Komp nece da se upali

poruka: 47
|
čitano: 5.121
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
RE: Komp nece da se upali
miki1981 kaže...

Pa mozda on ima ata disk, a ne sata...

Koji disk imas, ata ili sata? Ili ako ne znas, pogledaj taj kabel koji je na slici i vidi da li ga imas kamo ubosti na hdd. Ako imas onda jedan kraj ide u hdd a drugi kraj ide u onaj konektor bijeli ( jedini koji pase ) odmah ispod i paralelno sa konektorima od rama

Uf, vidi glupana sta pricam. ide u onaj zeleni siroki konektor pri dnu ploce. morat cu nabavit jace naocale hehe

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 20:05 (miki1981).
3 godine
protjeran
miki1981 kaže...

Pa mozda on ima ata disk, a ne sata...

Koji disk imas, ata ili sata? Ili ako ne znas, pogledaj taj kabel koji je na slici i vidi da li ga imas kamo ubosti na hdd. Ako imas onda jedan kraj ide u hdd a drugi kraj ide u onaj konektor bijeli ( jedini koji pase ) odmah ispod i paralelno sa konektorima od rama

Ako će s tim kabelom spojit 2 harda od jednom onda neće moč pržilicu (ako nema sata)

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
2 godine

Ako ima ata hdd onda nema izbora nego ga MORA spojit s tim kablom i gotova prica. Ne moze on zato jer eventualno nema dovoljno konektora rec " ma nista idem ja onda ipak ovaj ata disk spojit sa sata konektorom"!

2 godine
Komp nece da se upali

Na MBO priključi u označeno sa kabelom za SATA diskove,a u BIOSu namjesti boot s diska na kojem je win 7

u označeno polje priključi u označeno polje priključi
SATA kabel SATA kabel
1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
2 godine
Komp nece da se upali

Ovo je za napajanje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 20:16 (titan).
2 godine
Komp nece da se upali

Jel mogu privremeno samo dok prebacim podatke taj hard spojit onim kablom koji ide u pržilicu?

2 godine

Pa ovisi o tome koji hard imas? i koji ti kabel ide u przilicu. Mozemo ti tu postat svakave slike kablova, i HDMI ak ohoces, ali ne mozemo ti tocno odgovotri kad jos nisi rekao dal ti je hard ata ili sata, i isto tako i przilica? Ako jesi, pa sam ja previdio onda oprosti, a ako nisi onda ajde reci

2 godine
Komp nece da se upali

Neznam baš se ne kužim. Ovakav.

2 godine

Pa vjerovatno ima ata disk  cim je stavio sliku od tog kabela, samo  moglo bi biti problema ( ali  i ne mora),  naime ja imam istu plocu,  i imam dva diska na sata konektoru   (oba) - xp  i 7 i to radi,

Ali kada sam pokusao  staviti treci disk  na ide konektor na kojem je xp   nije islo, jednostavno nije htio podici taj xp,  probao sam i sa iskljucivanjem ovih drugih dva disak  ali  isto nije htjelo,    ploca je nova pa sumnjam da mu ide konektor ne radi  ali i to je moguce

2 godine

mozda je i biosu iskljucen ide kontroler. Tako da onda nemas izbora nego ga MORAS ukljuciti s onakvim kablom kakav si dao na slici, onaj sivi sav.

2 godine

Ako ti przilica ima isti konektor i onaj disk prvi isto onda ti u isto vrijeme moze bit ukopcano ili samo 2 diska ili 1 disk 1 przilica, sva 3 uredjaja nemoze. Znaci mora barem 1 biti sata

2 godine
Komp nece da se upali

Probat ću. Meni je samo važno da uzmem neke podatke s njega i vadim ga van.

2 godine
Komp nece da se upali

Evo sad sam pogledo i vidim da mi hard koji je već u kompu ima sata kabel, no pržilica ima onaj kabel koji sam stavi sliku. Jel mogu sad taj kabel iz pržilice ištekat i spojit na drugi hard pa poslije vratit opet na pržilicu?

2 godine

Možeš, a možeš i sam ona isti kabel stavit i taj disk. Sam opazi da ti jumper na disku bude dobro podešen. tj ako je na przilici master onda na disku mora bit slave. Ako se s tim neces zamarta onda samo makni przilicu i ukljuci hard

2 godine
ok, hvala.
3 godine
neaktivan
Komp nece da se upali

eee ljudi napravio sam komp,ja mislim da mi je otišla matična jer jedan mi se čip pregrijava,sada radi par sati normalno i odjednom blokira....

2 godine

Ajde pogledaj dobro po maticnoj kondenzatore, pa vidi da li ti je koji napuhnut malo...

I koji ti se čip pregrijava? I kako znaš da se pregrijava, si mjerio temp ili si na dodir kontrolirao. Jer imaš za kupit one male hladnjake pasivce koji se samo nalijepe na čip na MB-u pa mozda ti to riješi problem

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice