MOJ PC mi je kriv to sam triba imat al nemam . sada trenutno imam amd 3000+ , ati radeon x1650 pro i 1,5 ram ddr1
Konfiguracija za igranje
- poruka: 46
- |
- čitano: 2.097
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
MOJ PC mi je kriv to sam triba imat al nemam . sada trenutno imam amd 3000+ , ati radeon x1650 pro i 1,5 ram ddr1
zasto bi uzima novi proc? imam Athlon x2 240 2.8 ghz...
ovo kažeš u jednom postu prije
u tom slučaju,savjetujem ti da uzmeš ddr2 ram i matičnu koja podržava ddr2,to bi te došlo oko 800-900 kn
u slučaju da nemaš Athlona preporučio bi ti da uzmeš skroz novi komp,monitor ostaviš kakav je
jer ja sam skroz zbunjen
u jednom postu kažeš da imaš jedno,u drugom kažeš da imaš drugo a pod MojPC piše nešto treće
molio bih te da napišeš što imaš u jednom postu pa da ti uspijem pomoći
ja ti stvarno želim pomoći ali ne mogu da shvatim šta imaš i šta hoćeš
evo ovakva je situacija zanemari ono sto sam prije pisa. Sad TRENUTNO imam ovakvu konfiguraciju vidi pod MOJ PC. i pod hitno triban novo, jer imam velik monitor( velika rezolucija) i slab procesor( pod moj pc vidi) mnoge mi igre trzaju . Ja sam uzeo jucer novi procesor x2 240 i sad sam skupio para za kupit maticnu i ram.
mislin prominit ram i maticnu( pod moj pc vidi) a graficku ostavit ( jos nekih pola godine).
Mislio sam uzet:
Asrock A770DE+
MUSHKIN DDR2 800 mhz , 2 GB.
to ce me sve doc oko 800 kuna . ako uzmem tu maticnu i memoriju kompic ce mi ovako izgledat za nekih 2 tjedna :
CPU : AMD Athlon X2 240 , 2.8 ghz
MBO : Asrock A770DE+
RAM : MUSHKIN ddr2 800 mhz , 2 gb
MONITOR : BENQ E2200 HD.
i oce li to bit dobro kad se sve spoji?
evo ovakva je situacija zanemari ono sto sam prije pisa. Sad TRENUTNO imam ovakvu konfiguraciju vidi pod MOJ PC. i pod hitno triban novo, jer imam velik monitor( velika rezolucija) i slab procesor( pod moj pc vidi) mnoge mi igre trzaju . Ja sam uzeo jucer novi procesor x2 240 i sad sam skupio para za kupit maticnu i ram.
mislin prominit ram i maticnu( pod moj pc vidi) a graficku ostavit ( jos nekih pola godine).
Mislio sam uzet:
Asrock A770DE+
MUSHKIN DDR2 800 mhz , 2 GB.
to ce me sve doc oko 800 kuna . ako uzmem tu maticnu i memoriju kompic ce mi ovako izgledat za nekih 2 tjedna :
CPU : AMD Athlon X2 240 , 2.8 ghz
MBO : Asrock A770DE+
RAM : MUSHKIN ddr2 800 mhz , 2 gb
MONITOR : BENQ E2200 HD.
i oce li to bit dobro kad se sve spoji?
ti si negdje napisao da je to matična koja podržava ddr3 ram
u tom slučaju,neće biti dobro jer ram kojeg planiraš uzeti je ddr2
btw.mislim da ti taj procesor ide na 785 a ne 770 chipset
nisam ti 100 % siguran ali jesam poprilično
u tom slučaju uzeo bih ovo
1 x DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5, KLDE88F-B8KB5
1 x Gigabyte MA785GM-US2H,AMD 785G+SB710, S. AM3/AM2+/AM2, 5xSerial
874,99Kn
vidim da imaš dobar monitor,da bi iskoristio to treba ti jako dobra grafička
HD4890 Vapor-X 1GB -1000kn
HD5770 Vapor-X - 1200kn
Evo uzmeš ovo, stavio sam 2 vrste ram memorije, ja bih uzeo ovu na 1600 ali ako nemaš novaca uzmi ovu drugu. Mislim da ti je puno bolje odmah ići na ddr3 nego ostati na ddr2 jer razlika u cijeni i nije više toliko velika, a kasnije češ moći bez problema nadograditi
Evo uzmeš ovo, stavio sam 2 vrste ram memorije, ja bih uzeo ovu na 1600 ali ako nemaš novaca uzmi ovu drugu. Mislim da ti je puno bolje odmah ići na ddr3 nego ostati na ddr2 jer razlika u cijeni i nije više toliko velika, a kasnije češ moći bez problema nadograditi
nemoj čovjeku krivo govoriti
dao si mu matičnu koja uopće ne podržava DDR3 memoriju (2xDDR2)
vidim da si uredio sliku ^^
ako je baš slab s parama nek uzme ddr2,ako nije nek uzme ddr3,istina je da je razlika u cijeni mala
ali ja mislim da bi njemu više od ddr3 rama koristila bolja grafička
Pa istina da bi mu koristila, ali ako ne kupi sada ploču neće moći staviti gore ovaj novi procesor koji ima, pa se vjerojatno i zato odlučio za tu kupnju, jer na onome starome 3000+ i da kupi novu grafu ne bi se baš naigrao jer je procesor preslab. a i ako uzme ovo moju ploču sa slabijom ddr3 opet je jeftinije nego tvoja solucija sa ddr2
ova maticna podrzava ddr2 memorije i procesore : Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II X4 / X3 and Athlon II X4 / X3 / X2 processors
Ako sam dobro shvatio uzeo si AMD Athlon II x2 240 i sad trebaš još uzet novu ploču, a samim tim i nove rame?? Također, ako sam dobro shvatio nisi baš pri nekom velikom novcu?? Komotno poslušaj savjet od kolege mile-st i uzmi A770DE+ ploču i DDR2 rame, ako već nisi u mogučnosti ić na DDR3 (što bi bio bolji izbor zbog budučih nadogradnji). I ako sam ovo zadnje dobro shvatio, a to je da imaš 22'' ful hd monitor?? Ako je tako, onda definitivno možeš zaboravit ovu grafu što sad imaš (X1650 pro). Jednostavno preslabo za takav monitor. Morat češ i po tom pitanju nešto promijenit. E samim tim bi bilo dobro da nemaš neko teško smeće i slabašno napajanje (iako vidim da si napisao da je sasvim dovoljno to koje imaš).
Neznam jel si vidio ali ovo šta sam ja napisao sa ddr3 memorijom i pločom za taj procesor je jeftinije nego ono sa ddr2 memorijom i pločom, a to da može zaboraviti igranje novih igara na velikoj rezoluciji je i on svjestan i to je napisao, napisao je da kasnije kada skupi novce da će onda kupiti grafičku karticu, jer da i sada kupi novu grafu, taj procesor 3000+ (1800mhz) neće dobiti ništa na perfomansama jer je jednostavno procesor slab.
uzeo sam x2 240 i jos samo tribam plocu i ram. nemam bas sad puno love , A770DE+ i ddr2 to sam planira uzet. monitor mi je BenQ E2200 HD i znan da mi graficka nije dobra. za ovaj monitor.
Mozeš li mi preporucit graficku da je bolja od ove al da nije priko 400 kn. fala.
igraj sad tako ako već ide to si ti rekao. za 400 kuna nećeš dobit niš boljega od te x1650Pro PCI-e 512M;)
fala na svemu :)
samo me ovo jos zanima bi li mi mogla ova maticna :
MBO Asrock M3N78D na procesor Amd Athlon x2 240 2.8 ghz?
samo me ovo jos zanima bi li mi mogla ova maticna :
MBO Asrock M3N78D na procesor Amd Athlon x2 240 2.8 ghz?
Da,mogla bi bez frke.
fala =)