Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode

poruka: 10
|
čitano: 10.694
|
moderatori: Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode

Kak je poznato Web Of Trust ili popularni WOT može radit u Warning i Blocking podešenju kod prikaza razine sigurnosti neke stranice. Po defoltu je podešen na Warning podešenje, kaj nije dobro nikak u velikoj večini situacija. Slaba korist od upozorenja jedino direktno blokiranje bez mogučnosti ulaska na stranicu je obično najefikasnije. Zašto nije dobro može se vidjet dole na videu, gdje je Warning podešenje totalno podbacilo i ne blokira ništa.{#}

 

 

U ovom slučaju je iskoristen Fake AV ili Rogue Antivirus ko primjer, koji se nudi na specifičan i agresivan način pa se fino vidi razvoj situacije. Takvih napasnika ima u velikim količinama koji rade na taj način, a obično iskaču i vrebaju neiskusne korisnike na internetu, za koje su i rađeni pa oni u panici obično to i instaliraju. Na takvu gamad korisnici obicno nalete na prividno sigurnim stranicama tu je najveci problem. Dosta je kliknut na neku sliku reklamu ili lažni link za bilo kaj na zarazenoj stranici, da iskoči ovakav napasnik i ponudi svoje usluge, jer se tu radi o preusmjeravanju na sasvim drugi link od onog koji je kliknut.

 

Normalno WOT če blokirat ak je podesen na Blocking, taj link s te stranice s koje dolazi preusmjerenje, i s koje se nudi originalno taj Malware Fake AV ili nešto drugo ak je ima u arhivi ko u videu dole. Isto tak če blokirat reklame razne iskakajuče prozore, kojih ima u izobilju na XXX stranicama, i sve ostale stranice sa raznim Malware-om koje ima u svojoj bazi.

 

Uglavnom treba reč da niti jedan zastita nije savršena moze se dogodit da nekaj zasteka. No WOT na Blocking Modu radi kak treba i blokira normalno, tu problema nema dovoljno je pokazat jedan primjer kak to radi od više toga nema smisla jer je rezultat isti. Skupi plačeni zaštitni programi isto tak znaju podbacit, itekako to se događa svima no kak se kaze uvjek je bolje blokirat odma a pitanja postavljat kasnije ak postoji ta opcija.

 

Treba spomenuti da se WOT/Blocking Mode još uvijek može podesiti samo u Firefox i Internet Explorer.

 

WOT instalacija je gotovo ista u svakom Browseru, no onako usput kao primjer u ovom dole video korištena je Opera.Cool

 

http://tinypic.com/m/e9jc7o/2

 

 

http://www.mywot.com/en/download

 

 

 

S obzirom da danas WOT ima drukčije sučelje(Firefox i Chrome), da bi omogučili Blocking Mode prvo treba kliknuti na WOT ikonu u Firefoxu.Nakon toga kliknite na Settings, pa zatim označite ovo na dolnjoj fotki i to je to sad je omogučen Blocking Mode.

 

Kaj se tiče WOT za Internet Explorera, on danas još uvijek nudi staro WOT sučelje znači kao na gornjem videu.

 

Opera isto tako ima staro WOT sučelje, ali i dalje nema opcije(kao i Google Chrome) koja bi omogučila Blocking Mode.

 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 17:46 (rambox).
10 godina
odjavljen
offline
RE: Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode
rambox kaže...

Kak je poznato Web Of Trust ili popularni WOT moze radit u Warning i Blocking podešenju kod prikaza razine sigurnosti neke stranice. Po defoltu je podesen na Warning podešenje, kaj nije dobro nikak u velikoj vecini situacija. Slaba korist od upozorenja jedino direktno blokiranje bez mogucnosti ulaska na stranicu je obicno najefikasnije. Zašto nije dobro moze se vidjet dole na videu gdje je Warning podesenje totalno podbacilo i ne blokira nista normalno. U ovom slucaju je iskoristen Fake AV ili Rogue Antivirus ko primjer, koji se nudi na specifican i agresivan nacin pa se fino vidi razvoj situacije. Takvih napasnika ima u velikim kolicinama koji rade na taj nacin, a obicno iskacu i vrebaju neiskusne korisnike na internetu za koje su i rađeni pa oni u panici obicno to i instaliraju. Na takvu gamad korisnici obicno nalete na prividno sigurnim stranicama tu je najveci problem. Dosta je kliknut na neku sliku reklamu ili lažni link za bilo kaj na zarazenoj stranici, da iskoci ovakav napasnik i ponudi svoje usluge jer se tu radi o preusmjeravanju na sasvim drugi link od onog koji je kliknut. Normalno WOT ce blokirat ak je podesen na Blocking, taj link s te stranice s koje dolazi preusmjerenje i s koje se nudi originalno taj Malware Fake AV ili nešto drugo ak je ima u arhivi ko u videu dole. Isto tak ce blokirat reklame razne iskakajuce prozore kojih ima u izobilju na XXX stranicama, i sve ostale stranice sa raznim Malware-om koje ima u svojoj bazi. Uglavnom treba rec da niti jedan zastita nije savrsena moze se dogodit da nekaj zasteka. No WOT na Blocking Modu radi kak treba i blokira normalno, tu problema nema dovoljno je pokazat jedan primjer kak to radi od više toga nema smisla jer je rezultat isti. Skupi placeni zaštitni programi isto tak znaju podbacit itekako to se događa svima, no kak se kaze uvjek je bolje blokirat odma a pitanja postavljat kasnije ak postoji ta opcija i ustedit si živce.Cool

 

Da, ali to sa živcima, meni nekako ide na živce to loadanje, ali eto sigurnost na prvom mjestu pa ga koristim na blocking modu.

Hvala, još jedan dobar i koristan post od tebe Namigiva

Upali svijetlo-Žuja je mrak.
10 godina
offline
RE: Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode
rambox kaže...

Kak je poznato Web Of Trust ili popularni WOT moze radit u Warning i Blocking podešenju kod prikaza razine sigurnosti neke stranice.

bravo stari,odličan review
ipak ostajem na warning modu,malo adrenalina ne škodi

9 godina
offline
Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode

Bravo Rambox dobar post i ljepo objašnjeno u vezi Wota.Izlanuo se

10 godina
offline
Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode

Neodlučansuper su ovi u googlu izveli nadogradnju s pregledom slika,sad nemam wot rating tamo,još ću ga morati staviti na blocking mode

10 godina
odjavljen
offline
RE: Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode
seneka kaže...

Neodlučansuper su ovi u googlu izveli nadogradnju s pregledom slika,sad nemam wot rating tamo,još ću ga morati staviti na blocking mode

Ma nemoguce da ces prebacit na bloking? hehe

Upali svijetlo-Žuja je mrak.
10 godina
offline
RE: Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode
kingmedo kaže...
seneka kaže...

Neodlučansuper su ovi u googlu izveli nadogradnju s pregledom slika,sad nemam wot rating tamo,još ću ga morati staviti na blocking mode

Ma nemoguce da ces prebacit na bloking? hehe

ma jesi vidio ti to!?
ako ne riješe,moraću

10 godina
odjavljen
offline
RE: Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode
seneka kaže...
kingmedo kaže...
seneka kaže...

Neodlučansuper su ovi u googlu izveli nadogradnju s pregledom slika,sad nemam wot rating tamo,još ću ga morati staviti na blocking mode

Ma nemoguce da ces prebacit na bloking? hehe

ma jesi vidio ti to!?
ako ne riješe,moraću

Ajd super. Iako si sve uvjeravo da je dovoljno i na warning mode-u.

Upali svijetlo-Žuja je mrak.
9 godina
offline
Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode

Dobar je wot već bi dosad imo 100 i jednog virusa na kompu mora cu vidjet to s blocking modom

6 godina
offline
Web Of Trust - Warning Mode vs Blocking Mode

Izvrsna tema. Da se možda prikvači na početak?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice