Ultimativna antivirus tema - P&O

poruka: 18.742
|
čitano: 662.458
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
22 mjeseca
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

pozz ekipa na compu imam instaliran Saymantec antivirus pa me interesira koja su vaša iskustva sa tim antivirusom

2 godine
protjeran
RE: Koji je najbolji antivirusni program
filipvk1000 kaže...

U potpunosti se slažem s tobom. Ako želiš kvalitetan free AV preporučujem Aviru jer je jako dobra,ako ne i odlična. No,ako imaš love odma odi i kupi Kaspersky Internet Security 2010,jer je opako dobar,ako ne i najbolji. Ja sam koristio Aviru,AVG,ESET NOD32 3,ESET Smart Security 4 (crackirana) i sada sam na KIS 2010,nikad nisam ništa platio. Ovako:

Avira:

Jako dobra detekcija,isto tako i sučelje,može se pohvalit,samo mi je uletio neki virus i nisam mogo aktivirat AntiVir Guard :S....

AVG:

Dok sam ga imo nisam imo problema,čak,nećete vjerovat,niti virusa. Koristio sam AVG samo za facebook i to je to. Samo me živcira jer detektira cookies :S

ESET NOD32 3:

Jako dobar,ne usporava PC,dobra detekcija (ne najbolja,jer u zadnje vrijeme nije nikakav (...)),nisam imo problema za vrijeme dok sam ga imo -3 dana hehe :D onda sam instaliro:

ESET Smart Security 4:

Sučelje je super,ali detekcija nije bila nikakava jer je krekiran AV pa mi nije ni nešt koristio. A da,firewall od ESS samo usporava download... a bolje štiti WIn firewall nego ESS..

Kaspersky IS:

super je,firewall mu je i višđe nego ODLIČAN,ne usporava download,a štiti 96% (našo na 1 stranici) ali ja bih reko 99%..detekcija je najbolja,detektira ama baš sve,netrebam niti 1 dodatan program za zaštitu s njim

Kaspersky IS 2010:

Jako dobar,ali nema neke opcije kao što su firewall itd...sve u svemu moj glas za Kaspersky =)

Svako ima svoje mišljenje...ni 1 nije najbolji,zavisi kako mu koji paše. Kolko opterećenje sistema,rad,bla bla...

Kako KIS prvo ima odličan firewall, a onda ga odjednom nema? Da nisi mislio možda na Kaspersky AV?

Ja nemam potpis!?
23 mjeseca
gogo23 kaže...

pozz ekipa na compu imam instaliran Saymantec antivirus pa me interesira koja su vaša iskustva sa tim antivirusom

Ma sam program antivirus nisam probao. Isprobao sam zahtjevniji NIS 2010 koji je ipak security suite , a ne primarno antivirus. U nedavnim postovima ( ne sjećam se teme ali mogu pogledati ako treba ) sam ga ocijenio u toku " testiranja" kao izvrsnim. No nakon određenog vremena, a govorim za NIS 2010 što i nije predmet ove teme, sam se razočarao. Sam program nije previše opterećivao sustav, heurestika i detekcija su bili izvrsni, firewall slab, odlično skeniranje web stranica i druge stvari. Ali zamjerka je jedna i to ogromna. Ovaj antimalware je u stanju srušiti kompletan OS zato što previše petlja po kernel postavkama cijelog sustava. U toku isprobavanja programa i sam sam doživio barem dva puta Blue Screen su upozorenjem na neispravnu ili krivo podešenu instalaciju softwarea u odnosu na OS.  Ponavljam nisam "testirao " Norton Antivirus i ispričavam se svima koji ga smatraju najboljim riješenjem i možda je ovo spamanje teme s moje strane, ali sam jednostavno ovo morao reći..

2 godine
protjeran

Ako iskljucim FW na NIS2010, može li se maknut ona obavjest da je iskljućen? Dosta je slab pa sam ga iskljucio...

Ja nemam potpis!?
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 20:31 (kingmedo).
2 godine
gogo23 kaže...

koji symantec?

23 mjeseca
kingmedo kaže...

Ako iskljucim FW na NIS2010, može li se maknut ona obavjest da je iskljućen? Dosta je slab pa sam ga iskljucio...

Da li ti misliš na obavijesti koje ti Winsi upućuju u svezi isključivanja firewalla ili na nešto drugo? Ako je do Windowsa onda "otkvači" ( ovo je pisano za XP ) u Security Center pod Alert Settings upozorenje za firewall ili možda još jednostavnije uključi Winsov firewall koji je Norton isključio i nema više upozorenja.     

2 godine
protjeran
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...

Da li ti misliš na obavijesti koje ti Winsi upućuju u svezi isključivanja firewalla ili na nešto drugo? Ako je do Windowsa onda "otkvači" ( ovo je pisano za XP ) u Security Center pod Alert Settings upozorenje za firewall ili možda još jednostavnije uključi Winsov firewall koji je Norton isključio i nema više upozorenja.     

Kao prvo, mislim na obavjest koju mi norton šalje prilikom podizanja sustava(doduše nekoliko minuta kasnije)

Kao drugo, da hoću uključiti (lošiji od nortonovog) windowsov firewall već bih to napravio...

Ja nemam potpis!?
23 mjeseca
kingmedo kaže...
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...

Kao prvo, mislim na obavjest koju mi norton šalje prilikom podizanja sustava(doduše nekoliko minuta kasnije)

Kao drugo, da hoću uključiti (lošiji od nortonovog) windowsov firewall već bih to napravio...

Ma u redu. Ne zamjeri na pitanju. Stvarno mi nije bilo jasno na koju, odnosno čiju ovbavijet misliš. Ali sam si napisao da si isključio NIS-ov firewall jer je loš, sorry slab. Nisam to nikada radio dok sam koristio NIS ( bolje ikakav firewall nego nikakav ) pa baš i mene zanima da li postoji mogućnost da se ta obavijest od Nortona u svezi firewalla isključi. Na ovo bi trebao odgovoriti, ako pročita, koliko sam shvatio veliki fan Symanteca, a to je Lazarus Long.    

2 godine
protjeran
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...

Ma u redu. Ne zamjeri na pitanju. Stvarno mi nije bilo jasno na koju, odnosno čiju ovbavijet misliš. Ali sam si napisao da si isključio NIS-ov firewall jer je loš, sorry slab. Nisam to nikada radio dok sam koristio NIS ( bolje ikakav firewall nego nikakav ) pa baš i mene zanima da li postoji mogućnost da se ta obavijest od Nortona u svezi firewalla isključi. Na ovo bi trebao odgovoriti, ako pročita, koliko sam shvatio veliki fan Symanteca, a to je Lazarus Long.    

Da, ali sam umjesto njega htio staviti comodo firewall, ali jednostavno me živcira kad nije ne piše ono "secure"

mrzim kad nije sve uključeno :D

Ja nemam potpis!?
2 godine
neaktivan

Kakva su vaša iskustva sa Bitdefenderom ja ga razmišljam stavit na komp pa me zanima...

23 mjeseca
kingmedo kaže...
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...
BlackFoot kaže...
kingmedo kaže...

Da, ali sam umjesto njega htio staviti comodo firewall, ali jednostavno me živcira kad nije ne piše ono "secure"

mrzim kad nije sve uključeno :D

Slažem se s tobom. I mene to zna živcirati i smetati, a kada pogotovo znaš da ono što si sam isključio ( u ovom slučaju i potpuno opravdano jer je loše ) nema baš nikakve veze sa sigurnošću kompa. Recimo trenutno imam zaštitu ( možeš pročitati pod  My PS ) koja dobro funkcionira ali me živciralo kada me Eset upozoravao nakon najnovijih Windowsovih updatea da mi ne može osigurati dovoljnu zaštitu dok ih ne preuzmem i instaliram. No čačkajući po programu sam naišao gdje se to može isključiti. Tako stvarno vjerujen da i NIS - u ima ta mogućnost, ali tko zna ?  

2 godine
protjeran

jel znate zasto mi Malwarebytes blokira ove ip-eve koji sa utorrenta barem mislim (90% da jesu)

i jel to opasno

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
3 godine
hrvatskafarkasevec kaže...

jel znate zasto mi Malwarebytes blokira ove ip-eve koji sa utorrenta barem mislim (90% da jesu)

i jel to opasno

Ne blokira ih sigurno bezveze, a di se recimo nalazi ova tvoja koju si uslikal vidi tu na ovoj stranici.Cool

http://www.ipillion.com/

http://www.ipillion.com/?ip=117.201.45.130&ipsubmit=by+IP

2 godine
protjeran
rambox kaže...

i jel to opasno

Ne blokira ih sigurno bezveze, a di se recimo nalazi ova tvoja koju si uslikal vidi tu na ovoj stranici.Cool

http://www.ipillion.com/

http://www.ipillion.com/?ip=117.201.45.130&ipsubmit=by+IP

hah india i jos par ip-eva su iz indie al neznam nikakva steta nije ucinjena niti sam prije nesto primjetio neg kad sam stavil full verziju 

poceo je blokirat isto nikakve razlike od kad ih blokira nit bolje nit losije 

isto ko prije

2 godine
protjeran

ma to sam isključio kad sam koristio program, bezveze živcira a i da se šta skine od gamadi opet če automatski obrisat s kompa, ovako blokira i ono što ne treba

23 mjeseca

i jel to opasno

Kao što rambox kaže sigurno taj IP nije blokirao bez veze. Indija, Kina i dr. .... da iz tih krajeva u zadnje vrijeme i dolazi najveći dio različitih "napada". Ali MBAM je to blokirao i to je u redu. Torrent..... zahebano, svašta se može doživiti s ovakovim P2P "komunikacijama i preuzimanjima". Zanimljivo mi jedno. Koliko vidim ti si jedan od rijetkih ( ili mi se samo čini ) koji koriste full verziju MBAM -a. Kakav je u rezidentnoj zaštiti, općenito, ne samo iz priloženog jer se vidi da je posao odradio za 5.

2 godine
protjeran
BlackFoot kaže...

i jel to opasno

Kao što rambox kaže sigurno taj IP nije blokirao bez veze. Indija, Kina i dr. .... da iz tih krajeva u zadnje vrijeme i dolazi najveći dio različitih "napada". Ali MBAM je to blokirao i to je u redu. Torrent..... zahebano, svašta se može doživiti s ovakovim P2P "komunikacijama i preuzimanjima". Zanimljivo mi jedno. Koliko vidim ti si jedan od rijetkih ( ili mi se samo čini ) koji koriste full verziju MBAM -a. Kakav je u rezidentnoj zaštiti, općenito, ne samo iz priloženog jer se vidi da je posao odradio za 5.

hah sad sam provjerio i 100% je zbog torrenta sad dal to steti sta il ne neznam al vidim da mi se ne smanjiva brzina na torrentu pa cu ostavit neka on blokira 

a full verzija nije nista posebno bolje od free..

radi automacke update-e i scanove ima i taj ip protection 

da nisam dobio key nebi uzimao full verziju 

2 godine
protjeran

Ne razumijem zašto u symantecu ne naprave browser protection za firefox 3.6. Piše mi da nije usklađen s novom verzijom firefoxa. Totalno bezveze, ne kužim šta onda služi to što ima browser protection, kad on uopće nije instaliran. Nisam upućen pa ako me netko može informirati....

Ja nemam potpis!?
2 godine

baš sam prekjučer instalirao norton av 2010,nije toliko lagan za resurse kao naprimjer nod 32,ali se vidi da su ga popravili od prijašnjih verzija, i jako lijepo izgleda,stavio sam sebi verziju od 90 dana,kad istekne onda ću staviti nešto drugo,ali moj je favorit definitivno kaspersky,nisam provjeravao kako radi svoj posao osim sa eicar testom

isti dan otkaz i žuti
3 godine

nod32 (ili cak bolje smartsecurity) ako si P1R4T3, a ako trebas za firmu ili imas para kaspersky

Nudim pozivnice za Lockerz. PM na mail (leonardo.vrcek@gmail.com) ili za invite posjetite ovu stranicu: http://www.wix.com/invitez/tehlockerzinvitez
2 godine
protjeran
blackalbum kaže...

baš sam prekjučer instalirao norton av 2010,nije toliko lagan za resurse kao naprimjer nod 32,ali se vidi da su ga popravili od prijašnjih verzija, i jako lijepo izgleda,stavio sam sebi verziju od 90 dana,kad istekne onda ću staviti nešto drugo,ali moj je favorit definitivno kaspersky,nisam provjeravao kako radi svoj posao osim sa eicar testom

Kako si dobio taj trial od 90 dana?

Ja nemam potpis!?
2 godine

upiši norton av 90 days ima na njihovim službenim stranicam,ja misli da ovo nije trial nego oem od 90 dana tako piše

isti dan otkaz i žuti
2 godine
protjeran
blackalbum kaže...

upiši norton av 90 days ima na njihovim službenim stranicam,ja misli da ovo nije trial nego oem od 90 dana tako piše

A to (vidi boldano) je??

Ista funkcionalnost kao i trial verzije ili nešto ogranićeno?

Ja nemam potpis!?
2 godine

do sada nisam vidio ograničenja mislim da je full na 90 dana

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
2 godine
protjeran
blackalbum kaže...

do sada nisam vidio ograničenja mislim da je full na 90 dana

Ne razumijem najbolje, ali dobro. Ja sam skinio trial verziju i ona je 30 dana... A ma nije bitno, sad izlazi nova Avira pa moram probat...Smijeh

Ja nemam potpis!?
2 godine

ovaj norton stvarno nije loš a evo i na av -comparatives piše da ima jako dobre rezultate,tj proglašen je antivirusom godine,dosta njh pljuje po nortonu ali on nije ni upola tako loš kao što neki tvrdu,a i još sam ga dobio na 90 dana for free

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
2 godine
protjeran
blackalbum kaže...

ovaj norton stvarno nije loš a evo i na av -comparatives piše da ima jako dobre rezultate,tj proglašen je antivirusom godine,dosta njh pljuje po nortonu ali on nije ni upola tako loš kao što neki tvrdu,a i još sam ga dobio na 90 dana for free

Ma odličan je, ali sad ipak idem koji dan novu aviru probat pa opet natrag na Nortona, ostalo mi je 20-ak dana, budem 5-6 dana na aviri i onda opet se vraćam nortonu. Meni je Norton super uz Comodo FW.

Ja nemam potpis!?
2 godine
protjeran

@Mato_Ivanovac

Zašto thumb down na moju sasvim običnu poruku??

Ja nemam potpis!?
23 mjeseca
neaktivan

Nova Avira Antivir Personal 10.

3 godine
neaktivan

JA koristim Norton Internet Security od verzije 2009. i mislim da je to opet doktor za tu vrstu programa. Al da sam imao problema jesam. Kao što je netko već spomenuo da se sukobiti sa pojedinim servisima našeg voljenog OS-a, a 2010. inačica radi ko zvono prema svim osobinama. Odlično.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice