Upozorenja i Savjeti - Hardware Konflikti

poruka: 5
|
čitano: 1.932
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine

Pozdrav.

Ovo je tema u kojoj bi bilo pozeljno da iskusniji clanovi govore o hardware konfliktima.

Nadam se da ce tema postati sticky, ili da ce bar ostati aktivna kako bi clanovi davali savjete/upozorenja o mogucim konfliktima.

Admini - Tema bi trebala biti korisna, trollanje i spamanje molim da izbrisete!

Dakle ovako:

Nedavno sam kupio racunalo sa sljedecim komponentama.

Intel i5 750 2,6 GHz

2x2GB DDR3 Corsair Dominator TW3X4G1600C9D

Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X 2GB

Corsair VX550W

Dakle, ja sam se mucio, i u jednom trenutku sam zamijenio HD5850 za ovu graficku, misleci da je u njoj stvar. No bome sam pogrijesio!

Stvar je ni manje ni vise nego u memoriji! Boldao sam je iz razloga sto je ova memorija specificno dizajnirana za Phenom II serije.

Citao sam po Corsair Support forumima, raznim stranim forumima i cak imao prilike vidjeti dosta konfiguracija s tom memorijom.

Mnogim korisnicima se pojavljuje BSOD (Blue Screen of Death) koja se pojavljuje samo ako je neki dio hardware-a neispravan/nekompatibilan. Meni se na srecu to nije pojavljivalo, ali su performanse HD5850 i HD4890 bile iste! Razlika mozda 10 FPS-a. Tad sam se savjetovao sa dvije osobe - Jedna od kojih je moj frend u Sloveniji koji ima identicnu konfiguraciju kao gore navedenu, i ima isto dosta problema. Druga osoba je forumas sa PCE foruma koji ima isti konfiguraciju, samo razlicitu memoriju - njegova je Corsair 1333MHz namijenjena Intel platformi.

Performanse su drasticno razlicite - U mom slucaju FPS razlika u starijim igrama je cak do 50%, a u novijim oko 20%

U aplikacijama poput 3DMarka i slicnih, razlika je takodjer 15-20%

Corsair tehnicari su nam pokusavali pomoci tako sto su nam davali tocne voltaze i timinge, no ni to nije pomoglo!

Tad sam otisao po Kingmax 1333 MHz memoriju, reinstalirao Windows XP i 7 (Dual Boot) i kad ono, vidi cuda, sve radi kako spada! Znacajan boost u FPS segmentu, normalne performanse u Benchmark aplikacijama.

Dakle, problem je otkriven i u mom slucaju rijesen, frend iz Slovenije ce za koji dan promijeniti memoriju.

Zakljucak:

Nikako, ponavljam nikako ne uzimati Corsair TW3X4G1600C9D, Dominator memoriju s P55 platformom.

Link do memorije

Nije do moje ili bilo cije memorije, dakle neispravnost, vec do kompatibilnosti sa svim P55 plocama i ovom memorijom.

Naravno, ja sam imao igrivih 60 FPS-a na vecini igara, ali sad imam preko 90-100 FPS-a sto je boost od oko 40%, u starijim igrama i vise.

Nadam se da sam pomogao, ako itko ima dokazanih konflikata poput ovog, neka slobodno postaju.

Hvala jos jednom, nadam se da ce Admini podrzati ovu temu, i da je nece izbrisati.

- puls4R -

*You can lead a fool to wisdom but you can't make him think *
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 21:13 (puls4R).
2 godine
RE: Upozorenja i Savjeti - Hardware Konflikti

ja sam negdje citao ili vidio da su plave domintorke za intel,a zelene dominatorke za amd..ali nisam siguran

2 godine

Link - Corsair Phenom II Kits

Kit o kojem se gore spominje je 4. po redu, i kao sto vidite dizajniran je za Phenom II seriju..

Sto se tice zeleno/plave, to je trebalo biti tako, no ovaj kit je navodno optimiziran i za Intel, no niti jedna P55 ploca ga ne ucitava kako treba, dok na X58 sve radi oke.

Cini mi se da su i5/i7 P55 izasli nakon X58 chipseta, a memorija je napravljena za X58, te nedovoljno optimizirana za P55 chipset.

Vec sam vidio da par ljudi na forumu ima P55 i ovu memoriju, pa ako primijete lose performanse, ovo je razlog tome.

Hvala na odgovorima.

2 godine

Update:

Nije samo do ovog kita, vec do svih kojima je voltaza za rad povise 1.65 a ako se radi o P55 ili X58 chipsetu.

Dakle sve od 1.5 - 1.65v je u redu za te platforme.

4 godine

Imam laptop HP PAVILON DV 7 i win 7. Kada startam, pojavi mi s poruka: Internal service error, please re-install again. O čemu se radi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 14:36 (brako).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice