HAKOM priopcenje za medije

poruka: 2
|
čitano: 1.338
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
HAKOM priopcenje za medije

Iako vjerujem da ce vrlo uskoro BOL prenijeti ovo priopcenje i dati svoj komentar, ne mogu ostati ravnodusan nakon procitanog.

 

Priznajem dva puta sam citao cijeli tekst, nebih li sebe uvjerio da nisam preskocio neku recenicu.

Na zalost nisam preskocio.

 

https://www.hakom.hr/default.aspx?id=9285

Dakle ovo je sluzbeni tekst HAKOM napisan kao da ga je pisao novinar Glorije (bez uvrede novinari Glorije, ali vi ste odlican primjer kada treba naglasiti koliko je netko udaljen od tehnologije).

 

Jedina polu upotrebljiva informacija iz cijelog teksta je o mogucnosti da se zabrani slanje SMS-ova na kratke brojeve  (sto naravno ima i nuspojave).

Ostatak je napisan tek toliko da se popuni kvota i pokaze da se ipak nesto radi.

Uzas.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
 
3 0 hvala 0
15 godina
offline
HAKOM priopcenje za medije

-spam, pishing, malware... bit će ga dok god se zarađuje.

-kako? (to fixati..) -može hakom zabraniti operaterima naplatu takve usluge kad se otkrije (otkrije se prvi dan, operater).. i time je lanac-novac presječen umjesto formalnog zadovoljenja da korisnik može tražiti blokiranje neke usluge (time gubi dio funkcionalnosti, kao zaštita potrošača, građana, ne bi smjelo biti na štetu ili smanjenu funkcionalnost, mora biti na štetu počinitelja ili operatera, jer je i operater odgovoran..). Novac, presječi lanac i nema više razloga s druge strane za takvim bizom.

.. po osonovi, kao što je svaki korisnik neke usluge, npr internet, mail, forum, upoznat s pravilima i odgovoran za počinjeno, jednako vrijedi i za operatera, koji je po par stavki dužan osigurati adekvatnu zaštitu pa i od ovakvih stvari. Kao da je novac ukraden iz banke, banka-osiguranje tad snosi gubitak, ne štediša. .. ali, neće se tako nešto, preveliki-prevažni. Samo se copypasteaju razne eu-uredbe kao i razlog za oglašavanje, pa opet mejsec bez ikakve reakcije do neke nove eu inicijative-direktive.. hakom, hanfa, nb.. isto je.

 

-dosta! :) .. kad će više netko napraviti nešto? Kad će više novinari početi postavljati konkretna pitanja, gurati mic pod nos (i u shupak, ako treba) dok ne dobiju odgovor. Kako se to može političarima, kalibra bandić-plenky.. mora se i institucijama, dok problem ne riješe, ne na odgovor kako nakon pljačke oštećen može flasterom zaustaviti krvarenje... smisao države i njenih institucija nije 'prodavanje flastera', kao ni smisao novinara ili ovog časopisa.. može se bolje. (dajte malo, ne samo hype).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice