Evo da otovorim jednu zanimljivu temu... Zanimaju me vasa misljenja,ko je gdje kupio kakav dio za racunar,cijene naravno... :)
Zemlja najjeftinijih kompjuterskih dijelova?
- poruka: 14
- |
- čitano: 1.536
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
:)
svoje sam uvezao iz bangladeša ....
Pa logično je da je najjeftinije tamo gdje se proizvode. Znaci Taiwan , Južna koreja ,Japan
2.000 Posts! And counting...
Kina! Od tamo je moja graficka! :D
Cijene su vecinom postale globalne. Pogotovo sto se tice kompjuterskih dijelova.
Po mom iskustvu, ako se radi o bas konkretnom dijelu poput graficke kartice ili hard diska razlika u cijeni je jako mala oko recimo 100-200kn s obzirom na to ako kupis vani naravno da neces dobiti garanciju pa se ti misli koliko si ustedia sa tih 100-200kn, ako ti ta komponenta odjednom otkaze.
Po meni su najvece razlike oko slozenih ili gotovih konfiguracija pogotovo laptopa. Tu bi se vec dalo poprilicno ustediti, ali opet ne toliko od modela koji se i kod nas moze kupiti koliko je vani velika i raznolika ponuda pa mozes naletiti na neku skroz povoljnu ponudu i sve mi se cini samo, ako naleti u best buy-a u SAD-u, za ostalo cisto sumnjam.
heheheh meni ne
Ni meni. 

Malo je toga danas jer klinci pretezno odustanu od te molbe od staraca kada ih mole da im kupe a oni na to " budi dobar u skoli pa ces da dobijes" :) Tako da.. Najbolje sam sebi kupiti :)
ma rađe ću naručit kod nas za 100 kn više,nego imat komplikacije oko transporta iz kine, japana, bangledeša, tunguzije , pakistana itd..
U zadnjih par mjeseci na ovom BUG Forumu samo bedastoce citam, ovaj ispituje o kupnji najeftijeg po meni bezveze uzme google i nek trazi, onaj se tuzubaka ovaj ovo onaj ono i tako svi
InteLand.. :)
Kompijuterskih?!