Shutdown Windowsa

poruka: 9
|
čitano: 1.658
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Shutdown Windowsa

kako narihtati da se windowsi ugase sami, bez da moram komp gasiti na gumb? prije formatiranja sam instalirao windowse xp sa cd-a koji imam, komp se gasio automatski, zatim sam nakon par mjeseci formatirao hdd, instalirao iste windowse sa istoga cd-a, i sad mi se komp ne gasi automatski (događalo mi se to i s drugim verzijama) u čemu je problem?

4 godine
neaktivan
RE: Shutdown Windowsa
qbone kaže...

kako narihtati da se windowsi ugase sami, bez da moram komp gasiti na gumb? prije formatiranja sam instalirao windowse xp sa cd-a koji imam, komp se gasio automatski, zatim sam nakon par mjeseci formatirao hdd, instalirao iste windowse sa istoga cd-a, i sad mi se komp ne gasi automatski (događalo mi se to i s drugim verzijama) u čemu je problem?

Malo pojasni, pliz. Automatsko gašenje bi bilo da se Win gase u zadano vrijeme, bez trenutne intervencije korisnika. Vjerojatno misliš na to da ti želiš da se Win gase i softverski, a ne samo hardverski, te da ti se tu javlja problem?
4 godine

da, mislio sam na to! znaci nakon sto stisnem na shutdown da se kompjuter ugasi i hardwareski i softwareski. ovako mi se uvijek pojavi onaj screen You can shutdown... i onda moram komp gasiti na gumb!

4 godine

koliko sam ja uspio shvatiti, imas malo stariji komp. zato moras u Control panel-u, pod Power Options negdje ukljuciti opciju 'Advanced Power Management Support'

4 godine
neaktivan
macak kaže...

koliko sam ja uspio shvatiti, imas malo stariji komp. zato moras u Control panel-u, pod Power Options negdje ukljuciti opciju 'Advanced Power Management Support'

Macak je u pravu - zvuči mi kao da imaš AT ploču, a ne ATX. Dugo to nisam vidio, ni kako Win radi s time, zaboravih. Dakle, poslušaj njega, odi u tu rubriku koju ti je spomenuo pa potraži kako da se to napravi.

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
4 godine

Stara ploča most likely..   poigraj se u Windozama pod 'power management' pa vidi što možeš odabrati kao opciju.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
4 godine

nije bas stara ploca, radi se o gigabyte 965p-ds3... to mi se vec par puta znalo dogadati, nego cudno mi je to kaj se to dogada, a instalirao sam s istog cd-a, probat cu ovo kaj ste predlozili. mozda je fora u tome kaj nisu originalni windowsi...?

evo napravio sam kako ste rekli, sada radi napokon! hvala na pomoci!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 23:34 (qbone).
4 godine
Shutdown Windowsa

Možda ti ne valja ploča pa ti se zato gasio komp? hehehehe :)))))

(samo šala) :))

...code your life...
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 11:40 (coder_).
4 godine
neaktivan
Shutdown Windowsa

da ne otvaram novi topic pitati cu ovdje...

kada gasim računalo normalno prodje windows is shutting down i dodje crni ekran - ni monitor ni racunalo se ne ugase?!

Ista stvar se dogadja i  kod restarta.

Ima li netko ideju kako bi se dalo rijesiti bez reinstalacije windows-a?

Googlao sam danima, ali bez uspjeha...

--
Ne ulazi u raspravu sa budalama - prvo će te spustiti na svoj nivo, a onda te dotući iskustvom...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice