- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e ljudi jel iko ikada od vas dozivio ili cuo da se to negdje desilo da svi dijeljeni printeri u firmi pocnu odjednom printati neke hijeroglife (pocetna recenica na papiru glasi "This program cannot be run in DOS mode!") i onda samo hijerogilifi i tako nekih 100 listova... Ali sve i jedan printer koji je bio na mrezi u tom trenutku je dobio taj print zadatak...
Ja tad nisam bio u firmi i nekako su oni to otkazali ali ne mogu provjeriti sada ko ili sto je to pokrenuo... Da li je to neki virus koji se siri preko mreze ili je neki cudni program ili nesto... Jel ima nacina da se provjeri istorija print quea?
E da samo su printeri na windowsu poceli to printati , ovih par na linuxu su ostali mirni...
e ljudi jel iko ikada od vas dozivio ili cuo da se to negdje desilo da svi dijeljeni printeri u firmi pocnu odjednom printati neke hijeroglife (pocetna recenica na papiru glasi "This program cannot be run in DOS mode!") i onda samo hijerogilifi i tako nekih 100 listova... Ali sve i jedan printer koji je bio na mrezi u tom trenutku je dobio taj print zadatak...
Ja tad nisam bio u firmi i nekako su oni to otkazali ali ne mogu provjeriti sada ko ili sto je to pokrenuo... Da li je to neki virus koji se siri preko mreze ili je neki cudni program ili nesto... Jel ima nacina da se provjeri istorija print quea?
E da samo su printeri na windowsu poceli to printati , ovih par na linuxu su ostali mirni...
Ili je kabel izvadi ga pa ispuši prašinu ili je driver reci koji imaš printer pa ću ti naći driver.Čuo sam već sličan problem i uzrok problema je bio prašnjavi kabel.
Edit:Sad sam skužio da je više printera zaboravi kabel.Vjerojatno je driver.
pa nije jedan printer nego 5 printera.... svi printeri koji su bili shared i koji su bili na windowsu su dobili taj zadatak da isprintaju to nesto... nit znam sa kojeg racunara je dosao zadatak nit znam od kojeg user-a.... znaci na 5 racunara koji su na windowsu i imali su printer koji je dijeljen je dosao mrezom taj zadatk da to nesto isprintaju i to u isto vrijeme...
edit* racunari su xp licencirani, a svi printeri su bili HP-ovi ali razliciti od starijih do novijih....
@Ikarus01
Zar stvarno misliš da printer zbog prašnjavog kabla može dobiti instrukcije za printanje rečenice + random znakova?
@ovajonaj
Provjeri na tim računalima ima li kakvih novoinstaliranih aplikacija.
Također bi ti preporučio i skeniranje Hitmanom/MBAMom/....
pa nije jedan printer nego 5 printera.... svi printeri koji su bili shared i koji su bili na windowsu su dobili taj zadatak da isprintaju to nesto... nit znam sa kojeg racunara je dosao zadatak nit znam od kojeg user-a.... znaci na 5 racunara koji su na windowsu i imali su printer koji je dijeljen je dosao mrezom taj zadatk da to nesto isprintaju i to u isto vrijeme...
edit* racunari su xp licencirani, a svi printeri su bili HP-ovi ali razliciti od starijih do novijih....
Koliko imaš točno računala btw. čuo sam da ovo pomaže kod nekih dos problema http://www.plunder.com/exeHelper-download-e1ec0df740.htm.Samo mi reci koje modele printera imaš i što piše koja je verzija drivera u device manageru
@ sisko znam isti takav slučaj s prašnjavim kabelom,samo tek sad sam saznao da je više printera.
Samo bi htio reći da xp ne podržava 16 bit a time i DOS pa valja i ovaj link pogledati.http://support.microsoft.com/?kbid=314499
Ako ni to ne uspije probaj print ovako http://www.ehow.com/how_8697805_print-dosbox.html
gle ne bih sad sa nekakvim programom da nesto zeznem npr taj exe helper sto resetuje svasta nesto, ja nemam problem sa printanjem iz windowsa sa nekakvim programom koji radi u dosu ili dos promptu, ovdje ljudi printaju iz office-a ili neke pdf dokumente i tako... znaci niko ne printa iz dosa, nemamo nikakve veze sa dosom... Desilo se to da se nesto isprintalo na sve sherane printere, a da svi zaposleni kazu da niko u tom trenutku nije htio nista printati... i to isprintalo se kao kad imas neki manji exe program ili dll fajl pa kliknes na njega open with i otvoris ga u notepadu i onda to kliknes da se printa... e upravo tako izgleda ovih 50 i nesto stranica sto je uspio izbaciti ovaj jedan hp printer koji je brzi od ostalih...
a printeri su ovako redom
hp laserjet 4000 tn
hp laserjet p2015d
hp laserjet 1022
hp laserjet p2035
hp laserjet 1320
a sad da idem gledati verzije drivera , mislim da to nije to jer su printali normalno prije toga, a i danas cijeli dan printaju normalno.....
jedino cu preskenirati sa ovim antimalware programima za svaki slucaj da vidim da se nije nesto uspjelo ubaciti u sistem...
Sekundarna provjera (nakon AV-a): HitmanPro, MBAM, EEK...mozda HijackThis...
MSE jbg :) zato sto te nista ne pita , ko bogom dan za obicne korisnike.... a ima ukljucen i xp-ov firewall i plus na izlazu imamo hardwerski firewall znaci prije samog adsl modema ima pfsense masina koja ima ulogu hardwerskog firewalla...
koristio sam Avast nekih 2-3 mj i u tom razdoblju mi Avast nije skenirao NITI JEDAN JEDINI virus... i sada mi je prekipilo jer comp je prema brzini rada ocito pun virusa...
Moze li mi netko preporuciti s cim sada da pokusam?
koristio sam Avast nekih 2-3 mj i u tom razdoblju mi Avast nije skenirao NITI JEDAN JEDINI virus... i sada mi je prekipilo jer comp je prema brzini rada ocito pun virusa...
Moze li mi netko preporuciti s cim sada da pokusam?
Na mora biti virus iako je moguće.Prvo provjeri cpu usage i third party services.Savjetujem ti da odeš pod msconfig/services/hide all microsoft sevices pa mi reci koje su uključene.
Tako je i meni bilo Mpssvc(microsoft firewall) stalno na 50%.Sve dok nisam obrisao već prije obrisani virus sa removal toolom od proizvođača u safe modu.Jesi li već prije avasta imao kakve third party antiviruse.Inače najlakši antivirus s obzirom na resurse je MSE.
Ne bih se baš kladio u tvoju tvrdnju...
Vidio sam i ja dosta benchmarkova gdje je MSE među prvima,a i neke gdje je među zadnjima,ali ako hoćeš dokaz upravo sada mi MSE zauzima samo
29.000K u manageru,Duplo manje od firefox-a.
koliko je taj task manager vjerodostojan?
evo Emsisfot Anti-Malware + Online Armor Free:
Jel to tvoj task manager ili s neta jer je jako lijepo cropan pa mi se čini da nije tvoj.
BTW onaj task manager je s mog računala.Ali da iskreno priznam puno je resursa zauzimao dok ga nisam poštelao.U početku je MsMpeng pri paljenju zauzimao 50% ali lako se to sredilo.
100% moj...
što se tiče lijepog croopanja... Alt Gr + Prn Scrn slika print screen samo aktivnog prozora tako da nema potrebe za dodatnim obrezivanjem (a i vješt sam u tom polju)
Izgleda da je Kingsoft PC Doctor izbacio samostalni antivirus (prije je bio u kombinaciji sa sistem optimizerom).
Nadam se da ce biti dobar kao sto je i bio
(vjerojatno cu ga sutra isprobati).
Kingsoft Free Antivirus 2012.6.14.914 SP3.5 Beta
Kingsoft Free Antivirus Features:
• K+ Defense. Brand New Cloud Proactive Defense, Intercept Popular Virus Comprehensively.
• Smart Scan. Fast, Smart and Light, Smart Scan Makes Scanning within Minutes.
• Light. Incredible Light & Fast, Fully Optimized Resource Usage Free Up PC Startup and Performance.
• Compatibility. Perfectly Working with Other Antivirus, Provides Outstanding Protection to End Users.
Operating System: Windows XP/ Windows Vista/ Windows 7 (32bit and 64bit).
Homepage –http://www.kingsoftsecurity.com
Size: 10.7 MB
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
UPDATE:
SUPERAntiSpyware 5.1.1002
Homepage –http://www.superantispyware.com
Size: 17.0 MB
Download SUPERAntiSpyware Free Edition Final
100% moj...
što se tiče lijepog croopanja... Alt Gr + Prn Scrn slika print screen samo aktivnog prozora tako da nema potrebe za dodatnim obrezivanjem (a i vješt sam u tom polju)
Baš sam mislio probat taj tvoj Emisoft 6.5 i onda vidim ovo review sa softpedie.
The Bad
We were not able to use the computer during the scan process because the detection of a threat caused the focus to be shifted to Emsisoft Anti-Malware’s window automatically. False positives were still recorded, although in a much smaller number than before.
Jer tako i tebi da ne možeš računalo koristiti tijekom skeniranja?
Btw ono za lijepo cropanje sam znao ,ali zaboravio sam hvala što si me podsjetio
.
Btw ono za lijepo cropanje sam znao ,ali zaboravio sam hvala što si me podsjetio
.
...naravno da NE.. da sam imao problema s njime sigurno bih našao neku drugu alternativu
(prošlo je par Bitdefenter AV i IS licenci kroz moje ruke, Avast Pro AV, Vipre AV (koji mi je također odličan) ali ja sam ostao na EAM-u jer mi je odličan)
.
...naravno da NE.. da sam imao problema s njime sigurno bih našao neku drugu alternativu
(prošlo je par Bitdefenter AV i IS licenci kroz moje ruke, Avast Pro AV, Vipre AV (koji mi je također odličan) ali ja sam ostao na EAM-u jer mi je odličan)
A postoje li kakve free verzije programa ili samo trial.Također može li se Auto care i Live protection isključiti po želji,to mi je dosta važno.
29.000K u manageru,Duplo manje od firefox-a.
Meni CIJELI CIS zauzima 13MB !!!
Pa kaj je 29.000K puno,pa sam firefox mi poždere 90.000K
Novi video testovi by Win7holic (covjek je stvarno radisan, pravi Kinez
)
Norman Security Suite Pro - Test
(ne bas tako dobar rezultat
)
AVG Internet Security 2013 BETA - Test
(svi AV programi pocinju dobivat Metro style pa tako i AVG, koji je u ovom testu prosao odlicno
)
Jel tko isprobao i može preporučiti neki VPN, nešto tipa Hotspot Shield?
Jel tko isprobao i može preporučiti neki VPN, nešto tipa Hotspot Shield?
Evo ti nekoliko prijedloga:
CyberGhost
Hostizzle
RiccoVPN
It'sHiddensignup
USAIP
PacketiX
VPNReactor
Free hide IP
ProXPN
TunnelBear
Identity Cloaker
Spotfluxreview
iPrivo VPN
Isprobao sam CyberGhost, Spotflux i ProXPN.
Mislim da me jedino CyberGhost malo zainteresirao (ostali su mi bili spori) ali mi se cini da ima neku dnevnu ogranicenost (300Mb ili slicno).
Imam neki serial za NAV neznam ni dokle važi ako neko hoće nek proba.
Edit.
Izgleda važi do 23.10.2012.
e ljudi daj mi recite neki ucinkovit antivirus a da je free ili se netreba bas zezat s licencama non stop treba mi nesto ucinkovito za zastitu pa ako znate sto slobodno preporucite