OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE60G iskustva?

poruka: 9
|
čitano: 1.192
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
23 mjeseca

Pozdrav,

Naime, zagrizao sam za kupovinu ovoga SSD-a pa me zanimaju vaša iskustva po pitanju: problema, FW, performansi, jer je moguće dobiti 25nm verziju NAND-a.

Tražim isključivo 2VTXE60G model.

Trenutno su neraspoloživi koliko vidim.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 21:50 (Wuk19).
4 godine

Wuki moj savjet je da model koji planiras kupiti dobro proucis na forumu....iskustva mnogobrojnih vlasnika ocz ssd su ti tamo....problema ima puno,ne samo greskom ocz u losim firmwareima nego i zbog OS,chipseta,....puno je trikova i bugova.Performanse koje dobivas ssd su odlicne ali samo i jedino ako uspijes cijeli sistem postavit  da radi stabilno.Ja licno imam colossus lt 120GB vec nekih godinu i pol i puno sam truda,zivaca i vremena utrosio na modifikacije,procitao sam brdo foruma i taman kad mislim da sam konacno rijesio sve probleme jave se novi...Poslednji koji imam(a vidim imaju ga i na vertex2 i 3 modelima,sa starim i novim FW i na agilityima)jesu ucestali BSOD,smrzavanje i nestajanje SSD u bootup manageru.Problemi sa update zakrpama,narocito KB982018 koji uvodi ispravke u aligmentu ali pravi jos vise problema umjesto da ih ispravlja,itd. Sacekaj jos savjeta jer ima tu forumasha koji imaju slicna iskustva.

I pored svih ovih problema jos nisam odustao os ssd.Prednosti su ipak vece u odnosu na HDD ali zivce ce ti pojesti svi problemi koji te cekaju.

evo ti link http://www.ocztechnologyforum.com/forum/index.php

Ako imas nedoumica samo pucaj,rado cu ti odgovorit i pomoci.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 16:41 (dasHHa).
4 godine

nedavno odustao od kupovine vertexa2 jer sam vidio da su brljali s 25nm ssd-ovima koji su uglavnom u prodaji....

kupio sam corsair force series F60 u adm-u i dobio ga s 2.1b firmwareom... već je oko tjedan dana kod mene i nisam zabilježio niti jedan problem tipa rušenje, zamrzavanje...

4 godine
Re: OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE60G iskustva?
igy kaže...

nedavno odustao od kupovine vertexa2 jer sam vidio da su brljali s 25nm ssd-ovima koji su uglavnom u prodaji....

kupio sam corsair force series F60 u adm-u i dobio ga s 2.1b firmwareom... već je oko tjedan dana kod mene i nisam zabilježio niti jedan problem tipa rušenje, zamrzavanje...

Sacekaj nekoliko mjeseci,tjedan dana je kratak period.Ovisi i kakav si korisnik,koliko i kakvog hardwarea imas u compu.Koliko cesto updateas FW i SW....Koji je OS instaliran itd.OCZ je stvarno sjajan kad radi ko urica ali ima puno problema a to se najbolje vidi na oczforumu

dasHHa
2 godine
dasHHa kaže...
igy kaže...

Sacekaj nekoliko mjeseci,tjedan dana je kratak period.Ovisi i kakav si korisnik,koliko i kakvog hardwarea imas u compu.Koliko cesto updateas FW i SW....Koji je OS instaliran itd.OCZ je stvarno sjajan kad radi ko urica ali ima puno problema a to se najbolje vidi na oczforumu

...sva sreča da nisam uzeo a mislio po njeg adrug tjedan mislim na ssd opčenito daj mi reci onako okvirno za druge marke ssd imaju li i oni takve probleme??

23 mjeseca

Hvala Vam na savjetima, već sam pročešljao i OCZ forum i NewEgg iskustva korisnika.

Primarno, i razlog za odabir OCZ-a je cijena, Intelovi imaju najmanje problema, međutim i oni imaju svoje bisere. 

++++++Mali update na moju temu SSD-škola++++++,

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/ssd-skola/97115.aspx

Da se nadovežem za razliku između 34nm i 25nm po performansama i formatiranom prostoru tj. zbog čega dolazi.

Što se tiče performansa, ono ne dolazi zbog finijeg proizvodnog procesa nego smanjenja ukupnog broja MLC-čipova, a samim time i broj kanala s kojim je povezan s kontrolerom.

Formatiran prostor dolazi od činjenice da 25nm MLC-čip ima manji broj Life time ciklusa zapisivanja(npr. 25nm 3000cyc vs 34nm 5000),

pa dolaze na kompenzaciju prostora u svrhu produžetka life time-a

Također za preporuku da sačekam par mjeseci:

Namjeravaju, tj. večina proizvođača namjerava izdati TLC (triple level cell) nand memoriju, još lošiju od 25nm verziju, po pitanju lifespan-a, a za performase čemo vidjeti(SandForce i Indilinx)

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 20:36 (Wuk19).
4 godine

I onda ce biti dve klase SSD-a: low price class(kratkotrajni) i high price class(dugotrajni flash).

dasHHa
23 mjeseca
dasHHa kaže...

I onda ce biti dve klase SSD-a: low price class(kratkotrajni) i high price class(dugotrajni flash).

Već postoji SLC vs MLC, međutim MLC se uaprnijeđuje u TLC.

4 godine
Wuk19 kaže...
dasHHa kaže...

Već postoji SLC vs MLC, međutim MLC se uaprnijeđuje u TLC.

na MLC sam mislio da ce biti dve klase...i onako losiju MLC ce podijeliti na jos losiju i malo bolju {#}

dasHHa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice