Nestala particija

poruka: 2
|
čitano: 696
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Nestala particija

Dakle imam veliki problem...

 

Imam HDD podjeljen na 2 particije ... C i D

danas mi je iz cista vedra neba nestala ta D particija sa svim podacima, a kojih je bilo oko 250GB, i sad me vec pomalo vata panika kako da to vratim....

stanje je dakle ovakvo u my computeru: http://s28.postimg.org/4pmyiyl25/image.jpg

a ovakvo u Computer managementu: http://s23.postimg.org/g8zuya5vv/image.jpg

 

jel ima kakva preporuka nekog programa koji ce ovo fixat ili nesto? :(

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Nestala particija

- netko/nešto je ubilo particiju.

- sad treba pokušati partition managerima npr Easeus je free (bezbroj drugih komercijalnih), ali zapravo je nepotrebno skidati ih i instalirati, praktičniji-korisniji su na boot mediju npr Hirens ili UBCD (+ razne miniPE ili linux distre ali linux distra nema takve applikacije koliko ih ima za win pogotovo za NTFS). Skineš, snimiš, bootaš..

- ako uspije undelete particije tad si najkraćim putem došao do cilja, možda neki fix i sl.. ali može se sve izgubiti, poćeljno bi bilo napraviti raw image ako se ima dovoljno veliki disk za kopiranje pa tek tad 'prčkanje'.. problem je što početnik ne može iz prve pogoditi pravu kombinaciju, poželjno je prvo s raznim alatima vidjeti stanje, provjeriti što oni mogu (vratiti), pa tek tad početi s popravljanjem, ne odmah s prvim jer ne mora biti najoptimalnije rješenje. Manageri ugl. rade tako da sve možeš vidjeti-poklikati i tek kad si zadovoljan s predviđenjim rezultatom klikneš applay.. do tad se ništa destruktivnog ne izvršava (razlika od MS-Win managera koji je trenutni).

 

od gorih scenarija, npr možda je potreban samo chkdsk ali prvi korak je postojanje formatirane particije, tad 'svjesno' brišeš sve podatke ali ih nakon tog možeš (tj nadaš se...) vratiti npr s getmydata-NTFS.. pa do tog da možda pogrešnim alatom ubiješ jednoatavni undelete particije koji bi stvar popravio za par sekundi. Zato PRIJE nego klikneš applay ili pokreneš neki od tih alata trebaš znati mogući rezultat (zato je to prvi put skoro nemoguće osim imati sreće..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice