Ah ta škola...

poruka: 11.763
|
čitano: 414.129
|
moderatori: F1-IVO, DrNasty, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Ah ta škola...

Ljudi, kolko kod vas u razredu ima smartphoneova?

Kod nas ih je dosta, i to mi ide na živce, jer ih svi koriste da idu na Fejs. Bogohulje.

Kod nas je : 2xHTC Desire, 3xGalaxy 3, HTC Wildfire, Galaxy S, Galaxy S2, iPhone 4S, Nokia C5-01, HTC Titan, Xperia X8, Optimus P500, LGPop+iPod Touch 4Gen.

I am Sinistar. I hunger!
3 godine
Re: Ah ta škola...
8ax kaže...

Kod nas ih je dosta, i to mi ide na živce, jer ih svi koriste da idu na Fejs. Bogohulje.

Kod nas je : 2xHTC Desire, 3xGalaxy 3, HTC Wildfire, Galaxy S, Galaxy S2, iPhone 4S, Nokia C5-01, HTC Titan, Xperia X8, Optimus P500, LGPop+iPod Touch 4Gen.

Kad sam bio u školi, jedino sam ja imao Smartphone u razredu, tokom godina, a pri kraju još jedna ženska i ovi lik. Na faksu, ovisi... pola pola pari mi se. BTW LG POP nikako nije SP.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
3 godine
8ax kaže...

Boldano govorim već 3 godine{#}

Kod nas su 3x iPhone 4S, 3x iPhone 4, iPhone 3GS, Samsung Galaxy Mini, 2x Xperia X8, LG Optimus(neki low-end, ne znam koji), Nokia X6, Nokia 5800, Huawei(isto ne znam koji, neki sub1000kn), T-Mobile Pulse.

Tu sam nabrojao 15smartphonea, a u razredu nas je sveukupno 23. Od njih 15 za nešto više od slikanja i facebooka se koriste 2 4Sa i moja četvorka

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
2 godine
Ah ta škola...

Od nas 20 mislim da je 5 do 8 smartphone-a, ne znam jer baš i ne gledam drugima u mobitele.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
2 godine
8ax kaže...

A di bi ti koristio smartphone?

LoL NordicEU : Heineken01
4 godine
8ax kaže...

kod mene jedan iphone 4s, iphone 4, 7-8 komada iphone-a 3g, par onih galaxy 3.

ovo za onog ucitelja, neznam gdje ti zivis ali ako nisi znao mozes se obratit ministarstvu školstva pa ce oni to rjesit, frend je isto imo problema, njegov tata uopce nije ni isao razgovarat s ravnateljem, lijepo poziv ministarstvu pa su oni rjesili. uvijek ima kretena koji misle da su bogovi iako mi nije jasno kako iz 5,5,5,4 proizlazi ocjena 3, jel on zakinut?

5 godina
SOS kaže...

Priglup školski sustav i smeće na koje gubim većinu svog vremena. I još što trebam gledati nesposobne i prestare profesore, ili one nadobudne mlade, a svi su bas blentavi i zatupljeni. Navodno ce smanjit broj predmeta na 7, ali tko zna kada ce to bit ako se uopce probije taj prijedlog.

ukoliko smatras da u srednjoj skoli s takvim sustavom i programom nisi zadovoljan, da si najpametniji, svakako ti preporucam da potrazis svoju sricu na poslu ili di vec neces GUBIT svoje vrime ka sta ga gubis u skoli, jer srednja ionako nije obavezna, i nadam se da nece ni bit!

SOS kaže...

Haha ja sam klasična pa ne bih dirao latinski niti starogrčki :D. Ne znam točno koji bi bili predmeti obavezni, ali bi u svakom slučaju bilo puuno bolje nego ovo smeće sada. A ovi svi ostali bi bili izborni, vjerojatno bi se i neki spojili (kemija, fizika, biologija..)

Meni bi bilo draže da mi sam zadaju rok nekakav i da mi daju papire koje trebam obaviti i onda bi to sam sve napravio puno bolje neg slušajući glupeke u školi, i sam bi se pojavio na ispitu.

A i ova moderna vremena stavljaju upitnost na školstvo jer se sve može i brže i lakše naći na internetu, ako se provjereno gleda na kvalitetnim stranicama.

malo misas izborne s "izborom", jer i neki od izbornih su obavezni, a izbor nije na tebi, vec na vodstvu skole. Nije to bas fakultetski "izborni" pa da biras...

vjeruj mi, ovo boldano bi i meni vise odgovaralo, bar bi se nesto moglo i napravit kad u razredu nebi bili oni koji tamo ne zele bit...

naravno da je lakse sve nac na netu, ali dokle smatras ic na taj nacin? mozda da ne ucimo u osnovnoj zbrajanje, oduzimanje, mnozenje i dijeljenje? jer zasto bi bi kad je to lakse napravit na kalkulatoru? zasto uopce ista ucit, kad sve mozes nac na svemocnom googleu? takvo razmisljanje samo vodi zatupljivanju nacije!!!

3 godine

Tako je meni profesorica iz fizike tila dat 3, ali za to je imala razloga, jer mi par jedinica tokom školske godine nije zapisala. Na kraju mi je zaključila 4, a ja se ne mogu žalit, jer sam se očajno ponaša na satu, i par puta me izbacila i stvarno mi je tila dat par jedinica radi ponašanja i nerada, ali eto, znala je da znan fiziku, al da san linčina {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
5 godina
thuglife kaže...

Da, ali se onda tu gubi svrha samoga učitelja, barem toga pojednog koji nije u stanju prenijeti znanje na učenika ( na ovaj ili onaj način, nebitno ).

mislim da misas svrhu ucitelja sa svrhom JAVNE skole. Javnoj skoli ce doskora sigurno odzvonit, jer je iznimno glupo sposoban kadar, koji nerijetko mora imat siroku lepezu i znanja i radnog iskustva, bacat pred ucenike kojima nije stalo - ekvivalent bacanja biserja pred svinje! U tom obliku svi gube, ponajvise oni ucenici koji doista zele nesto i nauciti, a uvijek je bila i bit ce razlika izmedju samoucenja i ucenja uz pomoc ucitelja, on je tu da ukaze na neke stvari koje nisu u knjigama, kojih nema na netu.

Iz istih razloga, vec danas cvjetaju privatne skole i ucilista, gdje polaznici placaju tecajeve, radi se u grupama do 10-15 polaznika i red, rad i koncentracija je zagarantirana samom cijenom tih tecaja, jer ako netko doista ima love da upise tecaj, a onda dangubi, to je stvarno njegov problem.

U javnim skolama opce je misljenje da ne valja ovo, ne valja ono, a ne valja samo okruzenje u kojem se "prisiljava" nekoga tko ne zeli bit u razredu da tu bude. Samim time, takva osoba je nezainteresirana i ometa jer mu je dosadno.

doslovce svaki predmet u skoli ima "nekakvu" korist i dobrobit za ucenika, no je li ucenik sposoban i inteligentan prepoznat da zapravo besplatno dobija nevjerojatno sirok spektar znanja koji bi u privatnom svijetu masno platia ili bi bia zakinut, to je vec drugi par postola. nazalost, oni koji ne koriste sve prednosti besplatnog skolovanja, zapravo tek kao odrasle osobe shvate (nadam se) koliko su (bili) glupi.

16 mjeseci
protjeran
Mitsuoka kaže...

Tako je meni profesorica iz fizike tila dat 3, ali za to je imala razloga, jer mi par jedinica tokom školske godine nije zapisala. Na kraju mi je zaključila 4, a ja se ne mogu žalit, jer sam se očajno ponaša na satu, i par puta me izbacila i stvarno mi je tila dat par jedinica radi ponašanja i nerada, ali eto, znala je da znan fiziku, al da san linčina  {#}

Ma ovaj lik kad neko nema ispunjenu radnu i sl.,iskida je...Onda se ruga sa svakim...

XxElectroFuckerxX
2 godine
Electricman :) kaže...
Mitsuoka kaže...

Tako je meni profesorica iz fizike tila dat 3, ali za to je imala razloga, jer mi par jedinica tokom školske godine nije zapisala. Na kraju mi je zaključila 4, a ja se ne mogu žalit, jer sam se očajno ponaša na satu, i par puta me izbacila i stvarno mi je tila dat par jedinica radi ponašanja i nerada, ali eto, znala je da znan fiziku, al da san linčina  {#}

Ma ovaj lik kad neko nema ispunjenu radnu i sl.,iskida je...Onda se ruga sa svakim...

Gledaj, pacijenata imaš svugdje, u svakoj školi barem je jedan, a nerijetko i više njih, tako da, što se prije pomiriš s tim činjenicom, to ćeš bolji uspjeh postići na samom završetku razreda. Tako ti to ide.

Prisili samog sebe da preusmjeriš koncentraciju i mozak općenito na knjigu, učenje kao takvo, a ne na profesore. S uloženim adekvatnim trudom će u većini slučajeva stići i istom primjerena nagrada, e sada, o kojoj se tu, jel, brojčanoj oznaci kao nagradi radi (ocjeni), to zavisi poglavito od tebe, odnosno vlastitog ti uloženog truda.

Eto, toliko.

Smrt pojedinca je tragedija; smrt milijuna je statistika. J.V.D. Stalin
4 godine
neaktivan
wifi kaže...
SOS kaže...

Priglup školski sustav i smeće na koje gubim većinu svog vremena. I još što trebam gledati nesposobne i prestare profesore, ili one nadobudne mlade, a svi su bas blentavi i zatupljeni. Navodno ce smanjit broj predmeta na 7, ali tko zna kada ce to bit ako se uopce probije taj prijedlog.

ukoliko smatras da u srednjoj skoli s takvim sustavom i programom nisi zadovoljan, da si najpametniji, svakako ti preporucam da potrazis svoju sricu na poslu ili di vec neces GUBIT svoje vrime ka sta ga gubis u skoli, jer srednja ionako nije obavezna, i nadam se da nece ni bit!

SOS kaže...

Haha ja sam klasična pa ne bih dirao latinski niti starogrčki :D. Ne znam točno koji bi bili predmeti obavezni, ali bi u svakom slučaju bilo puuno bolje nego ovo smeće sada. A ovi svi ostali bi bili izborni, vjerojatno bi se i neki spojili (kemija, fizika, biologija..)

Meni bi bilo draže da mi sam zadaju rok nekakav i da mi daju papire koje trebam obaviti i onda bi to sam sve napravio puno bolje neg slušajući glupeke u školi, i sam bi se pojavio na ispitu.

A i ova moderna vremena stavljaju upitnost na školstvo jer se sve može i brže i lakše naći na internetu, ako se provjereno gleda na kvalitetnim stranicama.

malo misas izborne s "izborom", jer i neki od izbornih su obavezni, a izbor nije na tebi, vec na vodstvu skole. Nije to bas fakultetski "izborni" pa da biras...

vjeruj mi, ovo boldano bi i meni vise odgovaralo, bar bi se nesto moglo i napravit kad u razredu nebi bili oni koji tamo ne zele bit...

naravno da je lakse sve nac na netu, ali dokle smatras ic na taj nacin? mozda da ne ucimo u osnovnoj zbrajanje, oduzimanje, mnozenje i dijeljenje? jer zasto bi bi kad je to lakse napravit na kalkulatoru? zasto uopce ista ucit, kad sve mozes nac na svemocnom googleu? takvo razmisljanje samo vodi zatupljivanju nacije!!!

Mislim da sam krivo shvaćen, tj. vjerojatno sam se pogrešno izrazio. Ja ne mislim da nema smisla učiti ono što radim u školi (sasvim suprotno), već da je program odviše zastario (koliko ja znam obrazovni program koji kod nas vrijedi je postavljen negdje u devedesetima, što se može činiti nedavno, ali ustvari je prošlo dvadeset godina :D vrijeme prebrzo prolazi) i da se ne može mjeriti s načinom na koji se može obraditi modernim pristupom, i ne mislim na to da bi se sad trebalo raditi sa svim mogućim pomagalima jer se onda zbilja ne bi ništa naučilo (npr. ovo što si rekao za kalkulatore, naravno da se treba naučiti bez pomagala..). Prvenstveno mislim na ogromnu pristupačnost informacija i podataka, a čak su i neki udžbenici koje koristim zastarjeli u odnosu na danas (a internet se bezobzira na možda netočnost brojnih izvora stalno obnavlja i to s lakoćom). Ne znam kako bi se to točno trebalo postaviti, ali način obrade podataka je neučinkovit. Ja prolazim s vrlo dobrim, a ne sjećam se uopće što sam radio prošle školske godine (čak ni možda prošlo polugodište). Gradivo je za mene dosadno i ne pronalazim ništa zanimljivog u tome. Dosta mi je teško objasniti, ali npr. u nekakvoj logičkoj igri poput, ne znam, ako znate za Braid, puno lakše uočavati i rješavati logičke probleme jer su problemi prikazani na interesantan način. Više naučim sam nego čitajući neki dosadan tekst koji me ne motivira na rad. A ovo s izborom nisam baš shvatio tvoju poantu. Za izborne predmete bi vjerojatno vlada onda odlučila koji bi bili glavni, a koji sporedni, a učenici bi onda birali ono što ih zanima, i tako bi se lakše onda usmjeravalo učenike. To si htio reći, ili?

Možda zvučim pomalo paradoksalno, ali ja želim učiti, ali me škola ne motivira na rad sa svojim starim metodama učenje (koji se sastoje od bubanja brojnih činjenica koje često zaboravim ako mi se ne učine zanimljivima ili bitnima). E da, ja sam na satu sasvim miran i radim, ali jednostavno nemam više želju za tim.

PS: Ja shvaćam svrhu učenja i škole, i kako si naveo u jednom od prijašnjih postova, širokog spektra znanja koje je ustvari blago, ali smatram da bih to bolje sve naučio i obradio sam kod kuće.

0 Stari obrazovni sustav
8 Novi obrazovni sustav
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 21:32 (SOS).
2 godine
Ah ta škola...

@sos nemože svakome sve biti zanimljivo netko voli ovo netko ono ja recimo mrzim tjelesni volim fiziku pol mog razreda obrnuto.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
2 godine
Ah ta škola...

ubit ce me ova skola...muce me sugavi logaritmi, a iduci tjedan test iz matematike :/

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
4 godine
neaktivan
zelenbic kaže...

@sos nemože svakome sve biti zanimljivo netko voli ovo netko ono ja recimo mrzim tjelesni volim fiziku pol mog razreda obrnuto.

Shvaćam to, ali svejedno smatram da bi se sve moglo bolje organizirat i postavit.

5 godina
SOS kaže...

Mislim da sam krivo shvaćen, tj. vjerojatno sam se pogrešno izrazio. Ja ne mislim da nema smisla učiti ono što radim u školi (sasvim suprotno), već da je program odviše zastario (koliko ja znam obrazovni program koji kod nas vrijedi je postavljen negdje u devedesetima, što se može činiti nedavno, ali ustvari je prošlo dvadeset godina :D vrijeme prebrzo prolazi) i da se ne može mjeriti s načinom na koji se može obraditi modernim pristupom, i ne mislim na to da bi se sad trebalo raditi sa svim mogućim pomagalima jer se onda zbilja ne bi ništa naučilo (npr. ovo što si rekao za kalkulatore, naravno da se treba naučiti bez pomagala..). Prvenstveno mislim na ogromnu pristupačnost informacija i podataka, a čak su i neki udžbenici koje koristim zastarjeli u odnosu na danas (a internet se bezobzira na možda netočnost brojnih izvora stalno obnavlja i to s lakoćom). Ne znam kako bi se to točno trebalo postaviti, ali način obrade podataka je neučinkovit. Ja prolazim s vrlo dobrim, a ne sjećam se uopće što sam radio prošle školske godine (čak ni možda prošlo polugodište). Gradivo je za mene dosadno i ne pronalazim ništa zanimljivog u tome. Dosta mi je teško objasniti, ali npr. u nekakvoj logičkoj igri poput, ne znam, ako znate za Braid, puno lakše uočavati i rješavati logičke probleme jer su problemi prikazani na interesantan način. Više naučim sam nego čitajući neki dosadan tekst koji me ne motivira na rad. A ovo s izborom nisam baš shvatio tvoju poantu. Za izborne predmete bi vjerojatno vlada onda odlučila koji bi bili glavni, a koji sporedni, a učenici bi onda birali ono što ih zanima, i tako bi se lakše onda usmjeravalo učenike. To si htio reći, ili?

Možda zvučim pomalo paradoksalno, ali ja želim učiti, ali me škola ne motivira na rad sa svojim starim metodama učenje (koji se sastoje od bubanja brojnih činjenica koje često zaboravim ako mi se ne učine zanimljivima ili bitnima). E da, ja sam na satu sasvim miran i radim, ali jednostavno nemam više želju za tim.

PS: Ja shvaćam svrhu učenja i škole, i kako si naveo u jednom od prijašnjih postova, širokog spektra znanja koje je ustvari blago, ali smatram da bih to bolje sve naučio i obradio sam kod kuće.

Sto se tice programa, slazem se s tobom da je zastario i da ga triba minjat. Iz istog razloga od nove sk.god. u nasoj skoli pocinje novi program tehnicara za racunalstvo, koji ovaj put doista IMA itekako veze s racunalstvom za razliku od dosadasnjeg programa koji je potpuno zastario i s racunalstvom je ima veze ka slon sa staklarijom. Isto tako po nekim informacijama, i program tehnicara za elektroniku se modernizira i nadajmo se isto krece po novom programu. Jedini pravi problem je sto te promjene nece osjetit ucenici koji su upisani po starom programu jer oni po tom programu skolu moraju i zavrsit. Takve promjene su uveliko krenile financirane sredstvima EU, ali ipak je proces spor i dugotrajan, a prvi rezultati, odnosno prve generacije po novom programu ce zavrsavat tek za 4 godine, pa racunaj koliko je to spora masina. U 4 godine, masu toga se moze promijenit, ali i ovo sada je bolje nego 20g star program.

Izborni predmeti su samo formalno izborni, npr. ministarstvo ti ponudi 4 moguca izborna predmeta, a SKOLA, a ne ucenik, odredjuje koji od ta 4 ce bit izvodjen u nastavi, a sve na osnovu dostupnog kadra i materijalnih uvjeta, npr. imas predmet robotika, ALI, taj predmet se ne moze izvodit jer skola nema laboratorij s robotom gdje bi se to izvodilo. Zato se izvodi neki drugi izborni predmet, i iako se tako zove, ucenik u konacnici nema izbora, osim u jednom slucaju - izbor vjeronauk ili etika.

Mislim da je svima poznat Mirko Miocic, koji redovito sudjeluje u kvizovima, a jos vise u tim kvizovima bude JOKER ZOVI. E pa evo jedan intervju u kojem i sam kaze da su sva ta pitanja zapravo gradivo osnovne i srednje skole http://www.zadarskilist.hr/clanci/16112006/miocic-pitanja-na-kvizovima-vecinom-su-dio-srednjoskolskog-gradiva sto doista i je istina, i covik ostane paf kad vidi opce znanje tog covika, a zapravo bi svi srednjoskolci tribali znat odgovorit na ta pitanja. Mozda nekome ne odgovara ovakav siroki spektar obrazovanja, ali mislim da je ipak pozitivan, naporan da, ali svakako takvo obrazovanje cini kulturnog covjeka. Osnovna i srednja skola idu u tom smjeru, i iz tog razloga i postoje svi ti predmeti, i to gradivo koje ce vjerojatno na jedno uho uc, a na drugo izic, ali ce i 20 godina kasnije nesto od toga ostat, a dovoljno da znas pocet trazit po google-u ono sto te zanima. Na kraju krajeva, i zbrajanje i mnozenje su nesto sto si nabuba napamet, bar ono osnovno, kao i nacin prosirivanja na vise znamenki, pa to primjenjujes. Ipak, ne slazem se s tobom da bi kod kuce bolje i vise naucia, osobito predmete iz opce kulture i znanja, jer ih vjerojatno nebi niti isa trazit. Ovako si "prisiljen" cut nesto, naucit nesto, a makar dio toga ce ostat u glavi desetljecima poslije.

dostupnost interneta svugdje i svagdje omogucila je da svi odjednom budu "pametni", ali kad net ne radi, bili se snasli? tjedan dana bez neta i racunala, i ni jedan domaci, ni jedan seminar, nista nebi bilo ispostovano, iako postoje i knjiznice, i knjige u kojima je zapisano masu informacija, ali su "moderne" generacije zaboravile uzet knjigu u ruku kao izvor informacija. mozda nebi bilo lose, kad se vec koristi net, a sam kazes da bi najbolje naucia, da napises seminar na neku temu, pa taj seminar onda prezentiras razredu. mozda bi te osvjestilo da cak i "tvoje" vidjenje neke teme, svejedno nece zanimat polovicu razreda, jer razmisljaju na jednak nacin, da ih zanima, onda bi sami pogledali, a kako ih ne zanima nije ni bitno.

stvarno sam rastega ovaj post, ali nesto za kraj. vjerojatno se desilo svakom od vas da vam roditelji nisu nesto dopustili, ili su izricito zabranili. to ne znaci ni da vas roditelji mrze, ni da su glupi ni kreteni, ni da su mozda skroz u pravu, ALI na temelju svog iskustva smatraju da nesto ne smite ucinit. gotovo sam siguran da nitko od njih nije izjavia "nemoj ucit", "ajde se opijat", "idi se drogirat", pa makar su i sami istu stvar upravo cinili, vec upravo zato sto jesu, znaju sto vi ne tribate cinit, makar ih taj tren mrzili zbog toga... skola nije nista drukcija, radite neke stvari koje inace nebi, jer sigurno je "bolje" bit na netu, fejsu, igrat se, sto vec, nego ucit, ucit, ucit...

4 godine
neaktivan
wifi kaže...

Sto se tice programa, slazem se s tobom da je zastario i da ga triba minjat. Iz istog razloga od nove sk.god. u nasoj skoli pocinje novi program tehnicara za racunalstvo, koji ovaj put doista IMA itekako veze s racunalstvom za razliku od dosadasnjeg programa koji je potpuno zastario i s racunalstvom je ima veze ka slon sa staklarijom. Isto tako po nekim informacijama, i program tehnicara za elektroniku se modernizira i nadajmo se isto krece po novom programu. Jedini pravi problem je sto te promjene nece osjetit ucenici koji su upisani po starom programu jer oni po tom programu skolu moraju i zavrsit. Takve promjene su uveliko krenile financirane sredstvima EU, ali ipak je proces spor i dugotrajan, a prvi rezultati, odnosno prve generacije po novom programu ce zavrsavat tek za 4 godine, pa racunaj koliko je to spora masina. U 4 godine, masu toga se moze promijenit, ali i ovo sada je bolje nego 20g star program.

Izborni predmeti su samo formalno izborni, npr. ministarstvo ti ponudi 4 moguca izborna predmeta, a SKOLA, a ne ucenik, odredjuje koji od ta 4 ce bit izvodjen u nastavi, a sve na osnovu dostupnog kadra i materijalnih uvjeta, npr. imas predmet robotika, ALI, taj predmet se ne moze izvodit jer skola nema laboratorij s robotom gdje bi se to izvodilo. Zato se izvodi neki drugi izborni predmet, i iako se tako zove, ucenik u konacnici nema izbora, osim u jednom slucaju - izbor vjeronauk ili etika.

Mislim da je svima poznat Mirko Miocic, koji redovito sudjeluje u kvizovima, a jos vise u tim kvizovima bude JOKER ZOVI. E pa evo jedan intervju u kojem i sam kaze da su sva ta pitanja zapravo gradivo osnovne i srednje skole http://www.zadarskilist.hr/clanci/16112006/miocic-pitanja-na-kvizovima-vecinom-su-dio-srednjoskolskog-gradiva sto doista i je istina, i covik ostane paf kad vidi opce znanje tog covika, a zapravo bi svi srednjoskolci tribali znat odgovorit na ta pitanja. Mozda nekome ne odgovara ovakav siroki spektar obrazovanja, ali mislim da je ipak pozitivan, naporan da, ali svakako takvo obrazovanje cini kulturnog covjeka. Osnovna i srednja skola idu u tom smjeru, i iz tog razloga i postoje svi ti predmeti, i to gradivo koje ce vjerojatno na jedno uho uc, a na drugo izic, ali ce i 20 godina kasnije nesto od toga ostat, a dovoljno da znas pocet trazit po google-u ono sto te zanima. Na kraju krajeva, i zbrajanje i mnozenje su nesto sto si nabuba napamet, bar ono osnovno, kao i nacin prosirivanja na vise znamenki, pa to primjenjujes. Ipak, ne slazem se s tobom da bi kod kuce bolje i vise naucia, osobito predmete iz opce kulture i znanja, jer ih vjerojatno nebi niti isa trazit. Ovako si "prisiljen" cut nesto, naucit nesto, a makar dio toga ce ostat u glavi desetljecima poslije.

dostupnost interneta svugdje i svagdje omogucila je da svi odjednom budu "pametni", ali kad net ne radi, bili se snasli? tjedan dana bez neta i racunala, i ni jedan domaci, ni jedan seminar, nista nebi bilo ispostovano, iako postoje i knjiznice, i knjige u kojima je zapisano masu informacija, ali su "moderne" generacije zaboravile uzet knjigu u ruku kao izvor informacija. mozda nebi bilo lose, kad se vec koristi net, a sam kazes da bi najbolje naucia, da napises seminar na neku temu, pa taj seminar onda prezentiras razredu. mozda bi te osvjestilo da cak i "tvoje" vidjenje neke teme, svejedno nece zanimat polovicu razreda, jer razmisljaju na jednak nacin, da ih zanima, onda bi sami pogledali, a kako ih ne zanima nije ni bitno.

stvarno sam rastega ovaj post, ali nesto za kraj. vjerojatno se desilo svakom od vas da vam roditelji nisu nesto dopustili, ili su izricito zabranili. to ne znaci ni da vas roditelji mrze, ni da su glupi ni kreteni, ni da su mozda skroz u pravu, ALI na temelju svog iskustva smatraju da nesto ne smite ucinit. gotovo sam siguran da nitko od njih nije izjavia "nemoj ucit", "ajde se opijat", "idi se drogirat", pa makar su i sami istu stvar upravo cinili, vec upravo zato sto jesu, znaju sto vi ne tribate cinit, makar ih taj tren mrzili zbog toga... skola nije nista drukcija, radite neke stvari koje inace nebi, jer sigurno je "bolje" bit na netu, fejsu, igrat se, sto vec, nego ucit, ucit, ucit...

Ja baš smatram da bih bolje naučio, ali baš da moram, za npr. neki ispit, a ne da sad ja odlučujem što ne trebam a što trebam radit. Više kao nekakva vrsta individualnog rada, tada bi više naučio nego kad bi mi profesor diktirao rečenice i činjenice.

Za internet se slažem da ne bi se na taj način trebao koristit, tj. više mislim da je internet, kao i knjiga, nekakva vrsta databaze koju naučiš jednom pa znaš, a da ne trebaš svaki put suočen s problemom vaditi knjigu. Vidim internet slično kao i knjigu (format medija i informacija, samo dosta razvijeniji), a ne da se na svako pitanje vadi google i odgovor se sprema u privremeno znanje. Nisam siguran jesam li dovoljno dobro se izjasnio.

Sve te stvari koje učimo u školi jesu važne, ali sad kad bolje razmislim, profesori su ti koji mi određuju hoće li me motivirat na rad ili ne. Stvar je u tim zastarjelim metodama (ali ne mislim na organizaciju školstva), baš u načinu predavanja, imam osjećaj da se nekim profesorima zbilja neda poučavati učenike, a drugi su zbilja prestari i ne znaju više s djecom. A i kad bih zbilja išao učiti baš sve što je obavezno za znati, ne bih uopće imao nikakvog vremena, baš zato jer je previše predmeta i gradiva koje bih trebao raditi, a kasnije bih sve zaboravio.

Zadnji odlomak ne vidim baš kao dobar primjer i nije toliko vezan za modernizaciju školstva i sl.

PS: Ja ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, ali i ne učim  :D

16 mjeseci
Ah ta škola...

Sad smo za lektiru dobili onog Puškina, i njegovu knjigu Evgenij Onjegin (tako nešto) i sad neda mi se čitat 200 strana ruske književnosti, i to još roman u stihu, tako da već mogu zamislit kolko je to glupo, pa sam našo da je onaj film Onegin rađen po knjizi, pa me zanima ako je netko slučajno pogledo film i pročito knjigu, dal je film dovoljno sličan knjizi da ne moram čitat knjigu. I molim neke bez nadobudnih komentara tipa bolje pročitaj knjigu, poslje će ti trebat itd.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
3 godine

Pozdrav!

Jel tko radio prezentaciju za predmet Politika i gospodarstvo na temu Izbori 2011 ili političke stranke?Ako je netko radio neka mi se javi na PM!

2 godine

Meni su ovih zadnjih par tjedana dosta losi bili.Ne za sve predmete,ali za one vaznije kao fizika i matematika.Ucim jednako kao i prije,cak i vise jer sam malo zanemario sport,a ocjene ko da me uopce nema u skoli.

Cak i ono sto me najvise muci je latinski,imamo zadacnice(1 u 1. pol i 2 u 2.pol).One su nam najvaznije jer se njih gleda za zavrsnu ocjenu,ostale ocjene su vise ovako kozmeticki.I sad dodjem na 2. zadacnicu,ucio 2 dana(nikad to ne radim,cak niti za povjest ili geo od 60-70 strana).Napisem i dobijem 40% i sada ako ne ispravim tu ocjenu idem na popravni ili mogu dobiti 3. sansu za ispravak negdje krajem 5.mj.Profesor je star(predmirovinu,nadam se da ce nakon ove godine otic) i strozi je vecinom od ostalih na sto svi  se zale.Ali kad je pitanje pravednosti ocjenjivanja on je medju najboljima,sve ce ti objasnit sto si pogrjesio,nece te namjerno zakidat ma koliko mu se zamjerio radi necega.

I tako ja se nadam da sam ispravio tu 2. zadacnicu jer sam sve znao i rjesavao,a onda nekako to sam i prosli put mislio i dobio 1.Nije mi ni toliko tesko to strebat,nastavke i pravila,cak lakse nego likovni i vjeronauk.Sada ovih par dana mi je grozno,stalno mislim na to i uopce nemogu se koncentrirat na neki drugi predmet.

A fizika mi je profesor takav,da mi je drago da nije obavezan predmet na maturi{#}(nije da ju nevolim,dosta mi se svidja zasad)

Morao sam ovako to podjelit sa nekim,nemojte se ljutit{#}

3 godine
Ah ta škola...

Kad smo kod SmartPhoneova, u mom razu ih ima najmanje. U školi dosta ali moj raz ne pati za tehnologijom. Dovoljno je reći da malci 5 i 6 raz imaju smartphoneove a ja nemam.

Kod nas u razu:

LG optimus

Galaxy mini

Samsung Star II (ako je to smartphone)

A mi drugi smo jad :D ja imam lg pop ali je potrgan trenutno.

U cijeloj školi 3 iphonea 4, jedan 3gs.  (mala smo škola, 200tinjak učenika 5.-8. raza)

R.I.P. Mentalist (2012) lzgr (2012) Che Guevara (1967)
2 godine
nul-3 kaže...

Kad smo kod SmartPhoneova, u mom razu ih ima najmanje. U školi dosta ali moj raz ne pati za tehnologijom. Dovoljno je reći da malci 5 i 6 raz imaju smartphoneove a ja nemam.

Kod nas u razu:

LG optimus

Galaxy mini

U cijeloj školi 3 iphonea 4, jedan 3gs.  (mala smo škola, 200tinjak učenika 5.-8. raza)

nas je oko 150 u školi :D [1-8 raz] u ZG-u

3 godine
zelenbic kaže...
nul-3 kaže...

Kod nas u razu:

LG optimus

Galaxy mini

nas je oko 150 u školi :D [1-8 raz] u ZG-u

xD

Al kod nas je 4 sela u jednoj školi.

Sela 3x 1000 stanovnika i jedno od 300tinjak (odatle ide 4 učenika u školu)

R.I.P. Mentalist (2012) lzgr (2012) Che Guevara (1967)
3 godine
Ah ta škola...

Jesam ja jedini koga nije briga kakve drugi imaju mobitele?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 mjeseci
protjeran
Ah ta škola...

Nisi :DD

XxElectroFuckerxX
2 godine
cuspajz kaže...

Jesam ja jedini koga nije briga kakve drugi imaju mobitele?

Mene je to brinulo u drugom osnovne {#}

LoL NordicEU : Heineken01
4 godine
Ja sam se malo zapustio drugo polugodište. Učim isto kao inače, ali ne marim više za neke predmete i nemam sreće. Glazbeni i likovni ću vjerojatno imat 4, povijest sam srušio na 4 isto, hrvatski mi se ne da jer sad radimo hrvatsku renesansu, fiziku sam kiksao al još mogu imat 5. Moglo bi se dogoditi da ne prođem s 5 na kraju :/
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
16 mjeseci
Volvox kaže...

Sad smo za lektiru dobili onog Puškina, i njegovu knjigu Evgenij Onjegin (tako nešto) i sad neda mi se čitat 200 strana ruske književnosti, i to još roman u stihu, tako da već mogu zamislit kolko je to glupo, pa sam našo da je onaj film Onegin rađen po knjizi, pa me zanima ako je netko slučajno pogledo film i pročito knjigu, dal je film dovoljno sličan knjizi da ne moram čitat knjigu. I molim neke bez nadobudnih komentara tipa bolje pročitaj knjigu, poslje će ti trebat itd.

BUMP!

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
2 godine
Volvox kaže...
Volvox kaže...

BUMP!

bolje pročitaj knjigu, poslje će ti trebat

U mad bro?

16 mjeseci
zelenbic kaže...
Volvox kaže...
Volvox kaže...

BUMP!

bolje pročitaj knjigu, poslje će ti trebat

U mad bro?

haha:) trebat ce mi za milijunaša;) Ako bude u listi za maturu ću je pročitat tad:)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice