Wireless

poruka: 19
|
čitano: 1.119
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
23 mjeseca
Wireless

evo trebam se spojiti s internet ruterom koji je udaljen 1000m i možda malo više, što bolje i brže lovi signal:usb wireless ili wireless kartica + antena koja je visoka pola metra.

do nekih 200kn

Hvala vam unaprijed?

AKO SAM TI POMOGAO STISNI HVALA ! ! !
4 godine
Wireless

brisanog prostora 1km?

nista.

sačuvaj me bože,kuge,side i rata,te onih FREE-antivirus-firewall experata,sa antivirus teme.
4 godine
neaktivan
RE: Wireless

USB wireles ti nece uhvatiti signal ni na 100 m jer je to uglavnom smece. Ova druga opcija je puno bolja samo ne znam kakva ti je to antena od pola metra ;)

Ovako nesto ti treba.

http://www.pan-ex.net/vidi.php?artikl=7037

Ali znaj da je pitanje i sa time sta ces napraviti. Ima li ikakvih prepreka izmedju ili imas opticku vidljivost?

:)
23 mjeseca

ja sam u kući a ruter je mislim otprilike 600m u drugoj kuči , znači prepreke su zidovi , ceste,auti , duge kuće,jel to moguće kak?

4 godine
neaktivan

Zaboravi na to u tim uslovima.

23 mjeseca

pa jel mogu s wireless karticom i tom antenom od 30cm lovit 500m

4 godine
neaktivan

Samo ako imas opticku vidljivost. Bilo kakva prepreka na tolikoj udaljenosti je nepremostiva. Pogotovo u budgetu o kojem pricamo.

2 godine
Wireless

Ukratko, zaboravi.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 mjeseci
protjeran
Wireless

Ima načina,uzmeš PCI Wireless karticu s što više mbps,i uzmeš tanjur od satelicke kartice s LMBom,i prepraviš kabel od LMBa da možeš u tu wireless karticu uštekat,uštekaš nađeš i spojiš se.Oko 2km u krug hvata signal.

4 godine
neaktivan

Prvo nema sanse da time probiej zidove kuce izmedju a i ako probije to ce biti u jednom pravcu jer ne vjerujem da je i na drugoj strani tako. Drugo otkad to satelitski tanjir hvata i salje signal u krug kako ti kazes. Zar nije poenta tanjira da usmjerava siganl?

BTW sta znaci ovo sa sto vise mbps?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 21:02 (logic).
17 mjeseci
protjeran
logic kaže...

Prvo nema sanse da time probiej zidove kuce izmedju a i ako probije to ce biti u jednom pravcu jer ne vjerujem da je i na drugoj strani tako. Drugo otkad to satelitski tanjir hvata i salje signal u krug kako ti kazes. Zar nije poenta tanjira da usmjerava siganl?

BTW sta znaci ovo sa sto vise mbps?

Megabita po segundi,imaš 54mbps imaš od 1xxmbps

4 godine
neaktivan

Znam ja sta to znaci nego kakve to veze ima sa udaljenoscu? I ovo je 108 mbps iliti draft n ;)

Ako je sa druge strane router od 54 mbps ovih 108 moze okaciti macku o rep. A ako mu krade net i ovih 54 moze zaboraviti jer sumnjam da je na drugoj strani toliko brz net.

2 godine
luki745 kaže...

Znamo mi što znači mbps..nego, zašto bi to bilo bitno??

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 mjeseci
protjeran
DamageHigh kaže...
luki745 kaže...

Znamo mi što znači mbps..nego, zašto bi to bilo bitno??

Za veču brzinu,ja imam od 108mbps i udaljenost od 40m od routera i sve šljaka signal na 5.Lega mi se spaja na moj net udaljen je nekih 500m od mene ako ne i više i sredili putem tanjura i sve radi.

4 godine
neaktivan

Ja imam 54 i udaljenost 300 m i sve radi odlicno ali kakve to veze ima sa temom i ne rece ti nama od kada sat tanjir hvata i salje signal ukrug ;)

17 mjeseci
protjeran
logic kaže...

Ja imam 54 i udaljenost 300 m i sve radi odlicno ali kakve to veze ima sa temom i ne rece ti nama od kada sat tanjir hvata i salje signal ukrug ;)

Ja sam na nekom forumu pročito da hvata u krug,no nisam se previše zamarao s time,kod lege je LMB okrenut prema mojoj kuči i moja antena od routera prema njegovoj i sve radi.

4 godine
neaktivan

Ako pise na forumu mora da je istina ;)

2 godine
neaktivan
Jughead kaže...

evo trebam se spojiti s internet ruterom koji je udaljen 1000m i možda malo više, što bolje i brže lovi signal:usb wireless ili wireless kartica + antena koja je visoka pola metra.

do nekih 200kn

Hvala vam unaprijed?

U slučaju koji imaš, znači 1000 i možda malo više metara bez optičke vidiljivosti treba ti usmjerena antena kao što bi trebala i s njegove strane biti ili omni  (ali bolje ne jer ima previše rasipanja signala) i ipak bi trebali imati kakvu takvu optičku vidljivost   kao i odgovarajući kablovi koji nisu baš prejeftini i odgovarajuća zaštita od vlage i vode.

Tak da za do 200kn bolje da popijete koje pivo i dogovorite se za LAN party kod nekoga. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 21:51 (N3utrin0).
23 mjeseca
N3utrin0 kaže...
Jughead kaže...

do nekih 200kn

Hvala vam unaprijed?

U slučaju koji imaš, znači 1000 i možda malo više metara bez optičke vidiljivosti treba ti usmjerena antena kao što bi trebala i s njegove strane biti ili omni i ipak bi trebali imati kakvu takvu optičku vidljivost (ali bolje ne jer ima previše rasipanja signala) kao i odgovarajući kablovi koji nisu baš prejeftini i odgovarajuća zaštita od vlage i vode.

Tak da za do 200kn bolje da popijete koje pivo i dogovorite se za LAN party kod nekoga. ;)

ah LAN imam i doma 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice