Pozdrav,
Naime, zagrizao sam za kupovinu ovoga SSD-a pa me zanimaju vaša iskustva po pitanju: problema, FW, performansi, jer je moguće dobiti 25nm verziju NAND-a.
Tražim isključivo 2VTXE60G model.
Trenutno su neraspoloživi koliko vidim.
Hvala
Pozdrav,
Naime, zagrizao sam za kupovinu ovoga SSD-a pa me zanimaju vaša iskustva po pitanju: problema, FW, performansi, jer je moguće dobiti 25nm verziju NAND-a.
Tražim isključivo 2VTXE60G model.
Trenutno su neraspoloživi koliko vidim.
Hvala
Wuki moj savjet je da model koji planiras kupiti dobro proucis na forumu....iskustva mnogobrojnih vlasnika ocz ssd su ti tamo....problema ima puno,ne samo greskom ocz u losim firmwareima nego i zbog OS,chipseta,....puno je trikova i bugova.Performanse koje dobivas ssd su odlicne ali samo i jedino ako uspijes cijeli sistem postavit da radi stabilno.Ja licno imam colossus lt 120GB vec nekih godinu i pol i puno sam truda,zivaca i vremena utrosio na modifikacije,procitao sam brdo foruma i taman kad mislim da sam konacno rijesio sve probleme jave se novi...Poslednji koji imam(a vidim imaju ga i na vertex2 i 3 modelima,sa starim i novim FW i na agilityima)jesu ucestali BSOD,smrzavanje i nestajanje SSD u bootup manageru.Problemi sa update zakrpama,narocito KB982018 koji uvodi ispravke u aligmentu ali pravi jos vise problema umjesto da ih ispravlja,itd. Sacekaj jos savjeta jer ima tu forumasha koji imaju slicna iskustva.
I pored svih ovih problema jos nisam odustao os ssd.Prednosti su ipak vece u odnosu na HDD ali zivce ce ti pojesti svi problemi koji te cekaju.
evo ti link http://www.ocztechnologyforum.com/forum/index.php
Ako imas nedoumica samo pucaj,rado cu ti odgovorit i pomoci.
nedavno odustao od kupovine vertexa2 jer sam vidio da su brljali s 25nm ssd-ovima koji su uglavnom u prodaji....
kupio sam corsair force series F60 u adm-u i dobio ga s 2.1b firmwareom... već je oko tjedan dana kod mene i nisam zabilježio niti jedan problem tipa rušenje, zamrzavanje...
nedavno odustao od kupovine vertexa2 jer sam vidio da su brljali s 25nm ssd-ovima koji su uglavnom u prodaji....
kupio sam corsair force series F60 u adm-u i dobio ga s 2.1b firmwareom... već je oko tjedan dana kod mene i nisam zabilježio niti jedan problem tipa rušenje, zamrzavanje...
Sacekaj nekoliko mjeseci,tjedan dana je kratak period.Ovisi i kakav si korisnik,koliko i kakvog hardwarea imas u compu.Koliko cesto updateas FW i SW....Koji je OS instaliran itd.OCZ je stvarno sjajan kad radi ko urica ali ima puno problema a to se najbolje vidi na oczforumu
Sacekaj nekoliko mjeseci,tjedan dana je kratak period.Ovisi i kakav si korisnik,koliko i kakvog hardwarea imas u compu.Koliko cesto updateas FW i SW....Koji je OS instaliran itd.OCZ je stvarno sjajan kad radi ko urica ali ima puno problema a to se najbolje vidi na oczforumu
...sva sreča da nisam uzeo a mislio po njeg adrug tjedan mislim na ssd opčenito daj mi reci onako okvirno za druge marke ssd imaju li i oni takve probleme??
Hvala Vam na savjetima, već sam pročešljao i OCZ forum i NewEgg iskustva korisnika.
Primarno, i razlog za odabir OCZ-a je cijena, Intelovi imaju najmanje problema, međutim i oni imaju svoje bisere.
++++++Mali update na moju temu SSD-škola++++++,
http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/ssd-skola/97115.aspx
Da se nadovežem za razliku između 34nm i 25nm po performansama i formatiranom prostoru tj. zbog čega dolazi.
Što se tiče performansa, ono ne dolazi zbog finijeg proizvodnog procesa nego smanjenja ukupnog broja MLC-čipova, a samim time i broj kanala s kojim je povezan s kontrolerom.
Formatiran prostor dolazi od činjenice da 25nm MLC-čip ima manji broj Life time ciklusa zapisivanja(npr. 25nm 3000cyc vs 34nm 5000),
pa dolaze na kompenzaciju prostora u svrhu produžetka life time-a
Također za preporuku da sačekam par mjeseci:
Namjeravaju, tj. večina proizvođača namjerava izdati TLC (triple level cell) nand memoriju, još lošiju od 25nm verziju, po pitanju lifespan-a, a za performase čemo vidjeti(SandForce i Indilinx)
I onda ce biti dve klase SSD-a: low price class(kratkotrajni) i high price class(dugotrajni flash).
I onda ce biti dve klase SSD-a: low price class(kratkotrajni) i high price class(dugotrajni flash).
Već postoji SLC vs MLC, međutim MLC se uaprnijeđuje u TLC.
Već postoji SLC vs MLC, međutim MLC se uaprnijeđuje u TLC.
na MLC sam mislio da ce biti dve klase...i onako losiju MLC ce podijeliti na jos losiju i malo bolju