Opera Mini 5.1

poruka: 4
|
čitano: 662
|
moderatori: Danny_HR, F1-IVO, naxeem
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Opera Mini 5.1

Peta generacija najpopularnijeg mobilnog web preglednika, Opere Mini, doživjela je svoju prvu nadogradnju (5.1).

Najveća novost koja je donesena u najnoviju verziju je optimizirani proces instalacije pri kojem aplikacija prepoznaje hardverske mogućnosti telefona te na osnovu toga bira način rada s kojim će se najbrže izvoditi na svakom pojedinom telefonu.

Tako je najuočljivija promjena vidiljiva na telefonima s rezolucijama ekrana ispod 240x320 piksela (telefoni poput Nokie 5130 XpressMusic, 6300 ili Sony Ericssona K550i, W810i i sl.) gdje je Speed dial dobio novi (prikladniji i pregledniji) izgled.

Kako stoji na Operinim službenim web stranicama, ovaj update nije nužan za korisnike "moćnijih" telefona s boljim i većim ekranima nego se ovim updateom htjelo poboljšati surfanje upravo  korisnika s manjim ekranima na mobilnim telefonima.

Prema riječima Larsa Boilesena, CEO-a Opera Softwarea, Operin cilj je učiniti web dostupnim svima, bez obzira gdje se nalazili i kakav telefon posjedovali. Kako kaže Boilesen, "Više od 61 milijun ljudi na preko 3000 različitih uređaja odabralo je Operu Mini za mobilno surfanje te brži i jeftiniji pristup webu.".

Svoje primjedbe na rad nove Opere možete poslati putem Operinog službenog foruma, a eventualne bugove možete prijaviti putem bug report wizarda.

Najnoviju verziju najpopularnijeg mobilnog preglednika možete preuzeti klikom OVDJE!

EDIT:

Zaboravio sam dodati izvor: Opera.com

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 8:26 (cro_blue).
2 godine
protjeran
RE: Opera Mini 5.1
Toooo! Sjajna vijest i puno hvala! Ja sam sa operom 5.0 imao nekih problema :S
Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
4 godine
Opera Mini 5.1

Samo da se nadovežem kako je finalna verzija Opere Mini za Android telefone dostupna od danas i može se preuzeti s OVOG linka.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
3 godine
neaktivan
Opera Mini 5.1

Izašla je i opera mobile 10.1 za symbian

.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice