Ah ta škola...

poruka: 11.778
|
čitano: 415.244
|
moderatori: F1-IVO, DrNasty, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Ah ta škola...

povijest nije glup predmet, opća kultura je znat kad je počea WWII itd.

jedino je glupo šta teroriziraju dicu s glupostima tipa likovni, glabeni, vjeronauk

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
4 godine
Re: Ah ta škola...
Cromaki kaže...

Mene zanima zašto nas u školi peglaju sa raznoraznim glupostima koje u životu nikada nećemo primijeniti niti nam je uopće u životu potrebno? Pogotovo se odnosi na povijest (bilo pa prošlo), matematiku (kog briga koliki je x) i neke ostale predmete jer to za mene stvarno nema smisla. Šta uopče mi dobijemo sa tim silnim glupostima? 

Ovo je naravno, zaje*ancija... ili?

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
19 mjeseci
Ah ta škola...

Vjerovatno nisam u pravu, no ja ne neznam ni jednu osobu koja je u životu upotrebila gradivo koje se uči u srednjoj školi počevši od matematike.

-Tko u svakodnevnici koristi razlomke, jednadžbe, potencije, korjene i ostalo? -Nitko, jedino zbrajanje i oduzimanje te množenje i dijeljenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 21:58 (Cromaki).
3 godine
mystik kaže...
mar123 kaže...

a ko te rusi vise od jedanput u osnovnoj? to se ne događa, i da nemozes izgubit pravo neceg sto je obavezno.

ja pricam za srednju, znaci ako padnes razred tri puta zabrane ti skolovanje, dva puta mozes past.

O ima ih, bez brige. 

U mojoj osnovnoj lik. Godinu dana stariji od mene. Pao 5. razred prvi put pa upao u moj razred, zatim je s nama prošao 5. pa je pao 6. Onda je sa sljedećom prošao 6. i pao 7., pa je onda prošao 7. i 8. sa sljedećom generacijom. 

Tako da ima posebnih slučajeva, al nisu baš česti. 

I kod nas je bio jedan takav. Starij je od mene(ja sam 1. razred), a on još ide u 6.. Godinu dana kasnije je krenuo u školu, pa je pao 1. razred(:O) i onda 5. Sada je na putu da padne i 6.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 mjeseci
protjeran
Ah ta škola...

Sta ce glazbeni u skoli?Moj frend ima ostecene glasnice i moze pjevat,al brte  {#}

2 godine
Ah ta škola...

Nije mi jasno,kako neki mogu pasti na godinu u osnovnoj školi? Šta li će tek biti kada krenu u srednju (ako uopšte krenu)

~ I rap about life..scream about pain..and sing about depression ~ Secelas
3 godine
Aliser kaže...

Nije mi jasno,kako neki mogu pasti na godinu u osnovnoj školi? Šta li će tek biti kada krenu u srednju (ako uopšte krenu)

Znam čovjeka iz sela koji je pao 1. razred 2 puta i treči puta bi da ga mama nije ispisala. Lik nije glup, dapače, danas se snalazi bolje nego netko tko ima visoke škole. Kažu da je bio miran i povučen, nemaran. Nije stekao nešto pretjerano, nije se ni ženio niti radi negdje. Ali ide po selu i pomaže. Zaradi si. Živi s majkom koja nema mirovinu. On ih bez posla prehranjuje sa završenih O razreda školovanja

Počeo sam od ničega, i još uvijek imam večinu od toga
4 godine
Ah ta škola...

aha i to je dobar zivot? nemat nikakvu skolu ni posao i ic po selu trazit neke poslice da mozes prezivit.

2 godine
Ah ta škola...

Ja sam išao na popravni u osnovnoj školi jer sam smatrao da mi je profesor iz tog predmeta kreten.I dok sam bio uvjeren da je kreten, imao sam loše ocjene.I tako uvijek, za svakoga za kog mislim da je kreten, nemam dobre odnose s njim.

Danas je mnogo kretena oko mene, al razlika je jedna.Danas kretene gazim, a prije su gazili mene.Lijepa životna štorija.

1 4
3 godine
nul-3 kaže...
Aliser kaže...

Znam čovjeka iz sela koji je pao 1. razred 2 puta i treči puta bi da ga mama nije ispisala. Lik nije glup, dapače, danas se snalazi bolje nego netko tko ima visoke škole. Kažu da je bio miran i povučen, nemaran. Nije stekao nešto pretjerano, nije se ni ženio niti radi negdje. Ali ide po selu i pomaže. Zaradi si. Živi s majkom koja nema mirovinu. On ih bez posla prehranjuje sa završenih O razreda školovanja

Po čem se to tako dobro snašao?

- nema stalan posao

- nije školovan

- nema imovine

- radi na crno sitna posliće

- nema ženu i djecu

- živi sa starom

Ako je to dobro snalaženje onda se ja ne želim dobro snalazit u životu :)

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
19 mjeseci
mar123 kaže...

aha i to je dobar zivot? nemat nikakvu skolu ni posao i ic po selu trazit neke poslice da mozes prezivit.

možda je njemu dobro, iako je možda mogao naći posao da je završio školu.

seljaci ko seljaci, nikada nisu puno imali niti su puno tražili 

3 godine
AtomicBomb kaže...

Ja sam išao na popravni u osnovnoj školi jer sam smatrao da mi je profesor iz tog predmeta kreten.I dok sam bio uvjeren da je kreten, imao sam loše ocjene.I tako uvijek, za svakoga za kog mislim da je kreten, nemam dobre odnose s njim.

Danas je mnogo kretena oko mene, al razlika je jedna.Danas kretene gazim, a prije su gazili mene.Lijepa životna štorija.

Koja si škola?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
2 godine
Ah ta škola...

Danas drugi razred tehničke škole.

0 0
3 godine
Ah ta škola...

Lik zapravo nije glup. Jednostavno nemar, nezainteresiranost, pa loše društvo, djelomično nebriga roditelja. Djelom je i ponašanje u školi prema profesorima imalo utjecaj. 

Eto još se danas sjećam tog. S obzirom da sam sjedio u prvoj klupi, onda bi redovito vidio  koje ocjene tko ima kad odgovara. Tako sam jednom prigodom izbrojao njegove jedinice. 140 i nešto je imao. Za usporedbu, ja sam imao samo 120 i nešto petica. 

No dobro, vjerojatno je takvih malo. 

btw. kaj se tiče mature, neko je pital. Moje viđenje je u onoj drugoj temi. :D

2 godine
AtomicBomb kaže...

Mislim da si se malo umislio. Spusti se. Što bi sad svi trebali padati jer su im profesori loši ?

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
2 godine
Ah ta škola...

Ne kažem da je profesor loš, nego kažem da je profesor kreten.

Nisam se umislio.Samo sam mišljenja da su profesori kod nas na jako niskom stupnju, da nema nikakve pedagogije u njih i tako dalje.Naravno, postoje izuzeci i čast njima.Ali, ovo je katastrofalno kakvi debili postoje u školama.

Samo problem ti je bio taj što u osnovnoj školi nisam bio dovoljno samostalan i profesor mi je mogao zagorčati život, a sada to ne može nitko, mogu samo ja zagorčavati živote.

Možeš(te) reći što želite, ali tako ja kažem.

1 0
2 godine
Čisto me zanima, ali na koji način je profesor kreten?
2 godine
Ah ta škola...

Većina profesora su na različiti način kreteni.

Mnogi od njih ne poznaju pravilnik, izmišljaju dodatna pravila i krše zakon.Da ne nabrajam kako su loši u tumačenju gradiva i nepravedni u ispitivanju.Najčešće se gleda ime, a tek onda znanje.Gajenje simpatija i tako dalje.

2 0
2 godine
Cromaki kaže...

Mene zanima zašto nas u školi peglaju sa raznoraznim glupostima koje u životu nikada nećemo primijeniti niti nam je uopće u životu potrebno? Pogotovo se odnosi na povijest (bilo pa prošlo), matematiku (kog briga koliki je x) i neke ostale predmete jer to za mene stvarno nema smisla. Šta uopče mi dobijemo sa tim silnim glupostima? 

slika govori 1000 riječi

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
16 mjeseci
Aliser kaže...

Naravno da jesu, u 90% profesore predavanje gradiva se odnosi na diktiranje najbitnijeg iz knjige.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
2 godine

Upravo to volvox.

Tako radi moj profesor.Uzme knjigu i diktira iz nje.Profesor nam je diktirao definiciju o elektronima, atmomima itd.Spomenuo je vrijeme "poluraspada".Na moje pitanje što je to, nije znao odgovor, rekao je da mora pogledati doma na internetu.

Tko je kreten u toj priči?

2 godine
AtomicBomb kaže...

Mnogi od njih ne poznaju pravilnik, izmišljaju dodatna pravila i krše zakon.Da ne nabrajam kako su loši u tumačenju gradiva i nepravedni u ispitivanju.Najčešće se gleda ime, a tek onda znanje.Gajenje simpatija i tako dalje.

nekad je dobro kada ne postuju pravilnik npr. nasi neznaju da ako vise od pola raz. ima negativno nemoras ponavljat test :P to je najnoviji pravilnik.

A ljudi koji misle da su prof. kreteni najčešće su oni koji rade probleme na satu pa profesorima idu na zivce

16 mjeseci
Ah ta škola...

Evo naš sat fizike.

Profesorica dođe kaže naslov, sve crne definicije iz knjige nam izdiktira, te nam izdiktira formule, i kaže rješite zadatke iz knjige.

onda jedno 10 minuta prije sata pozove nekog da prepiše zadatak sa kompjutera(tamo ima rješenja) ili ako je netko slučajno znao, napiše svoje rješenje i to je to.

If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
2 godine
Volvox kaže...
Aliser kaže...

Naravno da jesu, u 90% profesore predavanje gradiva se odnosi na diktiranje najbitnijeg iz knjige.

Takve profesore nema u mojoj školi. Dapače, svi su vrlo dobri profesori osim jednog iz Automatike,koja je tolika ljenčuga da to nije normalno. Mi imamo dvije grupe, jedna kod profesora, i druga (moja) kod profesorice, i on zna tek tako,bez ikakvog razloga poslati prvu grupu kod profesorice,a gradivo je totalno različito. Ali su ostali barem dobri, znaju objasniti sve što njih pitaš.

AtomicBomb kaže...

Upravo to volvox.

Tako radi moj profesor.Uzme knjigu i diktira iz nje.Profesor nam je diktirao definiciju o elektronima, atmomima itd.Spomenuo je vrijeme "poluraspada".Na moje pitanje što je to, nije znao odgovor, rekao je da mora pogledati doma na internetu.

Tko je kreten u toj priči?

Lol,svašta. Profesor, inače treba da da barem neki odgovor a ne na takav način reć, ko kakav učenik.

Volvox kaže...

Evo naš sat fizike.

Profesorica dođe kaže naslov, sve crne definicije iz knjige nam izdiktira, te nam izdiktira formule, i kaže rješite zadatke iz knjige.

onda jedno 10 minuta prije sata pozove nekog da prepiše zadatak sa kompjutera(tamo ima rješenja) ili ako je netko slučajno znao, napiše svoje rješenje i to je to.

Imamo mi profesora iz mikro računara, koji nam samo zada zadatak u flow code-u (prm benzinska pumpa,stubišni automat,kafe aparat,8 bitni binarni brojač) i ne kaže kako uraditi. Ali kada ga pitaš bilo šta, on ti objasni na najbolji način da zadatak uradiš u roku od 5 minuta.

Ali, svaki profesor ima svoj način predavanja gradiva, pretpostavljam.

4 godine
zelenbic kaže...
AtomicBomb kaže...

nekad je dobro kada ne postuju pravilnik npr. nasi neznaju da ako vise od pola raz. ima negativno nemoras ponavljat test :P to je najnoviji pravilnik.

A ljudi koji misle da su prof. kreteni najčešće su oni koji rade probleme na satu pa profesorima idu na zivce

cekaj malo, to kod vas stvarno vrijedi? kod nas kad je to bilo nisu htjeli dat jer je to najgluplje pravilo ikad. to su brzo i ukinuli bas zbog varanja ucenika.

ovo u vezi profesora, mi imamo takvu iz inforamtike, sto god ju pitas nezna i kaze da mora pogledat na internetu, a svo sto nam govori cita iz nekog papira.

2 godine
Cromaki kaže...

Povijest je opca kultura nemoras znat datume i te gluposti ali osnove da to je koda te netko pita što je domovinski rat ti odgovoris:"pa kaj to mene briga koda to ima kakve veze samnom dns".Jednostavno moras znati jer je povijst temelj dosta stvari.

Istina matematiku češ rijetko koristiti osim osnovnih funkcija(+,-,*,/,% i decimalni brojevi) no za neke poslove treba sira matematika a iskreno reci sta ce nam tjelesni,glazbeni i š likovni? na to se ne nežališ da je nepotrebno

2 godine
mar123 kaže...
zelenbic kaže...
AtomicBomb kaže...

cekaj malo, to kod vas stvarno vrijedi? kod nas kad je to bilo nisu htjeli dat jer je to najgluplje pravilo ikad. to su brzo i ukinuli bas zbog varanja ucenika.

ovo u vezi profesora, mi imamo takvu iz inforamtike, sto god ju pitas nezna i kaze da mora pogledat na internetu, a svo sto nam govori cita iz nekog papira.

To vrijedi i kod nas, ali samo kod nekih profesora,jer se zna desit da bude samo 5 pozitivnih ocjena a ostalo sve jedinice. (25 nas u razredu),pa nam da ponovo da radimo i ne možemo više ponovo raditi.

3 godine
zelenbic kaže...
Cromaki kaže...

Povijest je opca kultura nemoras znat datume i te gluposti ali osnove da to je koda te netko pita što je domovinski rat ti odgovoris:"pa kaj to mene briga koda to ima kakve veze samnom dns".Jednostavno moras znati jer je povijst temelj dosta stvari.

Istina matematiku češ rijetko koristiti osim osnovnih funkcija(+,-,*,/,% i decimalni brojevi) no za neke poslove treba sira matematika a iskreno reci sta ce nam tjelesni,glazbeni i š likovni? na to se ne nežališ da je nepotrebno

Normalno da se ne žali kad su to predmeti kojima se popravlja prosjek ocjena. Za matematiku i povijest treba malo truda uložit. 

2 godine
mystik kaže...
zelenbic kaže...
Cromaki kaže...

Normalno da se ne žali kad su to predmeti kojima se popravlja prosjek ocjena. Za matematiku i povijest treba malo truda uložit. 

Meni tjelesni rusi :P mislim da cu imat 2 :D

4 godine
Tjelesni - 3
Likovni - 4
Glazbeni - 4
Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice