Onemogućavanje Win 10 auto upgrade-a

poruka: 3
|
čitano: 1.156
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Onemogućavanje Win 10 auto upgrade-a

Pozdrav Bugovci :).

 

Dakle, situacija je kako slijedi.

U firmi imamo više Win7 računala na kojima ne smije doći do automatskog downloada i update-a OS-a na win 10 (većinom zbog specificnih softvera za koja nismo sigurno da li ce uspjesno raditi na win 10). Zanimaju me vasa iskustva vezana za ovaj problem. Citao sam clanke o GWX c.panelu, brisanju kb3... updatea iz windows update centra, i slicne. Ali rijetko gdje tko kaze da je to to, i da taj korak uspjesno rjesava probleme. Da li ima netko neki konkretan savjet, proceduru?

 

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Onemogućavanje Win 10 auto upgrade-a

GWX control panel ti može poslužiti za čišćenje sistema od već instaliranih kb-a namjenjenih upgradeu, ali pošto se oni stalno pojavljuju nanovo, u novim verzijama, jedina prava opcija je isključivanje automatskog updatea (ako si ti system administrator, napravi to kroz Group Policy editor) i ograničavanje pristupa Windows updateu.

 

Ovako bi WU trebao izgledati nakon "operacije":

Ali, nemoj zaboraviti da se sistem ipak i dalje mora updateati, bilo ručno, bilo da se za to napravi .vbs skripta ili obična .bat naredba.

 

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 22:00 (kizo2703).
10 godina
neaktivan
offline
Onemogućavanje Win 10 auto upgrade-a

Nakon dodatnih cackanja pronasao sam jos jedno rjesenje.

 

Potrebno je samo konfigurirati, tj "disable"-ati mogucnost automatskog OS upgrade-a preko Windows Update-a, kroz opciju Turn off the upgrade to the latest version of Windows through Windows Update, takodjer u Group Policy Editoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice