Nokia 5800 Navigation Edition

poruka: 38
|
čitano: 7.309
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia 5800 Navigation Edition".
2 godine

još malo pa sam ga kupio. samo da prođe par dana pa ću napisat možda i review

3 godine
RE: Nokia 5800 Navigation Edition
d3stroy3r_cro kaže...

još malo pa sam ga kupio. samo da prođe par dana pa ću napisat možda i review

Nemaš šta pisat kada je skroz isti kao obična xm5800.

Evo baš sam si garmina stavio i sada je bolji od tog nokia šrot maps bar 50x.

Uzmi si običnu uštedit ćeš parsto kuna.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
2 godine

mene zanima, da li ga itko može otkodirat?

2 godine

jel se na obicni moze stavit gps?

Stisni HVALA, nije tako tesko.
3 godine
neaktivan

Jooooooooooooooooooooooj opet isto pitanje. NOKIA 5800 I 5800 NAVI EDITION SU IDENTICNI TELEFONI!!!!!

Razlika je u maski, licenci za nokia navigaciju drzacu za auto i auto punjacu. Ionako ces staviti garmina tako da nema razloga doplatiti za navigation edition.

2 godine

Ja sam prvi put postavio to pitanje, tako da se besptrebno deres. Nisam znao, jer su dvije verzije, a posto je ovoj pise navigation sam mislio da samo ona ima navigaciju. Znaci razlika je samo u tome sto Navi na sebi ima instaliran gps program a 5800 nema?

2 godine

5800 dolazi sa Ovi Maps, Nokiinim programom za navigaciju koji je u besplatnoj verziji malo okljaštren, dok komercijalna verzija daje bolje detalje na karti. Uglavnom, osobno koristim Garmin

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 23:05 (Danijel14).
2 godine
logic kaže...

Jooooooooooooooooooooooj opet isto pitanje. NOKIA 5800 I 5800 NAVI EDITION SU IDENTICNI TELEFONI!!!!!

Razlika je u maski, licenci za nokia navigaciju drzacu za auto i auto punjacu. Ionako ces staviti garmina tako da nema razloga doplatiti za navigation edition.

Danijel14 kaže...

5800 dolazi sa Ovi Maps, Nokiinim programom za navigaciju, a Navi dolazi sa instaliranim Garminom. Tko ima volje i znanja može i sam staviti Garmin i odgovarajuće karte...

Ajme ljudi pa šta vi baljezgate...

Prvo logic nemoj se "derat", ako ti se ne odgovara nemoj, bude neko drugi...

Drugo licenca za navigaciju je sad doživotna i besplatna i na normalnoj nokii 5800 (samo napravi Update software-a (ne cijelog OS-a, nego pokreni onu aplikaciju) i dobit ćeš navigaciju). To su napravili vjerojatno, jer nitko ionako ne koristi tu Ovi navigaciju...

@Danijel Navi ne dolazi sa garminom! Di si to čuo? Dolazi sa Ovi Mapsom, kao i obična samo što je taj Ovi Maps prije imao doživotnu navigaciju na navi, dok na običnoj to nije bio slučaj! Sada je i to isto. Da se razumijemo, pod navigacija se misli glasovno navođenje, a ne kalkulacija puta ili nešto slično!

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
3 godine
ViiX kaže...

Ja sam prvi put postavio to pitanje, tako da se besptrebno deres. Nisam znao, jer su dvije verzije, a posto je ovoj pise navigation sam mislio da samo ona ima navigaciju. Znaci razlika je samo u tome sto Navi na sebi ima instaliran gps program a 5800 nema?

A ti bi mogao malo prije toga na google-u potražit, ali ne svi ste lijeni.

2 godine
Hyperion kaže...
ViiX kaže...

A ti bi mogao malo prije toga na google-u potražit, ali ne svi ste lijeni.

A zasto postoji forum nego da se postave pitanja i da se pomogne?

2 godine
Danijel14 kaže...

5800 dolazi sa Ovi Maps, Nokiinim programom za navigaciju, a Navi dolazi sa instaliranim Garminom. Tko ima volje i znanja može i sam staviti Garmin i odgovarajuće karte...

Ajme ljudi pa šta vi baljezgate...

Prvo logic nemoj se "derat", ako ti se ne odgovara nemoj, bude neko drugi...

Drugo licenca za navigaciju je sad doživotna i besplatna i na normalnoj nokii 5800 (samo napravi Update software-a (ne cijelog OS-a, nego pokreni onu aplikaciju) i dobit ćeš navigaciju). To su napravili vjerojatno, jer nitko ionako ne koristi tu Ovi navigaciju...

@Danijel Navi ne dolazi sa garminom! Di si to čuo? Dolazi sa Ovi Mapsom, kao i obična samo što je taj Ovi Maps prije imao doživotnu navigaciju na navi, dok na običnoj to nije bio slučaj! Sada je i to isto. Da se razumijemo, pod navigacija se misli glasovno navođenje, a ne kalkulacija puta ili nešto slično!

Sta onda 5800XM nema glasovno navođenje?

3 godine
ViiX kaže...

Banalne pitanja nepostavljaš na forumu za to služi google!

1. navigacija i najbolja je garmin -> http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60969 , samo prati korake i urodit će plodom.

2. Sygic McGuider -> http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62488

3. Route66 -> http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=65252

Koristim garmina mobile XT 5.00.60 + adria route 3.00  (sve najnovije) i super funkcionira. Ima glasovnu navigaciju. U uputama ti sve piše, čitaj pažljivo. Ovi maps je OK za ugrubo,ali za hrvatsku je koma. U Sisku pokazuje samo jednu ulicu dok garmin i one najmanje pokazuje. Ovi maps je dobar jer ima google maps odmah i nežica previše MB samo zbog tog mi se sviđa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 23:31 (Hyperion).
3 godine
ViiX kaže...

Hmm. Kakve veze ima mobitel s glasovnim navodjenjem ? To ovisi o aplikaciji...

2 godine

Dajte mi sad molim vas recite sve razlike izmedu ta dva mobitela i koji mi je bolje uzeti i zasto?

2 godine
Ajme, ajde pročitaj moj prošli post još jednom..
Nokia 5800 XM i Navi edition se razlikuju po:
-masci (meni osobno, ljepša kod navi-a, iako na slikama ne izgleda)
-uz Navi se dobije punjač za auto i onaj stalak za šajbu
-veća cijena u Navi-a
Sve ostalo je ISTO. Navigacija, glasovna, slikovna što god...sve je ostalo isto!

Eto, koji ćeš ti uzet je na tebi. Ovaj punjač i stalak se sigurno daju nabavit jeftinije od razlike u cijeni koja postoji između "obične" i navi.
Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
3 godine
neaktivan

Ma ne derem se mada ispada tako al zar je toliko tesko ukucati u pretrazivac 5800 navi na ovom forumu ako vec nije na google i dobio bi tri stranice rezultata. Uvijek sam rad pomoci i stvarno mi nije tesko al dajte ljludi potrudite se barem 15 sekundi prije nego postavite pitanje. Evo ti si mu vec dva puta odgovorio u ovo threadu. Pa nismo ni ti ni ja niti bilo ko drugi ovdje dezurna tehnicka podrska iako smo radi pomoci.

2 godine

Sad maloprije mi je neki frajer reko da navi ima slabiji zvuk, i da se na 5800 nemoze stavit navigacija. Za navigaciju znam da je u krivu, ali ovo sa zvukom, kao da je losija kvaliteta zvuka.

2 godine
Alo!
Sve! je isto. Nemoj slušat gluposti. Rekoh ti što su razlike i to je to!
2 godine

E da, primjetio sam da mobitel ima WLAN, sta se s time moze raditi, jel se mogu normalno spojit kao i sa kompom pa ici na internet ili?

2 godine

Da, normalno se spojiš na svoju kućnu mrežu (router ti mora bit wlan - enabled, dakle mora imat onu antenicu (Smijeh) i mora ti bit uključen wlan). Kad se spojiš normalno ideš na net...

Pa pola mojih postova u ovoj temi i općenito na forumu je s 5800....=)

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 13:05 (DamageHigh).
2 godine
DamageHigh kaže...

Da, normalno se spojiš na svoju kućnu mrežu (router ti mora bit wlan - enabled, dakle mora imat onu antenicu (Smijeh) i mora ti bit uključen wlan). Kad se spojiš normalno ideš na net...

Pa pola mojih postova u ovoj temi i općenito na forumu je s 5800....=)

Kaj i ti imas taj mob?

2 godine

Da, ja imam plavu Nokiu 5800 XM!

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 13:13 (DamageHigh).
2 godine

I koju navigaciju koristis, Garmina ili?

2 godine

Garmin, da...

2 godine
Kakve mu slike ispadaju, i video.
3 godine
neaktivan

Da ti nisi malo prelijen. Evo ti link pa vidi sam.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2906&idPhone2=2537

2 godine
Slike po meni ispadaju ispodprosječno za 3.2 mpx (kada je full dan onda su super), a video iskreno nisam nikad ni pogledao na kompu s njega. Budem ti navečer stavio slike i video po danu i po mraku pa ti vidi..
Sad nemam vremena (moram u šk.).
3 godine
neaktivan

Neka lijena gu...a klikne na link sto mu postah pa nek vidi sam. Trebas mu ga jos i kuci odnijeti da mu pokazes.

2 godine
logic kaže...

Neka lijena gu...a klikne na link sto mu postah pa nek vidi sam. Trebas mu ga jos i kuci odnijeti da mu pokazes.

Dobro kakvih ti problema imas?

3 godine
neaktivan

Ja nikakvih jer sma ti pomogao koliko sam mogao a tebi je tesko kliknuti na link koji ti je neko drugi nasao i stavio. I jos umjesto hvala ti mene pitas koji je moj problem???? Koliko drzak za to trebas biti. ILi bezobrazan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice