Ovaj tut je odlican. Sticky!
Pojacivac wireless signala
- poruka: 84
- |
- čitano: 34.743
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
Problem je što je valna duljina oko 12 cm što trazi veliku preciznost u izradi. Svaki dio reflektora koji nije na pravoj udaljenosti od dipola reflektira signal koji je smetnja jer je pomaknut u fazi.
Odličan tutorial, hvala
U teoriji da, ako ga natjeraš u fokus parabole.
Evo ja se danas bacio na poso.
EDIT:evo novih slika.Napravio sam stalak
Čini mi se da si krivo postavio stick. Nisam siguran jer ne znam točno kako izgleda stick, da li ima svoju antenu pa si je skinuo? Ako nema, vjerojatno je antena izvedena kao vod na štampanoj pločici, što znači da bi trebao okrenuti za 90 taj stick u odnosu na reflektor/posudu. I ako ga okreneš u tom položaju horizontalno ili vertikalno dobiti ćeš horizontalnu ili vertikalnu polarizaciju.
Problem je što je valna duljina oko 12 cm što trazi veliku preciznost u izradi. Svaki dio reflektora koji nije na pravoj udaljenosti od dipola reflektira signal koji je smetnja jer je pomaknut u fazi.
Radi se o valnoj duljini antene, a reflektor može biti i 2 m u promjeru, ako je antena u fokusu. Po toj teoriji bi za satelitsku antenu trebao imati lnb koji šeta bliže-dalje od reflektora, jer raspon frekvencija satelitske je više od 1 Ghz (10,7-12,75). Svaki dio reflektora koji nije na pravoj udaljenosti od fokusa, neće fokusirati signal u fokus, bez obzira na fazu vala. (nisam siguran da je dipol pravi izraz, jer postoje dipol antene)
Evo, upravo sam napravio nešto slično, samo za svoji USB Wireles adapter, pa me baš zanima koliko to uistinu pomaže... Javim vam nakon nekoliko dana... 
Ja to imam na par AP na poslu i stvarno "pojaca" signal, lagano se vidi da pomaze u stumbleru. Iako, ne pojaca on signal nego ga usmjeri. Treba paziti kako ga stavis jer stvarno moze pomoci u jednom smjeru, ali ti zezne drugi... Ako je AP u sredini sobe/stana i kompovi su sve okolo onda ovo vjerojatno nije od pomoci, ali ako je AP u nekom uglu reflektor je koristan...
Napravite si ga (5 min posla) i probajte za svoj slucaj. Za tih 1 kn materijala i 5 kn posla mogao bi pomoci...
Batista, zanima me za moju situaciju, koje veličine to treba biti? Nabavio sam par ''malo jačih'' papira formata otprilike A4, hoće li to biti dosta, ili da ih spojim, pa dobijem duplo?
Batista, zanima me za moju situaciju, koje veličine to treba biti? Nabavio sam par ''malo jačih'' papira formata otprilike A4, hoće li to biti dosta, ili da ih spojim, pa dobijem duplo?
Da isprintaj na A4 i izrezi kako ti je oznaceno. Jedan hummer je dovoljan.
Da isprintaj na A4 i izrezi kako ti je oznaceno. Jedan hummer je dovoljan.
Mislim da se kaže hamer... jer ovako zvuči kao auto Hummer
Veličína A4 mi je dovoljna?
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
Veličína A4 mi je dovoljna?
mozes i tako, da dovoljan je a4
Ja sam napravio to ali signal mi nije nista bolji,neznam u cemu je problem.brzina mi je 12-18mpbs kao sto je bila i na pocetku.
RADI!!!
evo iman ja jedno pitanje..jel to radi na ovin HSDPA usbeovima ili samo na ovin WIFI usb-ovima (neznan jesu li to bas ti ali znan da ima neka razlika izmedu njih..ovi HSDPA se odbija od atmosfere i vraca nazad ja mislin..a ovaj drugi se siri kao kad bacis kamen u more) jel ovaj pojacivac moze na oba ili samo jedan od ovih dvoje ???
Ne radi na HSDPA.
Može li se taj pojačivač napraviti i za wiraless koji je ugrađen u laptopu??? (enam USB wiraless-a)
Može li se taj pojačivač napraviti i za wiraless koji je ugrađen u laptopu??? (enam USB wiraless-a)
Ne. Antena mora bit externa.
neki da je dovoljno osjetljiv da dobro iskoristim tu antenu
WiFi mreže su totalno nesigurne. Jedno od pravila kojim se donekle povećava razina sigurnosti u WiFi mrežama je
smanjivanje Wlan signala (Reduce your WLAN transmitter power) tj. signala na routeru. Dovoljan je 0,1 mW signala izvan zidova stana (kuće) pa da napadač uz adekvatnu opremu ima pun/zadovoljavajući signal.
Netko će reći: Moja mreža je osigurana s WPA (AES) tj. WPA2 (AES) enkripcijom.
Istina, gotovo nemoguće je "probiti" ove vrste zaštite, ali napadač može izvesti
WiFi DoS Attack totalno paralizira mrežu,tj. onesposobi router, ne može se spojiti na net. Ukoliko je u routeru uključena opcija QoS napadač može resetirati router do beskonačnosti.
Popularni programčići za napad mdk3, airodrop, aireplay i rjeđe void11.
Stoga, ako se baš mora pojačavati signal onda se to radi na mrežnom adapteru.
WiFi mreže su totalno nesigurne. Jedno od pravila kojim se donekle povećava razina sigurnosti u WiFi mrežama je
smanjivanje Wlan signala (Reduce your WLAN transmitter power) tj. signala na routeru. Dovoljan je 0,1 mW signala izvan zidova stana (kuće) pa da napadač uz adekvatnu opremu ima pun/zadovoljavajući signal.
Netko će reći: Moja mreža je osigurana s WPA (AES) tj. WPA2 (AES) enkripcijom.
Istina, gotovo nemoguće je "probiti" ove vrste zaštite, ali napadač može izvesti
WiFi DoS Attack totalno paralizira mrežu,tj. onesposobi router, ne može se spojiti na net. Ukoliko je u routeru uključena opcija QoS napadač može resetirati router do beskonačnosti.
Popularni programčići za napad mdk3, airodrop, aircrack i rjeđe void11.
Stoga, ako se baš mora pojačavati signal onda se to radi na mrežnom adapteru.
Na kvalitetnijim routerima se i takvima lako dodje kraju.
Yeah right!
Yeah right!
Right...
Ne mislim na D-Linkove i slicno... nego na punokrvni linux os unutar routera.
Right...
Kako?
Mislišovako
RouterOS osim sto ima tone opcija ima i zgodnu mogucnost skriptinga gdje zapravo sam uredjaj sve moze sam raditi ako napises pametnu skriptu (sto zapravo nije tesko, najveci problem je poznavanje mreznih protokola).
Em sto je npr za tarpitting potreban nesto brzi router (brzi proc). Napadac misli da gazi ruter jer mu svi paketi prolaze. A zapravo ne radi nikakvu stetu osim sto malo loada proc.
RouterOS osim sto ima tone opcija ima i zgodnu mogucnost skriptinga gdje zapravo sam uredjaj sve moze sam raditi ako napises pametnu skriptu (sto zapravo nije tesko, najveci problem je poznavanje mreznih protokola).
kako god, ne možeš napad u potpunosti sprječiti.
Kao što znaš, imaš klijente u mreži, a i oni su ranjivi ;)
Right...
Kako?
Mislišovako
kako god, ne možeš napad u potupnosti sprječiti.
Kao što znaš, imaš klijente u mreži, a i oni su ranjivi ;)
Ali kompletan promet ide preko rutera. Na njemu se selektira sto ide dalje, a sto ne.
Ali kompletan promet ide preko rutera. Na njemu se selektira sto ide dalje, a sto ne.
Misliš da se legalni klijent ne može "banat" s routera !?
Evo da se i ja nadovežem u temu. Napravio sam stalak za svoj wi-fi booster i netgear wpn111 adapter od kartona za wc papir. Mislim da je vrlo prakticno
od rutera sam udaljen oko 10m ali kroz 2 zida i izmjerena brzina mi je 4,02 :)
http://www.speedtest.net/result/1048552819.png