Koji HDD kupiti do 500 kuna? Hvala svim savjetima.

poruka: 10
|
čitano: 2.392
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan

Imam HDD od 250 GB i sada je već skoro pun, a i nije neki brzinac, pa vas molim da mi date savjet za što brži hard (najviše radi igrica), pa bih na njega stavio windowse i igrice, a ovaj moj stari neka bude za slike i glazbu. Hvala svima.

4 godine
neaktivan

evo iz ADM-a             HDD WD 500Gb, WD5001AALS, SATA II, Buffer 32Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm           499,76kn

a iz VEMILA               HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11r           465,00kn

sad uzmi koji želiš od ova dva, oba su dobra

4 godine

Ja sam presao sa wd-a od 250Gb na WD 6400AAKS (640gb)  i ja sam se doslovce preporodio! Novi hard je bio skoro za duplo brzi u hdtune-u, ali i pri svakodnevnom radu se osjetio pomak performansi. Igrice mi se dosta brze instaliraju i prijenos podataka je brzi... Manje se grije i nije bucan ko stari. Prosjecno citanje je 95MB/s ,a kod starog 50MB/s.

Kosta iznad 500kn i ispod 600kn, ali vrijedi svake kune pa ti ga preporucujem.

Za drugi izbor ti je najbolji samsung spinpoint F1 640GB koji je malkoc sporiji od mog, ali jeftiniji 100kn+

3 godine
neaktivan
RE: Koji HDD kupiti do 500 kuna? Hvala svim savjet
Hyperion kaže...

Ja sam presao sa wd-a od 250Gb na WD 6400AAKS (640gb)  i ja sam se doslovce preporodio! Novi hard je bio skoro za duplo brzi u hdtune-u, ali i pri svakodnevnom radu se osjetio pomak performansi. Igrice mi se dosta brze instaliraju i prijenos podataka je brzi... Manje se grije i nije bucan ko stari. Prosjecno citanje je 95MB/s ,a kod starog 50MB/s.

Kosta iznad 500kn i ispod 600kn, ali vrijedi svake kune pa ti ga preporucujem.

Za drugi izbor ti je najbolji samsung spinpoint F1 640GB koji je malkoc sporiji od mog, ali jeftiniji 100kn+

Slažem se. Ovaj WD je stvarno dobar.
4 godine

Ovaj od 640gb je manje od 500 kuna link

3 godine
neaktivan

Ima jedan od 640 gigi za takvu cijenu u VeMilu

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina...
3 godine
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ovaj od 640gb je manje od 500 kuna link

uzmi upravo taj na linku...disk je fenomenalan.
3 godine
neaktivan

Stvarno mi izgleda solidno samo zaboravih napomenuti da sam iz Osijeka, a kod nas imamo samo Ve-mil, HG-spot, Links i par sitnijih trgovina pa ću probati naći nešto barem u stilu Samsunga F1 ( u Vemilu ) ako nije loš ili Seageta Barracuda (HGspot daje 5 god. garancije) il tu nešto slično? Još važem?

3 godine

NI SLUČAJNO uzimati Seagate Baracuda 500gb 32mb cache - crkla dva u mjesec i pol dana (drugi zapravo došao neispravan s reklamacije,nov-zapakiran),a i vidim po forumima da taj disk ima ozbiljnih problema s pouzdanošću.

Samsun F1 serija - odličan izbor,prvenstveno zbog tihog rada i brzine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 22:15 (QFlash).
3 godine
neaktivan

Hvala QFlashu. Već me strah i pomisliti kupiti Barakudu.

Nema mi većeg stresa nego kada me zahebava novi hardweraj, koji nisam jeftino kupio, a kada samo pomislim na utjerivanje garancije i prepucavanja sa kojekakvim trgovcima i njihovim šefovima dok dokažem da nije kriva moja ugradnja, struja, matična i sl. nego njihov hardweraj, da poludiš.

Čast izuzetku kao što je Ve-mil (kod nas u Osijeku), jedino tamo se sve riješi u dvije riječi i za par minuta. Da je barem više takvih radnji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice