Kućni telefon

poruka: 7
|
čitano: 12.466
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Kućni telefon

Nije baš neki naslov. Vi koji imate više telefona u kući, kad netko razgovara možete ga čuti s druge strane ako dignete slušalicu. E mene zanima jel bi se dalo složiti telefon da NE BUDE spojeni na mrežu, nego jedan u drugoga i da razgovaraju, npr potegnem kabel u radionu i tako javim tati nek dođe na ručak ({#}) i tak malo za foru. Kak riješit napajanje ? Jel se to može uopće izvesti ? Koliki je napon i snaga struje za telefon ? Na koju žicu u RJ11 kablu se to spaja (+ i -) ? Jel to uopće zamislivo ?

 

 

Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Kućni telefon

Hm, u osnovi mislim da bi trebalo funkcionirati, ali.. Napon parice je cca 30-40V dc u stanju mirovanja. To se mijenja dizanjem slušalice - otvaranjem linije. Mislim da je svaga par V prilikom razgovora. Snaga, tj. struja koju vuku telefoni je vrlo mala, u mA. Problem bi mogao imati s loše filtriranim napajanjem, jer bi mogao zujati telefon uslijed 50 Hz. Parica ionako ima samo dvije žice, svejedno kako okreneš. Ja bih probao s običnim baterijema za početak npr. 2xAA po tel. (3 V), pa po potrebi dizao napon..

 

Ali postoji veći problem; kako bi nazvao taj drugi telefon? Za zvono se koristi neki AC (ili impulsni DC) kojeg generira centrala - koju ti nemaš u ovoj kombinaciji. Jedino da napraviš neki sklop koji će generirati impuls za zvono u tom strujnom krugu. Inače takva komunikacija gubi smisao. Ili neko 'redneck' rješenje dodatnim kablom i lampicom, zujalicom, zvoncem ili sl..

 

bedsoft.net
12 godina
neaktivan
offline
Kućni telefon

To sam i mislio, prvo ću probati samo da mogu razgovarati, a zvono za početak ni ne treba. Kak misliš 3V za svaki telefon ? 

 

EDIT: BILO TKO, koji je naziv za onaj konverter što se zašteka u utičnicu na 3 "kraka", a van ide sa svake strane RJ11, to svi sigurno imate kod utičnice za telefon

 (ako vam je instalacija starija od 15 godina), a neznam kako se zove.

Ustajte prezreni na svijetu !
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 20:24 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: Kućni telefon

1. imaš one dječje telefone igračke, koji ti tako rade. Spojeni jedan na drugoga, bez potrebe za tel. mrežom.

 

2. Imaš interfone za te stvari za što ti pitaš.... Daju se jeftino kupiti kinezi, a možeš ga i sam napraviti, tek par djelova treba....Ja sam ga prije jedno 30-ak godina napravio, koristio je zvučnik i kao mikrofon, 2 tranzostora BC109c i par otpornika i kondenzatora + preklopka...

 

3. Imaš za kupiti toki vokije za siću na ebay-u pa razmisli i o tome....

 

Što god odlučio, sretno....

 

 

15 godina
neaktivan
offline
Kućni telefon

Da bi natjerao drugi tel da zazvoni dovoljno je spojiti dvije zice parice skupa ali lagano tek da jedva zaiskri. Drugi telefon će početi zvoniti. Bar je tako kod mene.

 

Ali problemi ovoga načinu su:
1. Resetiraš DSL link

2. Zvone svi telefoni u kući 

 

 

 

P.S. naj adapter sto trazis ti je TYG Adapter

EDIT: Pretpostavljam da u zidu imas vise parica, pronaj jednu slobodnu paricu iskoristiti za zujalicu s tipkalom. Dakle tipkalo u tvojoj sobi a zujalica u radioni, pa nek služi kao signalizacija.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati t
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 3:24 (xZero).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Kućni telefon
Znam da je tema stara ali mozda netko odgovori,koliko sam ja skuzio sad mogu 2 telefona povezati kabelom i u sredinu staviti neku bateriju i 2 osobe mogu komunicirati?
why drink and drive when you can smoke and fly
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Kućni telefon

nisam isprobao no evo - http://www.elektronika.ba/405/telefonska-centrala-sa-2-lokala/

EDIT: slika sheme se ne moze skinuti nazalost  probaj guglati nesto slicno u teoriji bi terbalo raditi

Fejzore na pozdrav kad vidiš komandanta, fejzore u zrak kad vidiš komandanta!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 20:04 (Lieutenant commander Data).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice