Pozdrav svima i najlijepše želje povodom blagdana
Otvorio sam ovu temu jer želim manje upućenim korisnicima računala skrenuti pažnju na neke sitnice.
Naime, ako na ovom forumu postavite pitanje da li da kupite gotovu konfu ili da kupite po komponentama, u 99% slučajeva će vas uputiti na komponente. Prije no što otiđete u trgovinu - razmislite o mojem primjeru:
Prije 6 mjeseci sam kupio komponente u Protisu. Sastavio konfu, i pola godine uživao u računalu. Prije neki dan mi se monitor nije palio nakon paljenja računala. Pretpostavio sam da je riječ ili o monitoru ili grafičkoj ili pci express x16 port. Monitor sam spojio na frendov komp - sve u redu, grafičku sam stavio na frendov komp - sve je radilo. Zaključak je bio da je otišla matična, tj port za grafu. Da budemo sigurni - spojili smo i frendovu grafu na moju matičnu. Naravno nije radila. Heureka - dijagnostika uspješno obavljena.
ALI tu počinju problemi. Nakon što je frend vratio svoju grafu - ona nije proradila (daljnom dijagnostikom smo shvatili da je moja ploča "skurila" frendovu grafu.) Srećom frend je legenda pa smo kompenzirali pivama.
Spakirao sam sve što sam imao od ploče i poslao Protisu. Javili su mi da sam zaboravio onu back pločicu. Eh sada - nakon što sam izvadio ploču i tumbao kućište po stanu - pločica se negdje zagubila, a Protis mi ne želi uvažiti garanciju bez toga.
Jedino za čime sada žalim jest što nisam u Linksu kupio složenu konfu jer bih sada rekao "evo dečki - bavite se!".
+ postoje ljudi čiji frendovi nisu računalni entuzijasti pa nemaju gdje ni isprobavati komponente
PS: nažalost prekasno sam saznao da ADM slaže konfe od odabranih komponenti i na složeno računalo daje garanciju.
Svima koji sada kupujete računalo ili komponnte uzmite i ovo u obzir.
Hvala