Rolanje (slalom/freestyle)

poruka: 983
|
čitano: 29.231
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 mjeseca

može li mi tko predložiti koje role da kupim, maksimalno do 800kn (u najboljem slučaju 1000)... nisam se dugo rolao ali sam ove zime naučio klizati a kažu da je to slično... želim kupiti role al nikada ih nisam kupovao i ne razumijem se pa bih zamolio nekoga ko ima iskustva da mi predloži neke

4 godine
Re: Rolanje (slalom/freestyle)
Ja sam uzeo proslo ljeto Twister 80 i zadovoljan sam sa njima. Kad sam ih uzimao bile su 1200 moguće da ce sada biti neka sniženja pa će se možda naci i za manje
4 mjeseca

gdje si ih uzeo

19 mjeseci
Imas u lvlu 2 - avenue mall, smo sto ti je sada zimski program i nema nikakvih snizenja za role. Koji broj nosis? Mozda cu ja prodavati svoje fusionice..
The best way to be boring is to leave nothing out.
4 mjeseca

nosim 43-44, uzimat ću nove, nemam dobra iskustva sa već korištenim stvarima.... moram negdje naći da ih kupim ili njima slične... u ovoj rupi od grada gdje živim

nemoš nigdje kupiti poštene role

19 mjeseci
Twister je prosle godine isao cak i ispod 1000 ak se ne varam. Neke rekreativke nebih preporucio jer ak znas rolat kolko tolko u kratkom roku ces htjet nesto bolje.

Moja osobna preporuka za urbano rolanje za 2012 su fusion 84 (gm ak se nade).

Jbga, redovna cijena je oko 1600 ak se ne varam, ali su bile na snizenju po 1300 krajem 2011 sto je i vise nego isplativo.

E sad, o tebi ovisi kakv nacin rolanja imas na umu pa se dalje mozemo razgovarat. :)
4 mjeseca

Ev pogledao sam sliku od fusion 84, svidaju mi se... A sto se rolanja tice, vise ovako po gradu, atletskoj stazi ali i da su brze... al pitanje je gdje kupiti, ja sam iz nove gradiske... da mi sada nades te fusion 84 maksimalno do 1300kn broj 44 ja ih odmah kupujem

4 godine

Pošalji mail u lvl2 mp5@britton.hr. Pa vidi kaj trenutno imaju u ponudi i cijene.. Dosta su brzi prilikom odgovaranja na mail {#}

4 mjeseca

Poslao sam, odgovorili su ovo:

Poštovanje,

pošto je sada u jeku skijaška sezona izbor modela je malo ograničen, ali evo popis sljedećih modela Rollerblade-a koje imamo na raspolaganju:

Spark 84 - 799,00 kn

Crossfire 90 - 899,00 kn

Zetrablade 6.0 - 449,00 kn

Twister 80 ( vel.42.5 i 43 ) - 1.199,00 kn

Sredinom sljedećeg tjedna imat ćemo koji model više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 22:54 (zelja.boss).
19 mjeseci
zelja.boss kaže...

Poslao sam, odgovorili su ovo:

Poštovanje,

pošto je sada u jeku skijaška sezona izbor modela je malo ograničen, ali evo popis sljedećih modela Rollerblade-a koje imamo na raspolaganju:

Spark 84 - 799,00 kn

Crossfire 90 - 899,00 kn

Zetrablade 6.0 - 449,00 kn

Twister 80 ( vel.42.5 i 43 ) - 1.199,00 kn

Sredinom sljedećeg tjedna imat ćemo koji model više.

Bolje pricekat pa vidit kada krene sezona.

Osobno nebih dao za Twistera te novce nego bi jos malo nadodao za nesto iz Fusion serije. Istina da je Twister potpuno drugacije namjene od fusiona al meni jednostavno ta cipela nije legla. Zulja me, eto.
No to ne znaci da nekom drugom nece valjat.

Twister je cita slalom rola i nista drugo..barem po meni.

Dok sa druge strane imas Fusion sa kojim mozes  brzo rolat, pomalo grindat i skakat, a donekle i slalomat.
Pogotovo ova novija serija 84 koja dolazi sa manjim frameom i nesto vecim kotacima za brze rolanje naspram X3, a lako se stave i manji kotaci za slalom.

X3 je dobra rola ali ima par caka sa sarafima i ja vise nemam zivaca za to. Za 2012 preporucujem Fusion 84 ili Fusion 84GM. Po specifikacijama mi se cini da su to iste role samo sto GM nosi Gregov potpis :)  
Osobno pokusavam naci frame od 84 da ga stavim na svoju X3 cipelu ali bezuspjesno. 

Takoder preporucujem da zaboravis na ove Spark, Crossfire i Zetrablade i trazis nesto sa tvrdom cipelom. 

Edit: Takoder pogledaj nesto od Powerslide'a, Metro ili Cell FSK. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 14:53 (Sale_ds).
4 mjeseca

jedini mi je problem gdje ih kupiti

19 mjeseci
E hebiga, to ces morat protegnut do Zagreba ili do Osijeka, sad vidi sta ti je jednostavnije ili blize.

Samo za Osijek nemam pojima kakvih ducana ima, ali posto imaju natjecanja na godisnjoj razini i grad je dosta okrenut rolanju trebalo bi biti nesto. Raspitaj se malo ako imas nekoga u blizini.
U svakom slucaju morat ces protegnu do nekog ducana jer role moras obavezno probat i bit siguran da ti pasu.
Battlelog ~ UrbanFsk
3 mjeseca
Ekipa bok. Moze kratka komparacija rola rollerblade x3,x5 i x7. Koja je razlika i koje su bolje?
19 mjeseci
Tesko da moze bit kratko :p

Napisat cu ti kad dodem doma, a ako ti se neda cekat mislim da imas vec jednu moju usporedbu tih modela par stranica unazad. A kolko ja znam x5 i x7 se vise ne proizvode. Zamjenio ih je fusion 84, jedino ako naletis na stare zalihe..
Battlelog ~ UrbanFsk
3 mjeseca

procito sam al usporedbu twistera i pojedinosti o x3.

i mislim da si spominjo nes taj novi model fusiona...

nisam nasao o x5 i x7.

ne zuri mi se, kad stignes napisi koju sitnicu.

na prvo oko vidim da x7 ima vece i tvrde kotace i brze lezajeve.

a u detalje ces mi ti ;).

ugl. davno sam prije rolao agresivkama, trgo laktove i koljena, desetak god. sam igrao hokej i zapustio se posljednjih par god.

htio bi role s kojima mogu brijat po gradu, spustit se niz stepenice i skocit tu i tam, a opet da se mogu povest, a ne ko s agresivkama predem 50m. i umrem

19 mjeseci

Da, razlika izmedu X5 i X7 ti je nesto manjem frame-u kod X5 te brzim lezajevima kod X7, a kaj se kotaca tice mislim da su standardno 80/80a na cijeloj fusion paleti koja je izlazila u to vrijeme.

Kao sto rekoh X5/X7 se ne proizvode odnosno barem ih za nase trziste nema vise. Steta, ljepse bi bilo da imamo malo raznovrsniji vrh ponude ali mislim da ih F84 sisa u svemu, a radi se o skoro istoj cijeni. Samo jbga sad ak hoces slalomat moras bas kupit slalomke, a ovak si sa X5 mogo dobit urbane slalomke sa tvrdom cipelom, sta ces. Sta je tu je.

Uglavnom,

X5 ti je dolazio sa alu 243mm frame-om i 80/80a kotacima sto je po meni odlicna "all in one" rola, os skakat izdrzat ce, os slalomat imas manji frame pa mozes i to, kotaci su dovoljno veliki za brze rolanje, a opet dovoljno mali za skakanje (samo treba prakse---nije lagano :p).

Evo i video

X7 je pak dolazio sa vecim kotacima (zahebo sam se gore :p) i sa vecim frameom - 90/84a, 273mm, sto naginje vise brzem rolanju i ponekim skokom pa ono, ko voli nek izvoli.

Evo i video

Najbolji nacin na koji mogu sazet nesto u vezi tih rola je sljedeci.

X3 (sg7) - urban/agressive - dovoljno brza za voznju i frame (composite) dura torturu, os skaknje sa drugog kata (ne pokusavajte kod kuce xD) ili grindanje po railovima ali je mrvu pre velik za ozbiljniji slalom (260mm). Boljka su rupe za sarafe na frame-u ali postoji home made fix xD.

X5 (sg7) - urban/slalom - dovoljno brza i dovoljno okretna za slalom (243mm), a dura i skakanje koje dolazi sa urbanim rolanjem samo sto mi je tu malo upitan alu frame al ak oni vele da drzi onda valjda drzi.

X7 (sg9) - jako brza, moguce skakanje ali sa dosta prakse zbog velikih kotaca. Po njihovom rola za cisti urban ali po meni vise za brzo rolanje. Mislim, ak hoces skakat i izvodit pi*darije onda postoje opcije iznad. (273mm frame :/)

F84 - E sad.. tu su kolko se meni cini isli probat napravit cistu urban rolu (pokusaj broj 2 xD). Znaci ono kaj je po njima trebo bit X7 (valjda su skuzili da su malo preforsali da kotacima i frameom {#}) pa zato tu imamo 255mm frame i 84/84a kotace sa sg9 lezajevima. Po meni pristojna kombinacija brzine i skakanja za cisti urban.

Evo i video
 http://vimeo.com/16616509 

Nadam se da je od nekakve pomoci, ako imas pitanja slobodno pucaj.

Battlelog ~ UrbanFsk
3 mjeseca
Hvala na opseznom info ;). Spominjao si negdje da ces svoje prodavat ako se ne varam? Koj su br. I po kojoj cijeni bi ih prodavao? Moze malo vise o toj boljci koju si spomenuo gore?
3 mjeseca
I koja je od tih rola najslicnija twisteru 80? One nebi pretrpile bas torturu jel? :)
19 mjeseci
CeLeRitAs kaže...
Hvala na opseznom info ;). Spominjao si negdje da ces svoje prodavat ako se ne varam? Koj su br. I po kojoj cijeni bi ih prodavao? Moze malo vise o toj boljci koju si spomenuo gore?

Moras sarafe ljepit. Kapnes kap ljepila na glavu da se saraf primi za frame inace ih moras pretegnut da bi drzali pa se kotaci bas i ne vrte. Inace super voze i to (barem meni) ne predstavlja problem. Cak se i bolje vrte sa tom "tehnikom" ljepljenja nego kad su bile nove :p

Broj 41, cijena..kaj ja znam..kolko bi ponudio za takve role. Fakat nemam pojima kaj da bubnem..

Battlelog ~ UrbanFsk
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 0:32 (Sale_ds).
19 mjeseci
CeLeRitAs kaže...
I koja je od tih rola najslicnija twisteru 80? One nebi pretrpile bas torturu jel? :)

Uhh... Twister ti je cisti slalom, skakanje..nesto da al ne bas previse. I mene osobno ta cipela zulja do bola. Nisu mi bile pre tjesne da ne pomislis, zuljao me u gleznju..i to jakoo. Obavezno isprobat i micat nogu jako jako.. 

Battlelog ~ UrbanFsk
3 mjeseca
Aha. Ma bolji izbor mi je fusion svakako, samo ga moram pronac. A tvoje su mi premale :(
19 mjeseci
CeLeRitAs kaže...
Aha. Ma bolji izbor mi je fusion svakako, samo ga moram pronac. A tvoje su mi premale :(

Na koje onda pucas..?

Britton ti je zastupnik tak da imas u lvl2 A. Mall i Intersport, Domjaniceva i Teslina..

Battlelog ~ UrbanFsk
3 mjeseca
Trenutno ih nemaju na lageru a i nemaju akciju. Trazim negdje van granice :). Koju tinboju imas? Imas serijske kotace il?
19 mjeseci
CeLeRitAs kaže...
Trenutno ih nemaju na lageru a i nemaju akciju. Trazim negdje van granice :). Koju tinboju imas? Imas serijske kotace il?

Koju sta? {#}

Serijske, nemas tu kod nas bas nekog izbor..barem ja nisam naso. Ak nisi vozio vec rollerblade onda obavezno prije nego narucis izvana u ducan i probaj par komada da vidis koji ti tocno broj pase.

A kaj se tice lagera i akcije. Oni ti sad imaju zimski program tak da po mojoj procjeni nemoj nista ocekivat barem do polovice treceg mj. 
Nemoj se zaletavat, ionak imas vremena dok se ovo go*no ne otopi ceste ne osuse :p 

Battlelog ~ UrbanFsk
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 0:47 (Sale_ds).
3 mjeseca
Koju Ti boju imas? Tipfeler ;). Preko moba sam pa cesto fulam slovo. Vjeroj x3. X5 nemrem nac nigdje ni vani, al u svakom slucaju cu pricekat da zatopli, necu se zaletavat. Bila je akcija u osijeku u jednoj trg. bas na br. 43. Ostale jedne jedine i bile su 700 i nes kn. Al su ih prodali nedavno :S
19 mjeseci
CeLeRitAs kaže...
Koju Ti boju imas? Tipfeler ;). Preko moba sam pa cesto fulam slovo. Vjeroj x3. X5 nemrem nac nigdje ni vani, al u svakom slucaju cu pricekat da zatopli, necu se zaletavat. Bila je akcija u osijeku u jednoj trg. bas na br. 43. Ostale jedne jedine i bile su 700 i nes kn. Al su ih prodali nedavno :S

Crno bijele

Battlelog ~ UrbanFsk
3 godine

Fusion 84 LE mi izgleda previše ženskasto,ljepše su ove normalne.

http://www.rollerblade.com/hrvatska/products/fusion-84/?cat=men

19 mjeseci
Arabarran kaže...

Fusion 84 LE mi izgleda previše ženskasto,ljepše su ove normalne.

http://www.rollerblade.com/hrvatska/products/fusion-84/?cat=men

Istina..al nema videa nego taj u kojem su LE.

Jesi ti vidio te role u zivo, mislim ove crne. Stari moj, neko ce rec al ga serem al meni ti je to bio osjecaj ko da sam balo od 17 godina uso u ferarri ducan i slinim po novom spideru.
Covjece kaj to dobro izgleda, a vjerujem da tak i ide..  Kaj si me podsjeco sad na to, opet bum pol dana u qurcu {#}

Battlelog ~ UrbanFsk
3 godine
Nisam ih vidio u živo,ali te potpuno razumijem ;)
Kolika im je uopće cijena kod nas?
19 mjeseci
Arabarran kaže...
Nisam ih vidio u živo,ali te potpuno razumijem ;)
Kolika im je uopće cijena kod nas?

Oko 1600 krznenih, ak ne dignu ove godine -.-

Negde u desetom mjesecu sam ih skoro kupio. Slucajno sam se naso u A Mallu i reko idem vidit kaj se nudi..kad ono F84 na snizenju za 1300, ljubav na prvi pogled ali u svadi s parama {#}
Uglavnom gledam ja njih, gledaju one mene, pa probam, pa bi se vozio..frendica vec luda i vuce me za rukav, ili kupi il idemo veli ona. Na to ce dragi prodavac..ak nemas sad dosta love ostavi kaparu pa bum ti ih pricuvo.. posto je bio zadnji moj broj, naravno.
100 kalkulacija u glavi..placa sljedeci tj, a sta ak ce kasnit, sad dam kaparu, placa ne dode onda imam ki*u..nit role nit pare, a kak otic nazad u ducan i rec "aj ti meni vrati onu kaparu nazad da si ja ipak kupim nekaj za jest LOL

Na kraju sam odusto i naravno da je placa kasnila..nes ti nego da je svemir uvjek protiv mene pa moram racionalne odluke donosit. Al ipak mi je zao..ufff pre zao..

A kak stvari stoje cini se da ce moje X3 morat nekak prezvakat ovu godinu, a kotaci se trose do felgi kaj drugo {#} 

Battlelog ~ UrbanFsk
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice