Excel uvjetno oblikovanje

poruka: 4
|
čitano: 1.591
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Excel uvjetno oblikovanje

Bok!

Trebala bih malu pomoć ako je netko u mogućnosti da pomogne. Imam podatke koje unosim u excel i ima jako puno artikala koje treba unijet, svaki artikl ima svoju šifru. No, pošto je ljudski griješiti, tako sam ja dobila podatke u kojima se nalaze neke greške. Greške koje mene zanimaju su iste sifre koje se ponavljaju za dva različita artikla. Trebala bih naći način da se ćelije takvih artikala označe nekom određenom bojom. Čini mi se da bi mi tu najviše moglo pomoć uvjetno oblikovanje ćelija, no moje znanje je limitirano što se tog tiče. Ako netko ima ideju za formulu koja bi mi mogla pomoć, bila bih strašno zahvalna. Ili neka druga ideja koja bi mi mogla pomoći u mom problemu. 

Stavljam screnshoot sa primjerom podataka, da si možete vizualizirati situaciju
Tu je primjer šifri koje se ponavljaju. Na sreću, tu mi se šifre ponavljaju zaredom, ali šta kad to nije slučaj. Imam preko 500 različitih sifri i provjeravanje jedne po jedne bi bilo pain in the ass.

Please help!

Unaprijed zahvaljujem! :)

 

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Excel uvjetno oblikovanje

A zašto ne napraviš sortiranje po šifri i napraviš ispravke, a onda vratiš na sort kakav već želiš? Drugo, možeš uključiti automatski filter pa pogledati za svaku šifru... Inače, najbolje rješenje bi bilo da je šifarnik u drugom listu, s kojeg bi se artikli dovlačili s VLOOKUP funkcijom. Probaj nešto od ovog.

7 godina
neaktivan
offline
Re: Excel uvjetno oblikovanje

Misliš na pivot?

O pa da, najlakše bi bilo da imam raw data i da samo povlačim informacije, to će bit slučaj sa C stupcem.
Hvala ti puno na odgovoru i idejama, sigurna sam da će nešto upalit od toga.

Mada, da se objasnim, pucala sam na uvjetno oblikovanje jer mi se činilo kao najjednostavniji i najbrži način provjere ponavljajućih podataka u ovom slučaju, kad bih naravno znala složit formulu za to.

Ugodan vikend i još jednom hvala na pomoći! 

12 godina
neaktivan
offline
Re: Excel uvjetno oblikovanje

Nisam mislio na pivot nego na sortiranje ili filter. O uvjetnom oblikovanju ( i o mnogo drugih stvari ) možeš pročitati na stranicama od IvanC - ovdje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice