Nabavka NAS-a

poruka: 9
|
čitano: 3.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Nabavka NAS-a

do danas blega veze nisam imo sto znaci NAS, cuo sam za to ali me nije zanimalo. danas sam uzeo bug iz 2008. godine i procitao temu o tome, neznam jesu kasnije testirali opet to isto, mislim da nisu. posto je to bilo prije 4 godine ti uređaji vise nisu u prodaji ali su vjerojatno neki slicni a i diskovi imaju drukciju cijenu danas i vece kapacitete.

koje NAS-ove bi mi preporucili, jeftine naravno. znaci one naj najjeftinije koji su sad na trzistu.

ja sam kucni korisnik i meni bi to sluzilo za backup(ona opcija da svakih nekoliko backupira sve sto se promjenilo), drzanje svih filmova,slika i ostalih podataka na njemu da svaki pc u kuci preko mreze ima pristup tome, 24/7 rad. sad me jos zanima jedna stvar, neznam kolko je to moguce ali ja imam lg tv koji ima dlna mogucnost i spojen je na moju mrezu, jel postoji mogucnost da se taj tv spaja na NAS i cita sve filmove, slike itd na njemu? disk nebi stavljo u raid polja zbog onih backupa ako disk krepa itd. jer nemam bas nekih zivotno vaznih podataka tako da to nije potrebno a i podatke bi uz NAS drzo i na pc-u. disk na koji bi iso je zasad jedan od 1tb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Nabavka NAS-a

Uzmi QNAP TS-112 http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=191 ima sve što zahtjevaš čak i više od toga, support forum je http://forum.qnap.com/ a uvoznik za hrvatsku je lab2000 iz zagreba

 

Takodjer nećeš pogriješiti ako uzmeš sinology, probao sam obadva ali bi ipak prednost dao QNAP-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 23:09 (Han Solo).
15 godina
offline
Nabavka NAS-a

cijena je?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Nabavka NAS-a

Cijena je onolika kolika piše na cjeniku firme za koju sam ti rekao da je uvoznik za hrvatsku :-)

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Nabavka NAS-a

nemogu ga nac tamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Nabavka NAS-a

974kn, ali mislim da ti oni nemaju maloprodaju tako da je to vjerovatno VPC.

Eventualno nazovi pa pitaj da li bi mogao kupiti kod njih za cash ako ce ti dati dobru cijenu {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
offline
Re: Nabavka NAS-a

Imaju maloprodaju (ja kupio kod njih svoj TS-212 ) i daju popust na keš i 974kn je cijena bez pdv-a (prilično jeftinije možeš proći ako taj QNAP kupiš vani - oko 120eur)

 

Za Synology su uvoznici xenon forte i tecom trade, cijene su tu iste u rangu kao i QNAP

 

Nešto treće osim QNAP-a ili Synology-a nebi ti savjetovao da bacaš novce, uostalom pogledaj si sam http://www.chip.de/bestenlisten/Bestenliste-Netzwerk-Festplatten--index/detail/id/595/

 

13 godina
neaktivan
offline
Nabavka NAS-a

Imam DLinkov 323 (ako se ne varam) skoro 2 g, plaćen1000 kn, imam u njemu 2 TB diskova.

Mišljenje: za ovo što si napisao da tebi treba sasvim solidan, ne mogu reći da je glasan (meni stoji na stolu) ali se čuje kad se diskovi zavrte - nista previše, ne zauzima previše mjesta.

Sučelje jednostavno (za prvo podešavanje ima posla ali nakon toga više ništa). Priključci - napajanje, LAN i USB. Meni  je on u mreži, radim nekad istovremeno na njega preko 2 računala - nikad se nije bunio. Printer mi je preko njega.

Jedina zamjerka na njega je kopiranje datoteka koje se kopiraju malo sporije (ne da možeš otić na ručak) ali mrvicu sporije nego u svakodnevnom radu između diskova.

Nisam ga nikad pokušala prikopčati na tv/kućno kino/snimač ili nešto slično pa ti ne mogu dat odgovor za to ali svakako mogu probat ako je potrebno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
online
Nabavka NAS-a

Izašao je i nasljednik, DNS-325, koji je znatno brži (koristi jači procesor, ima više RAMa, bolji mrežni kontroler ...), tako da svakako i njega treba uzeti u obzir.

Imam DNS-323 već skoro 5 godina i sve je ok (pouzdanost, buka, potrošnja) osim već spomenute brzine.

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice