Pokretanje tvrtke za izradu PC-a (hlađ,kuć,sklap)

poruka: 412
|
čitano: 20.578
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 mjeseci

Nisam baš mislio davati imena komponentama za vodenom.

Radije bih oznake-npr. ovaj blok što ga radim se zove F-WC-CPU001. {#}

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
4 godine
Re: Pokretanje tvrtke za izradu PC-a (hlađ,kuć,skl
Pranja kaže...

Po meni greška, što jednostvnija imena daj, da ih ljudi lakše pamte {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 mjeseci
cassini kaže...

Da smo neka bogata zemlja (Švica, Švedska, VB...) imalo bi smisla, ali kod nas - čist gubitak vrmena i novaca.

Aha, znači pametnije je ništa ne otvarati pošto živimo u RH. On ima volju i želju otvoriti tako nešto i pokušati pokrenuti nekakav biznis, zašto mu odmah govoriti da je to gubitak vremena i novca? On ima muda to napraviti, glavni element za stvoriti tvrtku (Ili izgubiti {#}). Imaš multi milijunske tvrtke danas koji su se u podrumu osnivale. Da mi je znati što bi ti njima rekao da si tada bio tu :)

Ti tako reci svima koji misla Išta otvarati u RH i di bi mi bili? Dovoljno stvari uvozimo (I za el. energiju smo stalni uvoznik {#}{#})

Aut vincere, aut mori!
5 godina

vidim da ste sve raspalili na kolegu koji je imao malo suzdržan stav,

lijepo je vidjeti da mladi ljudi imaju ideje, ALI treba saslušati i drugu stranu.

šakom i kapom dajete thumb up-ove svima koji pišu pozitivno, a masakrirate čim netko ima "kritiku".

naravno, nitko ne želi ubiti ideju ili proizvod, ali morate biti svjesni poslovnih procesa.

znači, otvaranje firme je 25.000kn koje ne možete podići već koristiti kao sredstva za poslovanje tvrtke, zatim morate svaki mjesec platiti knjigovođu koji izađe od 600 - 1.000 kn mjesečno. da, bolje je platiti 1.000kn pa biti miran nego dati nekom šarlatanu pa te porezna zatvori. uz to, državi je potrebno platiti PDV za sve prodane primjerke, zatim je potrebno platiti porez na dobit, zatim prirez, zatim razna članstva (npr. gospodarska komora,...) i sl.

sve ovo se MORA platiti inače država zatvori firmu.

ono što je važno jest da dečki imaju nekog iskusnog u poslovnom svijetu da im pomogne oko poslovanja, jer će sami zaglibiti u birokraciji i papirologiji i potencijalno izgubiti puno vremena na nešto što nije razvoj novog proizvoda.

uz sve, treba plaćati oglase, treba plaćati režije, treba plaćati dobavljače, ...

netko je napisao da će trpiti i studij - DA! nema šanse da se pokrene neki business i da faks ne trpi! baš sam nedavno pomagao jednom mladom poduzetniku koji je na kraju priznao da nije očekivao toliko obaveza, papirologije, i utrošenog vremena i u konačnici da će trpiti faks.. i da ne kažem da je potrošio 20k € od roditelja i ne nazire se ROI u budućnosti.

naravno, sada će netko reći kako se neče prijaviti u firmim i ne trebaju plaće - to je ok, ali ipak se sve ove druge stvari moraju plaćati....

dečki, pametno samo i slušajte starije! nitko ne želi zlo, samo vam se želi pomoći!

sretno!

3 godine
sasa kaže...
...

Drago mi je što se u temu priključio još netko s iskustvom. Oni koji me prate na forumu znaju da sam ja uvijek podržavao (a i podržavat ću) bilo koji oblik ICT startup scene u Hrvatskoj. Treba nam vjerojatno još 100 ovakvih i sličnih projekata da bi se stvari konačno pomakle s mjesta.

Nažalost, ako me je iskustvo nešto naučilo to je onda konstanta koja glasi: "gotovo nitko ne sluša savjete ljudi koji su već prošli neke stvari". S jedne strane to je posve u redu (čovjek najbolje uči na vlastitoj koži), ali s druge postaje jako opasno ako se u cijelu priču upletu ego-tripovi. Takvi startup projekti su onda u startu osuđeni na propast. (Ovo se ne odnosi na ovu temu, pričam posve općenito.) Zato jedna mala napomena svima koji čitaju: ako ikad u životu budete išli u vlastite projekte, ne odbacujte u startu ono što vam starije kolege govore. Naravno, stvari nisu nikad crno-bijele - a na vama je upravo da pogodite pravu nijansu sive.

Upravo zato autoru pokušavam dati što je moguće više konkretnih (jedna važna stvar: besplatnih) savjeta... Ponešto u temi, a nešto preko PM-ova. A na njemu je u konačnici da sâm odvaže što će od toga iskoristiti.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
3 godine
protjeran
sasa kaže...

vidim da ste sve raspalili na kolegu koji je imao malo suzdržan stav,

lijepo je vidjeti da mladi ljudi imaju ideje, ALI treba saslušati i drugu stranu.

ma neee...ja sam zajebo stvar - jedini sam rekao nešto protiv tog projekta koji autor teme vidi kao gotovu stvar i već prima rezervacije a nema ni 1000kn u đepu...

možda tebe sasluša i shvati neke stvari...

Pranja kaže...

Ne trazim ja netko bude optimist, ali taj post je bezveze jer tip ne zna koliko mene kosta proizvodnja,gdje i sto kanim prodavati i kome nego samo vrijeda. Jadno.

Špranja - javi se ovdje za 5 godina i reci kako napreduje tvoj posao!!!  Jer ako si toliko sigran u taj posao i zaradu, kad završiš fax digni kredu na 100 000kn i otvori firmu i deri!! A po tvom "iskustvu", kredu ćeš otplatiti prije roka i još zaraditi...

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 9:45 (cassini).
3 godine
protjeran
deelight kaže...

hahaha neznam čega te strah možda je to samo moje mišljenje da te strah. Idemo redom. Znači ideš prodavat svi ti tvoji tipovi hlađenja itd su uredu prošli testovi.

1. nema papirologije

2. lako napraviš neku stranicu za prodaju i informacijama o svemu tome

3. ne hebe te država sa svojim porezima prirezima troškovima (struja,voda,plin,plaća,doprinosi itd) svim mogućim i nemogućim

4. imaš neko ajmo reć "skladište" gdje znaš kolko čega imaš itd

5. ukoliko ti ta prodaja i to sve bude toliko dobro išlo da ti imaš lijepu sumicu novaca svaki mjesec onda otvaraj firmu dotad ne

6. vidim na faxu si...nema šanse da vodiš firmu i ideš na fax istodobno...živi dokaz sam ja...jedno će morat usporit drastično

to bi ti ja ovako napravio na tvom mjestu...ok imam proizvod prošo je testiranja napravio bi web stranicu, stavio oglas na njuškalo i te stranice kupio neku drugu telefonsku karticu i stavio taj broj i neki mail za kontakt i gotovo...cijena je ta i ta popust na količinu plaća ti se gotovinom direktno tebi u ruke ili pouzećem ili tebi na tekući račun kad ti plate ti šalješ taj proizvod gdje već treba i to ti je to...TROŠKOVI najmanji mogući...

ovo je pravi poslovni savjet - ideja ko grom!!{#}

država uopće ne gleda na takve ,naprotiv - pusti ih da fino zarađuju dok ostali "glupani" imaju sve prijavljeno i plaćaju poreze...

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
18 mjeseci

cassini,koji je tvoj problem? Upadneš u temu kao neki harambaša,pljuješ po svemu živom i vrijeđaš.

Uostalom,što tebe briga hoću li ja uspjeti ili neću? Jesi li možda ljubomoran što ja ostvarujem svoj san? Što imam ideju i volju nešto napraviti?

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
21 mjesec

ali cekaj koga ona sad tu vrijeđa? covjek ti govori da to nejde bas kako si ti zamislio i kako su zamislili ovi petnaestogodisnjaci koji te hvale(ne svi), ti kolko sam ja shvatio o otvaranju biznisa nemas blage veze, od ekonomije nista neznas. jel ti znas da samo tridesetak posto poslova prođe svoju prvu godinu? ti ako dobro ne osmislis plan prodaje i krenes ono "pa budemo to sve s nogu" upast ces u dugove, i to prema drzavi. zasto mislis da je on sad ljubomoran na tebe? ko da njega boli ona stvar sto ces ti napravit, samo ti pokusava pomoc i rec da to nejde samo tako. a ti ako mislis to radit uz studij budi spreman da ce jedno od toga propast, pogotovo jer se u prvoj godini biznisa treba puno puno radit, trebas probit taj brend, trebas se sastajat sa svim i svakim i prezentirat proizvod, a uz faks to ce bit jako tesko. i ako se ti oslanjas na 5 ljudi koji su tu rekli da ce ti to kupit, onda stvarno, pa jesi li ti uopce provjerio trziste? treba vidit dal to ljudi zele. 

18 mjeseci

Mda,evo samo što mi mater počeo spominjati.

Ako je Steve Jobs sa suradnicima svoj prvi komp sklopio u garaži i prodao,te stvorio gigantsku firmu,zašto to ja ne mogu? 

5 godina
Pranja kaže...

Nemoj WC u ime!!! 

***** Maxxy *****
21 mjesec
Pranja kaže...

Ako je Steve Jobs sa suradnicima svoj prvi komp sklopio u garaži i prodao,te stvorio gigantsku firmu,zašto to ja ne mogu? 

znaci ti mislis da si ko steve jobs? prvo on je bio u americi koja je puno vece trziste od naseg, drugo kad je sj to radio, to nije postojalo jos tako da ti tvrdnja ne stoji.

18 mjeseci

Aj dosta više sa offtopicom. Ako nemate prijedloga-adio.

21 mjesec

ok, ti ocito zelis da ti svi govore kako ces uspjet u roku odma i bit najbolji.

3 godine
maraac kaže...
Pranja kaže...

znaci ti mislis da si ko steve jobs? prvo on je bio u americi koja je puno vece trziste od naseg, drugo kad je sj to radio, to nije postojalo jos tako da ti tvrdnja ne stoji.

O balkanski čovječe. Naravno, pa mi smo u Hrvatskoj, najbolje je sjesti za televizor, predati knjižicu na HZZ i čekati da se država pobrine za sve.

Čovjek ima ideju, ima proizvod. Ono što mu treba su konstruktivne kritike i savjeti kako se što bezbolnije probiti kroz gomile papira i birokracije, a ne jadikovke kako živimo u Hrvatskoj i propast mu je zagarantirana.

Pranja, svaka čast na inicijativi, ideji i hrabrosti. Usprkos tome, i ja se ne mogu oteti dojmu da se bacaš na glavu. Pamet u glavu, informiraj se što više možeš i sa što više izvora kako se nositi sa firmom, obrtom, štogod. Drago mi je da si siguran u sebe, ali moraš razmotriti i drugu opciju - da ne uspiješ. Tako da, prije ikakvih ulaganja, dobro, dobro se informiraj. I to očito ne ovdje, jer si možda od 3 čovjeka dobio konkretan savjet.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
2 godine

Sve se priča o otvaranju te firme i proizvodnji nekoj masovnoj, ali recite mi, oće li biti još koje radno mjesto otvoreno za, recimo, nekoga sa foruma??

4 godine
Nikola45 kaže...

Sve se priča o otvaranju te firme i proizvodnji nekoj masovnoj, ali recite mi, oće li biti još koje radno mjesto otvoreno za, recimo, nekoga sa foruma??

Vjerovatno, ne tako skoro {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
21 mjesec
DamageHigh kaže...
maraac kaže...
Pranja kaže...

O balkanski čovječe. Naravno, pa mi smo u Hrvatskoj, najbolje je sjesti za televizor, predati knjižicu na HZZ i čekati da se država pobrine za sve.

Čovjek ima ideju, ima proizvod. Ono što mu treba su konstruktivne kritike i savjeti kako se što bezbolnije probiti kroz gomile papira i birokracije, a ne jadikovke kako živimo u Hrvatskoj i propast mu je zagarantirana.

Pranja, svaka čast na inicijativi, ideji i hrabrosti. Usprkos tome, i ja se ne mogu oteti dojmu da se bacaš na glavu. Pamet u glavu, informiraj se što više možeš i sa što više izvora kako se nositi sa firmom, obrtom, štogod. Drago mi je da si siguran u sebe, ali moraš razmotriti i drugu opciju - da ne uspiješ. Tako da, prije ikakvih ulaganja, dobro, dobro se informiraj. I to očito ne ovdje, jer si možda od 3 čovjeka dobio konkretan savjet.

uopce nisam rekao da ce propast jer je u hrvatskoj, nego da u americi bi imo vise sanse za uspjeh.

3 godine
maraac kaže...

uopce nisam rekao da ce propast jer je u hrvatskoj, nego da u americi bi imo vise sanse za uspjeh.

Ha imao bi, ali nije, nego je u Hrvatskoj.

Da je babi tuki, bila bi deda...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
4 godine

Pranja,jel imaš namjeru u potpunosti aluminijska kućišta raditi ili ćeš kombinirati sa plastikom?Ja već duže vrime radim na jedno skroz alu kućištu ali nema se para za dovršiti....

So say We All
4 godine

ja vise iscekuje mta kucista nego vodeno, mislim da bi kucista i bolje isla.

4 godine
skyreeper kaže...

Pranja,jel imaš namjeru u potpunosti aluminijska kućišta raditi ili ćeš kombinirati sa plastikom?Ja već duže vrime radim na jedno skroz alu kućištu ali nema se para za dovršiti....

Koliko ja znam iz razgovora sa njim, još ne planira raditi kučišta. Ali ako mu ovaj posao s hlađenjem bude išao dobro, rekao je da će raditi i kučišta.

Koliko sam ja shvatio, radio bi skroz aluminijska kučišta. Eventualno bi tu i tamo stavio plexyglas, ali običnu plastiku navodno neče nikako korisitit {#}

E sad, nek me on demantira ili potvrdi što sam rekao {#}

4 godine

Ja imam jedno skoro pri kraju,clean design,ali i radim na jednom malo kompliciranijem i triba mi preša za alu lim a to sam naša jednog lika u zg ali je skupo to,put tamo put vamo uf,veliki izdatak plus njemu platiti.A ništa takvo ne šaljemo nego moram ja biti tamo nadgledati rad {#}

EDIT: Pranja,sačekaj malo sa kućištima veliki je to stres {#}, a i još čekam taj prvi cooler :) pa samo reci kad mogu naručiti {#}

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 20:44 (skyreeper).
21 mjesec

Kućišta bi mogla biti kao što LD Cooling proizvodi.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
15 mjeseci
maraac kaže...

ok, ti ocito zelis da ti svi govore kako ces uspjet u roku odma i bit najbolji.

Ne treba mu  ni nabrijani seronja kao ti koji ce mu reci da mu to u Hrvatskoj nece uspjet. On se zarazliku od tebe bar trudi.

Ako ti mozak nije u stanju smisliti konstruktivni komentar onda se drzi tema u kojima ce ti IQ 20 biti dovoljan, teme tipa "sto smo danas napravili sa instagramom".

3 godine
dombak1608 kaže...

Wow, zbilja su dobra! Odlično izgledaju(prednja strana bi se moga još malo doraditi), a čine mi se relativno jednostavna za proizvodnju.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
21 mjesec
power_user kaže...
dombak1608 kaže...

Wow, zbilja su dobra! Odlično izgledaju(prednja strana bi se moga još malo doraditi), a čine mi se relativno jednostavna za proizvodnju.

Da, istina je, jednostavna i funkcionalna su, jedino što malo naprijed i gore estetski nije nešto.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
2 godine

Da, ali su jedni od rijetkih koji podržavaju HPTX format za EVGA SR2 i sl.

18 mjeseci
skyreeper kaže...

Većinom će biti aluminij,a plexi će mijenjati plastiku tamo gdje to bude bilo potrebno.

mar123 kaže...

Vjeruj mi dijelimo to mišljenje,ali najprije treba početi sa nečim manjim i jeftinijim,da vidim za što su cnc strojevi sposobni i sa čime mogu a sa čime ne mogu računati. Ali ako te to tješi, skice za kejseve već postoje.

LD Cooling je također iz Slovenije. Imaju vrhunske proizvode-bili su mi sponzor za mog Reapera.

3 godine
Pranja kaže...
skyreeper kaže...

Većinom će biti aluminij,a plexi će mijenjati plastiku tamo gdje to bude bilo potrebno.

mar123 kaže...

Vjeruj mi dijelimo to mišljenje,ali najprije treba početi sa nečim manjim i jeftinijim,da vidim za što su cnc strojevi sposobni i sa čime mogu a sa čime ne mogu računati. Ali ako te to tješi, skice za kejseve već postoje.

LD Cooling je također iz Slovenije. Imaju vrhunske proizvode-bili su mi sponzor za mog Reapera.

A kakve cijene(barem okvirno) planiraš? 500€ kao oni ili nešto "normalnije"?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice