Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 7.241
|
čitano: 1.190.135
|
moderatori: XXX-Man, pirat, Danny_HR, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Marko :D kaže...
Achib kaže...

Svima koji brane Tele2, nemojte kenjat.

Ovo što oni rade s ograničenjem na 1 TB je lopovluk i lažno oglašavanje. Ako imaju tarifu 100GB, kako onda 1 TB može biti BEZBROJ? Otkad je 100 x 10 = Bezbroj?

Po čemu je točno lažno oglašavanje? 1 TB je granica nakon koje se smanjuje brzina na 1 Mb/s i to samo u periodu od 18h do 23h. Ti i dalje nakon prelaska 1 TB možeš surfati koliko hoćeš (jer od 23h do 18h ponovno imaš maksimalnu brzinu); surfanje nije blokirano niti se dodatno naplaćuje. 

 

Misliš da je Tele2 loš? Pogledaj kodeks ponašanja na internetu od A1. Oni u 2019. godini, na fiksnom internetu imaju fair use od 1 TB, kao i Tele2. Ali pazi, na fiksnom internetu, što ni jedan drugi operater nema. Fair use je za očekivati na mobilnom internetu zbog njegove nestabilnosti, ali fiksni internet je puno stabilniji od mobilnog, pa si sada ti misli...

Ako se ne varam takav limit ima isto na t-com-ovm fiksnom internetu. 1tb je čisto dosta prometa jer to običan korisnik ne može potrošiti. Ja sam u jednom mjescu uspio potrošiti 700Gb, uz to da sam torente skidao ko manijak u to mjesecu.

BF3:fluffy_inside
9 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Vjerujem da smo svi čuli glasine kako HT ima fair use. Ta informacija, koliko znam, nije potvrđena, niti se može pronaći negdje na internetu. Također još nigdje nisam ni vidio da su nekome spustili brzinu jer je potrošio x TB prometa.

 

Čuo sam više toga, od 1 TB, preko 5 TB, pa sve do 50 TB, a čuo sam i "nedostižno".

5 mjeseci
protjeran
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Marko :D kaže...

Vjerujem da smo svi čuli glasine kako HT ima fair use. Ta informacija, koliko znam, nije potvrđena, niti se može pronaći negdje na internetu. Također još nigdje nisam ni vidio da su nekome spustili brzinu jer je potrošio x TB prometa.

 

Čuo sam više toga, od 1 TB, preko 5 TB, pa sve do 50 TB, a čuo sam i "nedostižno".

 Mogu ti iz prve ruke potvrdit!

Pošto imam spremljeno za Plex medijateku preko 40TB filmova,serija,muzike, igara i ostalog digitalno sadržaja, mogu ti potvrdit da nikakvog fair use-a od HT-ea.

Bilo je nekad mjeseci da sam znao skinut i preko 3TB prometa i nikakvih smanjenja nikad nije bilo.

Sad ipak više toliko neskidam ali isto znam da nemaju taj fair use.

4 godine
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Wolf88 kaže...

Ako se ne varam takav limit ima isto na t-com-ovm fiksnom internetu. 1tb je čisto dosta prometa jer to običan korisnik ne može potrošiti. Ja sam u jednom mjescu uspio potrošiti 700Gb, uz to da sam torente skidao ko manijak u to mjesecu.

 To je glupost koju su neki izvukli iz toga jer je HT na svojim stranicama oglasio koliko možeš teoretski skinut u mjesec dana ako konstantno skidaš nešto maksimalnom brzinom u nekom paketu. 

 

Možda se obično skupi najviše ljudi da pljuje po HT-u, ali treba se i priznat da su oni i najčešće vrlo labavi s tim nekim ograničenjima prema korisniku i ne primjenjuju te neke limite koji su i navedeni u cjeniku. Ni Tele2 koliko se sjećam od nekih korisnika koji su prešli limit nije odma rigorozno primijenio limit.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
8 godina
offline
Neograničeni internet u Tele2!

