Pozdrav svima,
eto registrirao sam se čisto da postavim par pitanja vezano za konfiguraciju koju namjeravam kupiti u roku tjedan-dva, svi savjeti su dobrodošli.
Prije sam znao više manje sve što me zanimalo u vezi konfiguracija, ali kako je vrijeme pregazilo moju trenutnu konfu prestao sam igrati "novije" igre (čitaj: više manje sve od 2008. - 2009. nadalje), prestao sam pratiti razvoj tehnologija i sad sam više manje u mraku što se tiće svega toga. Frend mi je sastavio konfiguraciju za cirka 5700 kn, bez monitora (koristim Samsung 2233bw 22" monitor) i bez harda (namjeravam iskoristiti hard iz trenutne konfiguracije, eventualno kasnije nadodati još jedan seagate od 1 TB - Maxtor SATA2 500 GB, 7200 rpm, 32 mb cache). Znači, konfa je sljedeća
MBO: Gigabyte GA-AMD785GT-UD3H (AM3, 4xDDR3 utora, ATX, Fw, LAN)
CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz
Napajanje: Corsair 450W VX PSU
GPU: Sapphire PCI-E ATI Radeon HD 5850, 1GB GDDR5, HDMI, 2xDVI, DP
RAM: Apacer DDR3 PC16000/2000,3x1GB, Giant II
DVD: DVD-RW LITEON SATA DVD+/-R/RW
Case: Antec Three Hundred
Dakle, komp bi bio primarno za igre, gledanje hd filmova i slično. Nisam entuzijast da brijem da maksimalne detalje i over 9000 AA / AF u igrama poput Crysisa i slično, ali naravno, svi mi volimo gledati lijepu grafiku :)
Rezolucija u kojoj bi igrao bila bi 1680*1050, jedino imam pitanje u vezi toga - dok sam lurkao forumom, vidio sam da neki ljudi pričaju kako njihovi 22" monitori podržavaju rezoluciju od 1920 x 1080 pixela, što mi nije jasno - pa bih molio ako netko može malo pojasniti u čemu je riječ? Na konfi bi se vrtili Win7, btw. Dakle, zanima me Vaše mišljenje i prijedlozi jer, iako vjerujem njegovoj prosudbi, želim sakupiti više mišljenja.
Pozdrav i hvala unaprijed