Da izgleda da su prodavali okolo tj. umnožavali
http://www.jutarnji.hr/dvojica-kastelana-uhiceni-zbog-skidanja-filmova-i-programa--/1011753/
http://www.jutarnji.hr/dvojica-kastelana-uhiceni-zbog-skidanja-filmova-i-programa--/1011753/
ako su skidali i prodavali to šta su skidali,onda je ok šta ih je uvatilo,ima ljudi(među kojima san i ja)koji skinu film za svoj gušt i pogledaju ga,ne daju ga nikome,nego samo skinu i pogledaju,jel to zločin??
ako su skidali i prodavali to šta su skidali,onda je ok šta ih je uvatilo,ima ljudi(među kojima san i ja)koji skinu film za svoj gušt i pogledaju ga,ne daju ga nikome,nego samo skinu i pogledaju,jel to zločin??
Je
najvjerovatnije su prodavali,jer ako nije radi toga onda mogu koju miljardu ljudi komodno poslat u pržun
Je
Heheeh kako je ovo dobro
ne znam na osnovu cega u ovom clanku si to zakljucio..ali definitinvo mi se svidja jedan od komentara dolje, citiram;
Ne mogu vjerovat čime se to Interpol bavi!!!! naravno nisu uspjeli uhvatit ni Karadžića, ni Mladića ni Hadžića, pa su se sad valjda bacili na "najteže od najtežih" kriminalaca. Toliko o njihovoj sposobnosti. (dosad sam mislio da je samo MUP toliko "sposoban"). Ništa, idemo dalje, bit će tu još najmanje milijun do dva milijuna kaznenih prijava, jel bar toliko Hrvata skida "nelegalno" s neta. Znači na te kazne bi država mogla zaradit par desetaka milijardi kuna, i uhitit kojih milijun ljudi, samo je pitanje kuda s njima??? Otvorit Goli otok???Ma ne, ne bi svi stali, za takve "kriminalce" bi najbolje bilo opet otvorit Jasenovac, e tamo ima dovoljno mjesta da ih se sve smjesti, a i "zločin" odgovara kazni. A sad ozbiljno....jebo ti ja ovu banana državu.....da ti jebo i ovu vladu i sve vlade prije nje....umjesto da se bave pravim zločinima oni uhićuju ljude koji čak nisu ni presnimavali drugima ni prodavali nego samo skinuli za svoje potrebe...Sumrak slobode i sumrak zdrave pameti. Još nek im naprave i lobotomiju za slučaj da su memorirali neke isječke iz filmova u glavi....
znan da je,samo san pita ahaha
stvarno nema smisla to radit,najbolje pritvorit cilu državu u zatvor
ajde, možda ovo uvjeri ljude da više koriste libreoffice i ostale opensource alternative. da će porast posjećenosti kinima radi ovoga, neće.
Da li postoji neki učinkoviti način za skrivanje moje IP adrese bez korištenja proxy servera?
Što ako više nema izdavača pjesama koje smo skinuli? Za što će me onda teretit?
Da si ga oteo! 
ubojice,mafijaši,sileđije šetaju slobodni ,ali ne, idu oni na one koji su bezopasni,pišan in se u zube
Vrlo neobična vijest. Jutarnji list piše o istom (link je ovaj koji je već stavio Oldy), ali imam dojam da čitam dvije posve različite vijesti o tome što su radili i zašto su ih točno priveli. Vijest Jutarnjeg najprije je formulirana tako da bi u pitanju mogle biti i tvrtke s nelegalnim softverom, onda se spominju i akcije protiv pedofila... čušpajz neki. Čekamo da BUG objavi vijest da točno saznamo o čemu se radi.
Je
Je to je potpuno OK.
Samo nešto, što sam primjetio. Hrvatska policija nije izgleda uopće znala za biznis kojim su se braća bavila.
Gore policija u Luksemburgu je vršila pretrese po nalogu EA, Microsoft i braće im iz filmske i muzičke industrije, vidiš da bi bili u kamenom dobu bez ove ekipe.
Ova dvojica su vjerovatno vršili download sa tog nekog filesharing servisa koji je bio pod istragom, te su tako i otkriveni, vjerovatno nisu vršili upload jer je njihov cilj prodaja a ne dijeljenje. Lu. policija je naišla na njihove IP adrese iz Hrvatske i voila. Policija gore nije mogla imati pojma šta ovi rade dalje sa preuzetim sadržajem.
Danas se ispostavilo da su to ovi dalje prodavali. U čem je fazon. Pa kao i u V. Britaniji od neki dan za one pjesme, a izgleda sad i po cijeloj Evropi. Očito je, svako ko vrši download kao ova ekipa, meta za pravno sprovođenje. Danas se desilo da su ovi to prodavali dalje, sutra to može biti a i hoće, neko ko je to "skidao" samo za sebe.
Nema to veze s njim, ali ima s izdavačkom kućom.
ne znam na osnovu cega u ovom clanku si to zakljucio..ali definitinvo mi se svidja jedan od komentara dolje, citiram;
Ne mogu vjerovat čime se to Interpol bavi!!!! naravno nisu uspjeli uhvatit ni Karadžića, ni Mladića ni Hadžića, pa su se sad valjda bacili na "najteže od najtežih" kriminalaca. Toliko o njihovoj sposobnosti. (dosad sam mislio da je samo MUP toliko "sposoban"). Ništa, idemo dalje, bit će tu još najmanje milijun do dva milijuna kaznenih prijava, jel bar toliko Hrvata skida "nelegalno" s neta. Znači na te kazne bi država mogla zaradit par desetaka milijardi kuna, i uhitit kojih milijun ljudi, samo je pitanje kuda s njima??? Otvorit Goli otok???Ma ne, ne bi svi stali, za takve "kriminalce" bi najbolje bilo opet otvorit Jasenovac, e tamo ima dovoljno mjesta da ih se sve smjesti, a i "zločin" odgovara kazni. A sad ozbiljno....jebo ti ja ovu banana državu.....da ti jebo i ovu vladu i sve vlade prije nje....umjesto da se bave pravim zločinima oni uhićuju ljude koji čak nisu ni presnimavali drugima ni prodavali nego samo skinuli za svoje potrebe...Sumrak slobode i sumrak zdrave pameti. Još nek im naprave i lobotomiju za slučaj da su memorirali neke isječke iz filmova u glavi....
Po tome što sam ja dao link na jedan članak potpisnik jutarnji.hr a sada link vodi na sasvim drugi članak potpisnik dušan miljuš jel ali imam prvi članak otvoren u drugom tabu još eto ti SS
Skidajte u normalnim količinama i mirni ste. Normalno je da idu provjeravat ovakvu ekipu šta vrti po terabajte mjesečno i od toga rade nekakav biznis, ako se to uopće može tako nazvati. Što se uništavanja HDD-ova tiče, mislim da im je dovoljan dokazni materijal ispis spajanja i prenesenih podataka od samog provajdera.
Nemoj ti pajdo skretat sad temu, pusti sad Karadžića i ostalu stoku sitnog zuba, ako si skinuo mukte, lopina si.
Skidajte u normalnim količinama i mirni ste. Normalno je da idu provjeravat ovakvu ekipu šta vrti po terabajte mjesečno i od toga rade nekakav biznis, ako se to uopće može tako nazvati. Što se uništavanja HDD-ova tiče, mislim da im je dovoljan dokazni materijal ispis spajanja i prenesenih podataka od samog provajdera.
normalna količinami je inače 20tak gb,ovaj misec skidan samo filmove(zamisli vraga) i iman 40gb,al čini mi se da prvo ide ekipa koja skida po 1TB misečno
Nemoj ti pajdo skretat sad temu, pusti sad Karadžića i ostalu stoku sitnog zuba, ako si skinuo mukte, lopina si.
"pajdo" ja sma ti citirao tekst jednog od komentara sa portala jutarnji.hr...taj komentar je izvrstan.
normalna količinami je inače 20tak gb,ovaj misec skidan samo filmove(zamisli vraga) i iman 40gb,al čini mi se da prvo ide ekipa koja skida po 1TB misečno
Ovaj mjesec oko 250 - 300 GB, ne da mi se sad provjeravat
miran san onda hahaha
Ova tema me podsjetila na jedan stariji torrenteov post. Evo pa pročitajte koji niste, ja sam se valjao po podu. 
miran san onda hahaha
Nisi. Pa ovo je koordinirana akcija po EU kao i po V. Britaniji od neki dan sa famoznih 10 godina robije za skidanje pjesme. Cilj je jedan utjerivanje straha onima što preuzimaju, ne dijele, već preuzimaju sa filesharing servisa.
Pa šta bi sa filesonicom, fileservom poslije megauploada, servisi su promijenili politiku sami jer su vidjeli šta se desilo gigantu među njima, zahvaljujući strahovanjima za sebe.
Za Hrvatsku su failali jer su pogodili dvojac koji je skinuto dalje prodavao. Već sam rekao svi koji vrše download su mete za pravno sprovođenje, jer Interpol iz Luksemburga je dvojicu braće prijavio na osnovu toga što su preuzeli. Pitanje je hoće li i sutra to biti neko ko to dalje prodaje, jer veliki je broj raje koja to preuzima samo za sebe.
Može se pratiti šta skidaš i šta radiš na kompu ali ne mogu znati npr. da si to bašTI skidao a ne netko od drugih ukućana. Uostalom, ako imate brata ili seku koji su mlađi od 14 godina samo na njih svalite odgovornost i nek oni priznaju da su skidali jer djeca ispod 14 godina ne odgovaraju kazneno niti prekršajno u HR, jedino će vam malo srati centar za socijalnu skrb (ovo je sigurno blaže nego kaznena prijava) i vjerojatno će vam uzeti informatičku opremu (ali to bi uradili vjerojatno i ovako i onako)
pristajen skidat ovi misec da nebi posta zatvorska ptičica
jel ima neki način da se zaštitiš od toga da te nađu??
sakrivanje IP-a ili nešto??
Može se pratiti šta skidaš i šta radiš na kompu ali ne mogu znati npr. da si to bašTI skidao a ne netko od drugih ukućana. Uostalom, ako imate brata ili seku koji su mlađi od 14 godina samo na njih svalite odgovornost i nek oni priznaju da su skidali jer djeca ispod 14 godina ne odgovaraju kazneno niti prekršajno u HR, jedino će vam malo srati centar za socijalnu skrb (ovo je sigurno blaže nego kaznena prijava) i vjerojatno će vam uzeti informatičku opremu (ali to bi uradili vjerojatno i ovako i onako)
Već se vidim - "Znaš, kćeri ako te ovaj brkati čiko pita šta si radila na računalu samo reci da ti je trebala enterprise verzija windows servera 2008 r2 da pokažeš prijateljicama u vrtiću".
Seems legit! 
pristajen skidat ovi misec da nebi posta zatvorska ptičica
jel ima neki način da se zaštitiš od toga da te nađu??
sakrivanje IP-a ili nešto??
ako su te odlučili naći - nema načina
Pohvale policiji na izvrsno obavljenom poslu,a amarima poručujem onda ako smo vam veliko tržište za pirastvo,onda stavite i nama da možemo kupovati kao i u svim normalnim zemljama,a ne tad smo zanemarivi!
Ma glupost, onda treba pola youtube-a zatvoriti, skoro svaki user ima barem jednu pjesmu na svom profilu, za koju naravno nema dozvolu.
Svi mi skidamo... i svi cemo skiadti, da ne znam koliko njih uhvate mi cemo i dalje skidati, to je realnost..