Što bi tebalo mjenjati u konfiguraciji

poruka: 18
|
čitano: 1.495
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

evo mene zamima što bi trebalo zamjeniti u konfiguraciji.

-Napajanje-Antec 380w

-Matična-Asus p5kpl

-Ram-2gb

-Hdd- 400gb

-Dvd multi

-Grafička-Nvidia geforce 8600gts (256mb)

-Procesor-intel core 2 duo e6650 (2,33ghz) dvojezgreni

-Monitor-Samsung syncmaster 940nw

ako sam nešto izostavio recite.

cijeni mi za sada nije bitno ovo me zanima da znam što promjeniti.

konfiguracija je stara 2god.

3 godine

dodat 2 gb rama na tu matičnu, i uzet novu grafičku..(256 bit-512 mb ddr-a)

3 godine

to sam i ja mislio.

zamjeniti ću grafičku i dodat 2gb rama

2 godine
RE: Što bi tebalo mjenjati u konfiguraciji
Tinox3 kaže...

evo mene zamima što bi trebalo zamjeniti u konfiguraciji.

-Napajanje-Antec 380w

-Matična-Asus p5kpl

-Ram-2gb

-Hdd- 400gb

-Dvd multi

-Grafička-Nvidia geforce 8600gts (256mb)

-Procesor-intel core 2 duo e6650 (2,33ghz) dvojezgreni

-Monitor-Samsung syncmaster 940nw

ako sam nešto izostavio recite.

cijeni mi za sada nije bitno ovo me zanima da znam što promjeniti.

konfiguracija je stara 2god.

trebao bi staviti jos 2 gb ram memorije, novu grafičku (preporuka ota koju sam ja stavio za taj tvoj monitor, usto je još dx11) i hladnjak za overclock procesora

2 GB ddr2 memorije

dx11 grafička kartica

hladnjak za OC procesora

EDIT: sveukupno cijena tih komponenti je nekih 1500 kn

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 16:50 (perosima91).
2 godine

evo i mene zanima šta treba mjenjat konfiguracija je pod MOJ PC....

2 godine
perosima91 kaže...

trebao bi staviti jos 2 gb ram memorije, novu grafičku (preporuka ota koju sam ja stavio za taj tvoj monitor, usto je još dx11) i hladnjak za overclock procesora

2 GB ddr2 memorije

dx11 grafička kartica

hladnjak za OC procesora

EDIT: sveukupno cijena tih komponenti je nekih 1500 kn

Složio bih se sa svime osim sa grafičkom. Puno je isplativije uzet recimo HD4870.

DodoNJa kaže...

evo i mene zanima šta treba mjenjat konfiguracija je pod MOJ PC....

Po meni ostavi sve kako je i uzmi neku bolju grafičku karticu tim više jer imaš 22'' ekran. Ništa ispod HD4870 ne bi došlo u obzir. Još bolje ako možeš dogurat do HD4890. I još da nadodam da bi bilo poželjno uzet neko bolje napajanje jer ovo šta imaš nije nešto dobro, recimo fortron bluestorm2 400w ili corsair cx400. Može i fortron 400 ako nisi pri novcu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 17:29 (zabranjeniples).
2 godine
neaktivan

da, grafa obavezno, napajanje također...koliko misliš potrošiti?

klikni HVALA, nije toliko teško!
2 godine

šta ja znam 1000-1500 Božić dolazi pa sam sve scimo za pare....

2 godine
DodoNJa kaže...

šta ja znam 1000-1500 Božić dolazi pa sam sve scimo za pare....

Šta se tiće napajanja uzmi corsair cx400 (cijena u adm-u 380kn). Grafička da paše u tih 1500kn dolazi u obzir HD4870 vapor-x ali bi bilo dobro da se možeš rastegnit nekih 200kn pa uzet HD4890.

3 godine
Molim savjet: Da li se isplati instalirati 64 bit-ne windowse za upiknuti još 1Gb RAM-a i da li se primjeti neka bitna razlika između 3 i 4 Gb? Hvala!

www.hrphotocontest.com
2 godine

bio sam dugo u toj dilemi pa ti mogu ja pomoc..razlika izmedju 3-4 GB rama skoro pa nema..ako imas 3GB, onda 32-bitni OS, a ako imas 4, eh..to je vec cudna granica..ja imam 4GB, i 32 bit win7, imao sam i 64 bit koji sam moro zamijenit jer mi nije podrzavalo wireless karticu, i nisam imo zivaca mijenjat je,jer jeskoro kupljena..uglavnom, slabo da ima neke razlike kad imas bas 4 GB rama..kod mene koristi 3.25GB, ali zato svaka aplikacija koju koristim (ukljucujuci svaku igru) je napisana za 32bit OS, tako da trun radi bolje na 32 bit..ali ako uzmes u obzir dodatni ram, onda se cini da ipak 0.75 GB rama daje korist 64 bit OS, ali nije bas tako..i onako ni jedna aplikacija nece koristit preko 2GB, pa cak i GTA 4 kod mene ne koristi 2 GB rama, a kamoli 3 ili 4..moj savjet je da ne bacas pare na 1GB rama, jer neces osjetit razliku u performansama, nigdje..cak sam na internetu naso neki review da je sa tacno 4GB bolji 32 bit nego 64..naravno, razlika je minimalna..

u svakom slucaju, cuvaj te pare koje si mislio potrosit za 1GB, i uzmi nesto drugo..ili ako vec nadogradjujes, uzmi si jos 3GB, i onda se dakako isplati 64 bit..mada opet,ako je samo za igre, ne koristi niti jedna toliko rama..jos uvijek..tako da nemoj dzaba..

2 godine

Pozz evo mene sad zanima dali: Napajanje INTER-TECH Energon EPS 650W će moč pokrenut HD4870 i ostatak mog kompa ??

3 godine

Ja bih radije uzel nesto skuplji fotron 400W

2 godine

a sa Fotronom će radit ??

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 15:54 (DodoNJa).
2 godine

Može inter-techovih 650 bez problema to vrtit. Ako misliš na polovno neču garantirat jer neznam u kakvom je stanju napajanje. Ja imam inter-tech 500 i vrti bez problema ovo pod moj pc (probao stavit i HD4870) i nije bilo grede. Ali također bi se odlučio da sam na tvom mjestu na neko kvalitetnije napajanje. Ja sam na inter-techu iz nekih svojih rezloga. Dakle moj savjet kao što je kolega rhodin rekao (dakle nešto ako fortron,corsair). Ali i inter-tech 650 će gurat.

2 godine

ok, uzet ću novi INTER-TECH.....

3 godine

Da je taj inter-tech kvalitetom u rangu corsaira ili barem blizu kosto bi barem 500-550 kn, ne upola toliko (moje misljenje, podlozno kritikama)

Fortron je "2/3 snage" tog intertecha i skuplji... sto mislis zasto?

Dao bih ti neki review ili barem test tog napajanja...  zalost nisam uspio pronaci nista korisno... ili je novija firma i jos neprepoznata, a kvalitetna, ili, a bojim se da je tako, nekoliko klasa ispod fortrona i jos vise ispod corsaira

U Fortrona sam siguran da ce radit i da je kvalitetan, u tog inter-techa.... pa recimo da sam siguran ko u prosjecno no-name napajanje koje kupis s kucistem do 300kn

2 godine
Rhodin kaže...

Da je taj inter-tech kvalitetom u rangu corsaira ili barem blizu kosto bi barem 500-550 kn, ne upola toliko (moje misljenje, podlozno kritikama)

Fortron je "2/3 snage" tog intertecha i skuplji... sto mislis zasto?

Dao bih ti neki review ili barem test tog napajanja...  zalost nisam uspio pronaci nista korisno... ili je novija firma i jos neprepoznata, a kvalitetna, ili, a bojim se da je tako, nekoliko klasa ispod fortrona i jos vise ispod corsaira

U Fortrona sam siguran da ce radit i da je kvalitetan, u tog inter-techa.... pa recimo da sam siguran ko u prosjecno no-name napajanje koje kupis s kucistem do 300kn

Složio bih se s tobom da je puno bolje ić na neko kvalitetnije odnosno brandname napajanje. Ali ja tvrdim da će radit i to bez problema jer i sam imam inter-tech ali 500w i šteka bez greške. Ovo što on misli uzet je 650w. Svoje napajanje sam uzeo iz nekih sebi značitih razloga. Ali uzeo sam kod obiteljskog prijatelja (cijela moja konfa nova s garancijom i povoljnije nego negdje u dučanu. Ja sam uzeo dakle na veleprodaji bez ikakvih dodatnih plačanja (pdv i porez i sl)). I ta dotična osoba mi je rekla da će sve radit bez problema da se ne brinem i naravno radi i gura sve šta treba. Iskreno ako čovjek nema novaca inter-tech je izbor prije svih noname napajanja. I sam mu preporučam bolje uzet neko kvalitetnije da je miran. Ali da će radit? Radit će.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 17:32 (zabranjeniples).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice