Faks - pomoc

poruka: 13
|
čitano: 527
|
moderatori: F1-IVO, DrNasty, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 mjeseca
Faks - pomoc

Zdravo. Zovem se Bojan, i živim u BiH.

Završavam srednju tehičku školu, smijer tehničar računarstva. Planiram upisati neki elektrotehnički fakulter, a ne želim ici u Banja Luku, Beograd ili negdje slično.

Nesto me Zagreb privlači, tačnije FER. E, sada pitanje, da li je izvodljivo da se upišem na FER, kakvo je stanje sa stranim studentima? Kako se boduje moj uspijeh iz srednje škole? 

Jos malo, pa bih se trebao spremati za prijemni, pa ako mi možete pomoći, šta da radim?

Unapred zahvalan!

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 12:08 (geohot).
2 godine
Re: Faks - pomoc

Mislim da si se malo kasno sjetio toga, jer bi trebao pisat državnu maturu, a prijave za nju su bile do kraja 2011.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
4 mjeseca
Faks - pomoc

Uh, uplaši me na trenutak, koliko sam ja informisan, prijave traju do 1. veljače. 

Ispravi me ako griješim.

LP

http://i253.photobucket.com/albums/hh72/Shunt666/Vergil.gif
4 mjeseca

Imam nekoliko kolega na faksu koji su iz BiH, a koliko znam moraš polagati državnu maturu. Kakvo je stanje sa stranim studentima? Govorimo isti jezik, zapravo se ni ne smatraš nekakvim stranim studentom s ikakvim posebnim tretmanom.

2 godine
geohot kaže...

Uh, uplaši me na trenutak, koliko sam ja informisan, prijave traju do 1. veljače. 

Ispravi me ako griješim.

LP

A sada gledam, u odnosu na prošlu godinu su masu toga promijenili. Ništa, zovi ih i vidi što sve trebaš, ali malo si ti to kasno počeo.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
3 godine
geohot kaže...

Ispravi me ako griješim.

LP

U pravu si, prijave traju do 1. veljače. Tj. prijavnica treba biti kod njih 1. veljače.

https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

Tu ti sve lijepo piše, snađi se :)

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 15:15 (Septah).
4 mjeseca
Faks - pomoc

Hvala na informacijama, meni jedino nije jasto, sta bih ja polagao, s tim sto cu zavrsiti srednju skolu izvan RH!?

Kraj ove skolske godine mi je u maju. I polazem maturski rad u BiH. A na sajtu sam pronasao .pdf fajlu u kome pise da studenti koji zavrsavaju skolovanje izvan RH nemaju obavezu polaganja drzavne mature.

I vidio sam na sajtu FERa, da primaju odredjeni broj stranih studenata, koji placaju participaciju od 7370 kuna.

Ako mi neko moze sigurno reci, koja je obaveza stranog drzavljanina, da li ja trebam sada dolaziti u Zagreb ili nesto drugo? Samo mi je problem sto se nastava kod mene vec odrzava.

Hvala jos jednom....

http://i253.photobucket.com/albums/hh72/Shunt666/Vergil.gif
4 mjeseca
geohot kaže...

Hvala na informacijama, meni jedino nije jasto, sta bih ja polagao, s tim sto cu zavrsiti srednju skolu izvan RH!?

Kraj ove skolske godine mi je u maju. I polazem maturski rad u BiH. A na sajtu sam pronasao .pdf fajlu u kome pise da studenti koji zavrsavaju skolovanje izvan RH nemaju obavezu polaganja drzavne mature.

I vidio sam na sajtu FERa, da primaju odredjeni broj stranih studenata, koji placaju participaciju od 7370 kuna.

Ako mi neko moze sigurno reci, koja je obaveza stranog drzavljanina, da li ja trebam sada dolaziti u Zagreb ili nesto drugo? Samo mi je problem sto se nastava kod mene vec odrzava.

Hvala jos jednom....

Ajde pitat ću ja tog kolegu čim ga vidim.

2 godine
Faks - pomoc

https://admin.postani-student.hr/Docs/DMBrosura2011_2012.pdf Ovo je pravilnik u kojem sve piše, pa si pročitaj.

LoL EUW: Axmuth / // / // /shizoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
4 mjeseca
Faks - pomoc

OK, hvala na informacijama, trenutno nisam kod kuće, kada pročitam javim se.

LP

<a href>http://i253.photobucket.com/albums/hh72/Shunt666/Vergil.gif</a>
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.1.2012 18:49 (geohot).
4 mjeseca
Faks - pomoc

Hvala vam na pomoći, pročitao sam sve sa linka. Našao sam dio teksta koji me je interesovao:

*Ako ne polože ispite državne mature ne dobivaju bodove koje ti ispiti 

donose. Kandidatima koji srednje obrazovanje završavaju ili su završili 

s vanjsko vrjednovanim završnim ispitom priznat će se rezultati toga ispita 

umjesto istovjetnih ispita državne mature.

Ovo bi trebalo značiti da će se moj maturski rad koji polažem u BiH, vredovati u RH?

Prijavio sam se na stranici: www.postani-student.hr

Da li mi možete reći sledeće korake? Hvala

This party's gettin' crazy! Let's rock!
2 godine
geohot kaže...

Hvala vam na pomoći, pročitao sam sve sa linka. Našao sam dio teksta koji me je interesovao:

*Ako ne polože ispite državne mature ne dobivaju bodove koje ti ispiti

donose. Kandidatima koji srednje obrazovanje završavaju ili su završili

s vanjsko vrjednovanim završnim ispitom priznat će se rezultati toga ispita

umjesto istovjetnih ispita državne mature.

Ovo bi trebalo značiti da će se moj maturski rad koji polažem u BiH, vredovati u RH?

Prijavio sam se na stranici: www.postani-student.hr

Da li mi možete reći sledeće korake? Hvala

https://www.postani-student.hr/Static/UPUTE%20Odabir%20studijskih%20programa.pdf

Tu na linku je sve upisano, ali ukratko, odeš na "Studijski programi" i tražiš faks koji hoćeš i na desno klikneš odaberi i onda se inače biraju razine predmeta koje želiš/moraš polagat za taj faks, ali neznam kak bi za tebe to trebalo ići.

Za FER znači biraš Javna sveučilišta - Sveučilište u Zagrebu - Fakulter elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i klikneš Traži.

LoL EUW: Axmuth / // / // /shizoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 14:28 (Filip21).
4 mjeseca
Faks - pomoc

Zvao sam Zagreb, rekli su mi da ne moram polagati drzavnu maturu.

Ali moram polagati studijski program.

E sada me samo jedno interesuje, posto se na FER fakultet prijava vrsi preko drzavne mature, ili nesto slicno, bas nikako ovo ne mogu da razumjem. Trebam da polazem matematiku i fiziku.

Da li ja trebam prijavljivati drzavnu maturu, samo ta dva predmete sada ili ne?

HVALA SVIMA

This party's gettin' crazy! Let's rock!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice