Sklapanje PC konfiguracija izdvojena tema

poruka: 29.888
|
čitano: 869.349
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
RE: Sklapanje PC konfiguracija
pegasus kaže...

a dal mi smije biti RAM DDR2, a memorija grafe DDR3??? ili moraju biti iste vrste??

Nea ti to veze. DDR2 ti je utor na matičnoj za DDR2 RAM, a na grafičkoj npr. DDR3 je tip memorijeSmijeh. Znači bolja je grafička od 512MB DDR3 nego 1GB DDR2 zato jer je DDR3 brža memorija.Namigiva

Uči se na tuđim greškama, a ne na vlastitim.
2 godine
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija za renderiranje

Bog,

nisam vičan u sklapanju konfig ali znam što mi treba, pa bi molio nekog (ako nije problem) da naj optimalnije sastavi, a traženo je

1. da brzo vrši najsloženije rendere za projektne programe ArchiCAD 12, Artlantis render, Cinema 4d (napomena fil-ovi mogu bit veličine i 100-300MB

2. mogučnost arhiviranja večeg broja podataka (podjela na particije diska u više dijelova)

3. snimanje i arhiviranje sa Dreamboxa filmova( brzo prebacivanje preko mrežnog ili nekog drugog kabela na disk)

4. pržilicu (imali potrebe za Blue ray ili već kako se zove....

5. obzirom da se sluša muzika preko streama ili sa mp3 playera volio bi kvalitetan izlaz za zvuk (možda na kvalitetne vanjske zvučnike visokotonac, srednji i bas, baš kvalitetu zvuka

6. veči monitor

7. i da baš ne pretjeramo sa cjenom od (7000-9000 kn)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 21:03 (jukatan).
2 godine
RE: Sklapanje PC konfiguracija za renderiranje
jukatan kaže...

Bog,

nisam vičan u sklapanju konfig ali znam što mi treba, pa bi molio nekog (ako nije problem) da naj optimalnije sastavi, a traženo je

1. da brzo vrši najsloženije rendere za projektne programe ArchiCAD 12, Artlantis render, Cinema 4d (napomena fil-ovi mogu bit veličine i 100-300MB

2. mogučnost arhiviranja večeg broja podataka (podjela na particije diska u više dijelova)

3. snimanje i arhiviranje sa Dreamboxa filmova( brzo prebacivanje preko mrežnog ili nekog drugog kabela na disk)

4. pržilicu (imali potrebe za Blue ray ili već kako se zove....

5. obzirom da se sluša muzika preko streama ili sa mp3 playera volio bi kvalitetan izlaz za zvuk (možda na kvalitetne vanjske zvučnike visokotonac, srednji i bas, baš kvalitetu zvuka

6. veči monitor

7. i da baš ne pretjeramo sa cjenom od (7000-9000 kn)

Evo jedna konfa. Prelazi budžet ali ti želiš da se brzo obrađuju podatci prema tome trebaš imat SSD Smijeh:

Konfaaa Konfaaa
2 godine

Hehehe...vidim da nema konfiguracije, a da se u nju ne natrpa ASRock.... Belji se

http://www.speedtest.net/result/724268199.png
4 godine
win32 kaže...

Hehehe...vidim da nema konfiguracije, a da se u nju ne natrpa ASRock.... Belji se

Come to the dark side, we have ASR-...cookiesBelji se

Every time two people have sex, an angel gets a boner
2 godine
neaktivan
Sklapanje PC konfiguracija

dobila sam ovu ponudu pa molim da netko pomogne, ono što me muči je grafička

quad core na 3GHz, ne znam koliko cachea

4GB DDR3

640GB harda na 7200rpm

Mobility radeon HD 4850

je li grafička dovoljno dobra za ovu konfiguraciju? naime, radim u prilično zahtjevnom grafičkom programu, trenutno imam 9800gt na 256MB, jel mi može netko usporediti 9800 i ovu 4850?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 18:17 (bejo).
2 godine
AA-d00d kaže...
win32 kaže...

Come to the dark side, we have ASR-...cookiesBelji se

Hehehe....necete mene dobit na "mracnu stranu"....hehehe.....drzim se ja "starih" velikana.... Šutim

2 godine
bejo kaže...

4GB DDR3

640GB harda na 7200rpm

Mobility radeon HD 4850

je li grafička dovoljno dobra za ovu konfiguraciju? naime, radim u prilično zahtjevnom grafičkom programu, trenutno imam 9800gt na 256MB, jel mi može netko usporediti 9800 i ovu 4850?

hvala

Cekaj, o cemu se tu tocno radi...pogledaj boldano!?

4 godine
win32 kaže...
bejo kaže...

4GB DDR3

640GB harda na 7200rpm

Mobility radeon HD 4850

hvala

Cekaj, o cemu se tu tocno radi...pogledaj boldano!?

mene zanima i koji je procesor tocno?

ovo je vjerovatno neki laptop o.O iako bi onda vjerovatno hard bio na 5400rpm O.o

2 godine

Uskoro namjeravam uzeti novo kućište i napajanje koje će jednog dana pokretati 5850 crossfire. Zanima me dali mi je napajanje od 650W dovoljno jako za 5850 crossfire

Prodajem Logitech G500 nov,neotvoren za 399kn
4 godine
cuspajz kaže...

Uskoro namjeravam uzeti novo kućište i napajanje koje će jednog dana pokretati 5850 crossfire. Zanima me dali mi je napajanje od 650W dovoljno jako za 5850 crossfire

je,ali ne neko šrot

corsair od 650w je sposoban za 5850 crossfire

2 godine
neaktivan

pardon, lapsus calami - ati radeon 4850 na 512MB

2 godine

Kako sam odlucio klincima slozit jeftin, rabljeni komp...izbor je pao na ovo:

MBO: DFI infinity nf4 ultra-u s.939
CPU: AMD athlon 64 3000+
RAM: Kingmax DDR-400 1GB (2x512)
HDD: Hitachi 160GB ata
GPU: XFX geforce 7950gt 256mb - pasivni hladnjak
DVD: NEC dvd-rw crna

Mislim da je to za njih sasvim ok tj. za dijete koje ide u drugi osnovne i jedno koje ide u vrtic?

Samo ne znam hoce ova graficka ok raditi sa 22'' monitorom koji naravno radi na 1680x1050 rezoluciji?

Gore cu staviti XP i mislim da bi to trebalo raditi sasvim pristojno za njih.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
2 godine
win32 kaže...

...

GPU: XFX geforce 7950gt 256mb - pasivni hladnjak

...

Samo ne znam hoce ova graficka ok raditi sa 22'' monitorom koji naravno radi na 1680x1050 rezoluciji?

Gore cu staviti XP i mislim da bi to trebalo raditi sasvim pristojno za njih.

mislim da za djecu tog uzrasta ne treba ništa bolje. današnje igre vjerojatno neće moći igrati (ipak se taj procesor ne može nositi sa novijim naslovima, dok bi grafička možda i mogla na nižim ili srednjim detaljima), ali igre par godina stare će ići bez problema.

2 godine
neaktivan

čuj slažem konfu AMD do 8k kn.Umjesto grafičke HD5870 stavio sam HD5770-vapore-x.Pitanje- koje DDR3 4 GB staviti, 1333 ili 1600.Ili je to svejedno.Pozdrav

2 godine
1dado1 kaže...

čuj slažem konfu AMD do 8k kn.Umjesto grafičke HD5870 stavio sam HD5770-vapore-x.Pitanje- koje DDR3 4 GB staviti, 1333 ili 1600.Ili je to svejedno.Pozdrav

HD5770 u konfi od 8000kn je čista glupost. Što se rama tiča, ako ne misliš OC-at onda stavi ove od 1333mhz jer razliku vidit nečeš.

2 godine

Hej ekipa treba sada savjet no za mene je....

Kako klincima ide moj monitor, ja sebi uzimam drugi do cca 1500-1600 kn.

Problem je u tome ja uopce ne pratim razvoj monitora, matrica i ostaloga pa ne znam sta uzeti.

Ovaj Samsung koji im dajem je 2232BW 22'' i sasvim je solidan monitor.....makar sam ga prije cca 2 god platio 2300 kn.

E sada....meni monitor sluzi za igranje, net, office, poneki film, neko sitno programiranje.....ali 99% igre.

Mislio sam prijeci na 24'' no to su sve 16:9 monitori i ne znam kako to izgleda u igrama i kada npr. gledam filmove?

Ne svida mi se ideja da imam prazno, crnog prostora kada smanjim rezoluciju......tj. ako bi uopce bilo potrebe smanjivati rezoluciju (do sada to ni na jednoj igri na ovom monitoru radi i sve igre rade bez greske).

Kakva je sitacija kada igras na 24'' monitoru neku igru? Dali izgleda "izduzeno" ili je ok?

Kako god...monitor mjenjam, bilo za neki novi 22'', 23'' ili za 24'' samo trebam preporuku koji da uzmem jer vjerujem da su monitori danas bolji nego sto su bili prije dvije godine i da su 22'' modeli bolji od ovoga moga Sasmunga 2232BW 22''?

Znaci, dali da se drzim i dalje 22'' monitora...ili da idem na 23'' ili 24''?

Molim vas konkretnu preporuku i u preporuci zasto bas taj monitor?

22'' modele nisam gledao, vec samo 24''...pa evo popis 24'':

Philips 24" 244E1SB WideScreen 16:9 Full HD

ViewSonic 24'' VX2433wm

Asus VH242H 24''

LG  W2443T-PF 24''

"Plasi" me malo taj 16:9 format jer nisam nikada igrao na njemu......pa zato i trazim preporuku.

Ako mislite da nije pametno ici na 24'' 16:9 monitor, dali mi mozete preporuciti monitor koji je 22'' ili 23'', a da je bolji od moga Samsunga 2232BW 22''?

Ne bih htio sa "konja na magarca"....nadam se da me razumijete.

Unaprijed zahvaljujem!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
3 godine
neaktivan

Molio bih nekog ako mi moze sad napisat neku konfiguraciju do 3000kn posto su novije cijene!!!

2 godine
protjeran

mozete li mi sloziti neku konfu

do 6000 kn

AMD konfa

sa ati nekom grafom

dobrom ramom ddr2 ili ddr 3 svejedno

neku jeftinija ploca zbog graficke

neće 5770

jogurt nema kičmu
2 godine
danfa123 kaže...

mozete li mi sloziti neku konfu

do 6000 kn

AMD konfa

sa ati nekom grafom

dobrom ramom ddr2 ili ddr 3 svejedno

neku jeftinija ploca zbog graficke

neće 5770

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
2 godine
MacTheBig kaže...

Optika i kučište ??????

2 godine
zabranjeniples kaže...
MacTheBig kaže...

Optika i kučište ??????

u njegovom "MOJ PC" vidim da ima i optiku i kućite... pa mislim da mu ne treba ;) osim ako konfa nije za njega.. (lako se doda kućište)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 21:01 (MacTheBig).
2 godine

Koja jeftinija ASRock ili neka dr MBO ima koliko-toliko ok integriranu graficku da se na njoj mogu zaigrati neki stariji i manje zahtjevni naslovi i da fino radi na rezi 1680x1050?

Najvaznije je da je ploca AM2+ jer ce u nju ici AM2 CPU. Mislio sam na neku ASRock AM2+ MBO, ali kako ja ne pratim ploce sa integriranim grafickim karticama moze neka preporuka.....i da je ima u ADM-u, Linksu i sl......

Najvaznije da ta integrirana grafa radi ok sa 22'' monitorom.

Ajmo ASRock fanovi....da vas cujem koja je ok, a jeftina i sa integrusom. Namigiva

2 godine
win32 kaže...

Koja jeftinija ASRock ili neka dr MBO ima koliko-toliko ok integriranu graficku da se na njoj mogu zaigrati neki stariji i manje zahtjevni naslovi i da fino radi na rezi 1680x1050?

Najvaznije je da je ploca AM2+ jer ce u nju ici AM2 CPU. Mislio sam na neku ASRock AM2+ MBO, ali kako ja ne pratim ploce sa integriranim grafickim karticama moze neka preporuka.....i da je ima u ADM-u, Linksu i sl......

Ajmo ASRock fanovi....da vas cujem koja je ok, a jeftina i sa integrusom. Namigiva

Mozda ova, ASRock, nepratim puno integrirane kartice tako da neznam kako ce radit... nek kaze neko drugi ;)

EDIT: Mislim da je ova am3, pa odpada ili sam u krivu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 21:51 (MacTheBig).
2 godine
win32 kaže...

Pogledaj, ova matična što ja imam je zakon, a ima integrušu koju sam koristio 3 mjeseca.
Da će se naigrati baš, neće. Koje su igre u igri? (hahaha)

2 godine

Dobio sam super ponudu za ovu MBO:

AsRock AliveNF6G-VSTA u kombinaciji sa AMD 4000+ x2.

http://asrock.com/MB/overview.asp?Model=ALiveNF6G-VSTA

Stavio bih gore 1GB RAM-a i to je to....za klince milina jer oni bi igrali stare igre.

Ona kombinacija prije koju sam mislio uzeti otpada jer na onoj DFI MBO ne radi zvuk tj. zvucna je vrisinila i jos su neke stvari upitne.

Zato bih sada ovo skombinirao, a tko ce koristiti kantu su klinci.....drugi razred i vrtic, a igre bi bile neke starije simulacije auta (znaci stariji NFS i sl.) te neke arkadice....znaci nenesto tipa Kriza i sl.

Dali je ta integrusa ok za neke nezahtjevne igre na 1680x1050 rezi te dali vrti divix-e ok? Pitam jer nemam iskustva sa integriranim grafickim karticama.

Jos sam gledao ovu:

ASUS M4N78-AM, AM2,AM2+,AM3, NVIDIA GeForce 8200, BUS 5200 MHz

No tu bih uzimao u trgovini, a ona prva kombinacija mi dolazi jeftino sa procesorom pa bih radije prvu kombinaciju ako je grafa bar koliko-toliko ok za starije igre te filmove na 22'' monitoru.

2 godine

pozz ekipa evo mene opet sa novim pitanjem... jel zna neko možda neki dobar fan conroller za preporučit? po mogućnosti crni i da ima ekrančić na sebi? ... tražio sam i samo sam u adm-u našao scythe kaza q crni ali bez ekrana...

2 godine
smrad06 kaže...

pozz ekipa evo mene opet sa novim pitanjem... jel zna neko možda neki dobar fan conroller za preporučit? po mogućnosti crni i da ima ekrančić na sebi? ... tražio sam i samo sam u adm-u našao scythe kaza q crni ali bez ekrana...

Imaš u   "Linksu"

2 godine

Hej ASRockovci Osmijeh daj mi recite kakva je ovo MBO AsRock AliveNF6G-VSTA u kombinaciji sa AMD 4000+ x2.

Hoce moci pokrenit neke starije igre...tu mislim stvarno starije i dali se moze normalno divx gledati preko te integrirane grafike?

Hvala unaprijed jer malo je hitno posto bih to danas trebao pokupit ako je ok.....

4 godine
win32 kaže...

Hej ASRockovci Osmijeh daj mi recite kakva je ovo MBO AsRock AliveNF6G-VSTA u kombinaciji sa AMD 4000+ x2.

Hoce moci pokrenit neke starije igre...tu mislim stvarno starije i dali se moze normalno divx gledati preko te integrirane grafike?

Hvala unaprijed jer malo je hitno posto bih to danas trebao pokupit ako je ok.....

a divx se moze gledati ali je graficka srot =P

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice