Zar ne mozes natjerati Aviru da iskljuci svoju zastitu prije System Restorea?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako sam ti pomogao stisni HVALA!!
Ljudi znam da je glupo što pitam ali šta je to exploit?
Imam zanimljiv problemcic na jednom racunalu na poslu. Instalirana je avira free i uredno radi, tj. radila je.
Događa se sljedece: napravim update, pise uredno datum zadnjeg updatea, ugasim racunalo, dođem sutra i upalim ga, kad ono pise datum updatea od prije mjesec dana?
Hm, nisam siguran zasto je to tako...ideje?
ima li možda na tome računalu nekakav automatski system restore (tipa norton ghost i sl) koji pri svakom uključivanju računala, vraća podatke na početnu točku?
je li taj problem samo s AV-om ili se svaki novo-instalirani program obriše nakon restarta?
Ljudi znam da je glupo što pitam ali šta je to exploit?
ima li možda na tome računalu nekakav automatski system restore (tipa norton ghost i sl) koji pri svakom uključivanju računala, vraća podatke na početnu točku?
je li taj problem samo s AV-om ili se svaki novo-instalirani program obriše nakon restarta?
Nema nista tog tipa, prije je bio deep freeze, ali je racunalo reinstalirano i dfa vise nema. Da je on ostao, onda bih definitivno znao da je do njega, ali ovako...
probaj clean install AV-a..
A morat cu...iako bih rado htio saznati zbog cega se to dogodi...tnx!
- stavi se GeSWall ili Sandoxie na browser = nema zaraze preko neta.
- stavi se No Autorun (zastita za usb), takodjer se moze namjestit da se USB/DVD pokrece u Sandoxie-u = nema zaraze.
Mislite da bi ovo funkcioniralo?
Dao sam "NE" u anketi jer manje-više ono šta downloadaš sa neta su neki programi ili igrice za koje je potreban crack ili sl.
Sve to se treba instalirati na pravom stroju jer neće da radi u Sandboxu pa...niš od toga!
Sanboxie ili GeSWall su jedino dobri za surfanje i pokretanje portable aplikacija!
Autorun se lako može disejblati ali malware često moraš da pokreneš sam pa "No Autorun" i slične stvari gube smisao jer štite od skrivenih samopokretajučih malwera ali ne i protiv onih koje sam korisnik pokrene!
ali ti "ne" koristiš crackove nego koristiš legalne aplikacije!
@sisko
Koristim ih jedino u igricama ali prije toga ih provjerim na VT-u ili ako mi se CIS uopće ne javi, onda mogu biti miran 
Stalno isprobavam neke programe koje trebam izvadit iz Sandboxa da bi ih mogao koristiti pa ako ne bih imao barem klasični AV, bio bih često u gabuli!
Zato kažem da je dobro imati barem AV, pogotovo za neiskusne korisnike!
Sve to se treba instalirati na pravom stroju jer neće da radi u Sandboxu pa...niš od toga!
Sanboxie ili GeSWall su jedino dobri za surfanje i pokretanje portable aplikacija!
Autorun se lako može disejblati ali malware često moraš da pokreneš sam pa "No Autorun" i slične stvari gube smisao jer štite od skrivenih samopokretajučih malwera ali ne i protiv onih koje sam korisnik pokrene!
OK, to je tvoje misljenje ali nisu svi korisnici kao ti.
Recimo da 20% usera radi ovo ali ostatak od 80% koristi komp za "normalne" aktivnosti (surfanje, youtube, fejs, office...) zar ne bi za njih ovo bilo majka (pogotovo ako imaju stare kompove)?
Ne kazem da ovu kombinaciju moraju svi koristiti nego da bi to moglo funkcionirati (znam da na kraju to nece nitko ni savjetovati niti postavljeti frendu/curi jer im je AV najlaksa kombinacija ali mislim da je vrijeme da se pocne razmisljat na "drugi" nacin).
Za ove koji skidaju crackove i ostala sranja nece im pomoc ni najjaci antivirusni program, jer kad se naume da skinu neki crack za neku igru/program, a antivirus im kaze da je virus, samo ce ignorirati to (80% usera ce ignorirat, dok ce 20% poslusati AV) i nastaviti sa instalacijom jer im ta igra/program treba i zato su i isli skidat crack.
Sad sam testirao NORTON 360 BETA na vrecu od 2012-05-19-tachion u kojoj se nalazi 200kom malwera
Norton je pronasao i ocistio 79kom
Ostalo je u folderu 121kom
Nekoliko malwera iz tog foldera je i pokrenuto, a sta se dalje desilo pogledajte u videu...
Za ove koji skidaju crackove i ostala sranja nece im pomoc ni najjaci antivirusni program, jer kad se naume da skinu neki crack za neku igru/program, a antivirus im kaze da je virus, samo ce ignorirati to (80% usera ce ignorirat, dok ce 20% poslusati AV) i nastaviti sa instalacijom jer im ta igra/program treba i zato su i isli skidat crack.
Čak je u uputstvu za krekovanje dosta puta navedeno kako je potrebno isklučiti zaštitu na momenat.Onda je jedino ostalo dali verovati na reč nekom ko je dao link ili poslušati antivirus koji radi svoj posao.A kad uključiš zaštitu onda vidiš pravo stanje na kompu.
Sorry ako je bilo ranije...
Obavijest za korisnike facebooka - novi virus http://www.jutarnji.hr/facebookom-se-siri-virus--ne-otvarajte-poveznice-u--chat--prozorcicima/1029755/
Okay, i ja ću dići virtualku i krenuti ću testirati antiviruse :)).. Samo bih vas sada lijepo molio, da mi predložite neki antivirus za test, i gdje da nađem .zip fil puun malwarea?? Tnx puno :D
ova avira ni k... ne valja....
propustila je onaj lazni antivirus koji je deaktivirao sve zivo na racunaru nekakav security shield 2012... i pronasao sam na netu nekakav kod koji sam upisao da bi on pomislio da sam ga kao kupio i onda sam aktivirao i aviru i malwarebytes ali dzabe ne mogu ga ukloniti... oni sve skeniraju, nadju ga i obrisu i kad resetujes racunar opet je tu... pokusacu rucno obrisati po upustvu sa neta....
e sad da me ne hebe matura pokazao bi ti kako taj fake av prolazi kroz avast kao vrući nož kroz maslac (uvjeren sam u to.... ako netko misli drugačije nek isproba, baš bih volio vidjeti ishod)
ma meni nije jasno kako se ljudi uopce zaraze sa ovim sranjem... ovo mi je jedan od racunara na poslu i sad sam na njemu preko teamviewera i kad ih pitas pa otkud ti virus kaze ne znam, nisam to ja...
bas me zanima odakle su ga pokupili jer bih volio otici na tu stranicu sa comodom i eam-om da vidim da li bi i oni to propustili... U zadnjih mjesec dana jedan sam nasao na racunaru koji ima MSE jedan na ovome sto ima Avast i sad ovaj zadnji na ovom sto ima Aviru... A da im instaliram comodo imam osjecaj da bi zablokirali citavo racunalo kad bi ih poceo propitivati da dozvole ovo ili ono...
evo pandu testiram kod sebe kuci al ovu betu 2013 i dobra mi je ali mi je surfanje svaki dan sve sporije i sporije... evo sad danas sam otvarao bug i trebalo je oko 10 sekundi da otvori stranicu..neki dan je trebalo duplo manje...
a vidjecu sta cu njima staviti...mozda im bas i ubacim pandu jer na vecini je sada MSE, a on propusta ovaj virus...
*edit Uklonio sam ovo rucno i sad vidim da je virus ostavio neki shortcut za svoj support page i skenirao sam link i pise da nema virusa
Normalized URL: http://onlinecscenter.com/
Detection ratio: 0 / 24
Analysis date: 2012-05-22 18:05:06 UTC ( 0 minute ago )
File scan: The URL response content could not be retrieved or it is some text format (HTML, XML, CSV, TXT, etc.),
hence, it was not enqueued for antivirus scanning.
E sad ovo boldano...jel ovo znaci da ima neki fazon da su napravili pa da ne moze skenirati?
Smije li ko otvoriti ovu stranicu? 
Za provjeru url mozes koristiti i Virus Total stranicu
Recimo da 20% usera radi ovo ali ostatak od 80% koristi komp za "normalne" aktivnosti (surfanje, youtube, fejs, office...) zar ne bi za njih ovo bilo majka (pogotovo ako imaju stare kompove)?
Ne kazem da ovu kombinaciju moraju svi koristiti nego da bi to moglo funkcionirati (znam da na kraju to nece nitko ni savjetovati niti postavljeti frendu/curi jer im je AV najlaksa kombinacija ali mislim da je vrijeme da se pocne razmisljat na "drugi" nacin).
1.bold-Te "normalne"aktivnosti također zahtjevaju neke akcije u određenim situacijama prilikom kojih trebaš vadit stvari iz Sandboxa a ako je to nešto malciozno, bez AV-a koji bi te na to upozorio,bio bi ubrzo reš pečen!
2.bold-Ja sam jednom također pokušao "razmišljat na drugi način" i predložio te "normalne aktivnosti" raditi kroz Virtualnu mašinu ali sam naišao samo na ismijavanja!
Dokle god korisnik ne treba nekaj updejtat,instalirat,downloadat i mjenjat na PC-u,tada je Sandboxie ili GeSWall čisto OK ali znaš i sam da svako malo moraš nekaj od toga radit pa ako na PC-u nije prisutan barem osnovni AV, izložen si opasnosti!
3.bold-Crackovi (ako nisu namjerno prepakirani sa virusom od nekog zlobnika) nisu malciozni,pogotovo ako su od poznatih Crackera!
Zato postoji VT da se bace na provjeru a ako AV program ima u sebi HIPS,B.B. ili Sandbox lako se vidi nakon pokretanja šta radi dotični crack i da li je stvarno opasan!
Koristim ih jedino u igricama ali do sada nisam naišao na neki koji bi učinio nešto malciozno!
Onda mozes i te stvari, sto si ih izvadio iz Sandboxa poslati na Virus total ili provjerit sa MBAM i HitmanPro...ali to je drugi par rukava.
Primjer:
Curi sam stavio Windowse, office, music/video player.
Ona sad radi u officu, slusa mjuzu, surfa...nema sta skidat i instalirat jer ima sve sto joj treba.
Sta ona mora skidat i vadit iz sandboxa?
Curi sam stavio Windowse, office, music/video player.
Ona sad radi u officu, slusa mjuzu, surfa...nema sta skidat i instalirat jer ima sve sto joj treba.
Sta ona mora skidat i vadit iz sandboxa?
Primjer:
Adobe Flash Player update,Java update,Player can not play this type of file,pleas download additional codeck, wow kak lijepi wallpaper...idem ga downloadat, wow ovaj sam album tražila tjedan dana,moram ga skinut...ima tu još podosta stvari
Uh, vidi se koliko sam zadnje vrijeme slabo na netu...tnx silovski!