Dvojica Kaštelana uhićeni zbog piratstva

poruka: 502
|
čitano: 56.021
|
moderatori: Danny_HR, F1-IVO, naxeem, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Dvojica Kaštelana uhićeni zbog piratstva
Mrgud Veliki kaže...

ZAMP kao takav ne pokriva nikakvu 'konzumaciju', vec je on perfidan nacin kako uzeti novce za jedno veliko nista.

Ili ti/vi stvarno vjerujes da ZAMP kao takav nadoknadi gubitke koji nastanu ilegalnim koristenjem filmova i glazbe kod nas ?!?!

...

Inace, RTV porez je porez na tv prijemnik i nema nikakve veze sa sadrzajem na njemu, odnosno radiu.

...

Uglavnom, uhvatili ste se toga ZAMP-a koji u biti pokusava nadoknaditi gubitke uslijed piratluka, ali on ne 'amenuje' isti...

Ne razumijemo se, po obicaju :)

Slazem se sa tobom da je zamp u sadasnjem obliku ono sto se nekad nazivalo "porez na promet" iliti legalni harac bez pravednog sistema nameta. Isto tako ne podrzavam piratstvo ni u kojem obliku. I nismo se uhvatili zampa, nego samo citirali trenutno stanje na trzistu zakona, autorskih prava i slicno. Za forum je ipak korisnija koliko-toliko tocna interpretacija zakona i primjera iz prakse nego kvotanje i citiranje novinara koji nemaju pojma o materiji o kojoj pisu (procitaj clanak u Slobodnoj...).

RTV "porez", koji se placa za prijamnik, ti dozvoljava konzumaciju sadrzaja koji primas pomocu prijamnika (na papiru i kod zakonodavca), a od njega se placa danak koji distributer (HTV, a dio ide i ostalim kucama, na papiru) placa "vlasniku" sadrzaja, tj. vlasniku autorskih prava (i opet, na papiru). ZAMP pokriva dio gdje "legalno kupljeni" radio signal snimas na praznu kazetu koju si kupio u ducanu.

Ali slazem se sa postom iznad, otisli smo svi u offtopic, i vrtimo se oko jedne te iste stvari, ja sam off.

5 godina

Facinantno kako u ovoj temi jedno 500 puta se ponavlja pogrešna tvrdnja (barem po ZAMP-ovcima pogrešna) da ZAMP namet u nekom smislu "legalizira piratluk" za audio i video (iako ne za software) ! Valjda svi to misle po logici da kad nas već bezobrazno sve neopravdano gule da nas gule zbog nekog dobrog razloga, tj. zato što piratiziramo. Međutim odi :

http://www.vecernji.hr/vijesti/hgk-zakon-autorskom-pravu-ne-dopusta-nelegalno-skidanje-clanak-386777

lipo kaže da je smisao tog nameta da nam drugi put naplate ono što smo već platili, tj. ako kupiš film na DVD-u u trgovini nemoš ni raspolagati sa svojim vlasništvom kako oćeš nego ga moraš još jednom platiti putem ZAMP-a da bi ga moga npr. backupirati ili rippati na disk. Dakle ZAMP namet se odnosi samo na kopiranje vlastitog legalno plaćenog materijala a ne legalizira skidanje piratluka sa neta, i ne predstavlja plaćanje za piratluk nego ponovljeno plaćanje za kupljeni materijal.

A ako vam je čudno što se dvaput naplaćuje ista stvar, imajte na umu da ZAMP općenito više puta naplaćuje istu stvar, uzmimo na primjer TV program, koji mogu naplatiti čak triput. Jednom plati prava na emitiranje TV kuća, drugi put kabelski operater koji prenosi taj program, i treći put hotel u čijoj se praznoj sobi nalazi ugašeni TV kojeg gleda g. Nitko.

Kako se nitko od vas nije zapitao zašto je ta mafijaška gulikoška reketarska organizacija imenom ZAMP, koja naplaćuje kafićima glazbu KOJA DOLAZI IZVANA (vjerovali ili ne istina je), bila tako dobra da vama dopusti neograničeno skidanje mjuze i filmova sa neta u zamjenu za neznatnu naknadu na prazne medije ? To zvuči malo too good to be true, zar ne ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 8:41 (Enkidu).
2 godine
Re: Dvojica Kaštelana uhićeni zbog ACTA-e?

a tipovi nemaju sreće, ali prodavat neku priču da ono što su radili nije povreda autorskog prava je glupost. mogu se samo nadat da neće imat daljnjih problema s ovim svime.

Šta su zapravo radili da budu prijavljeni? Torrenti? Mislim da samo torrenti mogu dovest do ovakvih problema, a ne DDL.

3 godine

Ja sam si već pripremio evakuacijski put ak mi policija pokuca na vrata.

2 godine
Enkidu kaže...

Međutim odi :

http://www.vecernji.hr/vijesti/hgk-zakon-autorskom-pravu-ne-dopusta-nelegalno-skidanje-clanak-386777

lipo kaže da je smisao tog nameta da nam drugi put naplate ono što smo već platili, tj. ako kupiš film na DVD-u u trgovini nemoš ni raspolagati sa svojim vlasništvom kako oćeš nego ga moraš još jednom platiti putem ZAMP-a da bi ga moga npr. backupirati ili rippati na disk. Dakle ZAMP namet se odnosi samo na kopiranje vlastitog legalno plaćenog materijala a ne legalizira skidanje piratluka sa neta, i ne predstavlja plaćanje za piratluk nego ponovljeno plaćanje za kupljeni materijal.

A ako vam je čudno što se dvaput naplaćuje ista stvar, imajte na umu da ZAMP općenito više puta naplaćuje istu stvar, uzmimo na primjer TV program, koji mogu naplatiti čak triput. Jednom plati prava na emitiranje TV kuća, drugi put kabelski operater koji prenosi taj program, i treći put hotel u čijoj se praznoj sobi nalazi ugašeni TV kojeg gleda g. Nitko.

Uz sve to plaćanje ovog i onog više nam se isplati kupiti original. Plaćamo:

1. ZAMP

2. Treba kupiti računalo da bi se uopče mogao spojiti na internet

3. Treba kupiti DVDRW ako ga računalo nema u slučaju da želimo backup napraviti

4. Treba kupiti prijenosni hard ili CD, DVD, flash usb medij da bi backup mogli negdje staviti

5. Treba ugovoriti uslugu sa telefonskim operaterom i platiti internet brzinu kao i internet promet

6. Trebaš imati lokaciju gdje ćeš se koristiti računalom, osim ako to netko ne namjerava raditi u klupi na parku

7. Računalo troši energiju, treba imati dovod električne energije i kako računalo troši energiju treba ju i platiti

Piratstvo je loše, ali odaberimo manje zlo. Jel piratstvo zaslužuje veće kazne od na primjer ubojstva? Što autori i sada nemaju puno više para nego

svi mi i koliko znam piratstvo im služi kao i reklama, a reklame se skupo plaćaju.

Meni je smiješno što se svi toliko bore oko autorskih prava, pa ako nemaju dovoljno para ti autori nitko ih ne tjera da snimaju filmove, glazbu, da programiraju igrice.

Uvijek se mogu zaposliti kao čistaći za 2500 kn mjesečno. Da nema nas korisnika svi bi oni propali jer oni zarađuju upravo na nama. Jesu ti autori morali negdje snimiti album ili programirati igricu? Jesu za to koristili električnu energiju? Jel za to pravo Tesla dobio postotak?

2 godine

pitanje-da li mi može doć na naplatu ono što sam skidao prije godinu dana i više
pošto sam odjavio internet davnih dana 

5 godina
Brian kaže...
Što autori i sada nemaju puno više para nego

svi mi i koliko znam piratstvo im služi kao i reklama, a reklame se skupo plaćaju.

ovu rečenicu sam čuo dosta puta, a nikada je nisam komentirao pa ću sada

- vidim da se mnogi žale koliko zapravo proizvođači softwarea i dr. i ovako previše zarađuju. Odnosno često vidim komentar da će iovako bogati biti bogatiji. S druge strane pirati im služe kao reklama na osnovu koje prodaju svoj software i dr. Ne čini li se možda da bi takvi proizvođači bili manje "bogati" kada ne bi imali reklamu od samih pirata?

"Meni je smiješno što se svi toliko bore oko autorskih prava, pa ako nemaju dovoljno para ti autori nitko ih ne tjera da snimaju filmove, glazbu, da programiraju igrice".  Zamisli život bez svega toga

14 mjeseci
neaktivan

S obzirom na ovu situaciju kakva je sigurnost skidanja sa privatnih torrent trackera?

5 godina
sinonim kaže...

S obzirom na ovu situaciju kakva je sigurnost skidanja sa privatnih torrent trackera?

evo ovakva {#}

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 14:31 (Darky).
3 godine

evo koja je sudbina ako skidate {#}

:D
5 godina
CroNk3r kaže...

evo koja je sudbina ako skidate {#}

Ma jok to je crtič za malu djecu evo kaj čeka one,{#} koju budu ubuduče nekaj skidali uglavnom ovaj prilog je stigao ravno iz budučnosti kako i na koji nači to je potpuno nebitno.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
3 godine

ekipa kakva je situacija dali ste prestali skidati nakon ove vijesti moram priznati da me je malo strah.

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
4 godine
CANABIS kaže...

ekipa kakva je situacija dali ste prestali skidati nakon ove vijesti moram priznati da me je malo strah.

Ne i neću {#}

So say We All
5 godina
CANABIS kaže...

dobro da ima ovakvih pitanja... bas sam se slatko nasmijao

It's not who u are, it's who u know.
3 godine

zašto ti je to smiješno,šta tebe nije ni malo strah svega toga, pa zar ne vidiš da je naš dragi predsjednik pola mandata potrošio na zaštitu autorski prava.

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
5 godina
CANABIS kaže...

zašto ti je to smiješno,šta tebe nije ni malo strah svega toga, pa zar ne vidiš da je naš dragi predsjednik pola mandata potrošio na zaštitu autorski prava.

nas dragi predsjednik je doktorirao na temu o autorskim pravima... ako se ne varam bilo je u jednom clanku na indeksu...

3 godine
CANABIS kaže...

Ne zato jer ti smijes skinutu muziku, filmove, igre i programe kuristiti u privatne svrhe, zbog toga su i ove Kastelane pustili.

23 mjeseca
CroNk3r kaže...
CANABIS kaže...

Ne zato jer ti smijes skinutu muziku, filmove, igre i programe kuristiti u privatne svrhe, zbog toga su i ove Kastelane pustili.

da pustili ih sa kaznenom prijavom i vidimo se na sudu,oduzeti kompjuteri,bas su ih lipo pustili

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 19:37 (Nitro233).
17 mjeseci

Nisu ih sigurno priveli bzvz 100% su nekamo "pehnuli" kamo nisu smjeli.A ova izjava da su oštetili EA,MS je samo da je.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 19:47 (WrongType).
3 godine
WrongType kaže...

Nisu ih sigurno priveli bzvz 100% su nekamo "pehnuli" kamo nisu smjeli.A ova izjava da su oštetili EA,MS je samo da je.

Ma nisu se oni bavili samo piratlukom, ali za to nesto ih valjda nisu mogli uloviti pa su ih ovako lakse maknuli.

2 godine

Čega bi se ja trebo bojat?

Pa pola hrvatske skida ilegalne programe,filmove igre i sl. pa sve bi nas moralo kaznit nez čega se vi neki bojite šta je vama,ste vi neki papci ili šta ma nabijem ja muriju i sve na k....

neka zatvaraju lopuže političare šta su nas doveli u takvu situaciju da nemamo za originalan softver...

5 godina
floks kaže...

Čega bi se ja trebo bojat?

Pa pola hrvatske skida ilegalne programe,filmove igre i sl. pa sve bi nas moralo kaznit nez čega se vi neki bojite šta je vama,ste vi neki papci ili šta ma nabijem ja muriju i sve na k....

neka zatvaraju lopuže političare šta su nas doveli u takvu situaciju da nemamo za originalan softver...

upravo tako

4 godine

Da, kao da glas naroda ima neki utjecaj. I nemojte sad o neredima, Pernaru itd.

Što je, je, torrent znači distribucija sadržaja i to stoji. Kažem, stoji i da svaki drugi (ako ne i svaki) stanovnik RH sa računalom ima nešto piratsko na njemu, ali to je druga stvar.

Ja i dalje vjerujem kako je to samo cover za stvarni razlog njihova uhićenja. Jer ako nije, Policiju ništa ne sprječava da meni sutra pokuca na vrata i uhiti me. Neovisno o tome skidao ja sada nešto ili ne. Isto vrijedi i za sve vas. Mada, možda će ih pokušati zaustaviti jedan njemački ovčar od oko 35kg i jedan mješanac koji izgleda agresivno.{#}

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
5 godina
CANABIS kaže...

Nemaš se šta bojat kad je ministar murije reka da će se ispriča onim Kaštelanima ako ispadne da su samo piratizirali za vlastite svrhe a ne i prodavali piratluk. A ti ne prodaješ valjda ?

2 godine
Enkidu kaže...
CANABIS kaže...

Nemaš se šta bojat kad je ministar murije reka da će se ispriča onim Kaštelanima ako ispadne da su samo piratizirali za vlastite svrhe a ne i prodavali piratluk. A ti ne prodaješ valjda ?

Link?

2 godine
TracerCPP kaže...
Enkidu kaže...
CANABIS kaže...

Link?

http://www.radio101.hr/podcast.php?id=73645 , od 64:45 pa dalje.

4 godine

Ako je torrent, nije bila osobna uporaba i mogu u zatvor. Kraj priče...

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
2 godine
Enkidu kaže...

HAHAHAHA! {#}

sorrxy ali ne mogu se suzdržati {#} {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
3 godine

Odeee..... http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/185808/Optuzen-zbog-kopiranja-i-prodaje-hakerskih-programa.html

zašto u ovaj topic? em je vrlo blizu kaštela, lol, em kako je i prije spomenuto; ulove to zbog nečeg, ali prišiju ti i piratliju...

5 godina
Canis kaže...

Odeee..... http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/185808/Optuzen-zbog-kopiranja-i-prodaje-hakerskih-programa.html

zašto u ovaj topic? em je vrlo blizu kaštela, lol, em kako je i prije spomenuto; ulove to zbog nečeg, ali prišiju ti i piratliju...

da, ulovili ga zbog prodavanja wifi kartice uz koju je rekao da je najbolja za probijanje wep enkripcije. i uz nju je dijelio linux distribuciju backtrack. kao da ja prodajem motor i napišem da se s njime najlakše bježi policiji. i onda me radi tog uhite i nađu mi cd dj krmka i optuže me. završim u novinama i zatvoru.  

gorim od želje da npr. pregledaju računala i cd arhive članovima vlade, sabora ... . i da ih optuže kad i ako im na telefonu nađu neovlaštenu polifolnu melodiju. koja katastrofa od države. a političari koji farbaju tunele, piju vina iz dalmacijavina pa voze, bivaju imenovani u nadzorne odbore bez natječaja jer se nema vremena. kad prostitutke masiraju političare i kad netko iz eu podmićuje da se kupe finska vojna vozila onda se to prešućuje, a kad se prodaje wifi kartica i pronađe izgreban cd s hitovima osamdesetih onda je to vijest.

gospodo u vladi, uhvatite se za ruke, pogledajte u ogledalo, sakupite pljuvačke u ustima i za daljnje upute upitajte svog ministra sporta.

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 23:45 (hrvooje).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice