Pomoć i mišljenje o konfiguraciji zaključana tema

poruka: 1
|
čitano: 330
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 mjeseci
Pomoć i mišljenje o konfiguraciji

Ok trebam malu pomoc clanova foruma, ne tolko oko odabira dijelova nego cisto radi sigurnosti dal ce sve skupa radit kak spada, da nebude nekih weak spotova ili takozvanih uskih grla, dal je sve kompatibilno i slicno. Naravno ako imate neki prijedlog za bolju komponentu u slicnom cjenovnom rangu zasto ne, zato i otvaram ovu temu. Komp mora biti oko 10k kuna, +/-.

CPU: Intel i7 3770k / 3570k -> tu se jos dvoumim jer mi komp netreba za nekakve fotošop obrade i slicno, a u gameanju je ista stvar

GPU: Sapphire HD 7970... jaka je a za tu cijenu oko 3200-300 kn tesko mogu nac bolje

MB: AsRock Z77 Extreme 4, isto za cijenu ja mislim najbolja ali naravno ko i za bilo sta drugo misljenje mozete slobodno puknut ako ima nes bolje za tu cijenu

RAM: neka klasika 8GB Corsair Vengeance (kingmax, gskill... tu mi treba pomoc jer svi su tu negdje po cijeni a neznam koji je najbolji)

HDD: 2Tb seagate barracuda 7200/64, solidan, tako i tako uz ssd samo za pohranu podataka u obliku multimedija i slicnog (100€ u AT)

SSD: 120 GB kingston v+200 tak nes, solidan za tu cijenu isto oko 110€ (AT), kod nas su jednostavno bezobrazno skupi

napajanje: takodjer trebam pomoc, znam da mi netreba vise od 500W, al opet ako gledam u buducnost mozda bolje ubost neki 750w, cekam vasa misljenja, u napajanja se fakat ne razumijem, ako neko ima preporuku kaj je sigurno je sigurno, vjerujem bugovcima, isto da bude cjenovno prihvatljivo ;)

kuciste: sharkoon tauron, stane 17cm cooler, 42 cm grafe, 2 usb 3.0, podesavanje ventova, cini se odlican a 499 kosta ili tak nesto sitno, ako neko ima do 500,600 kn bolje slobodno stavi

cooler: takodjer trazim preporuku, jeftin a hladan, ne planiram OC-at u nebesa, tek tolko da mi se ivy ne rastopi na nekih 4.2, 4.3

optika: obican dvd+-rw sto jeftiniji to bolji

eto ja sam racunao moze oko 10k kuna ispast ovo ovisi u kojim se ducanima uzme (ili u inozemstvu ;)) glavna stvar koju bi htio saznat je da ako slozim na priimjer ovu konfiguraciju, da nebi bilo nekog bottlenecka, ili nekompatibilnosti... cujem da je maticna ova uza ili tanja il tak nesto pa da treba pazit na to, dal buju ti rami radili najbolje ili neke druge uzet, jel moze to sve skup ic, eto to mi je glavna briga, a sad vi slobodno mijenjajte i recite sta mislite da je bolje

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 0:02 (northe).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice