon 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2018 17:17 (xDISORDERx).
8 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
xDISORDERx kaže...

 

bune me ovi pusti dupli navodnici iza svake uglate zagrade, čemu to?

 

 Potkrala mu se greska, te navodne znakove treba izbaciti.

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
6 godina
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

-dakle $rezz je rezultat dohvata upita za sve nadolazeće rezervacije logiranog korisnika, $key1 je id rezervacije (testirano, ispisuje svaki id nadolazećih rezervacija, vidi sliku)

 

-$rez1 je upit za sve katove apartmana za pojedine nadolazeće rezervacije, i to je testirano, i dosta rezervacija nema upisane katove, ka šta se vidi na slici

 

https://pastebin.com/hHrPKfwp

 

i sad ja želim za svaku rezervaciju ispisati sve detalje, međutim kod ispisa katova apartmana, za sve rezervacije mi ispisuje da su rezervirana sva tri kata (slika 2)

 

na ovom linku je kod koji koristim za ispis

https://pastebin.com/SYpKW6ue

 

 

 

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
xDISORDERx kaže...

ne mogu ovo svatit do kraja nikako.. previše svega, 

predpostavljam da bi ovo treba ubaciti u ovu svoju for petlju, bune me ovi pusti dupli navodnici iza svake uglate zagrade, čemu to?

 

evo moj ček box, html kod je očajan al dobia san šta san tia

https://pastebin.com/bqZ9P05P

Dupli navodnik je greška u c/p.

 

U tvom kodu ne vidim checkbox, a na prikazu vidim. U svakom slučaju, vrijednost prikazana korisniku i vrijednost koja se šalje na server ne moraju biti iste, što značajno olakšava stvar.

 

xDISORDERx kaže...

-dakle $rezz je rezultat dohvata upita za sve nadolazeće rezervacije logiranog korisnika, $key1 je id rezervacije (testirano, ispisuje svaki id nadolazećih rezervacija, vidi sliku)

 

-$rez1 je upit za sve katove apartmana za pojedine nadolazeće rezervacije, i to je testirano, i dosta rezervacija nema upisane katove, ka šta se vidi na slici

 

https://pastebin.com/hHrPKfwp

 

i sad ja želim za svaku rezervaciju ispisati sve detalje, međutim kod ispisa katova apartmana, za sve rezervacije mi ispisuje da su rezervirana sva tri kata (slika 2)

 

na ovom linku je kod koji koristim za ispis

https://pastebin.com/SYpKW6ue

U ovom drugom kodu, ti koristiš $rezz1 koji je zadni puta postavljen u zadnjoj iteraciji foreach petlje iz prvog koda, što znači da ponavljaš uvije rezultate zadnje rezervacije.

 

U dohvati možeš napraviti:

$rezz = mysqli_fetch_all($rez, MYSQLI_ASSOC);
foreach ($rezz as $index => $key) {
   $key1= $key['id_res'];
   $rez1 = $mysqli->query("SELECT rooms.floor FROM rooms
     INNER JOIN availability ON rooms.id_roo =availability.id_roo
     WHERE availability.id_res = '$key1';") or die($mysqli->error());
   $rezz1 = mysqli_fetch_all($rez1, MYSQLI_ASSOC);
  $rezz[$index]['rooms'] = $rezz1;
}

 

Pa onda u prikazu:

<?php foreach($rezz as $post) : ?>
   <li class="list-group-item">
     <?php echo 'ID: '.$post['id_res'].'<br> Dates: '.$post['indate'].' to '.$post['outdate'].'<br> Price: '.$post['tprice'].' € <br> Apartment/s: ';
     foreach ($post['rooms'] as $rez1){
       echo ' - '.$rez1['floor'];
     }
    echo '<br> Note: '.$post['note'].'<br> Date of reservation: '.$post['resdate']; ?>
   </li>
<?php endforeach; ?>

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

šta da radim sa porukama koje želim ispisat pri nekoj grešci, tipa korisnik odabere zauzete dateume ili ranije datume od današnjeg i slično?

 

napisa sam ovaj kod, koji radi kako kad, nekad se poruka ispiše, pa nakon reseta stranice nestane što mi je i želja, a nekad se unseta prije nego se ispiše.. pa ima li neka druga solucija?

 

<div class="bg-warning text-center">
<strong>
<?php if (isset($_SESSION['message']))
{
echo($_SESSION['message']);
unset($_SESSION['message']);
}
?>
</strong>
</div>

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2018 18:23 (xDISORDERx).
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

header("Location: error.php"); ti samo postavi header, međutim, ne spriječava daljnje izvršavanje koda. Ako dalje u kodu imaš taj blok koji ispisuje message, onda će ti se isti ispisati, unsetati, poslati browseru koji će to odbaciti jer redirect ima prioritet.

 

Nakon redirecta pozovi exit; kako se ne bi kod dalje izvršavao.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

misliš da napravim kao novi page error.php di će mi se samo ispisivati poruke?

to sam bia prvo napravia međutim profa nije baš bila najsretnija..

11 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Nije da ti želim preporučiti to rješenje, već sam vidio da ga koristiš, pa sam zato napisao moguć uzrok problema s tim rješenjem.

 

Najbolje ti je uopće ne koristiti session, već prije samog html-a pokupiš post, obradiš što imaš, postaviš filtrirane vrijednosti za ponovni prikaz forme, error poruke i tek onda ideš na print html-a, ovisno o rezultatima obrade. Na taj način prilikom prikaza već znaš rezultat, sve se izvrši u istom pozivu, a korisniku možeš vratiti već unesene vrijednosti ako nešto mora popraviti (recimo, ako je datum zauzet, a ti mu vratiš error bez njegovih upisa, neće ponovno sve upisivati, već otići sa stranice).

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

a ona mi je rekla da je to bezveze, ispis na novu praznu stranicu, da porminem to, pa eto..

 

ovo drugo, ne razumin stvarno ništa od napisanog..

6 godina
offline
Razvoj web-stranica - Rasprava

napisa sam kod za promjenu lozinke, ali mi non stop vrača kako mi stara šifra iz baze i stara šifra koju upišem nisu jednake..

preko vardumpa sam provjeria da mi dobro uvati šifru iz baze, međutim kad upišem staru iz nekog razloga nije jednaka ovoj

 

kod

https://pastebin.com/cNappDnx

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2018 0:19 (xDISORDERx).
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice