Državna matura 2012

poruka: 464
|
čitano: 44.012
|
moderatori: F1-IVO, DrNasty, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Državna matura 2012

Ma show, matematiku A padam 100%.

1 0
3 godine
Re: Državna matura 2012
Hahaha ja sam matematiku uzeo B, ali za fiziku se bojim o.O sta ce to bit
We Are Barcelona, We Come, We See, We Conquer!
5 godina
suspendiran
Državna matura 2012

Hahah, ova fizika je strasna, kog god pitam nitko nista ne zna, osim one ekipe iz rudjera.

http://isvijet.com.hr

1 0
4 godine
Hrca24 kaže...

Ma show, matematiku A padam 100%.

Ista stvar, sad me jos veca trta uvatila za engleski i matematiku. Nisu normalni...

5 godina
Državna matura 2012

Znate li kad će objaviti rješenja zadataka iz hrvatskog?

Come to the dark side, we have cookies.
4 godine
crystal6 kaže...

Znate li kad će objaviti rješenja zadataka iz hrvatskog?

isto pitanje je ovdje -.- ....

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://www.marko-idzan.from.hr
3 godine
Državna matura 2012

Ja idem (tj. išao sam) u tehničku pa sam pisao višu razinu i sve što (realno) očekujem je prolaz.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
3 godine
Državna matura 2012

Dajte navedite još pitanja za koja ste sigurni da ste točno odgovorili, ukoliko se netko u međuvremenu sjeti...

0 0
4 godine
Državna matura 2012

pitanje za one sa niže razine..
koje je boje Juditin prsten?

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
4 godine
LUNAT1C kaže...

pitanje za one sa niže razine..
koje je boje Juditin prsten?

crveni... (črljeni)

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://www.marko-idzan.from.hr
3 godine
Državna matura 2012

Crveni, još ti i piše rubin.
Taj tekst s juditom je užasan bio.
Stvarno nisu normalni. Bilokoje djelo iz 4 godine školovanja je moglo doć.
Sve me strah eseja, i matematike. Pogotovo fizike. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
2 godine
Državna matura 2012

Svi s kojima sam pričao iz moje škole su rekli da je ispit bio težak i da su ga riješili katastrofalno. Iz cijele škole tek je nekoliko njih reklo da su prilično dobro riješili ispit. Iz nekih drugih škola govore da su ispit čak i grupno rješavali ali opet da će rezultat biti loš. Ako budu i ostali predmeti tako teški možemo slobodno napraviti jedan kolektivni harakiri. Ali sve u svemu, uvijek treba netko tko će kopat kanale... {#}

Eli! Eli! lamâ âzavtani!

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 15:35 (ciko).
4 godine
neaktivan
Državna matura 2012

Neznam sta da kazem, po mom je isto bilo tesko (B)-razina postrožili su ove godine naspram lanjskih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 16:07 (Naki).

0 0
5 godina
midzan21 kaže...
Edge kaže...

Izgleda da su postrozili malo Hrvatski, sva sreca pa sam uzeo B. 

i ja sam, al se nisam zaebo... tj jesam jer sam rijesio sve al je tocno 50% uvrh glave

explorer 4 kaže...
Ma nisu normalni s tim hrvatskim, ova B razina je bila teža od prošlogodišnje A.

pa covjece ovo nije normalno bilo... ima stvari koje uce samo gimnazijalci, a mi strukovnjaci nismo znali (tipa Patnje mladog Werthera)... jezik sam nekako riješio, dok sam književnost bio paf...

Ja sam isto iz strukovne i mi smo radili Patnje mladog Werthera... kao i sva djela koja su bila danas u A razini... No, bez obzira na to sve, test je bio pretežak i prezahtjevan :/

Potpis ;)
5 godina
Državna matura 2012

Jesam ja jedini koji je očekivao ovakvo nešto i barem djelomično zadovoljan rezultatom? B razina, strukovna škola.

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Gran Turismo 5 freak
2 godine
Državna matura 2012

Moja seka je pisala, odlikašica je. Ona i svi njeni poznanici kažu da je bilo užasno, obadvije razine, da nije bilo ni slično onome za što su ih pripremali, i da nije problem u gradivu nego u potpuno nejasnim i dvoznačnim pitanjima i takve stvari. I sad mi je čudno ako se svi žale a evo na vijestima na rtl-u neka cura kaže da joj je bilo super lako, a na novoj tv-e neki dečko je bio ugodno iznenađen lakoćom onak wtf onda u ćemu je problem, osim u cijeloj našoj državi :P

http://d-u-d.deviantart.com

2 0
5 godina

Iskreno? Pitanja su bila srednje teška, ako i to. Nas su za sve pripremili koliko su mogli za gimnazijski program.

Iako su pitanja bila srednje teška, da, ipak bila su koma. Je li se još netko smijao kad je bio onaj zadatak "Koliko ova rečenica ima prijedloga?" i onda pod B ili C piše "...gdjegdje....", a to "gdje" nema veze s vezom.

A tek ono "Koja je rečenica točno postavljena kao komparativna?" i onda na odgovoru D fulali i piše Č umjesto Ć i ne znaš je li to trik ili stvarno greška.

3 godine
Državna matura 2012

meni dosta 40% :D pa pola zadataka barem iz knjiž. se moglo riješit nekom logikom i razmišljanjem, tak da je meni bio uredu test ,pošto se nisam uopce pripremao :) 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
3 godine
neaktivan
Državna matura 2012

ma ja sam sve znao.... nadam se da cu proc :P

gimnazija -.- B razina... KATASTROFA... KOJI JE K**TEN TA PITANJA SASTAVLJAO?!?!?!?!?! JEL ONI MISLE DA JA SAMO TAJ GLUPI HRVATSKI UCIM  {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 18:15 (eX1t).
3 godine
Državna matura 2012

koje je boje onaj juditin prsten , to sam vidio dosta komentara i vecina kazu crvene boje , a ja stavio modre "prsten modrog odsjaja" tak nešt je pisalo :S

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
2 godine
Državna matura 2012

Evo ovo je moja seka našla negdje pa mi je poslala:

MIŠLJENJE JEDNOG MATURANTA IZ SPLITA, IZ GRADITELJSKO-GEODETSKE TEHNIČKE ŠKOLE SPLIT
MIŠLJENJE SE ODNOSI NA HRVATSKI JEZIK, ''A'' RAZINU, A MOŽE SE SLOBODNO REĆI DA VRIJEDI I ZA ''B'' RAZINU
Prvo i osnovno, razlog mog negodovanja nije vezan uz nezadovoljstvo rješenim ili očekivanim postignućem na ispitu državne mature iz hrvatskog jezika, jer san rješio dobro, dapače odlično.

Razlog je taj šta san 15 minuta gleda koji k**ac pišen. Gledan očima zadatak po zadatak i nemogu virovat. Ispit državne mature iz hrvatskog jezika A razina je totalno, u svim segmentima prilagođen gimnazijskom kurikulumu.
Pod tim smatram zadatke tipa prijevod neke latinske riječi, konkretno riječ vers iz Ujevićevog Oproštaja. Da nije Gibonnija i njegove pisme Libar (''Dajem ti verse i note..'') ne bi zna da vers ustvari znači stih.
Dalje, sama pjesma Oproštaj. Stručne škole u Republici Hrvatskoj nemaju po planu i programu učenje starohrvatske čakavštine tipične za Marulićev opus, a također ni Oproštaj koji jedva da doticaju i jezične gimnazije.
8 tekstova za analizu, 8. I svih tih osam tekstova zahtjeva vrhunsko predznanje o svim segmentima, kada je napisano djelo, pod kojim okolnostima, idejna predožba, karakterizacija sviju likova, sve to iz 20-ak riječi koje su ti ponuđene. Dakle, za razrješavanje tih 8 tekstova ja moram biti prethodno upućen u sva djela, napisana za sva razdoblja. To vam je otprilike kao esej koji vas čeka u petak, samo što tamo imate spisak od 15 djela koji vas čekaju, dok ovdje imate na raspolaganju 100-tinjak komada.
Gramatika, njena problematika i razrješavanje su taman predviđeni za studenta pete godine Filozofskog fakulteta koji za diplomski rad ima zadatak kompletnog analiziranja svih polja fonologije, fonetike i morfologije. Stvar je u tome, što je 95% nas prvi put čulo za simploku i -i jedačenje, neka glasovna promjena.
Kontraargumenti koji se nameću.
- Zašto sam ja, koji sam iz stručne škole, pisao A razinu?
Zato što mi ministar tvrdi da ja i gimnazijalac možemo rješavati oboje, i višu, i nižu razinu, te da su oboje nama prilagođeni, samo ovisi o tome koliko smo se spremali. Notorna LAŽ.
- Nije li stvar u tome da na postotak rješenosti utječe nivo pripremljnosti?
Naravno, utječe koliko si ti uložio rada i truda za taj ispit. No, sa takvom nepripremljenošću ne možeš rasaznati stablo od šume, i zato ovo pišem.
Mi, koji hrvatski jezik znamo odlično, i koji smo prošli četverogodišnje stručno obrazovanje odličnim uspjehom, znamo koje je govno bilo pred nama jutros i do koje je granice došao stupanj nelogičnosti i apsurda koji nam se serviraju kao nešto logično i razumno.
Sve što ja znam je to da mi je današnji ispit pljunuo u facu.
Ponizio me i zgazio kao najgubavijeg pasa. Napravio je od mene budalu, jednostavno.
I čemu sve to, koja je svrha svega toga? Pa, kažu, da je svrha provedbe državne mature versifikacija i vrednovanje hrvatskog obrazovnog sustava da bi se mogao usporediti sa sličnim europskim standardima i na temelju toga UNAPRIJEDITI.
To unaprijeđivanje se ne provodi 3-4 godine otkako smo uveli maturu, protivno svim zakonima, kako pravnim, tako i zdravorazumskim.
Čemu onda ovo sve? Čemu ova farsa? Zašto sam ja pokusni kunić koji gradi svoju karijeru i svoj život na pogreškama vladajućih koji žele dodatno omastiti brk europskim plaćama?
Kažu, dogodine uvode stručnu maturu, za stručne škole. KO TU KOGA J**E? Nakon tri godine izdrkavanja nad 60 000 maturanata iz stručnih škola shvatili su da su stvari nelogično posložene i neprovedive. Di san sad ja? Di san sad ja i još 60 000 ljudi kojima su propali snovi o upisu za željeni fakultet i dobivanje željenog zanimanja?
3 propale generacije radi NIČEGA. I NIŠTA me čeka. I dobit ću NIŠTA.
Neka su me popljuvali, pljuvat ću i ja na njih, samo zato što nisan lutka, niti njihov savršeno podmazani, zatupljeni, neprosvjećeni stroj, nego netko tko ne priznaje status quo.

Tražili ste rat, dobit ćete rat.
23.05.

Dugačko je znam ali eto mislim da s epuno ljudi danas ovak osjeća.

http://d-u-d.deviantart.com

26 4
2 godine
Državna matura 2012

Je li itko zna kada će objaviti rezultate testa? Sutra? Za tjedan? Mjesec?

0 0
5 godina
digital.zero kaže...

Je li itko zna kada će objaviti rezultate testa? Sutra? Za tjedan? Mjesec?

Ako se dobro sjećam, u dnevniku su rekli da će preliminarni rezultati biti 9. srpnja (ovo ipak valja provjeriti, jer nisam siguran).

3 godine

ovo sam ja dobio na to pitanje...

Poštovani,
ispiti će biti objavljeni na mrežnim stranicama Centra 48 sati od provedbe ispita.
Kako se drugi dio ispita iz Hrvatskoga jezika piše 25. svibnja, ispit će na mrežnim stranicama biti objavljen u ponedjeljak 28. svibnja.
S poštovanjem

Prema ovome, primjer testa će biti online uskoro, a rezultati, tko to zna... no prema testu ipak možete vidjeti gdje ste i kako stojite...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 20:49 (kcrnac).
5 godina

Potvrđujem da se ovako osjećaju 98,9% gimnazijalaca, kao i strukovnjaka (hotelijeri i grafičari) u mom gradu.

3 godine
Državna matura 2012

A ne znam kaj da velim. Jest da je test bio teži nego prošlih godina, i da su neka pitanja bila dvosmislena, neka glupa. 

Problem je što su tražili poneke sitnice koje vrlo vjerojatno u strukovnim školama niste spomenuli, što zbog satnice, što zbog plana rada profesora.

Inače nama u gimni je zapravo i pofalilo par sati da bi sve obradili kako spada, al 95% pojmova koji su bili u testu mi je bilo poznato, tj. negdje u sjećanju nakon 4 godine.

Ostalo, vjerojatno mi je promaklo, no siguran sam da smo u gimnaziji prošli sve što treba. A vjerujem da su i u ostalim gimnazijama obradili sve potrebno.

Sad, druga je stvar što smo svi očekivali lakšu maturu(recimo prošlogodišnju sam imao 87% rješeno bez ikakve pripreme) pa sam došao tako danas na test. Pa sam se malo iznenadio, al to je samo moja krivica.

Zapravo sam zadovoljan i očekujem nekih 50-70% rješenog. Par pitanja sam bezveze krivo odgovorio, recimo Edipa i kugu, pa još par takvih gluposti. Par pitanja nisam znao jer eto, došao sam nepripremljen(recimo neprijelazni glagoli-znao sam da smo obrađivali to, al eto nisam se mogao sjetiti što su jer nisam ponavljal). Malo ponavljam matematiku, imali dost tešku probnu pa sam vidio kaj mi zapinje pa sad to vježbam, a reko, lako ću hrvatski.

Opet, vidio sam na forum.hr par postova u kojima citiraju neke objave s fejsa kako je bilo pomaganja od profesora na nekim školama, kako su došli prije pa riješili testove i slično. Ako je istina gade mi se. Al to je normalno za očekivat u HR pa me ne bi ni čudilo. 

No eto, sad je gotovo, dio bodova bu se vjerojatno dalo vratiti na eseju. 

Prema raznim postovima, vidim da baš i nisu blistavi rezultati, pa će vjerojatno i kriterij za prolaznost biti manji. No ukoliko ima ovakvih slučajeva kakve sam naveo gore i više, koji će imati odlične rezultate, moglo bi to štetiti nama ostalima.

A sad kolege, ne mogu ništa drugo nego poželjeti nam svima više sreće kroz ostatak ispita.

4 godine
Državna matura 2012

Kratka obavijest maturantima: ''Rezultati državne mature neće skoro jer ni oni ne znaju odgovore!''

Canibus > _________ <------- insert MC name here.

7 2
5 godina
Državna matura 2012

ja cu najvjerojatnije pasti hrvatski...

3 godine
Državna matura 2012

Moje osobno mišljenje je da je i ove godine matura bila nerealno lagana. Ja sam pisao B razinu, iz elektrotehničke škole sam, nisam se uopće pripremao, i vecinu odgovora sam na logiku riješio, očekujem nekih 80% točnosti. Niti jedno pitanje nije bilo dvosmisleno, 3 od 5 pitanja za svaki tekst se mogao vrlo jednostavno izvući iz priloženog teksta, za ostalo je trebalo znati neke osnovne stvari. Što se tiče više razine nemogu puno govoriti, ali pitanja koja su se komentirala kao dvosmislena meni su zapravo vrlo jednostavna, ne znam u kome je problem, ali mislim da je najveći problem u samim učenicima koji su doslovno štrebali podatke o djelima iz skripti umjesto da uključe razum. U katalogu je jasno pisalo da će se provjeravati razumjevanje teksta.

http://beterz.com/?Referer=179629
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice