ddr3 je bolji ako zelis kasniju nadogradnju,cijene su slicne,iako nema neke razlike u performansama
Sklapanje PC konfiguracija
- poruka: 24.140
- |
- čitano: 644.330
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ili uzmes Corsair H50 i lijepo ti stanu dominatori
to jest vodeno hladjenje ali u rangu nekih dobrih air coolera ali bar ti ne smeta RAM memoriji
ma mislim da ako se već uzima vodeno hlađenje da bi trebalo biti bolje od zračnih rješenja a ne u rangu sa njima, a sad sam već pljuno 100 evrića za ovaj cooler pa se moram izguštat...
ddr3 je bolji ako zelis kasniju nadogradnju,cijene su slicne,iako nema neke razlike u performansama
Cijene uopce nisu slicne !
Ili uzmes Corsair H50 i lijepo ti stanu dominatori
to jest vodeno hladjenje ali u rangu nekih dobrih air coolera ali bar ti ne smeta RAM memoriji
ja si namjeravam nabavit cm hyper 212+ ali vuče me i ovaj corsair H50? jel ide ono na lga1156 i jel bi ga mogao ugurat u cm 332 kućište?
mislim s tim vodenim h50 se isto da visoko klokat zar ne?
evo našao sam u diskon24 dvije "verzije" tog vodenjakašta mislite?
Meni nije stalo 8 GB Dominatora kada sam imao TRUE Black Rev. C.....smetao je hladnjak i samo sam mogao piknit 4 GB.
Te "dvije verzije" H50 su ista stvar, samo sto se sa starijim verzijama hladnjaka nisu isporucivali djelovi za stavljanje vode na am2 i am3 maticne.
Tako da god kupovine treba pogledati koju "verziju" hladnjaka kupujes....no sve ostalo je isto osim dodanog bracketa za am2 i am3.
to me i muči..a da onda uzmem ddr3 ili ddr2??
to me i muči..a da onda uzmem ddr3 ili ddr2??
Pa uzmi DDR3,on ti je ulaganje u buducnost.
Ma kakvo ulaganje u buducnost... To je vise neki novi korak u tehnologiji premda se nije pokazao osjetno bolji u performansama od DDR2... Jednostavno ako imas love da si priustis DDR3 - uzmi, ak nemas onda znas i sam...
Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX
DDR2 4GB (2x2GB) PC6400 Corsair, 800MHz, TWIN2X4096-6400C5C
Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2
Asrock G41M-S, Intel G41, Intel ICH7, M-ATX, FSB1333, 2xDDR2
2.675,00Kn
i nvidia 9800gt k tome. jedino neznam što znači ovaj Intel g41 u matičnoj. jel to znači da ne mogu AMD procesori na nju??? hoće li bit dosta napajanja???
Ma kakvo ulaganje u buducnost...
Ma na neki način je ulaganje u budućnost jel moguće da budu uskoro cijene DDR2(a neće možda više biti niti dostupni) veće nego od DDR3 i onda ko želi nadodat još keksa će to možda lakše i jftinije napraviti sa DDR3.
Ma kakvo ulaganje u buducnost...
Ma na neki način je ulaganje u budućnost jel moguće da budu uskoro cijene DDR2(a neće možda više biti niti dostupni) veće nego od DDR3 i onda ko želi nadodat još keksa će to možda lakše i jftinije napraviti sa DDR3.
To stoji :)
A jel bas mora bit m-atx ? Radje uzmi ovu.
al ova nema AM3 nego AM2+, a CPU je AM3..
Podrzava am3 procove, budi bez brige. Pise ti na asrock site-u. ;)
2.675,00Kn
i nvidia 9800gt k tome. jedino neznam što znači ovaj Intel g41 u matičnoj. jel to znači da ne mogu AMD procesori na nju??? hoće li bit dosta napajanja???
Intel G41 je chipset.
Ova ploca podrzava,kako vidis,Intelove procesore a AMD-ove ne podrzava.
Mozes mi samo objasniti zasto tako slaba grafa na ovu konfu?
Zar ne bi mogao bar HD 5770 uzet?
EDIT:napajanje ce ti biti dosta 
2.675,00Kn
Intel G41 je chipset.
da i ja tek sad vidim da to nije za amd :D, bravo lucky
2.675,00Kn
Intel G41 je chipset.
da i ja tek sad vidim da to nije za amd :D, bravo lucky
grafu ću uzet drugim putem...kako misliš da nije za amd?
Ona gore ploca ima P41 chipset i socket 775.
Nije za AMD zato jer AMD-ovi noviji procesori imaju AM2+/AM3 socket(podnozje) a ovaj je socket 775.
Je li sad jasno?
Nije za AMD zato jer AMD-ovi noviji procesori imaju AM2+/AM3 socket(podnozje) a ovaj je socket 775.
Je li sad jasno?
JE***U SVE! a šta je s intelom?? može ova grafa ne neki intelov procesor
Je li sad jasno?
LOL!
Grafa nema veze sa procesorom s obzirom na utore.
Grafa se spaja na PC-Express 2.0 utor.
Ako ti MBO ima AGP utor onda 9800 gt nece ici unutra.
Je li sad jasno?
LOL!
Grafa nema veze sa procesorom s obzirom na utore.
Grafa se spaja na PC-Express 2.0 utor.
Ako ti MBO ima AGP utor onda 9800 gt nece ici unutra.
ZNAČI!!! sve je kriva matična?? trebam drugu s KajJaZnam kakvim utorom matičnu da bi mogao imat AMD i 9800gt??
znači da će sve ovo skupa radit ako ja uzmem tu ploču???
Da.
Da.
Da, ništa jače ti ne treba jer vidim da nisi neki overclocker.
Uzmi i ok je.
pozz ekipi posto sam od onih ljudi sta bas neznaju o novim hardverima jer je bio zaokupljen starim :) znam složiti komp svoj sam vec rastavio i slozio 100 puta :) a posto sam lik koji igra airsoft ( Cod u živo ) više sam bio vezan za prirodu :) ... selim se pa zelim si kupiti novi komp ... monitor ne ulazi u cjenu al mozete mi i njih predloziti i jos neke stvari sta ide uz kantu ...samu kantu bi platio oko min 5000 kn .... max da bude 6500 kn i da ga mogu nadopunjavati za 2-3 godine i da mogu igrati ove nove igrice bez problema :)
puno hvala ... častim pivom XD
zz marko
pozz ekipi posto sam od onih ljudi sta bas neznaju o novim hardverima jer je bio zaokupljen starim :) znam složiti komp svoj sam vec rastavio i slozio 100 puta :) a posto sam lik koji igra airsoft ( Cod u živo ) više sam bio vezan za prirodu :) ... selim se pa zelim si kupiti novi komp ... monitor ne ulazi u cjenu al mozete mi i njih predloziti i jos neke stvari sta ide uz kantu ...samu kantu bi platio oko min 5000 kn .... max da bude 6500 kn i da ga mogu nadopunjavati za 2-3 godine i da mogu igrati ove nove igrice bez problema :)
zz marko
to u vezi nadogradnje u principu pada u vodu, ali možda intel duže zadrži 1156 socket...evo prijedlog(ukoliko imaš kućište):
a dal mi smije biti RAM DDR2, a memorija grafe DDR3??? ili moraju biti iste vrste??
a dal mi smije biti RAM DDR2, a memorija grafe DDR3??? ili moraju biti iste vrste??
Ne moraju biti iste vrste.
Ja imam DDR2 memu a DDR3 graficku pa mi sve radi normalno.
zz marko
to u vezi nadogradnje u principu pada u vodu, ali možda intel duže zadrži 1156 socket...evo prijedlog(ukoliko imaš kućište):
s koje stranice izdvajate te stvari i stavljate u kosaricu ???
i jos jedno pitanje : jel mogu ce da pokrenem koji uigricu noviju za 2-3 god ili cu opet morati kupiti jaci komp ???