Je li ovo ta Iskra P-56? Naručio bi, ali ne vidim da piše Iskra.

Drugdje je nigdje ne pronalazim, osim u slovenskim trgovinama.

 

http://shop.kerman.hr/Katalog/Detalj/104166

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
mzopg kaže...

Je li ovo ta Iskra P-56? Naručio bi, ali ne vidim da piše Iskra.

Drugdje je nigdje ne pronalazim, osim u slovenskim trgovinama.

 

http://shop.kerman.hr/Katalog/Detalj/104166

 pa piše ti dole u opisu... p-56 iskre.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2019 17:48 (ranko091).
8 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
ranko091 kaže...
mzopg kaže...

Je li ovo ta Iskra P-56? Naručio bi, ali ne vidim da piše Iskra.

Drugdje je nigdje ne pronalazim, osim u slovenskim trgovinama.

 

http://shop.kerman.hr/Katalog/Detalj/104166

 pa piše ti dole u opisu... p-56 iskre.

 I dalje ne vidim da piše Iskra :D

Vidio sam to P-56, ali mislim se da nije nekakva kineska kopija, pa bolje provjeriti kod znalaca na forumu.

Meni te antene izgledaju kao one koje smo koristili za TV kad smo bili klinci. 

10 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
mzopg kaže...

 I dalje ne vidim da piše Iskra :D

Vidio sam to P-56, ali mislim se da nije nekakva kineska kopija, pa bolje provjeriti kod znalaca na forumu.

Meni te antene izgledaju kao one koje smo koristili za TV kad smo bili klinci. 

 pa i jesu. :D

 

samo su im dipoli manji i drugih razmaka, tako da love druge frekvencije, u ovom slučaju mobilne frekvencije.

7 godina
offline
Neograničeni internet u Tele2!

400Kn za antenu... radije ću je napravit.

 

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
subi91 kaže...

400Kn za antenu... radije ću je napravit.

 

 kad vec pravis moze i meni jedna, naravno platim ;)

10 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
subi91 kaže...

400Kn za antenu... radije ću je napravit.

 

 ja sam ih isto prije pravio (dok sam išao u srednju). ali trenutno kad sračunam vrijeme koje ću izgubit za nabavku materijala i slaganje, jednostavno mi se ne isplati.

 

a ove strojno rađene su i testirane i sve i samo ih uštekaš.

 

ali ako ti se da radit samo daj, baci i koji rezultat mjerenja prije i poslije.

8 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
subi91 kaže...

400Kn za antenu... radije ću je napravit.

 

 I ja bi se nekada davnije uhvatio kućne izrade, ali sada jednostavno nemam vremena za to. Potrošio bi barem 3-4h + materijal tako da bi me na kraju to došlo daleko skuplje od 400kn.

8 godina
offline
Neograničeni internet u Tele2!

Dok čekam antenu, može li netko napisati što je sve potrebno za postavljanje? Mislim na podešavanje, vidim da se spominju nekakvi programi, traženje odašiljača, pa ako netko ima volje napisati kratki tutorial bilo bi super. 

 
0 0 hvala 1
11 godina
offline
Neograničeni internet u Tele2!

Ja imam nove neotpakirane p56 iskre

 

mislio sam ih montirati, no kako sam vratio tele 2 a za a1 homebox mi netrebaju jer imam odlicne brzine i bez njih ostale su mi doma viska..

Svaki dan sam u ZG pa se moze obaviti i promopredaja.

 

Ako nekog zanima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
offline
Neograničeni internet u Tele2!

Kodmene neradi 4g nez sta se desava 3g radi

-
Moj PC  
0 1 hvala 0
6 godina
offline
Neograničeni internet u Tele2!

Mene su zvali kad mi je jos 3 mjeseca ostalo ugovora da mi ponude neku ekstra ponudu samo za mene.

Sad placam 184kn mjesecno zbog rutera koji sam uzeo kod njih.

Sad su mi ponudili ponudu kao da placam 150 i nesto kuna (tocno ta razlika sto imam od rutera). Puno bolje mi moraju ponuditi da ostanem kod njih jer osim sto se zajebavam svaki dan s pucanjima veze i slabijom kvalitetom, morao sam ici do kraja da ne placam penale, a sad je dobra ponuda maknuti cijenu rutera i ponuditi to? Ne svidja mi se to. 

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Nisi ti uzeo router od njih nego su ti oni dali za korištenje, kad ugovor završi odnosno pri raskidu ugovora moraš ga vratiti koliko znam.

Ja sam ove godine išao tražiti bih li prešao na 4G i Tele2, kad sam vidio routerić koji ti daju i pitao brzine koje su, katastrofa...

Plaćam sad oko 250kn i lijepo optika u t-coma + MAXtv uz magentu jer mi je otac preplatnik. Nema pucanja brzine do 12MB/s znaju max biti pri downloadu.

everyday i'm shuffling...
8 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Luka123 kaže...

Nisi ti uzeo router od njih nego su ti oni dali za korištenje, kad ugovor završi odnosno pri raskidu ugovora moraš ga vratiti koliko znam.

Ja sam ove godine išao tražiti bih li prešao na 4G i Tele2, kad sam vidio routerić koji ti daju i pitao brzine koje su, katastrofa...

Plaćam sad oko 250kn i lijepo optika u t-coma + MAXtv uz magentu jer mi je otac preplatnik. Nema pucanja brzine do 12MB/s znaju max biti pri downloadu.

 Kod Tele2 je router nakon što ga isplatiš tvoj. Znači plaćaš 24mj. po 25kn i nakon toga se tih 25kn više ne plaća i router je tvoje vlasništvo.

Huawei router koji Tele2 daje je koliko znam jako kvalitetan router. Brzine ovise o lokaciji i jako variraju.

 

Ako ti je optika dostupna nemaš se tu što previše misliti. Problem je što je optika dostupna jako malom broju korisnika, većina je još na bakrenim paricama, a neki nemaju niti to, tako da im je 4G jedina opcija.

6 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
mzopg kaže...
Luka123 kaže...

Nisi ti uzeo router od njih nego su ti oni dali za korištenje, kad ugovor završi odnosno pri raskidu ugovora moraš ga vratiti koliko znam.

Ja sam ove godine išao tražiti bih li prešao na 4G i Tele2, kad sam vidio routerić koji ti daju i pitao brzine koje su, katastrofa...

Plaćam sad oko 250kn i lijepo optika u t-coma + MAXtv uz magentu jer mi je otac preplatnik. Nema pucanja brzine do 12MB/s znaju max biti pri downloadu.

 Kod Tele2 je router nakon što ga isplatiš tvoj. Znači plaćaš 24mj. po 25kn i nakon toga se tih 25kn više ne plaća i router je tvoje vlasništvo.

Huawei router koji Tele2 daje je koliko znam jako kvalitetan router. Brzine ovise o lokaciji i jako variraju.

 

Ako ti je optika dostupna nemaš se tu što previše misliti. Problem je što je optika dostupna jako malom broju korisnika, većina je još na bakrenim paricama, a neki nemaju niti to, tako da im je 4G jedina opcija.

 Tako je kako kazes, ostaje router meni nakon isteka ugovora. Ja nista ne prekidam, ja samo ne produzujem, zato cekam samo da mi istekne ugovor. Njima je dobra ponuda sto nakon sto sam otplatio cijeli ruter vise njega ne otplacujem i placam dalje ono bez njega. Bas su me razveselili.

Nit imam optiku, nit imam pokrivenost sa 4g signalom, a za tele 2 sam kupio P56 iskrine antene, vucem 3 crtice signala 4g i to mi zna biti brzina i do 3,7MB/s sto je daleko od odlicnog, no to je najbolje sto mogu imati nazalost...

Kovačić
3 godine
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Pridruzujem se ovoj ekipi bez optike, samo kaj kod mene nema ni preko bakra nista... Tcom mi jednom ponudi 4mbit download, drugi put ni to nije dostupno...

Imam tele2, trenutno koristim zte mf283+ router(ostao mi nakon homeboxa) koji je u potkrovlju, 4g signal je na oko -100dbm i preko dana hvata i preko 30mbit/s (mjereno na mobitelu preko wifi).

Ali imam problem, kad se spojim s kompovima i probam nesto otvoriti, cesto pocne veza pucati da ni na mobitelu ni android tvu ne radi nis, probao sam pingati router preko cmda i nekad je ping 5ms, a nekad 1000+ms... Wifi signal na kompovima je skoro pun, probao staviti mobitel kraj kompova i na njima normalno radi... Jel bi to bio problem u ruteru ili?
 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
blackeagle29 kaže...
Pridruzujem se ovoj ekipi bez optike, samo kaj kod mene nema ni preko bakra nista... Tcom mi jednom ponudi 4mbit download, drugi put ni to nije dostupno...

Imam tele2, trenutno koristim zte mf283+ router(ostao mi nakon homeboxa) koji je u potkrovlju, 4g signal je na oko -100dbm i preko dana hvata i preko 30mbit/s (mjereno na mobitelu preko wifi).

Ali imam problem, kad se spojim s kompovima i probam nesto otvoriti, cesto pocne veza pucati da ni na mobitelu ni android tvu ne radi nis, probao sam pingati router preko cmda i nekad je ping 5ms, a nekad 1000+ms... Wifi signal na kompovima je skoro pun, probao staviti mobitel kraj kompova i na njima normalno radi... Jel bi to bio problem u ruteru ili?

 Slab ti je signal pa su ti brzine male i veza ti puca i to naročito ako si još spojen preko Wifi-ja na router. vanjske antene i preporodit ćeš se!

3 godine
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Nije problem u brzini 4g-a, nego wifi. Iptv se na android tvu normalno vrti, ali cim probam otvoriti nesto na kompu, sve zasteka, i mobiteli i iptv i kompovi, probam otvoriti postavke rutera, ni to ne zeli (a da je problem u dolaznoj 4g brzini to bi i dalje normalno otvaralo), probam pingati ruter, ping skace izmedu par ms i par tisuca ms... Izgleda mi kao preopterecenje rutera, ali se dogodi i kad je samo komp spojen bez mobitela i tva.

Planiram uzeti b525 ili slicni ruter + antene jer je ovaj cat4 i konektori za antene nicemu ne sluze, ali me zanima jel bi moj problem bio u ruteru ili u cemu, jer mi je bezveze kupovato ruter pa da skuzim da nije do njega...
10 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
blackeagle29 kaže...
Nije problem u brzini 4g-a, nego wifi. Iptv se na android tvu normalno vrti, ali cim probam otvoriti nesto na kompu, sve zasteka, i mobiteli i iptv i kompovi, probam otvoriti postavke rutera, ni to ne zeli (a da je problem u dolaznoj 4g brzini to bi i dalje normalno otvaralo), probam pingati ruter, ping skace izmedu par ms i par tisuca ms... Izgleda mi kao preopterecenje rutera, ali se dogodi i kad je samo komp spojen bez mobitela i tva.

Planiram uzeti b525 ili slicni ruter + antene jer je ovaj cat4 i konektori za antene nicemu ne sluze, ali me zanima jel bi moj problem bio u ruteru ili u cemu, jer mi je bezveze kupovato ruter pa da skuzim da nije do njega...

 a onda ti je bolje uzet neki AP ili switch, spojit ga kabelom bliže svim ostalim uređajima i ugasit wifi na 4g ruteru. puno stabilnije i bolje. svaki betonski zid i bilo što što ima željeza guši wifi signal jako.

 

ja doma imam 3 betonske ploče i morao sam na svaki kat jedan AP stavit i bušit ploču svaku i provlačit lan kablove od glavnog rutera do ostalih AP-ova. drugačije nije išlo.

7 godina
offline
Neograničeni internet u Tele2!

Zasad ti ne treba drugi router ovaj cat4 sasvim je dovoljan za Tele2. Priključci za antene služe jako dobro ali samo za 4G, a tu ti je slab signal -100. A wifi ima ugrađene antene u samom routeru i zato ti je lošiji signal na Wifi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Sad probao staviti mob na komp i speedtest odvrti 17/7 mbit, otvorim chrome na kompu i stisnem speedtest, internet nigdje ne radi... Jel moguce da se ruter i windows komp medusobno kolju?

Na mf283+ antene nis ne znace, probao sam spojiti one koje sam dobio u homeboxu, ni wifi ni 4g signal se nije pojacao, a citao sam na nekom forumu da ga je lik rastavio i da su konektori spojeni za wifi i da na stranici proizvodaca pise da su za wifi, a na vipu je pisalo da su za 4g, tak da ne znam ali meni nisu za nijedno pomogle, zato sam mislio uzeti b525 i antene jer to dosta ljudi tu ima.

Jel b525 podrzava 2ca frekvencije os tcoma? Mob mi se poceo spajati na b20 pa ako nebi s tele2 signalom bilo bolje na b525+p56, mozda bi na tcom signalu bilo.
 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Konektori su za 3G/4G antene ( org. vesla) , a wifi antene su (kad otvoriš ruter) lijevo dolje jedna horitontalno (dio ispod LAN1) a druga vertikalno (na PCB su).

Da bi se nešto dobilo antenama treba naći bolju poziciju za antenu pa makar izbacio da vise van prozora  :D sa strane kuće odakle se vidi pravac prema mobilnoj postaji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2019 20:22 (AF139).
3 godine
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Probao sam svasta s antenama, izmedu ostalog nagurati ruter na mjesto gdje je zid bio s 3 strane, signal pao na -115 dbm, spojim antene micem ih svuda, signal se ne mice ni malo.
10 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
blackeagle29 kaže...
Probao sam svasta s antenama, izmedu ostalog nagurati ruter na mjesto gdje je zid bio s 3 strane, signal pao na -115 dbm, spojim antene micem ih svuda, signal se ne mice ni malo.

100 - 115 db je malo ipak previše za stabilni signal. ciljaj bar na 90 ili manje ali tu negdje za barem stabilan signal ako ništa. i probaj prvo nać na mapi gdje se uopće nalazi tebi odašiljač.

 

https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?loginUser=datase&countryCode=hrv&locale=en&viewType=1&initalMapSize=0

 

 

3 godine
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Znam da je to lose, ali te antenice mi nis ne znace, a internet ne puca dok god ne probam nesto na kompu otvoriti, a tad pukne da nigdje ne mogu nista otvoriti, stranicu postavki rutera vrti 5 minuta, iako nju inace otvara i kad nema interneta, zato ne vjerujem da je problem u dolaznom signalu, nego u vezi ruter - uredaji, samo ne znam jel problem u ruteru, u oba kompa ili u cemu.
7 godina
offline
Re: Neograničeni internet u Tele2!
blackeagle29 kaže...
Znam da je to lose, ali te antenice mi nis ne znace, a internet ne puca dok god ne probam nesto na kompu otvoriti, a tad pukne da nigdje ne mogu nista otvoriti, stranicu postavki rutera vrti 5 minuta, iako nju inace otvara i kad nema interneta, zato ne vjerujem da je problem u dolaznom signalu, nego u vezi ruter - uredaji, samo ne znam jel problem u ruteru, u oba kompa ili u cemu.

 ti štapići su smeće od antena njima ni ništa nećeš dobiti! Spoji laptop lan kablom pa izmjeri brzine i ako ti se ti isto dešava kao i preko wifi onda ti je do 4G signala! Iskreno krivim antenama isprobavaš isprobaj ovim antenama https://www.antene-zupancic.si/lte-antenski-sestav-56-unicom-mimo-p-1477.html i problemi će ti nestati......

E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice