Mac mini

poruka: 29
|
čitano: 4.588
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Mac mini

Da li bi mi netko mogao objasniti sta je to mac mini i kako to funkcionira da li ga ja mogu prikopcat na monitor i kao da imam mac (opet sry na glupom pitanju al sta ces ne zelim zivjet u zabludi, a ovo me bas zanima sta je)

Tko pod drugim jamu kopa nos!
4 godine
Mac mini

Ukratko, to je najjeftiniji Mac, dolazi bez periferija, ali ima standardne DVI i USB portove (kao i FireWire, LAN i ostalo što bi trebalo da ima) tako da povezivanje sa potrebnim hardverom ne bi trebalo da bude problem. Uz njega ide nešto korisnog softwarea, a u vreme kada je trenutni model predstavljen, pre oko godinu i po, imao je i sasvim solidne specifikacije. One sada deluju malo bleđe, no opet je u pitanju upotrebljiv kompjuter i Mac sa najnižom cenom. Više informacija možeš naći ovde.

4 godine
Mac mini

"Mac mini je najpristupačniji Mac ikad!!!"

Dakle, Mac mini je najpristupačnije Mac računalo ikada, a radi kao savki drugi Mac, samo je ultra mali i ultra prenosivi (polu-prijenosno računalo). On je stolno računalo.

Dolazi bez monitora, tipkovnice i miša, a na njega možeš ukopčati bilo koji USB miš i bilo koju USB tipkovnicu... Radi sa svima... Isto tako možeš priključiti i monitor putem DVI-a ili VGA adaptera. Pokreće novi Mac OS X Leopard, ima WiFi, Bluetooth i optički čitač (nebi čovijek rekao). Ima i ugrađene uzvučnike, ali možeš priključiti i svoje.

Mislim da je to dobar izbor za entry-level Mac-a. Pokrenuti će sve iLife aplikacije isto kao i iWork, te MS Office aplikacije. Na njega možeš instalirati i MS Windows putem Camp Boot-a. Možeš čak i igrati igre (naravno na low ili medium kvaliteti grafike). Mislim da bi i obrada videa u iMovieu trebala iću super, ali za profesionalne montažerse aplikacije ne garantiram... Idealan je za ured (jer izvadiš, ukopčaš i igraš/radiš) ili za osobno, kućno računalo za zabavu, internet, gledanje filmova itd... Neki ga koriste kao multimedijalo računalo ispod televizora (jer ima FrontRow, nešto kao MediaCentar)...

Preporučio bih ti ga, ako misliš raditi ono što sam gore naveo, ali ako tražiš Mac za igranje ili profi posao, bolji ti je iMac ili MacBook Pro (17")...

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
3 godine
Mac mini

Cini mi se skroz ok sad si kupujem novi pc , al uskoro ako izadje neki mrvicu jaci kupujem garant

4 godine
Mac mini

Pa ja mislim da će ove godine Apple predstaviti novi Mac mini... Već je vrijeme...

3 godine
RE: Mac mini

Da a  u SAD-u ova jaca verzija sa dual core 2.0GHz procom 1gigom rama i 120 gb harda kosta 4 tisuce kuna - cini mi se sasvim pristojno. Neznam kakve su cijene u Kanadi jer tam imam neku rodbinu pa me zanima jel su cjene iste ili?

Ispravak : u SAD-u jaca verzija kosta 4 i pol tisuce kuna tj 800 dolara , a u kanadi jaca verzija kosta 849 kanadskih dolara znaci da je tamo jos jeftinije

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 19:00 (lucky_look).
4 godine
Mac mini

U Kanadi ti košta ovako:

- jeftiniji - $649.00 - 3.005 kuna

- skuplji - $849.00 - 3.931 kuna

A misliš ševrcati???

3 godine
Mac mini

Ma ne neg da mi oni pošalju poštom.

4 godine
Mac mini

Ahhh... Onda se plaća carina i pošta (težina objekta)... Pa di dođe na isto... Možda čak skuplje, jer ovi koji uvoze vjerovatno imaju popust na količinu...

3 godine
Mac mini

Cek pa kolka je onda ta carina i postarina ne kuzim

3 godine
Mac mini

Stvarno nemam iskustva s carinom i poštarinom te sam racuno s nekih 500 - 1000 kn al ak je vise onda se stvarno ne isplati

4 godine
Mac mini

Pa to ti sve spada pod PDV (ja mislim),a PDV ti iznosi: 22% od cijene... Dakle, Mac mini inaće košta 3.425,41, PDV ti iznosi 753,59 i na kraju dobiješ cifru od 4.179,00 kuna (za najjeftiniji model)!!!

Mislim da ti se više isplati kupiti u Hrvatskoj, jer ga možeš isprobati, imaš servis i nemaš muke oko PDV-a!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 19:23 (Alex55).
3 godine
Mac mini

A sta ako mi oni to kupe i donesu u hrv?

4 godine
lucky_look kaže...

A sta ako mi oni to kupe i donesu u hrv?

Pa ovisi jel bi svercali ili bi platili carinu. A i ja bi na tvom mjestu sacekao slijedecu verziju jer ce sigurno bit puno jaca, a vjerojatno se cijena ne ce mjenjati. Ako ga sad kupis i za 4-5 mjeseci izadje novi, duplo jaci, i mozda jeftiniji onda ces htjet ovog sto si kupio bacit kroz prozor od zivciranja!Smijeh
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
3 godine
Mac mini

Pa mislim cekat taj novi naravno al me muci kak cu ga dofurat u hrv. I kakve aplikacije dolaze s njim jel ono sve dolazi safari, imovie , ichat i te gluposti

4 godine
Mac mini

Sa Mac minijem dolaze sve aplikacije koje dolaze sa bilo kojim drugim Macom... A to su:

iLife '09: iTunes, iMovie, iDVD, GargeBand, iPhoto, iWeb

30 dana za isprobavanje iWork '09: Pages, Numbers, Keynote

60 dana za isprobavanje MobileMe usluge...

Ostalo što dobivaš je: Finder, Dashboard, Mail, Safari, iChat, Adress Book, iCal, Preview, Spaces, Time Machine, Settings, dva Stack-a i jedna kanta za smeće!!!

Uostalom, pogledaj ovdije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 19:38 (Alex55).
3 godine
Mac mini

Aha evo procito sam sta sve dolazi s njim i prilicno sam zadovoljan i ak neko zna kolko bi me doslo sa carinom kad bi mi neko to dofuro iz canade u hrv?

4 godine
Mac mini

Joj!!!

Ako švercaš ne plaćaš ništa, a ako ne švercaš onda plaćaš PDV!!!

3 godine
Mac mini

Aha thx.

4 godine
Alex55 kaže...

... i jedna kanta za smeće!!!

Ahahaha, to se zove preciznost!  Smijeh
4 godine
Alex55 kaže...

...i jedna kanta za smeće!!!

i to patentirana kanta za smeće! Smijeh

mini je baš ok, možda treba malo veći hard, ali je inače ko rođen za HTPC
There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
4 godine
Ivan(4) kaže...
Alex55 kaže...

... i jedna kanta za smeće!!!

Ahahaha, to se zove preciznost!  Smijeh
 Da... LoL

Pročitao sam mu sve ikone u Docku, makar ima još više aplikacija...
3 godine
Mac mini

Jel ima neko mozda mac mini ak ima nek napise svoje osobno misljenje i da li je vrijedno kupovine?

4 godine
neaktivan
Mac mini

Mac mini je ok.

imam zamjerku a to je  grafićka

4 godine
neaktivan

Bok

ja vec neko vrijme gledam kupiti Mac racunalo, hocu MacOS, a ne da mi se petljati sa hackintoshom. MacBook i MacBook Pro su preskupi, iMac je fora, ali isto skup :( , ali Mac mini bih mogao koristiti kao HTPC na ogromnom monitoru (hocu reci TV-u). I nadam se da ce slijedeci Mac mini imati neku nVidia grafiku, da moze dekodirati H.264 bez problema, i bilo bi super kada bi imao blue ray player!!! Koristio bih ga kao HTPC. Jos da ima DVB-T/DVB-C tuner :)

Jel dolazi uz Mac mini i daljinski?

3 godine
Mac mini
Novi Mini (dolazi sa daljinskim) sa Nvidia grafikom dolazi danas (vrlo vjerovatno). Od BR-a nema ništa!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 13:17 (vjeko).
4 godine
neaktivan
Mac mini

Prije 2 dana je dostupna nova verzija sa nvidia grafikom, jačim procesorima fw 800 i 5 usb portova uz najnoviji OS naravno. Cijene kod nas je nabrijana jer uz njega je potrebno još kupiti ako nemaš monitor, tipkovnicu i miša.

ako imaš monitor, mac tipkovnica i miš 600kn + 4500 za mac mini, dosta love za tako tako računalo.

Bolje složi za 3000kn pc sa specifikacijama hardwera koji odgovara idneb distri osx-a i instaliraj to, sa efi patchom vrti vanila kernel i sve radi ko sat, meni bez greške.

4 godine
Kozmos241 kaže...

Prije 2 dana je dostupna nova verzija sa nvidia grafikom, jačim procesorima fw 800 i 5 usb portova uz najnoviji OS naravno. Cijene kod nas je nabrijana jer uz njega je potrebno još kupiti ako nemaš monitor, tipkovnicu i miša.

ako imaš monitor, mac tipkovnica i miš 600kn + 4500 za mac mini, dosta love za tako tako računalo.

Bolje složi za 3000kn pc sa specifikacijama hardwera koji odgovara idneb distri osx-a i instaliraj to, sa efi patchom vrti vanila kernel i sve radi ko sat, meni bez greške.

Zasto bi kupovo njihovu tipkovnicu i mis? Mac podrzava sve vrste tipkovnica i miseva (USB), ne moras imat bas od Apple-a. Osim ako ti smeta sto je nacrtan onaj Win znak izmedju alta i controla, pa hoces bas da bude mac, al to se meni ne cini jako vazno.

edit: posto se uopce ne razumijem u hardver, zanima me koliko je jaka ta graficka u miniju? Imam 24" monitor, i dosta losu graficku karticu (Radeon X1659 Series), pa me zanima jeli graficka u miniju bolja ili losija od ove moje.
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 12:53 (Assassin).
3 godine
Mac mini

u medialabu imas najslabiji model za 4.180kn...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice