Windows 7 pretekao Vistu

poruka: 3
|
čitano: 817
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Windows 7 pretekao Vistu

Windows 7 pretekao je Vistu te sada drži 14.46% globalnog tržišnog udjela. No Microsoftov devet godina star OS drži prvo mjesto sa 61.87% globalnog tržišnog udjela. Mnogi analitičari iznenađeni su brzinom kojom Windows 7 zauzima tržišni udio. Također govore da jako puno korisnika je zadovoljno XP-om te nemaju namjeru prelaziti na noviji OS.

 

Appelov Mac OS X i dalje je na 5% tržišnog udjela, a Linux drži 1%, dok je iOS za iPhone i iPad dosegao rekosrdnih 0.7% udjela

 

 

Izvor

Lako je čovjeka sprdati, al aj mu daj 100kn BC2 ingame: Dorjan_CRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
offline
Windows 7 pretekao Vistu

Mislim nema tu nikakve dvojbe koji je operativni sustav bolji.

To se ocekivalo ovako i onako samo sto je Vista jako brzo izgubila

vodstvo ako gledamo XP koliko se drzao

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Windows 7 pretekao Vistu

Nema tu objektivnih argumenata oko toga da li je Vista lošija ili 7-ica bolja; oba OS-a su tehnički ekvivalentna; svaki pokušaj testiranja i benchmarkiranja prednosti je neslavno propao jer se radi o estetski poboljšanoj Visti ili Vista SP3-u. Oba OS-a radit će upravo onoliko koliko je korisnik iza interfacea sposoban i željan učit - takva će mu i interakcija u pogledu ugođaja rezultirat. Vista nije imala nikakvih mana osim te što je došla u  vrijeme još uvijek krnje-zastarijelijih konfiguracija gdje su se korisnici našli u debati da li radi OS-a izdvajat dodatne pare na šaku novog HW-a; možda jedini argument zato što je MS previdio stanje i cijenu tadašnjeg HW-a ali s user/tehničke strane nema govora o superiornosti 7-ice nad Vistom! Dakle čistim marketingom u stilu Blitzkriega MS je poučen stanjem na tržištu i reputacijom koja mu je nažalost neopravdano prikačena izveo marketinški udar nad svijetom u svezi novog OS-a i uspio malim dogradnjama i zahvatima neiskusne korisnike, i one koji misle da je Vista po njima problem uvjeriti da je Windows 7 zbilja revolucija ... Toliko od o tome, marketing je uvijek jači najjačeg tehničkog argumenta :)

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice