Instaliranje softwera

poruka: 2
|
čitano: 8.046
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Instaliranje softwera

Pozdrav, zaposlen sam ali bi volio legalno ljudima moći naplatiti instaliranje programa, popravke i sl. Imate kakvu sugestiju koja je najbezbolnija opcija s obzirom da bi to bio samo usputni posao?

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Instaliranje softwera

Možeš otvoriti sporednu djelatnost za informatičke usluge. Otvaranje je jednostavno, brzo i jeftino, doprinosi se plaćaju nešto sitno (paušalno), a u sustav PDV-a ne ulaziš.

 

Za otvaranje treba tek nekoliko papira, tamo odabereš djelatnost(i) kojom ćeš se baviti, i još par formalnih detalja. Podneseš zahtjev i nakon nekoliko dana te registriraju. Prijaviš se na poreznoj upravi i to je mislim sve. Doma ti dođe porezno rješenje, a ti radiš i izdaješ račune normalno. Za sve što kupiš za potrebe te djelatnosti također čuvaš račune i zajedno ih s izlaznim računima bilježiš u knjigu računa.

Na kraju godine zbrojiš prihode i rashode i upišeš ih u redovnu godišnju prijavu poreza na dohodak. To je sve što se tiče papira, ne trebaš knjigovođu.

Maksimalno godišnje na ovaj način smiješ zaraditi (ako se dobro sjećam) 10 prosječnih nacionalnih dohodaka (oko 50.000 kn).

 

Ne sjećam se svih detalja, pa ti je najbolje da se direktno raspitaš u lokalnom uredu za gospodarstvo. Sporedna djelatnost je legalan način pružanja usluga uz najmanju moguću količinu papirologije i davanja državi.

 
3 0 hvala 3
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice