Evo mislim u selsku za automehaničara pa me zanima dal mi može ko reči kakva je škola, kakvi su učitelji i to..a znam da nema bodovnog praga ali kolko bi trebalo otprilike imati da si negdje pri vrhu liste..?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma super ti je to škola.
Ak te tamo ne prime, niže od toga nemaš, a sad velke razlike jesi pri vrhu liste ili pri dnu, kad ćeš mjenjat ulja.
Jebeš ti gimnazije i ta sranja kad če za par godina obrtničke škole biti ZAKON 
S obzirom na situaciju u državi sa srednjom se možeš hebat. Ljudi koji imaju faks nemaju posla, a ne neki s trogodišnjom srednjom. Tako će biti još dosta godina. Nemoj se nadati da ćeš otići vanka kad uđemo u EU. Europa jedva čeka da zaposli automehaničare iz Hrvatske 
pitat će te za 10 godina kad budem imo plaću 5 puta veću od tvoje 
Valjda ste već naučili da je veza najvažnija..
Samo ti tako, daleko ces dogurati.
Evo mislim u selsku za automehaničara pa me zanima dal mi može ko reči kakva je škola, kakvi su učitelji i to..a znam da nema bodovnog praga ali kolko bi trebalo otprilike imati da si negdje pri vrhu liste..?
Ne treba ići u školu. Dovoljno je kopirati sve knjige prvog do četvrtog razreda ako ima toliko, možda teku nekog tko već pogađa tu školu, odvojiti dnevno cca 3 sata za konzumiranje znanja - teorijskog a praksu radit u obližnjeg mehaničara.
pitat će te za 10 godina kad budem imo plaću 5 puta veću od tvoje 
Ne budi presiguran u to.
Iskreno može se dobro proči i sa 3. godišnjom, ali za automehaničara kasnije trebaš ići još na hrpu tečajeva da dobiješ certifikate za sve... Evo moj buraz je automehaničar i ima svaka 2 mjeseca nekakav tečaj, ali i plača mu je odlična, ali tu moraš imat srece da nađeš uopće nešto normalno.
Istina. Dosta ljudi podcjenjuje takve škole. Evo recimo kada ja završim (elektroinstalater) najvjerojatnije ću i naći posao. Ako ne posao u nekoj firmi, onda mogu postavljati instalacije po kućama ili kasnije i otvoriti svoj obrt. Sve zavisi kako se tko snađe. I veza igra veliku ulogu u pronalasku posla. Barem je tako u ovo državi.
Znam par ljudi koji su diplomirani ekonomisti pa nikako da nađu posao. Eto recimo moja sestra, diplomirana ekonomista, 6-7 godina radnog staža (radila uz faks), do nedavno je radila gotovo na minimalcu i to u svojoj struci. Sada se plaća malo povećala ,ali opet nije to to..
Znam par ljudi koji su diplomirani ekonomisti pa nikako da nađu posao. Eto recimo moja sestra, diplomirana ekonomista, 6-7 godina radnog staža (radila uz faks), do nedavno je radila gotovo na minimalcu i to u svojoj struci. Sada se plaća malo povećala ,ali opet nije to to..
Mislim da ekonomija nije baš pravi primjer jer stvarno ima previše ekonomista na tržištu rada, a svake godine sa fakulteta dolazi stotine novih ekonomista.
Mislim da ekonomija nije baš pravi primjer jer stvarno ima previše ekonomista na tržištu rada, a svake godine sa fakulteta dolazi stotine novih ekonomista.
Ekonomisti bi trebali smanjiti broj mjesta za upis na fakultet jer to uopce nije produktivna znanost pa ne bi bilo problema