Piratstvo povećava prodaju

poruka: 108
|
čitano: 4.603
|
moderatori: Danny_HR, F1-IVO, naxeem, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine

Najnovije istraživanje je potrvrdilo sljedeće:

- piratstvo može utjecati na povećanje prodaje glazbe

Više o navedenom možete pročitati u članku.

http://dnevnik.hr/vijesti/tech/piratstvo-moze-utjecati-i-na-povecanje-prodaje-glazbe.html

3 godine

Dobro da su shvatili vise..

Nothing lasts forever
3 godine
Re: Piratstvo povećava prodaju

Pa naravno, iskreno puno puta sam skinuo film i igru, ali neke igre kupim original jer se isplati dati za provjereni naslov određene novce, kupim i preko steam-a, ali realno sve je to neopravdano preskupo...kupiš igru za 300-400 kn i ruše im se serveri kada ideš MP ... nek se .... dok ima tpb.pozz

Frka85
5 godina
Brian kaže...

http://dnevnik.hr/vijesti/tech/piratstvo-moze-utjecati-i-na-povecanje-prodaje-glazbe.html

No shit, Sherlock ! (njima usmjereno, ne tebi)

Pa to godinama govore mnogi, uključujući i autore...

3 godine

Bez obzira piratstvo zaista može povećati prodaju, ovo svejedno ne opravdava piratiziranje sadržaja.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
17 mjeseci
captain_soap_McTawish kaže...

Bez obzira piratstvo zaista može povećati prodaju, ovo svejedno ne opravdava piratiziranje sadržaja.

Ti kad skidaš komprimirani Wave > mp3 ne skidaš original nego okljaštrenu verziju glazbe.

Ja to nekad skinem da čujem kakav je album pa ako mi se svidi kupim original a ako je glazba u mp3 škart pobrišem ju.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 12:53 (Budokai).
12 mjeseci
protjeran

Ja stvarno ne razumijem koliko licimjerni moraju biti oni koji se toliko bune protiv piratstva.
Em se naplaćuje naknada udrugama poput zampa.
Em piratstvo povećava prodaju.

3 stvari su beskonačne. Svemir, ljudska glupost i ljudska pohlepa. Samo za ovu prvu nisam siguran.

12 mjeseci
protjeran

Slažem se. Ali koliko nije moralno skidati pirata (pa makar iz opravdanih razloga) toliko nije moralno podvaljivati loše igrice, filmove i glazbu i naplaćivati naknade kao zamp i onim korisnicima

koji nikad nisu ni vidjeli pirata.

3 godine
DromEd kaže...

Slažem se. Ali koliko nije moralno skidati pirata (pa makar iz opravdanih razloga) toliko nije moralno podvaljivati loše igrice, filmove i glazbu

Ne vidim što je tu nemoralno. Danas imaš stotine nekvalitetnih i loših proizvoda na tržištu i to nije ništa loše. Ako je proizvod loš onda ga ne kupiš i to je to. Nitko te ne prisiljava na kupovinu.

DromEd kaže...

naplaćivati naknade kao zamp i onim korisnicima koji nikad nisu ni vidjeli pirata.

Taj ZAMP je čista glupost, i opće je poznato da samo povlašteni dobivaju naknadu iz njega.

12 mjeseci
protjeran
DromEd kaže...

Slažem se. Ali koliko nije moralno skidati pirata (pa makar iz opravdanih razloga) toliko nije moralno podvaljivati loše igrice, filmove i glazbu

Ne vidim što je tu nemoralno. Danas imaš stotine nekvalitetnih i loših proizvoda na tržištu i to nije ništa loše. Ako je proizvod loš onda ga ne kupiš i to je to. Nitko te ne prisiljava na kupovinu.

DromEd kaže...

naplaćivati naknade kao zamp i onim korisnicima koji nikad nisu ni vidjeli pirata.

Taj ZAMP je čista glupost, i opće je poznato da samo povlašteni dobivaju naknadu iz njega.

1. Problem je što je dosta teško korisniku naći mjerodavnu ocjenu proizvoda koji želi kupiti.

2. Opet se slažem.

23 mjeseca

1. To sto se prodaju stotine nekvalitetnih proizvoda nije opravdanje ni mjerilo. Tako i pirat moze reci danas svak skida pa normalno da cu skidati i ja. Problem je sto zakon puno vise stiti prodavaca nego kupca a to nije uredu. Osim toga, ako s nekim drugim proizvodom nesto nije u redu mozes ga vratiti a ako je tehnicka stvar ima i jamstvo. S bugovitom igrom, pretrpanim serverima, gomilom cheatera na sluzbenim serverima.... mozes plakat.

2. Ta "cista glupost" je zakon koji nas sve kaci. I sta sad kad si ti rekao da je to cista glupost? Da ga prestanem placati? Hoce li smanjiti namete? Zamp je piraterija u svom najgorem obliku, pod pokroviteljstvom drzave a mi bismo trebali biti oni koje je dozvoljeno piratizirati i imamo pravo sutjeti i pomiriti se sa cinjenicama?

2 godine
Enkidu kaže...
Brian kaže...

No shit, Sherlock ! (njima usmjereno, ne tebi)

Pa to godinama govore mnogi, uključujući i autore...

I bune se opet...

EDIT: najjače mi je kad djeca dođu u temu i idu pametovati. Neka oni maloljetni napuste temu jer kao captain_sopa rođen 1995.g. ne može shvatiti pojmove marketinga, lažnog reklamiranja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 23:32 (Brian).
5 godina
Budokai kaže...

Ti kad skidaš komprimirani Wave > mp3 ne skidaš original nego okljaštrenu verziju glazbe.

Ja to nekad skinem da čujem kakav je album pa ako mi se svidi kupim original a ako je glazba u mp3 škart pobrišem ju.

Aha ili skineš .ogg / .flac sa malo većim bitrateom koji zvuči toliko bolno oštro i kvalitetno da zvučnici kakve ti (vjerovatno, ne mogu znat sigurno) i golema većina ljudi na ovom forumu imate ne mogu ni približno zadovoljavajuće to reproducirati.

Ja imam zvučnike od 1500 kn, to je daleko od audiofilskih bolesnarija (kamena kućišta, zlatni kabeli, ormarić pojačalo i sl.) ali je puno bolje od 50 kn kompjuterskih zvučnika koji su sićušni i daju bijedan i iskrivljen zvuk a kakve ima vjerovatno većina ljudi na ovom forumu.

Dakle kao prvo piratiziranje nema veze sa kvalitetom muzike jer možeš birati šta skidaš a kao prvo za kvalitetniju muziku treba imati bar osrednje zvučnike a u mom iskustvu većina ljudi uopće ne gleda kakve zvučnike uzima za komp (ako slušaš mjuzu na komp tj., a ja to radim) nego samo uzmu bilo kakvo smeće (isto kao sa kućištem, napajanjem, tastaturom i nekim drugim "manje bitnim" stvarima).

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 18:01 (Enkidu).
5 godina
DromEd kaže...

Kakav lumen majko mila ! Fala bogu da nisu svi kao ti !

Jesi čuo za pojmove kriminalne prevare, lažnog reklamiranja, zaštite potrošača itd. ? Sasvim je u redu prodavati pokvarene / defektne stvari (kao što je buggava igra) ? Majko mila...

Nekvaliteta je jedno, defektan proizvod je drugo. Nekvalitetan proizvod traje kraće od kvalitetnog proporcionalno cijeni (recimo Hyundai VS Mercedes), defektan proizvod ne radi ono što bi trebao čim ga kupiš (recimo polovni auto kupljen od sumnjivog dealera, ili buggava nedovršena igra koju prodaju kao gotov proizvod, što je totalno uobičajeno).

A taj argument "nitko te ne prisiljava" je valjda najgluplji argument ikad u povijesti glupih argumenata ! Software npr. se intrinzično pretpostavlja da radi ono što bi trebao raditi, dakle čak i ako proizvođač npr. Witcher ne tvrdi točku po točku da nema ovaj bug i onaj bug i da ti se neće rušiti (nego samo pričaju o immersive svijetu i cool grafici i realističnom gameplayu i bla bla) ako se tebi igra ruši njenom krivnjom ili je puna bugova ti si žrtva lažnog reklamiranja, jer si kupio igru kao ispravnu.

Witcher koristim samo kao primjer jer on je inače super dobro napravljena igra...

A to što brojni laptopi ne dolaze sa istim specifikacijama koje proizvođači navode na svojim siteovima je isto lažno oglašavanje i prevara... Pogledaj tu na forumu tipa koji je dobia laptop bez USB 3.0 a proizvođač navodi USB 3.0 u specs... Ništa neuobičajeno nažalost.

Nitko te "ne prisiljava" da izađeš iz kuće i budeš upucan na ulici, ali ako ipak izađeš na ulicu i netko te upuca kriv je on jer te upucao a ne ti jer si izašao iz kuće iako te nitko nije prisiljavao.

Ili more to the point, ako pojedeš salamu kupljenu u trgovini i dobiješ trovanje hranom nisi kriv ti što si je pojeo iako te niko nije prisiljavao, kriva je trgovina što prodaje defektne proizvode jer se pretpostavlja da je sve što prodaju ispravno i sigurno za jesti.

Da se malo više ljudi buni na proizvodnju i prodaju defektnog smeća ne bi se proizvodilo... A ne reći "niko te nije prisilio"...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 17:56 (Enkidu).
5 godina
DromEd kaže...

naplaćivati naknade kao zamp i onim korisnicima

koji nikad nisu ni vidjeli pirata.

ZAMP naknada kao što sam već mnogo puta objašnjavao na ovom forumu nije naknada za piratiziranje kao što mnogi pretpostavljaju, niti je njome dozvoljeno piratiziranje, to je naknada za kopiranje onoga što si već kupio i platio u svrhe backupa ili prebacivanja na drugi uređaj ili tako nešto. Dakle bezobrazno višestruko naplaćivanje jedne te iste stvari, a ne nadoknada "štete" od piratiziranja. To sve lijepo piše na njihovim stranicama.

Dakle meni koji nikad ne kupujem originalne muzičke CD-ove oni naplaćuju namet da bih smio činiti sa njima ono što želim kad bih se odlučio platiti lovu za njih. Besmilislica nad besmislicama.

14 mjeseci

Hoće legalizirati piratstvo?

13 mjeseci
protjeran
Ne. Sve dok tog zakona nema pri nama ja i dalje skidam.
Battlefield 3: AMDGamer_CRO
17 mjeseci
Enkidu kaže...
Aha ili skineš .ogg / .flac sa malo većim bitrateom koji zvuči toliko bolno oštro i kvalitetno da zvučnici kakve ti (vjerovatno, ne mogu znat sigurno) i golema većina ljudi na ovom forumu imate ne mogu ni približno zadovoljavajuće to reproducirati.

Ja imam zvučnike od 1500 kn, to je daleko od audiofilskih bolesnarija (kamena kućišta, zlatni kabeli, ormarić pojačalo i sl.) ali je puno bolje od 50 kn kompjuterskih zvučnika koji su sićušni i daju bijedan i iskrivljen zvuk a kakve ima vjerovatno većina ljudi na ovom forumu.

Dakle kao prvo piratiziranje nema veze sa kvalitetom muzike jer možeš birati šta skidaš a kao prvo za kvalitetniju muziku treba imati bar osrednje zvučnike a u mom iskustvu većina ljudi uopće ne gleda kakve zvučnike uzima za komp (ako slušaš mjuzu na komp tj., a ja to radim) nego samo uzmu bilo kakvo smeće (isto kao sa kućištem, napajanjem, tastaturom i nekim drugim "manje bitnim" stvarima).

Napisao sam što skidam i ne skidam flac audio.

Stalno sam zaposlen 15 godina, bio sam 10 god. prof glazbenik i vjerojatno imam bolju "liniju" od tvoje ;) (moj striček je jači od tvog stričeka).

Ne kontam što si se uopće referirao na moj post ?

Uz temu;

“Administratori The Pirate Baya su online kriminalci”, izjavio je britanskom The Timesu Richard Mollet, direktor britanske Udruge izdavača. Slično ovih dana rezonira i Chris Marcich, europski predsjednik Motion Picture Associationa: “The Pirate Bay je ilegalna stranica koja krade sadržaj iz kreativnog sektora čime čini ogromnu štetu i ugrožava radna mjesta.” Jim Killock, izvršni direktor Open Rights Group, presudu je pak opisao kao “besmislenu i opasnu”, tvrdeći kako taj potez može uzrokovati daljnje ometanje slobode na internetu. “Internetska cenzura postaje sve veća i sve lakša. Pa ipak, nikad nema učinak kakav cenzori priželjkuju. Naprosto kriminalce pretvara u heroje”, pojasnio je.

U svojoj presudi, sudac Arnold rekao je kako odluku treba sprovesti u nekoliko idućih tjedana, iako se vjeruje da je BT, najveći britanski internetski provajder, zatražio više vremena kako bi svojim korisnicima blokirao pristup The Pirate Bayu.

Virgin Media s time nije imao problema pa je i službeno postao prvi koji je u Britaniji blokirao svojim korisnicima pristup The Pirate Bayu. Ukoliko njihovi korisnici pokušaju pristupiti sajtu, dočeka ih poruka koja kaže: “Žao nam je, web stranica kojoj pokušavate pristupiti nije dostupna preko Virgin Media. Virgin Media dobila je sudski nalog da onemogući pristup ovoj stranici.”

Očekivano, promet se nije smanjio nego je samo porastao. Web stranica koji donosi vijesti iz svijeta bittorrenta, Torrentfreak, izvijestila je da je TPB-u, nakon poteza Virgina, pristupio najveći broj britanskih korisnika ikad – dodatnih 12 milijuna jedinstvenih posjetitelja, potvrđujući tako staru izreku kako je “svaki publicitet dobar publicitet”. One koji kuže kako funkcionira virtualni svijet, ovakve zabrane, naravno, ne mogu zaustaviti. U jednom od komentara ispod teksta na tu temu, objavljenog u The Telegraphu, primjerice, piše: “Zabrana nema nikakve svrhe - piratstvo se ne može zaustaviti”, dok je drugi korisnik napisao: “Trebalo mi je točno nula sekundi da zaobiđem blokadu mog ISP-a”. Čini se da je britanski sud geekovima zapravo samo dao novu zabavu - kako što brže zaobići blokadu, pa sada milijuni Britanaca imaju novu opsesiju - kako namjerno pristupiti Th Pirate Bayu, baš zato što je zabranjeno.

Više o svemu Globus 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 10:11 (Budokai).
14 mjeseci
Enkidu kaže...

ZAMP naknada kao što sam već mnogo puta objašnjavao na ovom forumu nije naknada za piratiziranje kao što mnogi pretpostavljaju, niti je njome dozvoljeno piratiziranje, to je naknada za kopiranje onoga što si već kupio i platio u svrhe backupa ili prebacivanja na drugi uređaj ili tako nešto. Dakle bezobrazno višestruko naplaćivanje jedne te iste stvari, a ne nadoknada "štete" od piratiziranja. To sve lijepo piše na njihovim stranicama.

Dakle meni koji nikad ne kupujem originalne muzičke CD-ove oni naplaćuju namet da bih smio činiti sa njima ono što želim kad bih se odlučio platiti lovu za njih. Besmilislica nad besmislicama.

Jel to namjeravaju ukinuti?

5 godina
ATIRade kaže...

Jel to namjeravaju ukinuti?

Zašto bi ? Pa niko ne kolje vlastitu zlatnu gusku !

Budokai kaže...
 Više o svemu Globus 

“Administratori britanske Udruge Izdavača i njihov direktor Richard Mollet su gospodarski kriminalci”, izjavio je britanskom The Timesu Enkidu, europski poklonik The Pirate Baya.

Slično ovih dana rezonira i Enkidu, europski poklonik  The Pirate Baya  : “Motion Picture Association (i njen mafijaški don  Chris Marcich) je ilegalna krimininalna organizacija koja krade novac iz džepova poštenih radnih ljudi čime čini ogromnu štetu i ugrožava radna mjesta.”

Jim Killock, izvršni direktor Open Rights Group, propagandu content mafije je opisao kao “podmuklu i opasnu”, tvrdeći kako njihovo ispiranje mozgova i izvrtanje istine može uzrokovati daljnje zaglupljivljanje ljudi. “Internetska cenzura postaje sve veća i sve lakša. Pa ipak, nikad nema učinak kakav cenzori priželjkuju. Naprosto heroje poput osnivača TPB-a pokušavaju lažno prikazati kao kriminalce.”, pojasnio je.

U svojoj presudi, MPA-in plaćeni sudac Arnold rekao je kako njegovu kriminalnu odluku treba silom sprovesti u nekoliko idućih tjedana, iako se vjeruje da je BT, najveći britanski internetski provajder, zatražio više vremena kako bi svojim korisnicima blokirao pristup The Pirate Bayu.

Virgin Media s time nije imao problema pa je i službeno postao prvi koji je u Britaniji blokirao svojim korisnicima pristup The Pirate Bayu i time postigao Hitlerov cilj uvođenja fašizma u Britaniji kojeg on sam nije uspio ostvariti jer mu je na put stao RAF.

Ukoliko njihovi robovi ispranih mozgova pokušaju pristupiti sajtu, dočeka ih poruka koja kaže: “Žao nam je, web stranicu kojoj pokušavate pristupiti smo vam je ukrali jer ne živite u slobodnoj demokratskoj zemlji nego u neofeudalističkoj korporatokraciji gdje bogati i povlašteni vladaju nad bijednim kmetovima kojima upravljaju uz pomoć kontrole nad informacijom koja im se servira putem masovnih medija i kojom se ispira njihove slabo iskorištene mozgove, i tako žive u stanju krajnje neukusnog preobilja i dekadencije na račun stada ovaca na kojem parazitiraju. Zato samo držite jezik za zubima i radite kao roboti-zombiji i plaćajte nama masne namete da mi možemo uživati, a na TPB zaboravite."

Očekivano, promet se nije smanjio nego je samo porastao. Web stranica koji donosi vijesti iz svijeta bittorrenta, Torrentfreak, izvijestila je da je TPB-u, nakon poteza Virgina, pristupio najveći broj britanskih korisnika ikad – dodatnih 12 milijuna jedinstvenih posjetitelja, potvrđujući tako staru izreku kako se “slobodi ne može nikad potpuno stati na kraj”. One koji kuže kako funkcionira virtualni svijet, ovakve zabrane, naravno, ne mogu zaustaviti. U jednom od komentara ispod teksta na tu temu, objavljenog u The Telegraphu, primjerice, piše: “Zabrana nema nikakve svrhe - borba za slobodu se ne može zaustaviti”, dok je drugi korisnik napisao: “Trebalo mi je točno nula sekundi da zaobiđem fašističku blokadu mog ISP-a”. Čini se da je britanski prijeki sud geekovima zapravo samo dao novu zabavu - kako što brže zaobići blokadu, pa sada milijuni Britanaca imaju novu opsesiju - kako namjerno pristupiti Th Pirate Bayu, baš zato što je zabranjeno.

{#}{#}{#}

2 godine
neaktivan

Ispijanje prevelikih količina kave može izazvati akutni proljev.

Peace and prosperity for us all thru superior firepower
17 mjeseci
Enkidu kaže...
.....................????????????????

{#}{#}{#}

Lijepo si uredio tekst. Imaš talenta. {#}

14 mjeseci

Ja stvarno neznam koji su q.u.r.a.c. ljudi toliko pohlepni, samo gledaju da zarade preko noći.

To piratstvo povećava prodaju, a autori se bune, a bune se kad naprave sranje i nitko ne želi to kupiti.

I što onda, pa pirati su krivi... Naravno.

Ako ubiješ čovjeka, ne brini, samo reci sudu pirat je kriv.

15 mjeseci
@ATIRade pa kada im je prodaja ispod ocekivanja, onda moraju naci dezurnog krivca da ne ispadne da je njihov proizvod smece. A sada sto ti mislis tko bi mogao biti krivac za to?
Aut vincere, aut mori!
14 mjeseci

Pirati su krivi za sve. {#}

3 godine
ATIRade kaže...

Ja stvarno neznam koji su q.u.r.a.c. ljudi toliko pohlepni, samo gledaju da zarade preko noći.

To piratstvo povećava prodaju, a autori se bune, a bune se kad naprave sranje i nitko ne želi to kupiti.

Et_Tu_Brute? kaže...
@ATIRade pa kada im je prodaja ispod ocekivanja, onda moraju naci dezurnog krivca da ne ispadne da je njihov proizvod smece. A sada sto ti mislis tko bi mogao biti krivac za to?

Dakle igra ima slabu prodaju, a sa interneta je skinut enorman broj piratskih kopija. Kako vi iz toga možete zaključiti da igra nevalja? To developerima govori da su napravili dobar posao svugdje osim u zaštiti igre. I zato onda dolaze zaštite poput zloglasnog DRM-a.

3 godine
ATIRade kaže...

Et_Tu_Brute? kaže...

Dakle igra ima slabu prodaju, a sa interneta je skinut enorman broj piratskih kopija. Kako vi iz toga možete zaključiti da igra nevalja? To developerima govori da su napravili dobar posao svugdje osim u zaštiti igre. I zato onda dolaze zaštite poput zloglasnog DRM-a.

I za to je nadeno rjesenje.

Nothing lasts forever
2 godine

Zašto bi netko kupio igricu ako ju ne može skinuti?

3 godine

Krivo.

Jedino tko može na taj način razmišljati jest menageri koji slijepo bulje u brojke, da igra valja kupovala bi se, a piratiziranje je uvijek na margini te ljudi skidaju svakakve gluposti od igara, tj. skinu 15 igara i od njih 15 njih 5 inst. te od njih 5 možda tek njih 3 odigraju do kraja i vrlo vjerojatno kupe jednu od te 3.....

14 mjeseci
Et_Tu_Brute? kaže...

koliko po tebi vrijedi ovo s.r.a.nj.e ?

što kad kupiš takvu igricu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice