Koja je najbolja rješenje MBO+PROC za 1300kn [max]. Gaming u pitanju.
Najbolje rješenje za MBO+PROC?
- poruka: 44
- |
- čitano: 1.733
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
druga solucija... sasvim dovoljna za gaming....
Druga, samo stavi loču Gigabyte H61M-DS2 nudi dosta više
Koja je najbolja rješenje MBO+PROC za 1300kn [max]. Gaming u pitanju.
Nijedu od tih nego ovu iz Portia sa Gigabyte plocom koja ima GEN3 slot i podrzava 22NM procesore te sa I3 2120.Protegni se 60 kuna a dostava je besplatna.
I dostava nije besplatna pa mu izade na isto.
Ovo kuciste i ovu memoriju umjesto tih sto si odabrao.
Ja bi rade uzeo 960t i otkljucas ga i imas x6 nego taj i3
Ja bi rade uzeo 960t i otkljucas ga i imas x6 nego taj i3
Sad se rijetko koji Zosma unlocka, i3 je bolji izbor.
Identičnih performansi ali manje potrošnje i manjeg zagrijavanja.
a sta je s opcijom AMD 955 BE + AM3+ ploča?
Neisplativo jer je pored toga isplativiji 960T koji se možda (veliko možda dade u ×6).
šta onda na i3 ići ili amd?
i3 way to go.
Neisplativo jer je pored toga isplativiji 960T koji se možda (veliko možda dade u ×6).
960T ako se otključa u X6 . koja je korist od toga u gamingu !! vjerovatno nikakva (recimo da je sistem kao X6 stabilan) , onda nema Turbo do3,4Ghz , pretpostavljam , uskoro bi trebao svoj pokvareni 965BE zamjeniti sa 960T pa me zanima ?????
i3.
AMD jer je quad !
i3 way to go.
Samo još trebaš reč koji i3 nudi više u praksi,
jel moraš uzet u obzir da i3 550 košta 240kn manje i može se odlično i vrlo lako klokat a nakon toga zna se.
Dalje je sve jasno koji je proc bolji i kojeg moš iskoristit,
do kraja i još si platil manje i na kraju dobiš bolje performanse u igricama a i opčenito sigurno bez obzira kaj je malo starija platfoma situacija je potpuno jasna.

AMD jer je quad !
Po peti put danas, nisu važne jezgre kad Intel ima dosta bolju Sandy arhitekturu.
i3 2100 ima 2C / 4T znači dvije fizičke i dvije virtualne jezgre.
U rangu je sa Phenomima, negdje jači, malo gdje i slabiji, ali sitno, par posto.
Troši 30W manje, ima duplo tiši i bolji stock cooler.
Nema veze što je quad uzmi ti samo i3.
Evo ja imam 955 i mogu ti rec da je super za gaming.Kad sam ja pred par mjeseci kupovo komp svi su govorili bolje 955 nego i3 a sad su okrenuli plocu evo i dokaz
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/i3-2100-vs-phenom-ii-955/104640.aspx
moj savjet malo pogledaj review-e i sta god odlucis neces pogrijesiti, samo mislim da za novije igre bolje imat vise jezgri.
Battlelog ~ UrbanFsk
Ovisi hoćeš li clockati, P II 955 BE ima otključan množitelj dok i3 nema.
Moj izbor je i3, iako sam AMD fan.
AMD solucija...definitivno.
Budući da nisam neki overlocker uzet' ću i3 zbog tišine, hvala svima.
ja bih još malo razmislio... http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-core-i3-2120-vs-amd-phenom-ii-x4-965/120269.aspx
Eh ja nebi gledaj i3 u gamingu
http://www.tomshardware.co.uk/gaming-fx-pentium-apu-benchmark,review-32368-10.html čak je bolji od phenom 1090T.
Al bjez od Asrocka, kontrola kvalitete proizvoda im je u rangu prodavaca prodavaca rabljene robe na placu
U svakom slucaju uzmi u obzir i kakvu plocu mozes kupit za amd i kakvu za sb, a i mogucnost ugradnje fx'a nije na odmet..barem meni. Jer postoji mogucnost da dosta poprave bulldozere kao sto su i phenome sa phenomom ll..samo velim.
Ak ti je tesko odlucit najbolje bacaj novcic :D
Battlelog ~ UrbanFsk
Battlelog ~ UrbanFsk