Zemlja znanja

poruka: 49
|
čitano: 3.346
|
moderatori: F1-IVO, DrNasty, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Zemlja znanja

Što reći nego evo još jednog jako slikovitog pitanja našoj vladi

.

Sometime the best defense is to attack!
4 godine
RE: Zemlja znanja

Ma naravno da nije vlada kriva. Kao što nije ni kriva za to što smo po konkurentnosti u rangu sa Vijetnamom. No dobro, to nije tema.

Istina, ovo što se događalo zadnjih dana je sramota. Naime, došlo je do toga da su "zbog krize" nakladnici digli cijene knjiga. Uz to je nakladnički lobi postigao to da za matematiku imaš 8 različitih knjiga. Koja naravno uče sve isto, al dobro, sve je to u duhu kapitalizma i zarade. ;) (Kontate me, jel? heh)..

I šta sad, knjige koštaju više nego što netko zaradi za mjesec dana. Kako onda poslati djete u školu? Nikako! Ma nema veze. Neka dijete ne ide u školu. Idemo dalje...

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
3 godine
Zemlja znanja

...mislim da su samo krajnji naivci mogli jednu običnu političku parolu (koja i nije naš izum) prihvatiti kao

činjenicu i sad, nekoliko godina kasnije, lamentirati nad njom...Nevinašce

krpelj
4 godine
coder_ kaže...

Ma naravno da nije vlada kriva. Kao što nije ni kriva za to što smo po konkurentnosti u rangu sa Vijetnamom. No dobro, to nije tema.

Istina, ovo što se događalo zadnjih dana je sramota. Naime, došlo je do toga da su "zbog krize" nakladnici digli cijene knjiga. Uz to je nakladnički lobi postigao to da za matematiku imaš 8 različitih knjiga. Koja naravno uče sve isto, al dobro, sve je to u duhu kapitalizma i zarade. ;) (Kontate me, jel? heh)..

I šta sad, knjige koštaju više nego što netko zaradi za mjesec dana. Kako onda poslati djete u školu? Nikako! Ma nema veze. Neka dijete ne ide u školu. Idemo dalje...

Tako je, viva la kapitalizam! SmijehNeodlučan

Zaboravio si spomenuti i monopol...

God made man But he used the monkey to do it Apes in the plan We're all here to prove it I can walk like an ape talk like an ape Do what a monkey can do God made man But a monkey supplied the glue
2 godine
Zemlja znanja

Kako me zasmetala ova glupost:Škola u sedmom mjesecu stavi popis knjiga na net,ja polako počeo kupovat i nabavljat da bi ona dva tjedna prije početka škole nadopisala da se prije kupnje posavjetujemo sa profesorima.Sada sam već nabavio skoro pola udžbenika,a pola od toga sad ne valja,jer ovaj profesor hoće novije izdanje,ovaj drugi kaže da je bolje starije.Ma poludit ću!!!

oko za oko,pasta za zube
4 godine
Zemlja znanja

Meni jedino fali radna iz njemačkog. Dali su mi jednu koja je za 2. razred, a ja sam prvi.

Normal's overrated!
4 godine
Zemlja znanja

Ma glupo je sto na ovom forumu uopce raspravljate o politici... treba uvesti pravilo da nema tema o politici... uvijek nalete svakakvi ljudi i svasta pisu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 16:41 (Luka).
4 godine
Zemlja znanja

Misliš da je EU čista?

Normal's overrated!
3 godine
i_rambo_plache kaže...

Nakon Sanaderove ostavke, na vlast je došla zamjena. Zamjena ne može adekvatno vladati

Ni Sanader nije mogao adekvatno vladati, općenito tu postoji mnoštvo problema da bi ih se sad na forumu sve adresiralo, dovoljno o našoj politici govori to da su se tri najveća (i najproduktivnija) dana u povijesti države dogodila kada je Tuđman umro, kada je Račan umro i sada kada je Sanader podnio ostavku... 

Ma daj pogledaj ježa ponovno, pa 'ko ga ne bi htio..
4 godine
Horagio kaže...

Misliš da je EU čista?

Naravno da nije! Pogotovo prema nama nece biti! Ja sam debelo protiv EU, ali nemoj sada traziti ti dlaku u jajetu u mom postu, zna se sto sam ja mislio!

3 godine
Zemlja znanja

Zivjela Jugoslavija!

http://www.youtube.com/watch?v=eVU9YWliLzs&feature=related
4 godine
protjeran
Zemlja znanja

Da ne otvaram bespotrebno temu evo još jednog dosega zemlje (ne)znanja.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolaps-ematice-tisuce-osmasa-jos-nema-svjedodzbe-fuchs-tvrdi-da-je-problem-rijesen/498499.aspx

Pazite ove bisere:

U Ministarstvu obrazovanja kažu kako je server pao zato što su svi u isto vrijeme pokušali isprintati svjedodžbe.

"Inače printanje svjedodžbi traje minutu i to smo javno demonstrirali", kaže Paldi te dodaje kako se sustav još nadograđuje te da treba malo strpljenja dok sve ne bude funkcioniralo bez problema.

Ministar dodaje kako su iz ovogodišnjeg iskustva izvukli pouku te će sljedeće godine napraviti raspored korištenja "e-matice". "No, sustav se još usavršava, ne možemo sve predvidjeti", zaključio je ministar Fuchs.

"Trenutačno e-matica manipulira s više od 100 tisuća podataka. Kada vam gotovo istovremeno dođe 45 tisuća zahtjeva za printanje svjedodžbi, nije neobično da se server sruši", kazao je ministar koji je podsjetio da se sutav stvarao 5 godina i da je stajao oko 5 milijuna kuna. Zaključio je kako je problem sada riješen.

Razvoj traje 5 godina i košta 5 milijuna kuna i još ga nadograđuju jer ne funkcionira zadovoljavajuće. Hej, ne radite OS. Fuchs i trenutna Vlada trebaju odfuchsati čim prije radi nesposobnosti, gluposti, korumpiranosti. Nisu mogli predvidjeti i simulirati realnu situaciju prije puštanja aplikacije u pogon, koga oni farbaju, nevjerojatno.

Srećom, kod ovog slučaja, nema ljudskih žrtava.

2 godine
the_tux kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolaps-ematice-tisuce-osmasa-jos-nema-svjedodzbe-fuchs-tvrdi-da-je-problem-rijesen/498499.aspx

Pazite ove bisere:

U Ministarstvu obrazovanja kažu kako je server pao zato što su svi u isto vrijeme pokušali isprintati svjedodžbe.

"Inače printanje svjedodžbi traje minutu i to smo javno demonstrirali", kaže Paldi te dodaje kako se sustav još nadograđuje te da treba malo strpljenja dok sve ne bude funkcioniralo bez problema.

Ministar dodaje kako su iz ovogodišnjeg iskustva izvukli pouku te će sljedeće godine napraviti raspored korištenja "e-matice". "No, sustav se još usavršava, ne možemo sve predvidjeti", zaključio je ministar Fuchs.

"Trenutačno e-matica manipulira s više od 100 tisuća podataka. Kada vam gotovo istovremeno dođe 45 tisuća zahtjeva za printanje svjedodžbi, nije neobično da se server sruši", kazao je ministar koji je podsjetio da se sutav stvarao 5 godina i da je stajao oko 5 milijuna kuna. Zaključio je kako je problem sada riješen.

Razvoj traje 5 godina i košta 5 milijuna kuna i još ga nadograđuju jer ne funkcionira zadovoljavajuće. Hej, ne radite OS. Fuchs i trenutna Vlada trebaju odfuchsati čim prije radi nesposobnosti, gluposti, korumpiranosti. Nisu mogli predvidjeti i simulirati realnu situaciju prije puštanja aplikacije u pogon, koga oni farbaju, nevjerojatno.

Tako ti je to kad kumovi pišu software...

Kadir beneath Mo Moteh
4 godine
the_tux kaže...

Pazite ove bisere:

Jedan od najvećih problema sa informatikom je što nema ljudskih žrtava, i to ozbiljno mislim. Jer recimo kao informatičar se često susrećem sa stavom "pa nije to problem, i moj mali doma programira, radi web stranice, blabla".

Niko ne kaže "nije to neki problem, i moj mali doma radi operacije na mozgu" ili "nije to problem, i moj mali doma nacrta i isprojektira most i nuklearnu centralu u autocadu"

Inače baš bi volio vidjeti kako izgleda to printanje svjedodžbi, pa ne bi se server zbog toga smio srušit sve da mu stigne i 5 milijuna zahtjeva za printanje

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 11:07 (segregator).
4 godine
Zemlja znanja

Mislim da je dovoljno reći King ICT i stvar je jasna.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
2 godine
blacko kaže...

Tako ti je to kad kumovi pišu software...

Inače, cura mi je profesorica i pokazala mi je tu e-maticu. Majko moja... Neodlučan

Totalno nelogični GUI-a (ima dijelova gdje izgleda kao da su ga Japanci radili) neću niti spominjati nego ću samo reći nekoliko riječi o ovoj sporosti.... Konkretno, svi spominju kako im se SERVER ruši?? Server? 1 server? Jesu oni normalni? Pa nema tog servera (1) na svijetu koji bi mogao handlati toliki broj korisnika. Takve stvari se rade s dobro isplaniranim (i implementiranim) LB-om prema web/app serverima i prema bazi. A oni to planiraju rješavati sa (najvjerojatnije) tablicom u Excelu s popisom kad tko treba pristupati serveru koju će poslati svim školama? Fascinantno. Vjerojatno će i izrada te tablice s rasporedom koštati još koji milijunčić... Bogataš

4 godine
protjeran
vlad0 kaže...

Inače, cura mi je profesorica i pokazala mi je tu e-maticu. Majko moja... Neodlučan

Totalno nelogični GUI-a (ima dijelova gdje izgleda kao da su ga Japanci radili) neću niti spominjati nego ću samo reći nekoliko riječi o ovoj sporosti.... Konkretno, svi spominju kako im se SERVER ruši?? Server? 1 server? Jesu oni normalni? Pa nema tog servera (1) na svijetu koji bi mogao handlati toliki broj korisnika. Takve stvari se rade s dobro isplaniranim (i implementiranim) LB-om prema web/app serverima i prema bazi. A oni to planiraju rješavati sa (najvjerojatnije) tablicom u Excelu s popisom kad tko treba pristupati serveru koju će poslati svim školama? Fascinantno. Vjerojatno će i izrada te tablice s rasporedom koštati još koji milijunčić... Bogataš

Papreno preplaćene evidencije djece u pulskim vrtićima

http://it-postenje.com/dosao_vrag_po_svoje.htm

Zar je King Aj Si Ti jedini sposoban za taj projekt? Zar nema javnog natječaja?

segregator kaže...

Jedan od najvećih problema sa informatikom je što nema ljudskih žrtava, i to ozbiljno mislim. Jer recimo kao informatičar se često susrećem sa stavom "pa nije to problem, i moj mali doma programira, radi web stranice, blabla".

Niko ne kaže "nije to neki problem, i moj mali doma radi operacije na mozgu" ili "nije to problem, i moj mali doma nacrta i isprojektira most i nuklearnu centralu u autocadu"

Zavisi koje područje. Kod raketa i aviona, softver ne smije zakazati.Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 11:46 (the_tux).
2 godine
najbolje bi bilo da vlada sklopi ugovor s IBM-om ili asusom i od njih uzmu neke najjeftinije laptope i na njima elektronicki skines knjige, a vlada placa autorima, nema troska na papiru, tiskanju, skladistenju...
al treba prvo za to para skupit, a ne za broseve od 200 karata i za POLICIJSKU PRATNJU SANADEROVE 40 METARSKE JAHTE koju ce mu jadnom sad otkazat (pratnju a ne jahtu naravno...)
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice