Pravilnik o zaključivanju ocjena.

poruka: 57
|
čitano: 3.780
|
moderatori: F1-IVO, DrNasty, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 mjeseci

Naime, ovo pitanje me prilično muči.

Treba mi zakonska osnova, ako postoji u svezi navedene teme.

Naime, moj problem je sljedeći:

Na polugodištu, kod prve profesorice iz fizike sam imao zaključnu ocjenu 3. Na početku 2. polugodišta došao nam je novi profesor kod kojega imam prosjek 5.0 (dakle imam pet 5ica).

Zanima me, smije li mi se zaključiti 5 na kraju godine, odnosno može li mi pisati u svjedodžbi 5, a ne 4?

A isto tako, na polugodištu sam iz kemije imao 5, a sada, 2. polugodište sam uprskao i imam 3. Može li mi onda zaključiti 3? Ili mora biti 4?

Sjećam se, u prvom razredu sam polugodište imao 2, a na kraju 4 iz kemije (ista profesorica). {#}

Zna li itko, možda neki link da si taj članak isprintam i odem s njim kod ravnatelja. Oprostite na kompleksnosti situacije, važno mi je {#}.

p.s. moderatori, sorry ako ovakva tema već postoji.

** Live 4 Music **
4 godine
neaktivan
Re: Pravilnik o zaključivanju ocjena.
jedno nauci, pravilnika se nitko ne drzi i tu nista ne mozes...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
3 godine

Može profesorica kako hoće, možeš se žalit, ali dok prođe ta procedura upisi na faks će ti proći

Tko tebi kemiju predaje?

Ja sam manijak iz gimnazijskog parka
3 godine

Ocjena i zaključna ocjena ne moraju biti aritmetička sredina već mogu biti i prema slobodnoj procjeni nastavnika (ali naravno na osnovi sakupljenih ocjena).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
2 godine
Mislim da se zbrajaju ocjene iz prvog i drugog, pa sto dobijes. To sa 5 na 3, po tome bi ti da imas 5 pa 1 htio imati 3?! XD Ovisi do profesora najvise.
15 mjeseci
protjeran

moze ti zakljucit 5...ne nasjedaj na ono ako si ima 3 i sad 5 da prosjek ispada 4...to je sve do njihove dobre volje {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
4 godine
neaktivan
plus tomić će te poslati u onu stvar i imat ces problema... konacna ocijena ne mora biti aritmetička sredina...
17 mjeseci
EnlightenedPhoenix kaže...

-.-' mah, znam, ali ono, razgovorom se sredi {#} a i u zbornici sam na dobru glasu, možda mi pođe za rukom.

mind_challenge kaže...

Može profesorica kako hoće, možeš se žalit, ali dok prođe ta procedura upisi na faks će ti proći

Tko tebi kemiju predaje?

Galika mi predaje, ma ne muči me ona toliko. To ću sigurno imati 4 {#}.

Više me ta fizika muči.

Recimo, meni je on fiziku zaključio 5 u njegovu polugodištu, ali kao, ne može mi u svjedodžbi 5 biti {#}

** Live 4 Music **
2 godine

moze ti zakljuciti sta hoce naravno ako si na polugodistu ima 3 i u drugom polugodistu sve 5 ocito je da si se popravio i treba te nagraditi sa vecom ocijenom!

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
4 godine
neaktivan
ali zasto bi ga nagradio? ne mora...
17 mjeseci

Pa u tome i jest stvar.

Imam čistu 5icu. To je ujedno i pokazatelj za profesora/icu {#}.

Ma tomić je biser -.- {#}

** Live 4 Music **
3 godine

Ja sam imao tako jednu situaciju u srednjoj, da sam imao 3 na polugodištu, a u drugom sam imao sve 5-ice, i onda mi je profa predložila da odgovaram jedan dio gradiva iz prvog polugodišta i na kraju mi zakljućila 5{#}

15 mjeseci
protjeran

nemora ali moze...ja bi...to je do osobe...drago mi je vidit popravak kako u ucenju tako u nekim drugim stvarima...i mislim da to zasluzuje nagradu...NO to je samo moje misljenje

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 18:24 (zoharbizo).
3 godine
sudy_freak kaže...

-.-' mah, znam, ali ono, razgovorom se sredi {#} a i u zbornici sam na dobru glasu, možda mi pođe za rukom.

mind_challenge kaže...

Tko tebi kemiju predaje?

Galika mi predaje, ma ne muči me ona toliko. To ću sigurno imati 4 {#}.

Više me ta fizika muči.

Recimo, meni je on fiziku zaključio 5 u njegovu polugodištu, ali kao, ne može mi u svjedodžbi 5 biti {#}

Galika će ti dat 4, ona je poštena

A fizika je pogađam Celićka, ona računa aritmetičku zaključne s polugodišta i s kraja, a Vedran je bio zakon, kod njega sam i ja imao 5, na polugodištu 2 (ne pitaj kako) i sada nemogu imat više od 3

17 mjeseci

koji si ti pesimst {#}

rooswelt1991 kaže...

Ja sam imao tako jednu situaciju u srednjoj, da sam imao 3 na polugodištu, a u drugom sam imao sve 5-ice, i onda mi je profa predložila da odgovaram jedan dio gradiva iz prvog polugodišta i na kraju mi zakljućila 5{#}

A možda je zato malo kasno, da mi ponudi tu opciju. Ne znam, sve naslučujem da će ipak biti 5, ali ono. Rezerviran sam. Što bude, mislio sam da postoji u pravilniku nešto, tako da. Što bude, nek' zaključe što žele.

Nek' sam ja danas filozofiju dobio 2 !!!! {#}

** Live 4 Music **
12 mjeseci

Ne razumijem par stvari.

Ako bi se dijelija izvješća na kraju polugodišta sa time bismo zaključili taj kvartal.Ista stvar na kraju godine.Ako nam ne bi pružali mogućnost takvog dizanja ocjena, kao što je slučaj autora teme, onda ne vidim razlog zašto ne bi ocjene iz prvog razreda npr.bile i u drugom razredu važne za gledati iz pojedinog predmeta.Jer praktički, slučaj je potpuno isti.Radi se o zaključivanju pojedinog kvartala i trebale bi se zanemariti te ocjene.Iako, takav način gledanja, meni osobno ne bi odgovarao :D

i slažem se sa drugima, neki profesor će ti to priznati, neki neće, tu zakona nema.Samo je jadno i bijedno što se ne možeš dignuti za 2 ocjene, a pasti možeš i za 4 ako treba.

Jadno.( to je kao neki zakon) 

17 mjeseci
mind_challenge kaže...

A fizika je pogađam Celićka, ona računa aritmetičku zaključne s polugodišta i s kraja, a Vedran je bio zakon, kod njega sam i ja imao 5, na polugodištu 2 (ne pitaj kako) i sada nemogu imat više od 3

Da, Galika je OK {#}

Nije Celićka. Ona mi je slično napravila u 1. razredu. Kod Šimošića je to {#}

** Live 4 Music **
4 godine
rooswelt1991 kaže...

Tako je naših par proferora radilo u srednjoj i smatram to fer.

Living in a world of dreams...
3 godine
sudy_freak kaže...
mind_challenge kaže...

Da, Galika je OK {#}

Nije Celićka. Ona mi je slično napravila u 1. razredu. Kod Šimošića je to {#}

Šimošić ti neda 5, iako možeš imat?

Ako je on, lako to sredimo

12 mjeseci

da bar meni tako.Imam u prvom polugodištu sve petice iz fizike, a u drugom imam 5 i 3.Moram dobiti zadnji 5 za zaključno 5..Bit će mi teško :/ jer ne razumijem baš dobro novo gradivo.

(količina gibanja, rad, energija, snaga, impuls sile :((( )

17 mjeseci
mind_challenge kaže...

Ma da. Ne znam, ispričavao mi se, kao. To jest 5, i stalno ono, drži me na iglama. {#}

Zato sam nekako skeptičan oko te 4-orke, odnosno optimističan oko 5ice.

Veki je ljudina {#}

** Live 4 Music **
3 godine
sudy_freak kaže...
mind_challenge kaže...

Ma da. Ne znam, ispričavao mi se, kao. To jest 5, i stalno ono, drži me na iglama. {#}

Zato sam nekako skeptičan oko te 4-orke, odnosno optimističan oko 5ice.

Veki je ljudina {#}

Pričat ću ja s njim sutra, ako treba, pitat ga o čem se radi

Ja i on smo na TI, doslovno

17 mjeseci
mind_challenge kaže...

ma i ja sam s njim na ti {#}, ali kaže: "Ako je Tomić rekao, ja to moram ispoštovati!".

Još mu danas povodom rođendana (jučerašnjeg) na moju ideju kupili, hahahaha. Ajme. Kupili mu mali Jager, Pelinkovac, one Ronhill Slim cigarete i Dorinu Junior {#} i to stavili u Barbie vrećicu. Pa nek' ne da 5!

** Live 4 Music **
3 godine
sudy_freak kaže...
mind_challenge kaže...

ma i ja sam s njim na ti {#}, ali kaže: "Ako je Tomić rekao, ja to moram ispoštovati!".

Još mu danas povodom rođendana (jučerašnjeg) na moju ideju kupili, hahahaha. Ajme. Kupili mu mali Jager, Pelinkovac, one Ronhill Slim cigarete i Dorinu Junior {#} i to stavili u Barbie vrećicu. Pa nek' ne da 5!

Bumo vidli, a Tomić je društvena uš. Al neće ni on još dugo bit na poziciji, vjeruj mi

17 mjeseci
mind_challenge kaže...

Bumo vidli, a Tomić je društvena uš. Al neće ni on još dugo bit na poziciji, vjeruj mi

Hell yeah! Kada sljedeće godine dođem u gimnaziji, ne želim ga vidjeti tamo više na mjestu ravnatelja.

Smijenite ga!

** Live 4 Music **
4 godine
neaktivan
Ako hdz opet osvoji izbore on ostaje... to svi znaju...

Tomić neće nista napraviti... LOL ja sam donio ZECA u skolu na nastavu pa me nije mogao istjerati ni sa sta ni iz skole jer se nigdje izricito ne zabranjuje unosenje zivotinja... bhahaha... dosao je samo i rekao da ne radim to vise...
3 godine
sudy_freak kaže...
mind_challenge kaže...

Hell yeah! Kada sljedeće godine dođem u gimnaziji, ne želim ga vidjeti tamo više na mjestu ravnatelja.

Smijenite ga!

Čekaj samo razvoj situacije poslije izbora, em će izgubit mjesto u HDZ-u, em u školi

3 godine

Tomić neće nista napraviti... LOL ja sam donio ZECA u skolu na nastavu pa me nije mogao istjerati ni sa sta ni iz skole jer se nigdje izricito ne zabranjuje unosenje zivotinja... bhahaha... dosao je samo i rekao da ne radim to vise...

Ista stvar kao i ovo što rade po školi, mislim tko je vidio bacat jaja po školi. I on nema ovlasti da to zabrani. Wimp

12 mjeseci

hahaha kralju!

17 mjeseci

Ako, a teško će dobiti! Zapravo, hoće, u VK su svi zatucani HDZ-ovci koji dalje ne vide od plave boje svojih kapa koje ne skidaju. Zeca, hahahahahahaha. Da mi je to bilo vidjeti.

mind_challenge kaže...
sudy_freak kaže...
mind_challenge kaže...

Smijenite ga!

Čekaj samo razvoj situacije poslije izbora, em će izgubit mjesto u HDZ-u, em u školi

{#}

** Live 4 Music **
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice