steta grosjeana nismo gledali do kraja
SC je malo pogurao RBR a moji(McLaren) su odlicno poceli sezonu
steta grosjeana nismo gledali do kraja
SC je malo pogurao RBR a moji(McLaren) su odlicno poceli sezonu
Nema Schumi sreće, realno je mogo i do top 4 po meni.
Button majstorska utrka i po meni možda i prvi favorit za naslov. Vettel također jako solidno, malo sreće s Schumijevim kvarom i SC-om, ali grizao je i isplatilo mu se nakon dobrog starta. Kimi super nakraju nakon greške jučer, još kad se on uključi slijedi show. Utrka za 8, a zbog povratka Blaža dajem 9 ! JEdva čekam slijedeći tjedan 
...
Jel Blažičko izgubio glasnice u zadnjem krugu? xD
Skoro xD
/lurking mode off/
Solidan početak sezone, nije spektakularan, ali solidan.
Naravno, kao većini, žao mi je Dede i Maldonada. Za sezonu super da nema dominantne ekipe, RBR me iznenadio, puno bolji nego na treninzima, dosta sreće za Vettela. Ferrari će morati papati puno palente ako hoće biti uz bok Mcl i Red Bullu. I malo zašamarati Massu, koji više ne zaslužuje mjesto u crvenom bolidu. Ali, ako jedna momčad može napraviti pomake unutar jedne sezone, to je Ferrari. Kimmi je imao sjajan povratak, Williamsi bolji nego zadnjih deset godina, nadam se da će i dalje pokazivati dobru formu. Force India i Toro Rosso - slabo.
Hamilton bi i dalje samo pobjede, smješno kako se duri nakon trećeg mjesta.
E da, el to u njegovom boksu bila what's her face Nicole Šrafenciger?
McLaren fantastičan!!, Red Bull odmah iza njih. Alonsov Ferrari do pola utrke je držao tempo sa Mercedesom i Red Bullom! Williams ugodno iznenađenje. Sauber je tuda svuda....
NAJVEĆE razočaranje - Mercedes! Užas!!! Ne zbog odustajanja nego pozicije od Rosberga koju je držao do pred kraj, osmo mjesto, a bio je ispred Webbera i Alonsa. A ono šta su pokazali na treningu i kvalifikacijama je djelovalo da su u top formi!
Navodno je mercedes imao nekih problema sa bolidom pa je zato zaostao tako su javili komentatori
Navodno je Ferrari napravio užasan auto...
Sada je blesavo tako komentirat. Da je ovo, da je ono, da nije izletio, da je Caterham napravio dobar bolid, da baba ima kujac..
Mercedes je razočarao i to još više od Ferrarija. Nakon onakvih treninga i kvalifikacija Rosbergova osma pozicija do pred kraj kad je zaribo je ništa drugo nego razočaranje!! Kao i to da ga je Alonso do bokseva, (kada su ga prešli i on i Webber) držao na pola sekunde, sekundu
Force India mlaka, nigdje je za vidi.
Najdraže mi je vidjet Williams i šteta šta je Maldonado onako završio u zadnjem krugu. Borba Williamsa i Ferrarija, sada to izgleda čudno, ali mogli bi reći napokon, iako ne za pobjede, ali čovjeka veseli...
EDIT:
Massa!!! Massa, Massa.... neka se miče iz ovog bolida i neka to daju u ruke nekom mladom dečku jer on stvarno nema šta više tražit za volanom Ferrarija
Čestitke Mclarenu i Buttonu. Evo od kuda da krenem neznam ni sam jer imam osjećaj da čemo imat strašno dobru sezonu.
Prvo kratak osvrt na utrku..očekivano onaj koji je zgrabio prvo mjesto na startu uzeo je i pobjedu. Vettel odličan, ali i uz malo sreče zbog Schumija i kasnije saftey car-a. Alonso standardno izvlači posljednje atome bolida i opravdava status u f1.
Hamilton će biti dobar ove sezone gume se više ne troše kao protekle i to mu ide na ruku. Između njega i Buttona će se voditi glavna riječ ove sezone barem prvih nekoliko trka. Lotus bi mogao igrat ulogu za naslov, a priče gore da je Mclaren dominantan su sulude. Nije dominantan zato što:
1. nema famoznu sekundu..
2. Mercedes, Lotus, Red Bull(sve tri možda kasne u rasponu 2-5 desetinki u kvalifikacijama)..Vettel je imao grešku tako da bi to bilo manje..od 7 desetinki..
3. Australija nemože biti mjerilo svih zaključaka(zaboravljate npr. 2007 na jednoj stazi je prvi bio Ferrari na drugoj Mclaren) Sada imao Mercedesa koji je brz, Red Bull-a i Lotusa...
4. Ove sezone će vozači top momčadi doči do izražaja tu Mclaren gubi najviše jer imaju dva predobra vozača...teško je reči ko je bolji, ali podsjećaju malo na Sennu i Prosta(stilovi)
Dobra utrka, tužan zbog Schumija.
Safety Car je sramota, manipulatorski alat, veze sa sigurnošću vrlo male. Istina Caterham bi možda smetao u utrci Saubera, Toro Rossa prema cilju, ali bez SC-a ne bi ni bilo te situacije.
Moze li mi neko rec,jel HTV2 jos prenosi forumulu,ili moram preko drugih programam gledati?
Moze li mi neko rec,jel HTV2 jos prenosi forumulu,ili moram preko drugih programam gledati?
Jesi ti možda iz filma back to the future?...sada lokanke televizije prenose f1..več drugu godinu zaredom.
hehehe, a šlep car? Kako jako. Mogu si zamislit tipa koji vozi kamion i u retrovizoru vidi cijelu karavanu F1, mora da su mu bile najuživljenijih dve minute karijere. Bloody hell kangaroo ,crickey, I'm leading the race, mate!!! Bez zezancije, netko mu je trebao reć da se makne, nije zdravo da bolidi pol kruga idu 30 na sat. Iza kamiona. I još... glupi Petrov i parkiranje nasred staze.
Danas je u Mercedesu sve pošlo po zlu, neznam u cemu je stvar tocno,ali u bolid definitivno ima brzine, vjerojatno ih zeza potrosnja guma, jer mi se cinilo na pocetku kako MS jednostavno previse stedi gume, vozio je previse nezainteresirano i mlako, dok je recimo Vettel iza njega grizo...
Najbrži krugovi.
Nakon P3 i kvalifikacija, Mercedes opet ogromno razočaranje, Williams i Ferrari iznenađenje; Button u svom elemntu.
bez obzira na danas, ocekujem da Mercedes uzvrati u Maleziji i borbu za postolje... danas im je sve krenulo nizbrdo... Ovaj danasnji rezultat nije stvaran pokazatelj mercedesove forme.
Tko se slaže da zbog Caterhama nisu trebala izaći Safetova kola. Prije kada bi tako bolid stao na ciljnoj ravnini pukli bi žutu zastavu i sudci bi na brzinu odgurali bolid sa staze
| 17 | Potreban ulazak SC |
|---|---|
| 8 | Nepotreban ulazak SC |
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Najbrži krugovi.
Nakon P3 i kvalifikacija, Mercedes opet ogromno razočaranje, Williams i Ferrari iznenađenje; Button u svom elemntu.
bez obzira na danas, ocekujem da Mercedes uzvrati u Maleziji i borbu za postolje... danas im je sve krenulo nizbrdo... Ovaj danasnji rezultat nije stvaran pokazatelj mercedesove forme.
A možda ih i tamo budu pucali problemi, a možda ne, a možda su u šumi...... 
Ono šta si rekoa da ta pouzdanost im baš i nije pohvalna već u prvoj utrci....
Onakav kombajn koji je otpeljo Schumacher uoči kvara brzine je jučer otpeljo Hamilton, ali McLaren očito ima kvalitetniju poljoprivrednu stranu bolida
Favorit za naslov zanima me vaše mišljenje pa stavljam anketu. Objektivno ja pikiram Hamiltona jer je možda naj vozač za kvalifikacije. Također nema više tako jake potrošnje guma. Danas nije mogao ništa gubitkom pozicije jer staza ne nudi dovoljno prostora.
| 8 | Kimi(auto je vrlo jak) |
|---|---|
| 1 | Vettel |
| 9 | Button |
| 3 | Hamilton |
| 12 | ostali... |
"Kimi, (auto je vrlo jak)"
Lotus, (imamo jako malo novaca i neznam do kada ćemo razvijat bolid) 
Kakav Kimi, kakav naslov, kakvi bakrači?
Po meni glavni kandidati su Button,Hamilton i Vettel(ako redbull bude na razini, danas su imali dosta srece)
To nikad nećemo znati jesu ili nisu do koljena. Nego po meni današnja f1 je puna talenata barem ovi prvaci. Usporedio sam ih u smislu stilova kojim voze i nisam daleko od istine.
"Kimi, (auto je vrlo jak)"
Lotus, (imamo jako malo novaca i neznam do kada ćemo razvijat bolid) 
U ovom trenutku su itekako jaki, a možda imaju najbrži auto. Vjerujem da bi HAM i ALO ižmikali one 3 desetinke. Sad kako će teči razvoj to je njihov problem.
Baš to
Prije bi Alonsa sa onim kamionom stavio u tu anketu nego Kimija
Ubiti onaj kamion za vrijeme SC je Ferrari isceniro. Da malo usporede performanse na ciljnoj ravnini.....
Čestitke Mclarenu i Buttonu. Evo od kuda da krenem neznam ni sam jer imam osjećaj da čemo imat strašno dobru sezonu.
Prvo kratak osvrt na utrku..očekivano onaj koji je zgrabio prvo mjesto na startu uzeo je i pobjedu. Vettel odličan, ali i uz malo sreče zbog Schumija i kasnije saftey car-a. Alonso standardno izvlači posljednje atome bolida i opravdava status u f1.
Hamilton će biti dobar ove sezone gume se više ne troše kao protekle i to mu ide na ruku. Između njega i Buttona će se voditi glavna riječ ove sezone barem prvih nekoliko trka. Lotus bi mogao igrat ulogu za naslov, a priče gore da je Mclaren dominantan su sulude. Nije dominantan zato što:
1. nema famoznu sekundu..
2. Mercedes, Lotus, Red Bull(sve tri možda kasne u rasponu 2-5 desetinki u kvalifikacijama)..Vettel je imao grešku tako da bi to bilo manje..od 7 desetinki..
3. Australija nemože biti mjerilo svih zaključaka(zaboravljate npr. 2007 na jednoj stazi je prvi bio Ferrari na drugoj Mclaren) Sada imao Mercedesa koji je brz, Red Bull-a i Lotusa...
4. Ove sezone će vozači top momčadi doči do izražaja tu Mclaren gubi najviše jer imaju dva predobra vozača...teško je reči ko je bolji, ali podsjećaju malo na Sennu i Prosta(stilovi)
Da, ali si zaboravio da je Alonso u Ferrariu zbog sponzorske love! Da nije bilo Santandera on tu nebi vozio, kako kaže onaj šugavi Petrov koji ni auto nezna parkirat. JOš mi uvijek ne ide u glavu kako si je mogao dopustiti tu izjavu!
Inače, utrka ko` utrka je fenomenalno ispala. Button je fino iskoristio McLarenove performanse i ostavio maglu za sobom. Vettel od lanjskog Monte Carla ima sreće, a Weber pokušava, ali mu nešto fali. ALonso iz ovog hampera izvlači 315% i ja mu skidam kapu, a Ferrari mu mora ispred tvornice napraviti mramorni spomenik od 10 metara. Rosberg i Schumi, što reći. kakvu posluku porati? Isto kao i 2011., samo što sada auto ima mnogo potencijala i treba vidjeti kako će se ponašati u brzima zavojima. Već mu je sada veliki plus top speed što im je odličan način za čuvanje pozicije (Alonso i Webber su tek sa DRSom imali, tj. niti onda nisu imali tu brzinu), F/W Duct - ići će se to kopirati svim sredstvima.
Sauber > odlična utrka
Williams > najjjjjjjjjjjjjjjjjjuuugodnije iznenađenje i nadam se da će tako nastaviti!
Torro Rosso > Buemi i ALguessuari su mi lani bili jako dragi, prvenstveno Jaime, pa mi se ova promjena baš i nije svidjela, ali i Daniel i VernJe su super. Ali je bolid izgubio barem 0.4 sec!
Force India > isto kao i TR
Caterham > očekivao sam više, ali čim je Petrov unutra mi je drago da su ostali tamo gdje su i bili
Kimi > Biti će nešto od njega, ostao je onaj stari!
Massa > Bolje da ga ne spominjem! Pa što oon misli da igra PlayStation??! Uopče nema nikakve volje, ne da mu se voziti... On mora što prije van i Pereza ili Kamikazu staviti u Ferrari! Jer lošije rezultate ne mogu dati!
Romain > Dobar vozač koji ima budučnost. Ondje je trebao jednostavno pustiti Maldonada i uzeti bodove, ali ajde, prvi mu je put (ipak...), startao je tu gdje je startao, napravio odličan posao u kvalama, pa... U Maleziji očekujem bolju predstavu.
I to je to!
EDIT: ZAboravio sam, rađe da Button uzme naslov nego Hamilton. Moje subjektivno mišljenje, mnogo mi je Button draži.
Baš to
Prije bi Alonsa sa onim kamionom stavio u tu anketu nego Kimija
Ubiti onaj kamion za vrijeme SC je Ferrari isceniro. Da malo usporede performanse na ciljnoj ravnini.....
Halo stručnjaci Lotus je sa Grosjeanom imao samo tri desetinke deficita. Mislim da je to puno, malo za vodečima ako nastave razvijat auto u igri su. Sad jeli Kimi spreman uzet naslov ili mladi Grosjean to je na njima zasada auto imaju da se nose s vodečima.
Stvar je u razvoju bolida!! Pa prošle godine su nakon par utrka prestali sa razvojem! Sada ako su našli velike količine novca i razvijat će bolid sa suparnicima može biti svađšta, a ako ne.. Parkiraj sastrane....
Sudar Senne i Masse, Blažičko : '' Idu u stilu argentinskog tanga'' 
izjave vozaca nakon utrke http://www.formula1.com/news/headlines/2012/3/13123.html
Splet okolnosti doveo do pojačanog trošenja guma
Mercedesov šef Ross Brawn za razočaravajuće rezultate svoje momčadi na prvoj ovosezonskoj utrci okrivio je povećano trošenje guma.
Vikend je, podsjetimo, počeo obećavajuće za Mercedes; Schumacher se kvalificirao na četvrto, a Rosberg na sedmo mjesto. No, Schumacher je utrku okončao u 11. krugu, odustavši zbog mehaničkih problema. S druge strane, Rosberg uopće nije bio brz da se bori za prve pozicije i na kraju je završio na 12. mjestu.
"Imali smo jako dobar početak vikenda, ali danas nismo ostvarili dobre rezultate. Premda su vozači dobro startali, Michael i Nico imali su problema tijekom cijele utrke sa svojim gumama. S evolucijom staze i padom temperatura ispali smo iz optimalnog radnog raspona i gume su se počele trošiti," objasnio je Brawn.
"Ipak, ostajemo pozitivni jer smo ovdje i na zimskim testiranjima pokazali da u osnovi imamo brz bolid te da imamo dobre temelje za nadogradnju. Moramo pogledati što se danas točno dogodilo i vidjeti kako se možemo popraviti," dodao je.
Schumacher vjeruje da je mogao do dobrog rezultataMichael Schumacher je rekao da je mogao ostvariti dobar rezultat, a da nije morao odustati zbog problema s bolidom.
"Svejedno mogu izvući pozitivne zaključke jer smo potvrdili da imamo dobar bolid koji je definitivno korak naprijed. Možemo graditi na temeljima koje imamo i biti bolji od sljedeće utrke," zaključio je Nijemac.
Druga utrka vozi se sljedećeg vikenda u Maleziji.