Jel itko od vas prošao školsko natjecanje iz lik.?Kod nas u školi samo 10-ak radova je poslano(moj među njima :) ) ako jeste što ste slikali?ja sam imao bigbena.
Natjecanje iz likovnog 
Broje se potezi kista i sl.
Jel itko od vas prošao školsko natjecanje iz lik.?Kod nas u školi samo 10-ak radova je poslano(moj među njima :) ) ako jeste što ste slikali?ja sam imao bigbena.
Natjecanje iz likovnog 
Natjecanje iz likovnog 
Postoji natjecanje iz likovnog? :O
Isto ko i ono Lidrano sranje, pa majke ti mile sve ovisi koliko je sudac raspoložen, objektivne odluke nema..
Da, ja sam bio na državnom prije ohoho sa Photoshopom (tada 7.0 verzija). Tema je bila ljepote zavičaja, pa sam nacrtao u PS-u jedan motiv iz Salone, a jednom nisam prošao, sa linorezom, ne mogu se sjetit što je bila tema, ni što sam napravio, jer kako sam linorez volia, previše toga se napravilo. Kako sad funkcioniraju ta natjecanja nemam pojma.
Natjecanje iz likovnog 
Postoji natjecanje iz likovnog? :O
pa dobro to naslikaš rad u školi i onda komisija ocjenjuje :D
Da li jos uvjek postoje blic ispiti u srednjim skolama?
Da li jos uvjek postoje blic ispiti u srednjim skolama?
da...
Maturanti gde idete na ekskurziju ove godine?
Loret, Španjolska 
sad sam treći razred, idemo ovo ljeto (kraj 8. mjeseca)
Loret, Španjolska 
Poslednje 3 generacije kod nas su isle Italija, Francuska, Spanija, ali mi ove godine idemo Bec, Prag, Budimpesta. Mi idemo 26. Maj-a.
Neka iskustva sa ove ture?
Evo za nove generacije da vide kako se nekad izostajalo sa nastave:)
Poznato mi je to. Lipa vrimena 
Loret, Španjolska 
Kako si maturant, ako si treci razred?
I mi idemo u lorret smrdljivi, u isto vrijeme
Pa koliko se sican, maturanti ne idu na ekskurziju posli 4. srednje, nego prije, tako da....
Maturanti idu na ekskurziju najčešće 2-3 tjedna prije nego se krenu zvati maturanti i krenu u četvrti razred.
Mi idemo Budimpešta, Prag, Beč, 25.8 krećemo
trebam hitnu pomoć iz kemije, imam tu par pitanja na koja trebam odgovore.
1.otopina neelektrolita?
2.otopina elektrolita?
3.kloridna otopina?
4.što je troprotonska kiselina? kako se otapa u vodi? kojim indikatorima i kako se dokazuje?
5.isto samo je pitanje sto je dvoprotonska?
6.što je lužina? kako se odnosi prema vodi? kojim indikatorima i kako se dokazuje?
7.što je baza? kako se odnosi prema vodi? kojim indikatorima i kako se dokazuje?
8.kloridna otopina?
hvala unaprijed
1.otopina neelektrolita?
2.otopina elektrolita?
3.kloridna otopina?
4.što je troprotonska kiselina? kako se otapa u vodi? kojim indikatorima i kako se dokazuje?
6.što je lužina? kako se odnosi prema vodi? kojim indikatorima i kako se dokazuje?
7.što je baza? kako se odnosi prema vodi? kojim indikatorima i kako se dokazuje?
8.kloridna otopina?
hvala unaprijed
6. lužine su vodene otopine određenih kem. spojeva[napiši hidroksida mislim da bi trebalo biti točno]
dokazuju se lakmusom[mislim da je papir],metil oranžom ili fenolftaleinom[to su indikatori i tako se doakzuje]
prema vodi se ne odnosi voda samo smanjuje koncentraciju lužine.
hvala, znas mozda i ostalo?
hvala, znas mozda i ostalo?
Ovo sam znao onak napamet možda ostalo pronađem.
Editirat ću ovaj post ak nađem.
Vaulty Pro <3
Danas na povijesti 28/29, napisao test u 10 min a profa nije ni posumnjala :D
Mome susjedu u imeniku:Marko-uživljen u životinjsko carstvo->Laje,mijauče,zavija rokće....Hahahah nastavnik napisao
Probaj pogledat na wikipedii ili u enciklopediji(ako imaš doma), trebalo bi ti bit.
1.otopina neelektrolita?
2.otopina elektrolita?
3.kloridna otopina?
8.kloridna otopina?
hvala unaprijed
6. lužine su vodene otopine određenih Hidroksida (Imaju HO- ione)
dokazuju se Crvenim ili univerzilnim lakmus papirom. Metil oranžom ili fenolftaleinom
prema vodi se ne odnosi voda samo smanjuje koncentraciju lužine.
Malo ispravaka.
radije bi da tu dobim odgovore jer na wikipediji je to prestručno.
Ovo sam našao na netu trebao bi naći dogovor na zadnje pitanje
Smjesa u kojoj su u nekoj tekućini raspršene krute čestice veće od otprilike 1 nm i manje od otprilike 1000 nm naziva se koloidnom otopinom. Općenito vrijedi da se krute tvari u vrlo sitnom prahu ne ponašaju kao kad su u većim 'komadima'. Boja tvari se često promijeni. Primjerice, čestice zlata koloidne veličine (koloidno zlato ili Cassiusov purpur) su crvene. Koloidne čestice imaju svojstva i većih 'komada' te tvari ali se ponašaju i poput molekula. Ovo drugo svojstvo je vidljivo ako ih se promatra ultramikroskopom. Naime, one su, baš kao i molekule u neprestanom gibanju. Ta pojava se zove Brownovo gibanje, po čovjeku koji je primijetio gibanje čestica peluda u vodi. Tyndallov efekt je naziv za raspršenje svjetlosti na koloidnim česticama. Zrake svjetlosti, sudarajući se s koloidnim česticama, se odbijaju na sve strane. Ako se kroz koloidnu otopinu propusti uski snop svetlosti i otopina promatra okomito na taj snop, svjetlost u otopini se doima mutnom, tj. difuznom.
1.otopina neelektrolita?
2.otopina elektrolita?
3.kloridna otopina?
8.kloridna otopina?
hvala unaprijed
Koji je to razred? Po datumu rođenja bi trebao biti 1. srednje, ali mi u gimnaziji ne radimo ništa ni slično tome :O
Stari mi je kem. tehničat al mi ga se neda zaje***at :D
jep to je 1. srednje, ekonomska.
Sutra zbog probne mature moram doc u skolu u 7:30 
Iz čega je probna matura?