Slažem PC konf. pa bi trebao Vaš savjet.

poruka: 47
|
čitano: 1.657
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 mjeseci
neaktivan
Re: Slažem PC konf. pa bi trebao Vaš savjet.
Caesar et Brutus kaže...

LoL kakva mrtva 6570 DDR3 za 615Kn ROFL.

Uzmi ovo i ovo (ovo) i miran si. Napajanje će držati tu konfigruaciju bez da se uopće oznoji.

jel dobro to napajanje? za 180kn. da li se isplati uzeti

14 mjeseci
neaktivan

Grafička Gigabyte GF N430 , OC 1GB DDR3, PCI-E, DVI ( http://www.instar-informatika.hr/graficka-gigabyte-gf-n430-oc-1gb-ddr3-pci-e-dvi/gig-gv-n430oc-1gl )

Grafička XFX HD 6570 650M 1GB DDR5 DualDVI, M-HDMI, PCIEx, DX11 ( http://www.instar-informatika.hr/graficka-xfx-hd-6570-650m-1gb-ddr5-dualdvi-m-hdmi-pciex-dx11/XFX-HD-657X-ZNH3 )

našao sam još dvije grafe. koja je bolja tj. koju bi se isplatilo uzeti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 15:30 (nexzoR).
2 godine
nexzoR kaže...

6570 zbog DDR5

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
2 godine
nexzoR kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Uzmi ovo i ovo (ovo) i miran si. Napajanje će držati tu konfigruaciju bez da se uopće oznoji.

Za te novce nema boljega. Drži sve te grafe bez pol frke.

nexzoR kaže...

Grafička Gigabyte GF N430 , OC 1GB DDR3, PCI-E, DVI (  http://www.instar-informatika.hr/graficka-gigabyte-gf-n430-oc-1gb-ddr3-pci-e-dvi/gig-gv-n430oc-1gl  )

Grafička XFX HD 6570 650M 1GB DDR5 DualDVI, M-HDMI, PCIEx, DX11 (  http://www.instar-informatika.hr/graficka-xfx-hd-6570-650m-1gb-ddr5-dualdvi-m-hdmi-pciex-dx11/XFX-HD-657X-ZNH3  )

Ništa to, protegni se na 6750 512 DDR5 koju sam ti preporučio jer pojede navedene za doručak doslovce.

14 mjeseci
neaktivan

jel znas možda da li taj dučan ima dostavu i ako ima kolko ja cjena dostave? {#}

2 godine
nexzoR kaže...

jel znas možda da li taj dučan ima dostavu i ako ima kolko ja cjena dostave? {#}

Ima dostavu koja se naplaćuje po cjeniku dostavljača, odnosno Overseas Expressa, po masi paketa koji se šalje.... Odnosno u ovom slučaju kojih 20tak Kn, pitanje iznosi li i toliko dostava...

To govorim o dućanu za grafu,

a napajanje ti u Portiu - dostava 35Kn, a u Linksu isto 35Kn.

5 godina
nexzoR kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Nije to dobro napajanje jok, niti sluga onom Lc Power 460W GP3 serije tih 500W je samo za ukras razlika u kvaliteti komponenti je dosta velika. Napajanje se ne kupuje svaki dan, i na njemu se nikad ne štedi a to treba ponovit opet po 10 000 puta valjda.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 15:49 (rambox).
2 godine
rambox kaže...
nexzoR kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Nije to dobro napajanje jok, niti sluga onom Lc Power 460W GP3 serije tih 500W je samo za ukras razlika u kvaliteti komponenti je dosta velika. Napajanje se ne kupuje svaki dan, i na njemu se nikad ne štedi a to treba ponovit opet po 10 000 puta valjda.{#}{#}

Napajanje je veoma dobro s obzirom na cijenu i kao takvo nema takmaca, uostalom ne kužim što će mu GP3 kad njegovu konfiguraciju drže i nešto slabija napajanja od ovog LC-ova Officea.

Bolje neka uloži tih 140Kn razlike u cijeni u bolju (jaču) grafu, odnosno HD6750 koju sam već naveo, višestruko će mu isplatiti, a napajanje koje sam mu preporučio će držati bez da se uopće oznoji, i to na duge staze. Toliko od mene.

5 godina
Caesar et Brutus kaže...
rambox kaže...
nexzoR kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Napajanje je veoma dobro s obzirom na cijenu i kao takvo nema takmaca, uostalom ne kužim što će mu GP3 kad njegovu konfiguraciju drže i nešto slabija napajanja od ovog LC-ova Officea.

Bolje neka uloži tih 140Kn razlike u cijeni u bolju (jaču) grafu, odnosno HD6750 koju sam već naveo, višestruko će mu isplatiti, a napajanje koje sam mu preporučio će držati bez da se uopće oznoji, i to na duge staze. Toliko od mene.

Ne radi se tu o snazi uopče jel,{#} pa rekel sam da je pitanje kvalitete najvažnije kod napajanja ušteda na tom polju je uvjek loš potez bez dileme. Da samo znaš kak to LC Power Office 500W napajanje, izgleda iznutra u odnosu na 460W GP3 seriju onda bi ti bilo sve jasno a i razlika u težini je značajna a to sve govori.{#}

To kaj neko napajanje nekaj drži, ti ne znači puno kad je loše kvalitete fučkaj ga tu je poanta zato ja koristim Seasonic 430W ne zbog snage sigurno to je sporedna stvar. Imam ja doma za rezervu jedno Modecom Fell II 400W napajanje, potpuno ispravno i vrlo mao korišteno ak zatreba da se nekaj može provjerit na kompu jer nikad ne znaš kaj se može dogodit.I to šepavo Modecom napajanje, može tjerat moj komp bez frke s obzirom da malo troši konfiguracija. No usporedba sa Seasonic je nepotrebna, da ih usporediš iznutra po djelovima prvenstveno i samom izgledu pal bi sa stolca sigurno.{#}

2 godine
rambox kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Kolega ramboxe, sve što si rekao je točno, ali čovjeku je svaka Kn bitna, a kad je čovjeku svaka Kn bitna, a nema zahtjevniju konfiguraciju, onda uzima napajanje poput ovoga.

GP3 je za snažnije, hardverski dosta zahtjevnije konfiguracije.

17 mjeseci
rambox kaže...
Caesar et Brutus kaže...
rambox kaže...
nexzoR kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Ne radi se tu o snazi uopče jel,{#} pa rekel sam da je pitanje kvalitete najvažnije kod napajanja ušteda na tom polju je uvjek loš potez bez dileme. Da samo znaš kak to LC Power Office 500W napajanje, izgleda iznutra u odnosu na 460W GP3 seriju onda bi ti bilo sve jasno a i razlika u težini je značajna a to sve govori.{#}

To kaj neko napajanje nekaj drži, ti ne znači puno kad je loše kvalitete fučkaj ga tu je poanta zato ja koristim Seasonic 430W ne zbog snage sigurno to je sporedna stvar. Imam ja doma za rezervu jedno Modecom Fell II 400W napajanje, potpuno ispravno i vrlo mao korišteno ak zatreba da se nekaj može provjerit na kompu jer nikad ne znaš kaj se može dogodit.I to šepavo Modecom napajanje, može tjerat moj komp bez frke s obzirom da malo troši konfiguracija. No usporedba sa Seasonic je nepotrebna, da ih usporediš iznutra po djelovima prvenstveno i samom izgledu pal bi sa stolca sigurno.{#}

Potpisujem.Može PSU davat i 750W(noname) kad mu je efikasnost 70% pa troši skoro ko pola vešmašine a o kvaliteti izrade da i ne govorim {#}.

Don Believe The Type
2 godine

OMG dajte se skoncentrirajte ljudi, ne treba mu tako snažno napajanje, ne misli tako skoro nadograđivati računalo. Čemu da bez veze ulupi pare na GP3 napajanje i 5670/6670 karticu kad može uzeti napajanje koje će ga jednako dobro i dugo vremena služiti, a dosta jaču karticu, u ovom slučaju 6750 DDR5?

17 mjeseci

Netreba mu toliko jako PSU ja samo potpisujem ovu gore izjavu.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 17:14 (WrongType).
5 godina
Caesar et Brutus kaže...

OMG dajte se skoncentrirajte ljudi, ne treba mu tako snažno napajanje, ne misli tako skoro nadograđivati računalo. Čemu da bez veze ulupi pare na GP3 napajanje i 5670/6670 karticu kad može uzeti napajanje koje će ga jednako dobro i dugo vremena služiti, a dosta jaču karticu, u ovom slučaju 6750 DDR5?

Tebi je ulupavanje 315kn bezveze, kolko košta LC Power 460W GP3 a po kojoj to osnovi ak se zna da je kvalitetno napajanje vrlo bitno zaboravi na snagu.{#} Ne znam kaj bi ti više rekel stvarno, ne shvačaš poantu iako je sve poznato odavno ovakvi savjeti oko napajanja ti ništ ne valjaju to se mora reč kaj sad.{#}

LC Power GP3 serija se znatno razlikuje, od ostalih lošijih serija i to nikak nije ista kvaliteta ko jedna LC Power Office serija. Lc Power GP3 serije je provjerena u praksi i testirana, i zna se kaj može i kakva joj je kvaliteta a LC Power Office uopče nije nit provjerena nit testirana nigdje jer nema smisla zna se kakvi bi bili rezultati sigurno.{#}

Na kraju kaj smo dobili jel, kupnjom Lc Power 500W Office serije za 200kn uštedili smo 120kn i to prebacili na grafičku. Čini se dobar potez ali zapravo je vrlo loš, na duge staze a tak se to i gleda i kupuje fučkaj ga na napajanju se nikad ne radi ušteda. Pogotovo ne u ovak jednostavnom primjeru, di jedno kvalitetnije i provjereno napajanje košta samo 315kn ili još ima neke dileme možda.{#}

3 godine

Nitko ne osporava to da je napajanje iznimno bitno ali necemo sad pretjerivat. Hrpa ljudi vrti neka no-name napajanje bez da ikada ima problema s umjerenim konfiguracijama.

2 godine
rambox kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Tebi je ulupavanje 315kn bezveze, kolko košta LC Power 460W GP3 a po kojoj to osnovi ak se zna da je kvalitetno napajanje vrlo bitno zaboravi na snagu.{#} Ne znam kaj bi ti više rekel stvarno, ne shvačaš poantu iako je sve poznato odavno ovakvi savjeti oko napajanja ti ništ ne valjaju to se mora reč kaj sad.{#}

LC Power GP3 serija se znatno razlikuje, od ostalih lošijih serija i to nikak nije ista kvaliteta ko jedna LC Power Office serija. Lc Power GP3 serije je provjerena u praksi i testirana, i zna se kaj može i kakva joj je kvaliteta a LC Power Office uopče nije nit provjerena nit testirana nigdje jer nema smisla zna se kakvi bi bili rezultati sigurno.{#}

Na kraju kaj smo dobili jel, kupnjom Lc Power 500W Office serije za 200kn uštedili smo 120kn i to prebacili na grafičku. Čini se dobar potez ali zapravo je vrlo loš, na duge staze a tak se to i gleda i kupuje fučkaj ga na napajanju se nikad ne radi ušteda. Pogotovo ne u ovak jednostavnom primjeru, di jedno kvalitetnije i provjereno napajanje košta samo 315kn ili još ima neke dileme možda.{#}

Ramboxe nemoj biti tako tvrdoglav zaboga, HD6750 troši osamdesetak W i praktično bilo koje no-name napajanje od 350-400W je drži, a kamo li Office 500, koji je usput budi rečeno puuuno bolje napajanje od bilo kojeg MS-a (isključivši FSP seriju koja je rebrand legendardnog Fortrona) ili recimo Linkworlda takozvane Oranž serije.

vrucajanjetina kaže...

Nitko ne osporava to da je napajanje iznimno bitno ali necemo sad pretjerivat. Hrpa ljudi vrti neka no-name napajanje bez da ikada ima problema s umjerenim konfiguracijama.

Upravo to, potpisujem.

14 mjeseci
neaktivan
Re: Slažem PC konf pa bi trebao Vaš savjet@250fps

kaj velite na grafu: Sapphire Radeon HD 4870 ??

ali rabljena za 800kn sa kutijom i svim papirima di je kupljena i to.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice