Vakumski tranzistori na niskom naponu.

poruka: 1
|
čitano: 948
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Vakumski tranzistori na niskom naponu.

Dakle vijest je sad jednog od trenutno meni najdražih blogova EEtimes evo link http://www.eetimes.com/electronics-news/4376543/Researchers-try-vacuum-state-transistors-at-low-voltage

 

Uglavnom zdravo laički.Znanstvenici u Londonu u sveučilištu Pitts su došli do revolucionarne ideje tranzistori će biti promijenjeni s solid state na vakuum(vakuumske cijevi implementirane preko nanotehnologije).Sad koliko sam ja shvatio čini mi se da se time benifitira manjim naponima također transportni elektroni slobodnije putuju jer nemaju na putu zapreka oni su u vakuumu.

Trenutno se projekt raspravlja u Metal-oxide-semiconductor field effect transistor with a vacuum channel članku.Trenutno članak ne mogu na netu naći no budite sigurni da ću link staviti kad dođe na Jedecove službene stranice.Članak je objavljen u Nature Technology 1. srpnja.Tako ako netko nađe članak može biti siguran da će dobiti veliko Hvala.

Solid state tranzistor izumljen je oko 40-ih kao zamjena velikih nezgrapnih vakuumskih katodnih cijevi(CRT) npr.Eniac,tako da se može vidjeti da preko ove nove tehnologije idemo back to basics.

Još jednom da napomenem tranzistori će biti iznimno malog napona gdje će elektroni putovati putanjom bez ikakvih zapreka.Zamislite da putujete ravnom ekspress cestom od Zagreba do Splita bez čestica i zraka koji vas usporavaju kao i bez trenja.Rezultat je brži put s manje utroška energije.Trenutno je sve kompatibilno s silicijem samo ne znam hoće li "autoceste"(službeno interconnect think wires) koje povezuju tranzistore i dalje biti od bakra.

Sve u svemu iskreno vjerujem da će ova tehnologija doći čak i kasnije nego ddr4(ne obazirite se na mid 2012,to su vjerojatno službene specifikacije,koliko čujem od samsung electronics ništa prije sredine 2014).Također razlog zašto će doći tako kasno,naravno to je samo moje nagađanje jest taj da sumnjam da će i intel i amd promijeniti proizvodni proces vrijedan milijarde dollara i velik poput dva nogometna igrališta.

To je sve od mene stay tuned,također ako ima kakvih znalaca koji su u IC branši tipa Kihoty molim vas dodajte svoje mišljenje.Ja sam ipak samo mladi entuzijast.

 

Edit:Evo našao sam službeni patent u koji su priložene sheme.

http://www.google.com/patents/US20090140626

 

Edit2:Evo citata http://www.nature.com/nnano/journal/vaop/ncurrent/full/nnano.2012.107.html

I službenog dokumenta samog Hong Koo Kima(mislim da su dva brata)

http://www.nature.com/nnano/journal/vaop/ncurrent/extref/nnano.2012.107-s1.pdf

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 19:37 (Ikarus01).
 
3 0 hvala 3
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice