Problem sa externim HDD-om

poruka: 11
|
čitano: 2.754
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine

radi se o onom Apollo disku (Apollo je proizvođač, dok je u njemu Toshiba) od 160GB koji se dobio uz produljenje ugovora na t-comu, al to nije bitno (valjda)..

naime, pred jedno 2 tjedna je počeo radit neke p*zdarije za koje ne znam kak da ih riješim. npr, kad na njemu radim extract, gledam dvd, kopiram sa/na njega i sve kaj zahtjeva brzinu, on to radi vrlo sporo. extract fajla od 350MB traje dobrih 5min, gledanje dvd-a šteka ko ludo a kopiranje dvd-a simo/tamo traje više desetaka minuta (standardna DVD5 veličina). a kad komp jednom-dvaput restartam, disk počne raditi kak spada.

disk se spaja preko 2 usb-a

ko tu koga? sigurno ne ja njega Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 10:12 (nixass).
3 godine
RE: Problem sa externim HDD-om
nixass kaže...

radi se o onom Apollo disku (Apollo je proizvođač, dok je u njemu Toshiba) od 160GB koji se dobio uz produljenje ugovora na t-comu, al to nije bitno (valjda)..

naime, pred jedno 2 tjedna je počeo radit neke p*zdarije za koje ne znam kak da ih riješim. npr, kad na njemu radim extract, gledam dvd, kopiram sa/na njega i sve kaj zahtjeva brzinu, on to radi vrlo sporo. extract fajla od 350MB traje dobrih 5min, gledanje dvd-a šteka ko ludo a kopiranje dvd-a simo/tamo traje više desetaka minuta (standardna DVD5 veličina). a kad komp jednom-dvaput restartam, disk počne raditi kak spada.

externi hdd inače su sporiji od internih diskova(ploče se vrte na 5400,interni na 7200)znači sporiji su pri zapisivanju i radu a ograničenje je usb kabel i napajanje samog harda..
3 godine
protjeran
popov kaže...
nixass kaže...

externi hdd inače su sporiji od internih diskova(ploče se vrte na 5400,interni na 7200)znači sporiji su pri zapisivanju i radu a ograničenje je usb kabel i napajanje samog harda..
 Al svejedno je to presporo
Ja imam seagateov od 320gb i takav file bi extraktirao za max 1min, a gledanje dvd-a uopce nikad nije stekalo, nekad cak i igram igrice s njega pa nista ne steka, nesto tu nevalja, jesi probao vratit ili nema garanciju s obzirom da su ti ga poklonili
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
4 godine
popov kaže...
nixass kaže...

svejedno, ovo je ultra presporo za jedan USB 2.0 external HDD

meni to sve baca na neki problem s driverima, odnosno cini mi se da Windowsi tvojim diskom upravljaju kao USB 1.1
to se inace desava ako nemas win XP SP2, ali s obzirom da ti je radilo prije predpostavljam da imas

probaj ovako (predpostavljam da imas XP, jer nisi naveo)
odi u device menager (desni klik mz computer-propertiers - hardware-device menager )
klikni na + tamo na universal serial bus controller i spoji HDD
sad vidi koji se controller pojavio i izbriši ga
iskljuci disk, i onda ga ponovno spoji, sad ce windows ponovno to instalirati (pojavit ce se oblacici new hardware found.. USB 2.0 hard drive...)
to bi moglo riješit problem...

3 godine
neaktivan

Imam isto taj apollo od t-coma i meni sve piči, DVD-i, igram igre s njega. Copy/paste je normalno mal sporiji neg na normalnom HDD-u. Radio mi je i na SP2 a sad evo i na SP3. Možda je stvarno driver problem kak veli ivoleko, il su ti uvalili neki šit 

4 godine

ma evo imam ga od 10.mj, i nikad nije zajebaval.

ovo gore ne pomaše (ištekavanje, brisanje drivera i auto instalacija novih), ne pomaže ni reinstalacija drivera od matične (usb2)..

bezveze.. Neodlučan

4 godine

zeznuto

probaj na nekom drugom kompu ili bootaj neke linuxe (ubuntu) pa vidi jel tamo radi normalno...

3 godine
neaktivan

A jesu ti uštekani i crni i sivi usb nastavak u komp?

4 godine
protjeran

da li je ntfs ???? moj je bio u fat 32 tvornički... a i to što pišeš su normalne brzine. meni je samsung tako radio a sada imam wd 160 gb 2,5 inch eksterni usb samo jedan kabl i radi super... ovisi tko što očekuje ;)

Z
4 godine
opcom kaže...

da li je ntfs ???? moj je bio u fat 32 tvornički... a i to što pišeš su normalne brzine. meni je samsung tako radio a sada imam wd 160 gb 2,5 inch eksterni usb samo jedan kabl i radi super... ovisi tko što očekuje ;)

pa covik lipo kaze da je prije radia dobro i nije normalno, imam ja verbatim-ov isto od T-com spajam ga na jedan USB i brzine su daleko vece
4 godine
svemirac kaže...

A jesu ti uštekani i crni i sivi usb nastavak u komp?

oba su uštekana.

prije je radio normalnom brzinom (mrvicu sporije od internih diskova).
na matičnoj je čipset od via-e (ako nekom nešto znači), xp ima sp3 instaliran.

ništa, morat ću kupit novu matičnu Smijeh već me ovo staro kmečalo od kompa živcira..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice